TTVA 1 blijft keurig op koers

ALBLASSERDAM – TTVA 1 boekte afgelopen dinsdag een ruime overwinning op Alexandria 9 en blijft op deze manier in de running voor de titel in 2E. TTVA 2 ziet na een lastige wedstrijd tegen Shot 65 3 hun kansen ook groeien op de titel in 3L. Ook TTVA 5 blijft kanshebber in 5J. TTVA 3, 4 en 6 zullen nog wat gas bij moeten gaan geven in de tweede helft van de competitie om aan het eind van de rit niet op de degradatie plaatsen terecht te gaan komen.

TTVA 1 – Alexandria 9                                  2e klasse                             4-1

TTVA 1 blijft heel goed bezig. Nu was het Alexandria 9 wat in Alblasserdam het onderspit moest delven. Ook al stonden er met Boris Dobruskin en Ben v/d Wal twee uitgenaste tegenstanders tegenover hun, TTVA 1 liet zich niet van de wijs brengen. Ron kappen bleef ook nu ongeslagen. Ralph Faasen moest alleen Dobruskin na vijf spannende games feliciteren. Het dubbel van Kappen/Faasen was in vier games te sterk voor de Rotterdammers. TTVA 1 staat nu samen met Dordrecht 4 één puntje achter koploper Alexandria 5. Vrijdag staat in Dordrecht de clash tussen beide op het programma.

TTVA 2 – Shot 65  3                                        3e klasse                             3-2

Het zag er halverwege de wedstrijd bij een 1-2 achterstand niet zo goed uit voor koploper TTVA 2. Rien de Heer had zijn eerste enkelpartij netjes in winst omgezet tegen Eddy Veth. De dit seizoen nog ongeslagen Yannick Geerlings liep daarna tegen Ben Vos echter tegen zijn eerste verlies partij op en ook het dubbel ging nipt in vijf games naar de mannen uit Zwijndrecht.  Maar het tij keerde gelukkig na het spreekwoordelijke bakkie thee. Rien de Heer won knap van Ben Vos en Yannick wist zijn partij tegen Eddy Veth ook in winst om te zetten. Het ging dus allemaal niet zo gemakkelijk deze avond maar uiteindelijk wist men door puntverlies van de concurrentie toch nog een puntje extra uit te lopen in de stand.

Alexandria 10 – TTVA 3                               3e klasse                             1-4

TTVA 3 verraste een ieder met een ruime overwinning bij koploper Alexandria 10. Remco Schimmel boekte zijn eerste twee zeges van dit seizoen en is dus van die hatelijke nul af. Peter Houmes schijnt nu ook de versnelling van zijn nieuwe elektrische fiets gevonden te hebben, want ook hij bleef namelijk ongeslagen deze avond. Het dubbel van beide heren was de enige partij die aan de tegenstander gelaten moest worden. TTVA 3 kruipt hierdoor weer iets dichter naar de concurrentie toe als het gaat om het ontkomen aan degradatie.

Boomgaardshoek 2 – TTVA 4                     4e klasse                             4-1

TTVA 4 is het zich knap lastig aan het maken. Er werd deze week namelijk stevig verloren in Hoogvliet. Alleen Ronald Muskiet wist een partij te winnen van de geneutraliseerde Dordtenaar in Hoogvlietse dienst Ulrich Wijbers. Ab de Groot werd er gewoon twee keer clean afgespeeld. Ook het dubbel van Muskiet en de Groot leverde geen punten op. TTVA 4 staat nu op de één na laatste plaats in de stand. Komende weken zullen er toch echt punten gepakt moeten gaan worden tegen de concurrentie voor degradatie.

TTVA 5 – Sliedrecht Sport 4                       4e klasse                             2-3

Het zal je maar gebeuren dat bij het handen schudden voor de partij die je moet gaan spelen, de tegenstander tegen je zegt dat hij je van je ongeslagen status af gaat halen en je helemaal gaat molesteren. Het gebeurde Frank Jaquet In de wedstrijd tegen Sliedrecht Sport. Het was Paul Scheffe die deze woorden bezigde en op deze manier Frank dus echt op scherp zette. Nooit zal een overwinning zo zoet gesmaakt hebben voor Frank Jaquet als juist deze. Hij was in vier games gewoon duidelijk te sterk voor deze blaaskaak. Frank bleef ook de rest van de avond ongeslagen. Jeroen Veth moet duidelijk nog een beetje wennen aan een klasse hoger spelen. Hij moest twee keer zijn tegenstander feliciteren. Ook het dubbel van Jaquet/de Boom ging verloren voor TTVA 5. De tegenstander kon het niet opbrengen om op een sportieve manier afscheid te nemen aan het eind van de avond. Zonder nog even handen te schudden en ook maar een woord te zeggen liepen zij na de wedstrijd de zaal uit. Maar geen treurnis voor TTVA 5 want men staat nog steeds eerste, al is dat nu samen met Sliedrecht Sport.

Nileta 1 – TTVA 6                                            5e klasse                             5-0

TTVA 6 had helemaal niets in te brengen bij kampioenskandidaat Nileta 1. De Lekkerlanders walste met groot gemak over Nico Barten en The van der Schelling heen. Men zat dus gewoon heel erg vroeg aan het bier. Het verschil was namelijk wel erg groot tussen een vorig seizoen nog in de 4e klasse spelende de spelers van Nileta 1 en de spelers van TTVA 6 die vorig seizoen kampioen geworden zijn in de 6e klasse.

TTVA 7 – DFC 5                                                7e klasse                             Verplaatst naar 6 november

TTVA 1 boekt nuttige zege

ALBLASSERDAM – TTVA 1 boekte in de uitwedstrijd tegen De Sprint in Brielle een nuttige zege. Men houdt hiermee de koppositie in het zicht. Ook TTVA 2 blijft samen met Alexandria koploper in de derde klasse. Verrassende koploper TTVA 5 wist ook nu met de uitblinkende Frank Jaquet de winst in eigen huis te houden. TTVA 7 wist ook zijn derde wedstrijd in Dordrecht in winst om te zetten.

De Sprint 1 – TTVA 1                                     2e klasse                             2-3

Gewoon een nette zege voor de heren van TTVA 1. Vader en zoon Olsson zorgde in Brielle voor gedegen tegenstand. Ron Kappen was ze beide de baas en verspeelde niet meer dan twee games. Hij is na vier speelrondes nog steeds ongeslagen. Ralph Faasen volgde goed met een zege op Olof Olsson.  Het dubbel van Kappen en Faasen is de laatste weken een beetje van de leg. Ook nu moesten zij dit punt aan de tegenstanders laten. TTVA 1 staat op een gedeelde tweede plaats met slechts een puntje achterstand op de kop.

TTVA 2 – DFC 1                                                3e klasse                             3-2

Krappe overwinning  voor TTVA 2 die eigenlijk geheel op het conto kan worden geschreven van de nog steeds ongeslagen Yannick Geerlings. Hij wist heel eg gemakkelijk af te rekenen met zowel John als Mike Kirchoff van DFC. De zeer mat spelende Rien de Heer kwam er tegen beide tegenstanders eigenlijk niet aan te pas. Hij had alleen een aandeel in het gewonnen dubbel. Wel is waar dus een kleine zege maar dit was wel genoeg om koploper te blijven in 3L.

NN Rotterdam 3 – TTVA 3                           3e klasse                             4-1

Het gaat heel lastig worden voor de heren van TTVA 3. Ook afgelopen donderdag werd er weer verloren van Nationale Nederlanden. Wim Verschoor kon het niet bolwerken tegen de met storend materiaal spelende tegenstanders. Peter Houmes wist het enige puntje binnen te slepen door winst op Vliegenthart. Zou dit iets te maken kunnen hebben met zijn net nieuw aangeschafte elektrische fiets? en dus het feit dat opa nu uitgerust aan de wedstrijden begint? Wie zal het zeggen. Ook het dubbel van Verschoor/Houmes ging verloren. Het gaat nog een hele klus voor TTVA 3 worden om twee tegenstanders in de stand voor te blijven.

TTVA 4 – Flamingo’s 1                                  4e klasse                             2-3

TTVA 4 kon het net niet bolwerken tegen het Goudse Flamingo’s. Henk Mes won zowel van De Mah als van Ernst. De partij tegen laatst genoemde was echter wel erg snel voorbij (laatste partij van de avond). Bij een game stand van 1-0 in het voordeel van Henk moest de tegenstander opgeven vanwege ernstige hart ritmestoornissen. Dit zorgde wel even voor wat schrik bij beide teams. Ronald Muskiet moest beide tegenstanders feliciteren. Als hij eens wat meer rust in zijn spel zou gaan krijgen zou Ronald dit echt meer punten gaan opleveren. Ook het dubbel van Mes/Muskiet ging verloren, zodat er dus uiteindelijk een 2-3 eindstand op het formulier kwam te staan.

TTVA 5 – Tavernie 1                                      4e klasse                             3-2

TTVA 5 blijft maar winnen. Dit keer was het Nieuwlandse Tavernie de klos. Met twee schitterende winstpartijen was Frank Jaquet ongetwijfeld man of de match. Vooral zijn eerste was er een op karakter. Na een duidelijke 0-2 achterstand wist Frank zich terug te knokken in de partij en zelfs ook nog  de vijfde game met 11-9 naar zich toe te trekken. Jeroen Veth zat iets beter in zijn vel in vergelijking met vorige week. Hij wist nu een partij te winnen. Het dubbel van Jaquet/ de Boom ging in drie games naar de tegenstander. TTVA 5 blijft door het verlies van concurrent Merwestad de verrassende koploper.

TTVA 6 – Trefpunt 4                                      5e klasse                             0-5

TTVA 6 verloor wat geflatteerd van het Trefpunt uit Krimpen a/d IJssel. Zeker in de eerste drie partijen waren er wel wat mogelijkheden op een winstpartij. Maar zowel Nico Barten als Gerrit Verhaar moesten beide tegenstanders feliciteren. Misschien lag de grootste kans op een puntje nog wel in het dubbel. Barten/Verhaar gaven een zeker lijkende overwinning als een vervroegt Sinterklaas cadeautje aan de tegenstanders. TTVA 6 staat laatste met een wedstrijd minder gespeeld.

Dordrecht 14 – TTVA 7                                 7e klasse                             2-3

TTVA 7 maakt er een beetje een gewoonte van om met 3-2 te winnen. In de uitwedstrijd tegen Dordrecht 14 was dit al voor de derde achtereenvolgende keer het geval. Jordie Tanzarella blijft het goed doen. Ook nu was hij beide tegenstanders de baas. Arie Sloof sloot goed aan met een zege op Jan van de Hoek. Het dubbel van Arie en Ruth Sloof laat het een beetje afweten de laatste wedstrijden. Het zou dus ook wel lekker zijn als er eens een wat ruimere zege over de streep getrokken gaat worden, als men echt wil aansluiten bij de kop in de deze poule.

TTVA 1, 2 en 5 staan er goed voor

ALBLASSERDAM – Na de derde competitieronde in de regionale tafeltenniscompetitie doen TTVA 1, 2 en 5 goed mee in de bovenste regionen in hun klasse. Teams 3 en 6 moeten waarschijnlijk voor lijfsbehoud gaan knokken. Teams 4 en 7 waren deze week vrij.

TTVA 1 – Alexandria 66  5                           2e klasse                             2-3

Na twee overwinningen nu dus een kleine nederlaag voor TTVA 1, dat in Ron Kappen wederom de uitblinker van de wedstrijd had. Hij was voor Smidt en v/d Elst van Alexandria duidelijk een matje te groot. Ralph Faasen die de afgelopen weken ook uitstekend presteerde met minimaal een zege per wedstrijd, kwam nu wat tekort. Ook het dubbel van Kappen/Faasen ging onderuit tegen de heren van Alexandria. TTVA 1 blijft bovenin de poule meedraaien en behoud de kansen op misschien wel iets heel moois.

Gorkum 2 – TTVA 2                                        3e klasse                             0-5

Na de nederlaag van vorige week had TTVA 2 duidelijk wat goed te maken in. Het schoof Gorkum dus met duidelijke cijfers aan de kant. Yannick Geerlings bleef ook tegen van der Brom en de Hoog ongeslagen in deze competitie. Ook Rien de Heer deed eindelijk eens van zich spreken. Heel TTVA dacht de laatste weken dat het Heertje nog steeds met een vishengel in zijn handen stond in de afgelopen wedstrijden. Maar nu liet hij dus zijn tafeltennis batje echt spreken. Ook het dubbel was een gemakkelijke prooi voor Geerlings en de Heer. TTVA 2 staat nu dus aan kop in 3L.

TTVA 3 – NTTC 2                                              3e klasse                             2-3

Een beetje een pijnlijke nederlaag voor TTVA 3 tegen naaste concurrent NTTC 2 uit Nieuwerkerk. Alleen Wim Verschoor wist te winnen van zowel van Westing als den Hoedt. Tegen laats genoemde moest hij wel erg diep gaan, maar wist uiteindelijk met 11-7 in de vijfde game de zege naar zich toe te trekken. De vorige week juist zo goed spelende Remco Schimmel gaf deze avond gewoon niet thuis. Het was wat te slap en hij speelde zonder enige overtuiging. Ook het dubbel van Verschoor/Schimmel was een prooi voor NTTC. TTVA 3 moet echt de turbo aan gaan zetten want anders gaat dit een heel lastig seizoen worden.

TTVA 5 – DFC 3                                                4e klasse                             3-2

Het gepromoveerde TTVA 5 blijft het verrassend doen in de 4e klasse. Ton de Boom speelt tot nu toe de competitie van zijn leven. Ook deze avond bleef hij zowel Noorlander als Le Grand van DFC gewoon de baas. Jeroen Veth normaal toch wel goed voor minimaal één overwinning op een avond zakte nu door de door hem zelf in het leven geroepen ondergrens. Tegen beide tegenstanders ging hij er clean af in drie games. Het dubbel met de Boom en Jaquet werd na een spannende partij netjes over de streep getrokken. TTVA 5 staat dus na drie wedstrijden gewoon pardoes aan kop in 4H. Gewoon maar volhouden dus.

Het Centrum 2 – TTVA 6                              5e klasse                             5-0

TTVA 6 werd in Krimpen aan de IJssel  getrakteerd op een pandoering. Men was dus gewoon heel erg vroeg klaar deze avond. Alleen Nico Barten wist er tegen Leontine Elbers nog een vijfde game uit te slepen, maar daar hield het voor TTVA 6 dan ook op. Ook Gerrit Verhaar kon de bakens niet verzetten deze avond. Hij werd er gewoon twee keer stevig afgespeeld door zijn tegenstanders. Met nog een wedstrijd te goed staat TTVA 6 nu op de laatste plaats in 5J. Er moet de komende weken dus wel gevlamd gaan worden want anders wordt het wel erg lastig.

TTVA behaald gemengde resultaten

ALBLASSERDAM – Na de vliegende start van vorige week is TTVA weer een klein beetje terug op aarde beland. TTVA 1, 5 en 7 wisten te winnen maar de andere teams liepen deze week wat schade op. Vooral TTVA 3 ging er hard met 0-5 af in de thuiswedstrijd tegen TOGB 3. Daar tegenover staat dan wel weer de ruime zege van TTVA 5 dat in Gorkum met dezelfde cijfers ging winnen.

Trefpunt 2 – TTVA 1                                      2e klasse                              2-3
TTVA 1 toog afgelopen maandagavond naar Krimpen aan de IJsel voor hun tweede competitieronde. In een slecht verlichte zaal werd een krappe overwinning behaald op Trefpunt 2. Ron Kappen had het in zijn eerste partij niet gemakkelijk tegen Johan van Wingerden, maar in vijf games trok hij aan het langste eind. Ralph Faasen wist hierna knap in vier games te winnen van Hans-Peter Labee. Het dubbel was een eitje voor de heren van Trefpunt. TTVA kon hierin geen potten breken. Het derde puntje werd behaald door Ron Kappen die Labee in vier games wist te kloppen. Daarvoor had Ralph Faasen na een 7-11 winst in de eerste game tegen van Wingerden de pech dat de volgende drie games telkens met twee puntjes verschil (15-13, 13-11 en 12-10) naar zijn tegenstander gingen. TTVA 1 boekte dus de tweede zege op rij en gaat zich nu opmaken voor de clash met koploper Alexandria.

Alexandria 11 – TTVA 2                                 3e klasse                            3-2
Je heet Yannick Geerlings, je bent zo’n 25 kilo kwijt en je doel is nu om geen potje te verliezen dit seizoen. Hij is er in ieder geval goed aan begonnen. Ook in de uitwedstrijd tegen Alexandria bleef hij namelijk ongeslagen. Het jammere is dat hij deze avond wat weinig steun kreeg van teamgenoot Rien de Heer. Die verloor beide enkelpartijen. Ook het dubbel ging naar  de heren Theo Bense en Demi Ronda van Alexandria.

TTVA 3 – TOGB 3                                             3e klasse                             0-5
Gorden Finch en Rob Rutjes van TOGB waren een klein maatje te groot voor de heren van TTVA 3. Al moet gezegd worden dat er voor Remco Schimmel voldoende aanknopingspunten waren voor een beter resultaat. Hij verloor beide enkelpartijen krap in vijf games. Als hij het op kan gaan brengen om een gehele partij wat agressiever te gaan spelen gaat hij echt voor alle tegenstanders een gevaar worden in deze 3e klasse. Peter Houmes zal toch eens wat moeten gaan trainen want hij werd er gewoon clean afgespeeld deze avond. Ook het dubbel ging met duidelijke cijfers naar de mannen uit Berkel en Rodenrijs.

TTVA 4 – Alexandria 13                                 4e klasse                             1-4
Zowel Henk Mes als Ronald Muskiet hadden het deze avond heel erg moeilijk met de zeer direct spelende Paul Pronk van Alexandria, die dus ook twee keer met de winst aan de haal ging. Het dubbel met Mes en Muskiet was ook niet opgewassen tegen het Rotterdamse dubbel. Ronald Muskiet verloor eigenlijk een beetje onnodig zijn eerste partij van de avond tegen Otto Verschoor. Met wat rustiger spel had hier veel meer ingezeten voor Ronald. Henk Mes kon die rust wel opbrengen en won dan ook gemakkelijk van de genoemde Verschoor. TTVA 4 staat dus weer met beide benen op de grond.

Gorkum 3 – TTVA 5                                         4e klasse                             0-5
TTVA 5 is als promovendus aan een verrassende start bezig van deze competitie. Ton de Boom en de voor het eerst weer competitie spelende Frank Jaquet lieten er in Gorkum geen gras over groeien. Willemstein en Scheurwater van het  thuisspelende team boden wel tegenstand maar werden op vakkundige manier aan de kant geschoven door de heren van TTVA 5. Zeven punten in de pocket na twee wedstrijden. Het had slechter gekund.

TTVA 6 – Alexandria 20                                5e klasse                             2-3
Nipt verlies voor TTVA 6. Allen Nico Barten wist beide tegenstanders in vier games te verslaan. Theo van der Schelling kwam in zijn enkel partijen gewoon wat te kort deze avond. Ook het dubbel met Barten/Verhaar ging in vier games naar de Rotterdammers.

Gorkum 5 – TTVA 7                                        7e klasse                             2-3
TTVA 7 boekte vrijdagavond zijn tweede achtereenvolgende overwinning. Met een zeer goed spelende  Jordie Tanzarella als uitblinker, die zijn beide tegenstanders geen schijn van kans gaf. Ruth Sloof liet beide tegenstanders  juist ontsnappen. Haar beide enkelpartijen gingen in vijf games verloren waarvan de laatste zelfs met 16-14. Het dubbel met Arie en Ruth Sloof speelde het derde puntje binnen.

Goede competitiestart TTVA

ALBLASSERDAM – Zes maal winst uit zeven wedstrijden. Dat was de oogst voor TTVA in de eerste competitieronde van de nieuwe najaarscompetitie.  Voor waar geen slecht resultaat gegeven het feit dat toch een drietal teams een klasse hoger is gaan spelen. Opvallend waren de ruime zeges van TTVA 1, 3 en 4. TTVA 5 was de het enige team wat genoegen moest nemen met een krappe nederlaag.

TTVA 1 – Dordrecht 4                                    2e klasse                             4-1

TTVA 1 begon de competitie met een duidelijke 4-1 winst op het bij vlagen lastige Dordrecht 4. Zowel Sjoukje Knobbe als Rene Roggeveen wisten het Ron Kappen niet echt moeilijk te maken. Ron won zijn twee enkel partijen namelijk vrij gemakkelijk. Ralph Faasen knokte zich knap naar winst tegen Knobbe, maar moest Roggeveen feliciteren na vijf spannende games. Het dubbel van Kappen en Faasen werd met enige moeite in vijf games binnen gehaald.

TTVA 2 – Boomgaardshoek 2                     3e klasse                             3-2

TTVA 2 kreeg bezoek van het Hoogvlietse Boomgaardshoek en had het knap lastig met deze tegenstander. Rien de Heer wist met veel pijn en moeite te winnen van Mireille Steel-Troost en ging tegen John Paans onnodig kopje onder. Yannick Geerlings wist beide partijen in vijf games te winnen. Ook hij had het dus niet gemakkelijk. Beide heren van TTVA hadden nogal wat moeite met de korte bal achter het netje. Het dubbel ging heel gemakkelijk in drie games naar Boomgaardshoek. Uiteindelijk dus een krappe zege voor TTVA 2.

Kwiek 2 – TTVA 3                                            3e klasse                             1-4

Het gepromoveerde TTVA 3 zou het volgens ingewijden lastig gaan krijgen dit seizoen. Op de eerste de beste speeldag pakten ze echter direct uit met een klinkende overwinning in Waddinxveen. Wim Verschoor knokte zich knap naar twee zeges. Peter Houmes moest alleen Marcel de Rooij na vijf games feliciteren. Het dubbel met Verschoor en Houmes was duidelijk te sterk voor het Waddinxveense duo. Er werd in drie games met ze afgerekend. Vier zeer bruikbare punten dus.

Vriendenschaar 7 – TTVA 4                        4e klasse                             1-4

TTVA 4 zou wel eens verrassende dingen kunnen gaan laten zien dit seizoen. In de uitwedstrijd tegen het Goudse Vriendenschaar werd hier alvast een optie op genomen. Ab de Groot wist met veel pijn en moeite te winnen van Marianne de Wit maar verloor ook weer krap van Betske Wouda. Ab moet wat beter gaan bewegen, iets wat Henk Mes dit jaar juist heel wat beter is gaan doen. Hij had het niet al te moeilijk met beide tegenstanders. Het dubbel werd na verlies van de eerste game vrij gemakkelijk in winst omgezet.

TTVA 5 – Merwestad 4                                 4e klasse                             2-3

Het gaat voor TTVA 5 een zware dobber worden in de vierde klasse. Zowel Jeroen Veth als Ton de Boom wonnen beide een enkelpartij tegen het Dordtse Merwestad. Het dubbel van Ton de Boom en Frank Jaquet is duidelijk nog niet echt op elkaar ingespeeld en moest met duidelijke cijfers het onderspit delven. Jeroen Veth raakte in zijn tweede partij van de avond de kluts volledig kwijt toen hij merkte dat hij werd gefilmd. Hij is duidelijk nog niet klaar voor de Wall of Fame bij TTVA.

TTVA 7 – Serve 71  5                                      7e klasse                             3-2

Arie Sloof en Jordie Tanzarella wisten beide een partij te winnen.  In hun tweede enkelpartij kwam Arie gewoon te laat op stoom en vergat Jordie dat hij moet bewegen om ballen terug te slaan. Het dubbel van Arie en Ruth Sloof werd gemakkelijk in winst omgezet. Tegenstander Serve 71 werd dus met een kleine nederlaag naar huis gestuurd.

TTVA met zeven teams in nieuwe najaarscompetitie

ALBLASSERDAM – Ook voor de tafeltennissers van TTVA is de vakantie weer voorbij.  Men is nu al reeds hart aan het trainen in voorbereiding op het nieuwe competitie seizoen. Vanaf 10 september treden er voor TTVA zeven teams aan in de nieuwe regionale tafeltennis competitie. Het voorjaarsseizoen was redelijk succesvol  met een drietal teams die kampioen werden. Het zal heel erg moeilijk worden om dit te evenaren.

TTVA 1 zal het in de 2e klasse moeten doen tegen sterke tegenstanders als De Sprint uit Brielle, Het Rotterdamse Alexandria, Dordrecht en Het Trefpunt uit Krimpen aan de IJssel. Een stevige indeling voor de heren Kappen en Faasen. Handhaving is het doel.

Zowel  TTVA 2 als 3 komen uit in de derde klasse. Van Rien de Heer en de 25 kilo lichtere Yannick Geerlings van TTVA 2 wordt verwacht dat ze mee gaan spelen om de bovenste plek.  Gorkum, Alexandria, Shot 65, DFC en het Hoogvlietse Boomgaardshoek  vormt de tegenstand. Het gepromoveerde TTVA 3 met Verschoor, Houmes en Schimmel zullen echt alle zeilen moeten bijzetten om lijfsbehoud te bewerkstellen. Zij krijgen in een uitermate sterke poule te maken met o.a. Alexandria, Nationale Nederlanden, het Waddinxveense Kwiek, TOGB (Schiedam) en NTTC uit Nieuwerkerk. Ga er maar aanstaan in je eerste seizoen derde klasse.

TTVA 4 en 5 gaan uitkomen in de vierde klasse. TTVA 4 met Ab de Groot, Ronald Muskiet werden vorig seizoen knap tweede in deze klasse. Het team is nu aangevuld met Henk Mes en het is dus even afwachten hoe dit zal uitpakken. Met Vriendenschaar en Flamingo’s uit Gouda, Alexandria, Scyedam en Boomgaardshoek  kunne ook zij de borst nat maken. Het gepromoveerde TTVA 5 heeft nu een wat andere samenstelling. Alleen Ton de Boom is overgebleven van de oude kern en wordt nu terzijde gestaan door Jeroen Veth en de nieuwkomer Frank Jaquet.  Zij zullen echt alle zijlen bij moeten zetten om niet de rode lantaarn in handen gestopt te gaan krijgen. De tegenstand komt van Merwestad, DFC, Sliedrecht Sport, Tavernie en Gorkum.

TTVA 6 is in feite het naar de vijfde klasse gepromoveerde TTVA 7 van vorig seizoen. Gerrit Verhaar komt Nico Barten en Theo van der Schelling bijstaan als zij het dus een treetje hoger gaan proberen. Het zal lastig worden met tegenstanders als OTTV (Ouderkerk), Alexandria, Trefpunt en Het Centrum. Met het Nieuw-Lekkerlandse Nileta staat er echter wel een leuke derby op de kalender.

TTVA 7 met Ruth en Arie Sloof en de altijd gemotiveerde Jordie Tanzarella gaat proberen de derde plaats van vorig seizoen in de zevende klasse te verbeteren. Serve 71, DFC, Dordrecht en Gorkum zijn hun tegenstanders. Een goede klassering moet zeker mogelijk zijn.

Programma 1e competitie ronde:
11/9  TTVA 1 – Dordrecht 4
13/9  TTVA 2 – Boomgaardshoek 2
15/9  Kwiek 2 – TTVA 3
15/9  Vriendenschaar 7 – TTVA 4
11/9  TTVA 5 – Merwestad 4
TTVA 6 = Vrij
13/9  TTVA 7 – Serve 71  5

Voorlopige Indeling Bekend

De voorlopige indeling van de najaarscompetitie 2018 is bekend en hieronder te aanschouwen.
Team 7 is wederom ingedeeld in een poule van vijf teams. Ik ga hier nog een protest aan wagen.

2e klasse – Poule E  4e klasse – Poule H
A  TTVA 1 DI 20:00 A  TTVA 5 DI 19:45
B  Dordrecht 4 VR 20:15 B  Merwestad 4                     DO 19:30
C  Alexandria ’66 5                 WO 20:00 C  DFC 3 DI 20:00
D  Alexandria ’66 9                 DI 20:00 D  Sliedrecht Sprt 4              MA 19:45
E  De Sprint 1 VR 20:00 E  Tavernie 1 WO 19:45
F  Trefpunt 2 MA 20:15 F  Gorkum 3 VR 20:00
3e klasse – Poule L 5e klasse – Poule J
A  Gorkum 2                            WO 20:15 A  OTTV 3 DI 20:15
B  Alexandria ’66 11              VR 20:00 B  TTVA 6 DI 19:45
 C  TTVA 2 DO 19:45 C  Reeuwijk 2 DI 20:00
D  Boomgaardshoek 2          DO 20:15 D  Trefpunt 4 MA 20:15
E  Shot ’65 3 DO 20:00 E  Het Centrum 2                   DO 20:00
F  DFC 1 DI 20:00 F  Nileta 1 DI 20:15
3e klasse – Poule I 7e klasse – Poule C
A  Alexandria ’66 10             WO 20:00 A  TTVA 7                                 DO 19:45
B  NN Rotterdam 3                DO 20:00 B  Serve 71 5                           WO 20:15
C  Kwiek 2 VR 20:00 C  — vrije plek –
D  TTVA 3 DO 19:45 D  DFC 5                                   DI 20:00
E  TOGB 3 MA 20:15 E  Dordrecht 14                     VR 20:15
F  NTTC 2 MA 20:00 F  Gorkum 5                            VR 20:00
4e klasse – Poule K
A  Vriendenschaar 7             VR 20:00
B  TTVA 4 DI 19:45
C  Alexandria ’66 13              DI 20:00
D  Flamingo’s 1 VR 20:00
E  Scyedam 7 VR 20:15
F  Boomgaardshoek 3          MA 20:15

Gezellige Afsluiting Tafeltennisjaar TTVA

ALBLASSERDAM – Vrijdag 6 juli heeft tafeltennisvereniging TTVA het seizoen 2017/2018 op een uiterst gezellige manier afgesloten. Tijdens een heerlijke barbecue werden tevens de kampioenen van het afgelopen seizoen door voorzitter Ralph Faasen in de bloemetjes gezet. John, Jacky, Ron en Jaap worden bedankt voor een puike organisatie van dit evenement. Een apart bedankje voor Henny de vrouw van Jaap is wel op zijn plaats. Zij had een aantal zeer smakelijke salades verzorgd, die dan ook gretig aftrek vonden.

Op dinsdag 14 augustus gaan we weer beginnen met de training voor het nieuwe seizoen. Het bestuur van TTVA wenst een ieder een fijne vakantie en graag tot ziens in het nieuwe seizoen.

Je kan alles nog eens rustig bekijken met de onderstaande fotoslider.