Ab de Groot grote man voor TTVA 4

ALBLASSERDAM – Ab de Groot lijkt op dit moment iets onoverwinnelijks te hebben. Hij leidde TTVA 4 naar een prima resultaat. TTVA 2 en 3 moesten nipt hun meerdere erkennen in hun tegenstander. TTVA 1, 5 en 6 wisten evenals team 4 goede zeges te boeken. Geen enkel TTVA team staat op degraderen. Dit mag toch wel als positief worden ervaren na een dramatische vorige seizoen.

TTVA 1 – Overschie 2                                    2e klasse                             3-2

TTVA 1 blijft goed presteren! Ook tegen Overschie 2 werd de winst binnen gehaald. TTVA 1 kwam op achterstand door verlies van Remco Schimmel in zijn eerste partij tegen Amini. Yannick Geerlings zorgde door winst op Krijgsman dat de stand weer werd gelijkgetrokken. In een bloedstollende dubbelpartij kwam TTVA 1 net iets te kort en verloor met 13-11, 4-11, 6-11, 15-13 en 9-11 van het dubbel uit Overschie. Wederom dus een 1-2 achterstand in de wedstrijd voor TTVA 1. Na de Pauze zouden Remco en Yannick echter alles omkeren. Eerst wist Remco ruim in drie games te winnen van Krijgsman. Yannick wist in de laatste partij de winst uiteindelijk in Alblasserdam te houden. Hij versloeg Amini in vier games. TTVA 1 blijft hiermee op een mooie 2e plaats staan in de stand. Volgende week woensdag wacht de zware uitwedstrijd tegen koploper HTV in Hoornaar.

Twenty-one Up 7 – TTVA 2                         3e klasse                             3-2        

TTVA 2 verloor onnodig van nummer vijf in de poule Twenty-one Up 7. Zowel Henk Mes als Nico Barten verloren van dezelfde tegenstander en wonnen ook van de zelfde tegenstander. Dan wordt het dubbel dus heel erg belangrijk. TTVA 2 was daarin gewoon de mindere en verloor dus ook in vier games. TTVA staat op een redelijk veilige 4e plaats in de stand. De stukjesschrijver onthoud zich verder van commentaar op deze wedstrijd.

Lekpongers 1 – TTVA 3                                 4e klasse                             3-2

In Ameide moest TTVA 3 afgelopen dinsdag na een spannende wedstrijd de tegenstander feliciteren. Peter Houmes wist in de eerste partij van de avond de winst nog wel te pakken tegen Mulckhuse. In vijf games was hij net iets sterker dan zijn tegenstander. Hierna ging de niet al te best spelende Frank Jaquet met de zelfde cijfers net onderuit tegen de Gans. Maar TTVA 3 hielp zich weer aan een 1-2 voorsprong door winst in het dubbel. Peter Houmes en Ton de Boom wisten met het 9-11 in de vijfde game te winnen van het duo uit Ameide. Hierna was eigenlijk de koek wel op voor TTVA 3. Zowel Frank Jaquet als Peter Houmes gingen er dik af tegen achtereenvolgens Mulkhuse en de Gans. TTVA 3 staat nu met 17 punten op de 3e plaats in 4A.

TTVA 4 – Serve 71 4                                       5e klasse                             4-1

TTVA 4 liet koploper Serve 71 4 alle hoeken van het Maasplein zien. Met het bezielende spel van Ab de Groot als gedegen basis voor deze uitslag, wist TTVA een mooie uitslag neer te zetten. Ab won zowel van Hoogvliet als Benschop. Eerstgenoemde stond tot voor de wedstrijd nog op een 100% score. Ab speelde hem met gedegen spel dus naar de vergetelheid. Ook Rien de Heer mepte Hoogvliet in vijf games van de tafel. Hij verloor wel het enige puntje van de avond van Benschop. Het dubbel met Ronald Muskiet en Ab de Groot was veel te sterk voor het dubbel van Serve. Dat varkentje werd simpel in drie games gewassen. TTVA 4 is koploper Serve 71 4 nu tot op twee punten genaderd.

TTVA 5 – Dordrecht 9                                    5e klasse                             4-1

TTVA 5 liet er geen gras over groeien tegen de nummer vijf in de stand. Ruth Sloof was de vrouw van de match. Zij wist zowel van Morlog als van Loon in vier games te winnen. De af en toe wat gemakzuchtige en luie Arie Sloof had weer eens zo’n avond dat het hem weinig kon schelen. Hij won met de hakken over de sloot van Morlog maar ging er tegen van Loon op een schandalige manier in drie games vanaf. Het dubbel van Ruth en Arie was dan weer een makkie. Er werd in drie games dik van het duo van Dordrecht gewonnen. Door deze uitslag is TTVA 4 gedeeld 2e in deze poule. Dit met maar twee puntjes achterstand op koploper Nileta 1. Het vooruitzicht op een gratis krat bier bij een kampioenschap maakt dus toch nog wel wat los bij de familie Sloof. Al denkt de wedstrijdsecretaris dat dit nu nog wel wat te hoog gegrepen is.

TTVA 6 – Boomgaardshoek 5                     6e klasse                             3-2

TTVA 6 had het tegen de rode lantaarndrager Boomgaardshoek 5 toch wel lastig. Zowel Rob van Doorn als Gerrit Verhaar verloren een enkelpartij tegen resp. Ceelen en van Hulst ruim in drie games. Het dubbel werd hierna wel binnen gehaald en dat was tevens de omkeer in de wedstrijd. Rob won daarna in een degelijke partij van van Hulst. De laatste partij van de avond was ook gelijk de spannendste. Gerrit Verhaar wist met uiterste krachtsinspanning van Ceelen te winnen. Na vijf lange games (11-9, 11-9, 6-11, 7-11 en 13-11) wist Gerrit de wedstrijd na zich toe te trekken. Het is spannend in 6B. de bovenste vijf in de stand staan op een zakdoek.