Alleen TTVA 2 en 4 weten te winnen

ALBLASSERDAM – De resultaten waren iets minder de afgelopen week voor TTVA. Alleen teams 2 en 4 wisten een overwinning te behalen. TTVA 5 en 7 moesten helaas de grootste nederlagen slikken. Teams 1 en 3 wisten de schade nog enigszins beperkt te houden. TTVA 1, 2 en 4 blijven kansrijk voor het kampioenschap in hun klasse.

TTVA 1 – NTTC 3                                                             2e klasse                             2-3

Afgelopen vrijdagavond werden we door TTVA 1 getrakteerd op een aantal hele mooie potjes. Ron Kappen was daar eigenlijk wel de oorzaak van. Werd er in de uitwedstrijd nog een krappe zege geboekt, nu was het dus andersom. Ron rekende in zijn eerste enkelpartij met duidelijke cijfers (3-1) af met Chain. Zijn tweede partij was een match van zeer hoog niveau. De sterke van Heijningen bood geduchte tegenstand. Dit leidde tot Rally’s die het aankijken meer dan waard waren. Uiteindelijk wist Ron ook deze partij met 12-10 in de vierde game te winnen. Hij blijft dus zijn 100% score koesteren. Peter van Dijk is een heel ander verhaal. Hij speelt bij vlagen geweldig maar vergeet zich hiervoor op de belangrijke momenten te belonen. Ook in deze wedstrijd was dit eigenlijk het geval. Tegen van Heijningen kwam hij terug van een 0-2 achterstand, maar in de 5e game kwam hij met 6-2 voor maar maakte daarna geen punt meer. Dood zonde!!!! Tegen Chain ging hij er dik vanaf. Het dubbel uit Nieuwerkerk a/d IJssel was gewoon de baas over Ron en Peter. Ook naaste concurrent Kwiek 3 verloor deze week. TTVA 1 staat dus nog steeds bovenaan met een puntje voorsprong.

OTTV 1 – TTVA 2                                                             4e klasse                             2-3

TTVA 2 stoomt gewoon door richting het kampioenschap. Ook afgelopen dinsdag werd er in Ouderkerk aan de IJssel met 2-3 gewonnen van naaste concurrent OTTV 1. Nico Barten was deze avond ongenaakbaar. Hij won eerst heel erg dik in drie games van v/d Bosch en daarna knap in vijf games van de sterke Boegheim. Henk Mes had het heel wat lastiger. Hij verloor met duidelijke cijfers van Boegheim en wist in vijf games van v/d Bosch te winnen. Het dubbel van Nico en Henk leek een appeltje eitje te gaan worden. Maar na een 0-2 voorsprong werd deze partij toch nog uit handen gegeven. Door deze krappe zege wist TTVA zijn voorsprong in de stand weer met een puntje te vergroten.

TTVA 3 – PITT 75 1                                                         4e klasse                             2-3

Er is één persoon die vanmorgen badend in het zweet is wakker geworden. Zijn naam is Peter Houmes. Zijn eerste enkelpartij ging nog volgens de gebaande paden, hij wist in 3 games te winnen van Schoonderbeek. Tegen Markus Kwam hij in de 2e game met 10-4 voor maar ging alsnog met 10-12 de bietenkar op. Peter was daarna helemaal van de kook en verloor dus met 0-3. Het duurt waarschijnlijk nog wel een weekje voordat hij hier weer bovenop gaat komen. Frank Jaquet won met 3-1 van Markus maar ging er echter tegen Schoonderbeek met 1-3 vanaf. Noppen rubbers zijn voor Frank dus nogal een probleem. De dubbelpartij ging met grote overmacht mee terug naaf Capelle aan de IJssel. Dit resultaat heeft echter niet al te grote gevolgen voor TTVA 3. Men staat stevig op de 3e plaats.

DFC 1 – TTVA 4                                                                5e klasse                             1-4

TTVA 4 deed goede zaken tegen DFC 1. Grote man was dit keer Ronald Muskiet. Hij won krap in vijf games van Leenheer en liet ook Hoogmoed kansloos. Ab de Groot ging verrassend ten onder tegen Hoogmoed maar won wel weer dik van Leenheer. Het schier onverslaanbare dubbel van Ronald en Ab was ook deze avond een maatje te groot voor het dubbel van DFC 1. TTVA 4 staat een puntje los van de concurrentie. Maar het is nog zeker niet gedaan. Er volgen gewoon nog vier lastige wedstrijden. Het voordeel is dat men alles nog in eigen hand heeft.

Dordrecht 12 – TTVA 5                                                 5e klasse                             4-1

Alle partijen gingen deze avond over de volle vijf games. Als je er daar dan vier van verliest weet je dat je wat verkeerd hebt gedaan. Er had dus gewoon veel meer ingezeten voor TTVA 5. Arie en Ruth Sloof gingen beide ten onder tegen Putter en Slotboom. Wat opvallend was dat telkens de laatste van de vijf games ruim naar de tegenstander ging. Het vreemde was dat in de dubbelpartij dus wel lukte wat in de enkelpartijen niet lukte. Deze werd met 9-11 in de vijfde game dus wel over de streep getrokken. De familie Sloof moet op hun tellen gaan passen. Men staat nu op een gevaarlijke vijfde plaats in de stand.

Dordrecht 14 – TTVA 7                                                 6e klasse                             5-0

De heren van TTVA 6 kregen een pak slaag van koploper Dordrecht 14. Alleen Gerrit Verhaar wist een game te winnen van Strijbis. Maar daar bleef het dus ook bij. Alle andere partijen gingen met groot gemak met 3-0 naar de koploper. Gerrit Verhaar en Willem-Jan Leenhouts waren dus in het geheel niet opgewassen tegen Strijbis en van Loon. Men zal echt puntjes moeten gaan sprokkelen om van de laatste plek in de stand af te komen.