Gedeeld Succes TTVA teams bij start voorjaarscompetitie

ALBLASSERDAM – Afgelopen week zijn de teams van tafeltennisvereniging TTVA gestart met de nieuwe voorjaarscompetitie. Dit ging met gedeeld succes gepaard. TTVA 1, 2, 3 en 6 wisten te winnen. TTVA 4, 5 en 7 gingen kopje onder in deze eerste speelronde. Opmerkelijk was wel het feit dat Ron Kappen weer eens achter de tafel stond voor een competitiewedstrijd. Ook opmerkelijk was de ruime winst van TTVA 6 op het sterker geachte DFC 2.

NTTC 3 – TTVA 1                                              2e klasse                             2-3

Koning Ron deed afgelopen donderdag weer van zich spreken. Onze 16-voudig clubkampioen won gewoon heel erg gemakkelijk van Chain en van Amerongen van NTTC 3. Ron heeft door lichamelijke ongemakken al een aantal jaar geen competitiewedstrijden meer gespeeld. Zit er sleet op? Ik zou zeggen niet veel, al is hij wel wat kouwelijk geworden. Hij speelt tegenwoordig in trainingspak en muts namelijk. Peter van Dijk kwam niet echt gelukkig terug uit Nieuwerkerk a/d IJssel. Hij verloor zeer krap van zowel Chain als van Amerongen. Peter moet nog even wat harder gaan trainen, want er komen nog wel wat sterkere tegenstanders dit seizoen. Het dubbel wisten Ron en Peter overtuigend met 0-3 te winnen, waardoor er toch een positieve uitslag op het scorebord belande. Een redelijk begin van de competitie voor TTVA 1.

TTVA 2 – OTTV 1                                             4e klasse                             4-1

TTVA 2 begon sterk aan het nieuwe seizoen. OTTV 1 uit Ouderkerk aan de IJsel kreeg afgelopen vrijdag het deksel op de neus. Wim Verschoor won gemakkelijk in drie games van Boegheim maar verloor heel erg dik van v/d Bosch. Henk Mes wist beide spelers van OTTV 1 te verslaan. Alleen tegen v/d Bosch had hij een wat koude start, maar wist dit heel snel ook weer om te buigen. Door de winst tegen Boegheim wist hij zijn ELO rating aardig op te poetsen. De dubbelpartij van Wim en Henk was van hoog niveau. Er werd met groots machtsvertoon in drie games afgerekend met het dubbel van OTTV 1. Zoals gezegd een prima start voor TTVA 2.

PITT 75 1 – TTVA 3                                         4e klasse                             2-3

Een goede start van de competitie voor TTVA 3. Ze zijn op een haartje na in de 4 klasse gebleven en moeten dus nu ook maar eens even bewijzen dat ze daar thuis horen. Peter Houmes wist beide enkelpartijen tegen Markus en Schoonderbeek te winnen, al ging dat tegen eerstgenoemde niet zonder slag of stoot (2-3). Frank Jaquet ging er dik vanaf tegen Schoonderbeek, maar won weer gemakkelijk van Markus. Het dubbel was een prooi voor de het dubbel uit Capelle a/d IJssel. Men ging in vier games ten onder. Maar zoals gezegd geen slecht resultaat in de eerste wedstrijd van het seizoen.

TTVA 4 – DFC 1                                                4e klasse                             2-3

TTVA 4 kwam van een koude kermis thuis tegen DFC 1. Ab de Groot wist in de eerste partij tegen Hoogmoed maar nipt in vijf games te winnen en ging in zijn tweede partij genadeloos ten onder tegen de sterke Le Grand van DFC 1. Rien de Heer kwam er deze avond niet echt aan te pas. Er zit wat sleet op Rien!!
Dichten gaat uitstekend maar achter de tafel gaat het wat minder. Tegen zowel Le Grand als Hoogmoed moest hij na de gewonnen eerste game toch bakzeil halen. Het dubbel van Ronald Muskiet en Ab de Groot wist door winst de schade nog beperkt te houden.

TTVA 5 – Dordrecht 12                                 5e klasse                             1-4

Na een mooie klassering vorig seizoen kreeg TTVA 5 afgelopen vrijdagavond lik op stuk van Dordrecht 12. Met een lichtelijk zieke Ruth Sloof aan boort was het al bij voorbaat een moeilijke opgave. Zij verloor dus ook haar beide enkelpartijen. Arie Sloof wist tegen v/d Hoek gemakkelijk met 3-0 de winst binnen te halen. Tegen Korkulu liep hij echter gewoon te slapen. Hij had deze partij gewoon moeten winnen. Maar Aries wegen zijn nogal ondoorgrondelijk en hij doet zich daardoor nog al eens te kort. Ook in de dubbel partij ging men er hard vanaf.

TTVA 6 – DFC 2                                                6e klasse                             4-1

Het nieuwe TTVA 6 beet in de eerste speelronde direct van zich af. Men wist een fraaie 4-1 zege te boeken op DFC 2. Robert van Doorn wist van zowel Noorlander als Kirchoff te winnen. Hij had daar in beide gevallen wel de volle vijf games voor nodig. Aanstormend talent Izak Fiole gaf zich pas na vijf games gewonnen tegen Kirchoff. Maar de laatste partij van de avond maakte hij in drie games gehakt van Noorlander. Een bijzonder gaaf debuut dus voor Izak. Robert en Izak waren in de dubbelpartij ook veel te sterk voor het dubbel van DFC. Een veel belovende start van dit gedeeltelijke nieuwe team van TTVA.

TTVA 7 – Dordrecht 14                                 6e klasse                             0-5

TTVA 7 had een koude start tegen het sterke Dordrecht 14. Was het spannend? Niet echt eigenlijk. Alleen het dubbel had een andere uitkomst kunnen krijgen. Men verloor deze partij met 11-13 in de vijfde game.
Zowel Gerrit Vergaar als nieuwe aanwinst Gert Baas konden tegen Strijbis en van Loon weinig uitrichten.
vermeldenswaardig was nog wel dat Gert een game pakte tegen van Loon. Goed bezig Gert!