Arie Sloof grote winnaar Open Zeister Kampioenschappen

Vooraf:

  • Rien had pas een blauw nieuw rubber met dingetjes erop gekocht, zou hij hiermee gaan spelen?
  • Ab had zich goed voorbereid en ging de avond ervoor vroeg naar bed. Hij vond het onbegrijpelijk als je laat naar bed zou gaan : )
  • Twee clubgenoten hadden zich helaas af moeten melden.
  • 7 TTVA-ers namen deel aan dit toernooi, waarvan Ronald in zijn TTVA trainingspak wel voor Zeist uitkwam…

De kampioenschappen

Yannick was als zwaarst ingedeeld en had enkel hogere tegenstanders uit de hoofdklasse en eerste klasse! Ook werd hij gematcht met Marinus die later in de hoofdfinale verscheen. Yannick liet  mooie topspin aanvallen zien en had tegen zijn laatste tegenstander nog wel wat in te brengen, maar het was niet voldoende om een partij te winnen. Vorig jaar was hij derde geworden in zijn poule. Misschien volgend jaar met een andere indeling weer kansrijk voor een halve finale?

Peter v D had nog gemengde gevoelens over de wedstrijd van vrijdag maar daar zette hij zich in het toernooi goed overheen. Hij won de eerste wedstrijden door zijn hoofd koel te houden. Als hij de ballen rustig opende kreeg hij mooie kansen. Later kreeg hij steeds meer tegenstand en misschien trad de vermoeidheid ook wat op en bleef de winst meer liggen. Tussendoor nam hij de gelegenheid om filmpjes van tafeltennissende clubgenoten te maken. Aan het eind van de dag gaf hij aan een leuke dag te hebben gehad!

Ab, onze man van de controle en analyses, hield goed bij wie er won en verloor in onze ozk groepsapp. Uitgerust en al won hij met gemak van twee vrouwen, die zo hij zelf vast zou noemen, laag in rating stonden. Hij kwam ook uit tegen zijn eigen teamgenoot Ronald. Het was een spannende partij waarin hij in vijf sets het onderspit moest delven. Nog met die naweeën moest hij nota bene ook nog tegen Arie. Dit was voor Ab net iets te veel van het goede en hij had weinig kans om van Arie te winnen. Ab was nog wel sip over wat er nu allemaal met zijn rating zou gaan gebeuren…

Zoals altijd had Ronald weer zin om te gaan spelen. Gaf aan dat hij kansloos was  tegen Sandeep maar hij won ook zo zijn partijen! Tegen zijn teamgenoot had hij niet mooi gespeeld verklaarde hij aan het eind, maar hij had hem wel gewonnen, tjakka! Laat op de dag kwam zijn vrouw ook nog kijken. Hij zei: als mijn vrouw er is speel ik altijd beter…(Was ze maar wat eerder gekomen…) Zeist had de verenigingsbeker gewonnen, die ook dit jaar nog kwijt was.

Dan hebben we Rien. Hij vertrok al vroeg om een clubgenoot op te halen en stond daardoor pal voor de deur van de sporthal geparkeerd. Geen energie verspillen want het kon nog wel eens een lange dag worden. Hij heeft veel partijen in vijven gespeeld, de ene won hij en de andere verloor hij. Na een uitputtende wedstrijd verloor hij nipt in vijven tegen Arie. Om vervolgens met vernieuwde krachten tegen ene Kooijman te winnen. Deze winst zorgde voor een plek in de halve finale. Hij moest tegen Van de Brug, waar hij al eerder in vijven van had verloren. Deze beste man speelde gewoon tegen zichzelf, vertelde Rien achteraf. En zo had Rien toch knap van hem gewonnen. Hierdoor plaatste hij zich voor de finale van de vijfde klassers!

Arie kwam maar liefst vier keer uit tegen een clubgenoot! De eerste tegen Rien won hij nipt in vijven. Arie had van tevoren aangegeven: ik wil tegen iedereen spelen als ik maar niet tegen mijn vrouw moet spelen. (Waarom eigenlijk niet?!) En ja hoor na een paar wedstrijden werd hij geplaatst tegenover zijn vrouw. Hij stond te spelen als een dweil en hier maakte Ruth goed gebruik van en won deze partij. Daarna verloor hij tegen Kooijman, maar hij won heel beheerst van clubgenoot Ab! (De volgende dag vertelde hij dat zijn vrouw hierin de winnende tip had gegeven en dat hij nu een keer naar haar had geluisterd…) En zo belandde hij in de halve finale tegen Santema. Dit was een heel enerverende partij, waarbij Arie zijn spel goed kon spelen. Zonder vrees opende hij het spel en won de mooie contra rally’s. Door te winnen kwam hij uit in de finale, weer tegen Rien.

Ruth speelde haar eerste partij gelijk tegen de latere halve finalist van de vijfde klasse. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam ze beter in haar spel, maar het mocht niet meer baten. Daarna volgde drie niet spectaculaire wedstrijden. Tegen Arie won ze met gemak. Vervolgens kwam ze ook uit tegen Sandeep. Zij wist nipt van hem in vijven  te verliezen. Iets wat een handelskenmerk van haar dreigt te worden…

De finale van de vijfde klassers: Rien tegen Arie. Voor de tweede keer die dag stonden ze tegenover elkaar. Zou het weer zo’n lange partij gaan worden? Het was deze keer wat korter, Rien oogde wat vermoeid. Ondanks zijn inzet werd Arie toch kampioen. Rien gaf aan dat hij nu eerst twee weken gaat uitrusten. Voor Arie was dit zijn eerste beker ooit, maar het was dan ook gelijk een goede.

Al met al was het een sportieve dag waar we van mooie partijen hebben genoten.

Ter afsluiting gingen er clubgenoten weer in het favoriete restaurant van Ronald en Tineke eten, en deze keer waren ze er ook bij. Volgens mij meende ik Ronald horen zeggen dat hij alvast voor volgend jaar had gereserveerd…