Voorlopige Indeling Bekend

De voorlopige indeling van de najaarscompetitie 2018 is bekend en hieronder te aanschouwen.
Team 7 is wederom ingedeeld in een poule van vijf teams. Ik ga hier nog een protest aan wagen.

2e klasse – Poule E  4e klasse – Poule H
A  TTVA 1 DI 20:00 A  TTVA 5 DI 19:45
B  Dordrecht 4 VR 20:15 B  Merwestad 4                     DO 19:30
C  Alexandria ’66 5                 WO 20:00 C  DFC 3 DI 20:00
D  Alexandria ’66 9                 DI 20:00 D  Sliedrecht Sprt 4              MA 19:45
E  De Sprint 1 VR 20:00 E  Tavernie 1 WO 19:45
F  Trefpunt 2 MA 20:15 F  Gorkum 3 VR 20:00
3e klasse – Poule L 5e klasse – Poule J
A  Gorkum 2                            WO 20:15 A  OTTV 3 DI 20:15
B  Alexandria ’66 11              VR 20:00 B  TTVA 6 DI 19:45
 C  TTVA 2 DO 19:45 C  Reeuwijk 2 DI 20:00
D  Boomgaardshoek 2          DO 20:15 D  Trefpunt 4 MA 20:15
E  Shot ’65 3 DO 20:00 E  Het Centrum 2                   DO 20:00
F  DFC 1 DI 20:00 F  Nileta 1 DI 20:15
3e klasse – Poule I 7e klasse – Poule C
A  Alexandria ’66 10             WO 20:00 A  TTVA 7                                 DO 19:45
B  NN Rotterdam 3                DO 20:00 B  Serve 71 5                           WO 20:15
C  Kwiek 2 VR 20:00 C  — vrije plek –
D  TTVA 3 DO 19:45 D  DFC 5                                   DI 20:00
E  TOGB 3 MA 20:15 E  Dordrecht 14                     VR 20:15
F  NTTC 2 MA 20:00 F  Gorkum 5                            VR 20:00
4e klasse – Poule K
A  Vriendenschaar 7             VR 20:00
B  TTVA 4 DI 19:45
C  Alexandria ’66 13              DI 20:00
D  Flamingo’s 1 VR 20:00
E  Scyedam 7 VR 20:15
F  Boomgaardshoek 3          MA 20:15

Gezellige Afsluiting Tafeltennisjaar TTVA

ALBLASSERDAM – Vrijdag 6 juli heeft tafeltennisvereniging TTVA het seizoen 2017/2018 op een uiterst gezellige manier afgesloten. Tijdens een heerlijke barbecue werden tevens de kampioenen van het afgelopen seizoen door voorzitter Ralph Faasen in de bloemetjes gezet. John, Jacky, Ron en Jaap worden bedankt voor een puike organisatie van dit evenement. Een apart bedankje voor Henny de vrouw van Jaap is wel op zijn plaats. Zij had een aantal zeer smakelijke salades verzorgd, die dan ook gretig aftrek vonden.

Op dinsdag 14 augustus gaan we weer beginnen met de training voor het nieuwe seizoen. Het bestuur van TTVA wenst een ieder een fijne vakantie en graag tot ziens in het nieuwe seizoen.

Je kan alles nog eens rustig bekijken met de onderstaande fotoslider.


Ron Kappen pakt handicap titel 2018

Op donderdagavond 21 juni werd het jaarlijkse handicaptoernooi gespeeld. De organisator had ervoor gekozen om met mini-batjes te spelen, wat voor de meeste spelers even wennen was. Er werd in 3 poules gespeeld en de groepswinnaars + de beste nummer 2 zouden doorstromen naar de kruisfinales.

Winnaar in poule A werd Ron Kappen. Winnaar in poule B werd Wim Verschoor en winnaar in poule C werd Ralph Faasen. Deze 3 poulewinnaars werden vergezeld van John Daas, die als beste nummer 2 eindigde. Zo ontstonden de volgende kruisfinales: Wim tegen John en Ron tegen Ralph. De verliezers van deze partijen, John en Ralph, gingen uiteindelijk de strijd aan voor de 3e plaats. Helaas moest John al voortijdig de hand van Ralph schudden vanwege een schouderblessure.

De finale werd dus gespeeld tussen Ron en Wim. Beide hadden dus hun kruisfinale gewonnen. Dit werd eigenlijk een simpele overwinning voor Ron, die bijna hetzelfde spel op tafel legde als wat hij doet met zijn eigen materiaal.

Ron, gefeliciteerd met deze overwinning !!!!!

Al met al kunnen we terugkijken op een goed georganiseerd en geslaagd toernooi. Na de prijs uitreiking werd organisator Ton de Boom dan ook door een ieder bedankt voor zijn werkzaamheden.

Hier nog een aantal foto’s van dit geslaagde evenement.

TTVA nog een jaar in de Weversstraat

Beste Leden,

De wethouder sportzaken van Alblasserdam heeft afgelopen week uitsluitsel gegeven aan de verenigingen die gebruik maken van de gymzaal in de Weversstraat. Er is beslist dat sloop van de gymzaal niet voor 1 juni 2019 plaats zal vinden. Dit betekend dus dat TTVA tot die datum nog gebruik kan maken van deze gymzaal. Wat er daar na staat te gebeuren is nu nog niet duidelijk. Op dit moment worden er wat opties bekeken en één van die opties zou dus sporthal  Blokweer kunnen zijn. Maar er is nu nog niets definitief. Op maandag 2 juli heeft het bestuur nog een onderhoud met de wethouder. Mocht hier ook nog relevante informatie uit voort komen dan zullen wij zeker alle leden hier over informeren.

Vriendelijke groet,

Bestuur TTVA

Patrick van der Heiden Nieuwe Dartkampioen

Op donderdagavond 26 april streden 7 leden van tafeltennisvereniging TTVA om de titel dartkampioen 2018. Er werden 2 poules geloot door voorzitter Ralph Faasen en deze poules zagen er als volgt uit:

Poule A: Frank Jaquet, Ton de Boom, Patrick van der Heiden en John Daas. Poule B: Ruth Sloof, Ron Kappen en Jordi Tanzarella. In deze poulewedstrijden werd er een best of 3 gespeeld met 301 punten als beginpunt.

Na de poulewedstrijden werden de kruisfinales gespeeld. Dit waren de nummers 1 en 2 van iedere poule. Patrick speelde tegen Ruth en won met 2-0. Ron speelde tegen John en won ook met 2-0. De wedstrijd tussen de “verliezers” Ruth en John werd gewonnen door Ruth. Goed gedaan Ruth !!!!!

De finale ging dus tussen Patrick en Ron. Er werd een best of 5 gespeeld met 501 punten als begin. De wedstrijd werd uiteindelijk door Patrick gewonnen, die de titel overnam van zijn broer Michel, die helaas zijn titel niet kon verdedigen.

Patrick van der Heiden is dus de nieuwe Dartkoning van TTVA. Proficiat Patrick!!! Na een gezellige avond werd Ton de Boom nog bedankt voor de goede organisatie.

50 jarig jubileum TTVA en aankomende activiteiten

Beste Leden van TTVA,

Er is inmiddels een commissie samengesteld die gaat brainstormen over de activiteiten die er georganiseerd kunnen worden ter viering van ons 50 jarig bestaan. Peter Houmes, Rien de Heer en Ruth Sloof hebben te kennen gegeven dat zij willen plaatsnemen in deze commissie. Wim Verschoor zal als penningmeester hun met raad en daad bijstaan.

Deze jubileum commissie zal dus plannen gaan maken ter opluistering van het 50 jarige bestaan van TTVA. Te zijner tijd zullen zij met wat vast omlijnde plannen en ideeën bij het bestuur gaan komen. Het bestuur zal deze plannen dan verder aan de leden gaan ventileren.

Wij willen jullie tevens ook nog even wijzen op de activiteiten die zijn geplant voor de komende periode. We beginnen op donderdag 26 april met een darttoernooi wat start om 19:45 uur.

Donderdag 14 juni zal er een korte vergadering zijn voor alle competitiespelers met als item de teamsamenstelling voor het najaarsseizoen 2018. Aanvang van de vergadering is 21:00 uur. Tevens zullen de kampioenen van het afgelopen seizoen worden gehuldigd.

Donderdag 21 juni zal het jaarlijkse handicaptoernooi worden georganiseerd. De activiteiten commissie zal hiervoor wel weer wat rare dingen gaan verzinnen.  Een ieder zal hiervoor een uitnodiging ontvangen van Ton de Boom. Het aanvangstijdstip staat al wel vast en die is 19:45 uur.

Op vrijdag 6 juli zal dan weer de jaarlijkse afsluiting van het tafeltennis jaar plaatsvinden in de vorm van de barbecue. Aanvang vanaf 18:00 uur. Er zal voor deze activiteit een eigen bijdrage worden gevraagd van 7,50 euro. Ook voor deze activiteit zal een ieder een uitnodiging ontvangen.

Vooruitlopend op het nieuwe seizoen melden wij nog dat een ieder op dinsdag 14 augustus weer terecht kan voor de training en dat de najaarscompetitie weer start in de week van 10 september.

Vriendelijke groet,
Het bestuur

TTVA beëindigd succesvol seizoen met kampioenschap Team 4.

ALBLASSERDAM – Afgelopen dinsdagavond was het weer raak voor TTVA. Dit keer was het Team 4 wat het kampioenschap behaald in 4M door een 2-3 zege op Nileta 2. Het was de kroon op een werkelijk geweldig succesvol seizoen voor tafeltennisvereniging TTVA. Een drietal kampioenen, vier tweede plaatsen en een derde plaats voor het nieuwe team 8. Deze resultaten zullen heel moeilijk te evenaren zijn vanaf september in de najaarscompetitie. Maar eerst mag men gaan nagenieten in Alblasserdam.

TTVA 1 – Alexandria 66  6                           2e Klasse             3-2         (2e plaats)

TTVA 1 had de wetenschap dat bij een goed resultaat er een fraaie tweede plaats kon worden veiliggesteld. Ron Kappen had het knap lastig tegen Nino Boomgaard maar wist na een 1-2 achterstand toch nog met 13-11 in vijf games te winnen. Zijn tweede partij tegen Frans a/d Wiel werd wat gemakkelijker gewonnen. Het betekende  dat Ron deze competitie dus ongeslagen is gebleven, wat echt een geweldige prestatie genoemd mag worden. Samen met maatje Ralph Faasen werd ook het dubbel heel netjes binnen gehaald. Ralph wist in zijn enkelpartijen jammer genoeg niet te winnen, wat dus een kleine totaal zeg opleverde voor TTVA 1.

TTVA 2 – HTV 1                                                3e Klasse             3-2         (2e plaats)

TTVA 2 sloot de competitie af met een kleine zege op degradant HTV 1 uit Hoornaar. Yannick Geerlings bleef ongeslagen. Rien de Heer moest Bas Klop feliciteren en ook het dubbel van de heren ging naar Hoornaarse kant. TTVA 2 is op de 2e plaats geëindigd.

Shot 65  5 – TTVA 3                                        4e Klasse             0-5         (Kampioen)

Kampioen TTVA 3 veegde ook de nummer twee in de stand van tafel. Zowel Peter Houmes als invaller Remco Schimmel bleven ongeslagen. Ook het dubbel ging in sneltreinvaart naar TTVA 3. Men was reeds om 21:15 klaar met de wedstrijd. Dan kom je dus echt gewoon veel te vroeg thuis.

Nileta 2 – TTVA 4                                            4e Klasse             2-3         KAMPIOEN!!!

TTVA 4 toog afgelopen dinsdag naar Nieuw-Lekkerland met de wetenschap dat een 2-3 overwinning voldoende zou zijn voor de titel in 4M. Men zou dan op onderling resultaat met Nielta 2 de koppositie en dus het kampioenschap opeisen. Maar man wat ging dat met veel moeite gepaard. Zowel Remco Schimmel als invaller Wim Verschoor verloren hun eerste partij volkomen verdient van resp. Kees Hummel en Bert den Besten van Nileta. De Lekkerlanders verkochten hun huid dus erg duur. Bij de start van het dubbel had TTVA 4 dus de wetenschap dat er geen partij meer verloren mocht worden deze avond en Nileta 2 wist dat het slechts nog maar één puntje nodig had. De omslag voor TTVA 4 kwam in het dubbel wat door Schimmel en Verschoor gemakkelijk in drie games werd gewonnen. Hierna was Wim Verschoor in drie games te sterk voor Kees Hummel wat een 2-2 stand op de borden bracht. Alles zou dus beslist gaan worden in de laatste partij van de avond en zelfs die van deze hele competitie. Spannender kun je het niet bedenken en dit was ook wel te merken aan de spanning bij beide spelers. Bert den Besten voor Nileta 2 en Remco Schimmel van TTVA 4 maakte er een spannend slot van. Remco wist met niet al te best tafeltennis een 0-2 voorsprong te pakken maar liet Bert den Besten in de  derde game weer terugkomen. Met een wat agressievere speelstijl was het uiteindelijk toch Remco Schimmel die in vier games (7-11, 8-11, 11-6 en 7-11) de winst naar zich toe trok en TTVA 4 dus de titel bezorgde. Grote complimenten ook voor de heren Hummel en den Besten van Nileta die er echt een kraker van maakte en er na de 2-0 erg dicht bij zaten. Remco Schimmel, Cor Rijkens, Ton de Boom en de diverse invallers van harte gefeliciteerd met dit kampioenschap.

Merwestad 6 – TTVA 5                                 4e Klasse             1-4         (2e plaats)

Ook TTVA 5 stelde met deze overwinning in Dordrecht de 2e plaats veilig. Zowel Ab de Groot als Ronald Muskiet bleven ongeslagen. Alleen het dubbel van de heren viel in handen van de tegenstander. TTVA 5 sloot het seizoen dus goed af.

TTVA 7 – HTV 2                                                6e Klasse             4-1         (Kampioen)

Men was twee weken geleden al reeds kampioen geworden maar TTVA 7 is tot het einde gemotiveerd gebleven. Nico Barten wist voor de tiende achtereenvolgende keer ongeslagen te blijven en zette op die manier dus een geweldige 100% score neer in deze competitie. Theo van der Schelling moest alleen Tom ’t Lam feliciteren. Een heel fraai seizoen voor deze beginnende competitiespelers.

Tevens ook nog een 2e plaats in 5K vooor TTVA 6 en een 3e voor de beginners van TTVA 8.

Een absoluut top seizoen voor de competitiespelers van TTVA. Het zal moeilijk worden om dat in het najaarsseizoen te gaan evenaren. In de week van 10 september 2018 wordt hieraan weer begonnen.