Bericht van de voorzitter

Hallo allemaal

Allereerst wil het bestuur en ik jullie een heel goed nieuwjaar wensen met veel tafeltennisplezier. Uiteraard hopen wij dat dit in een goede gezondheid kan gebeuren. Zoals gebruikelijk is, kijk ik eerst terug naar 2022 en daarna vooruit naar 2023.

Het jaar 2022 begon zoals 2021 eindigde, nl met een corona lockdown mbt het sporten. In februari werd uiteindelijk besloten dat we, met de nodige maatregelen in acht te nemen, ons geliefde spelletje weer mochten oppakken. Zelfs de voorjaarscompetitie werd weer opgestart. De resultaten van de voorjaarscompetitie waren niet best. Niet 1 team van TTVA kwam in de buurt van een kampioenschap. Alle zeilen moesten zelfs bij de teams worden bijgezet om niet te degraderen. Het team van Gerrit en Rob konden helaas de dans niet ontspringen en degradeerden naar de 6e klasse. De najaarscompetitie ging een stuk beter. Verschillende teams konden nu wel voor het kampioenschap vechten maar alleen Gerrit en Rob konden het waarmaken. Zij mogen het wederom weer in de 5e klasse gaan proberen.

De activiteiten stonden in het voorjaar nog wel op een laag pitje. Eind mei werd er weer eens geklaverjast om de Ralph Faase trofee. 8 Deelnemers streden om de felbegeerde wisseltrofee en John Daas was hierin de gelukkigste. Of was het gewoon klasse? Eind juni hebben we ook weer heerlijk barbegeknoeid. Ron en Els waren de gastheer/dame en gelukkig zat het weer mee. Nogmaals bedankt Ron en Els! December is traditioneel gezien de maand van diverse toernooien. We begonnen met de clubkampioenschappen. Yannick was de sterkste in de A poule en Paul in de B poule. Goed gedaan mannen! Uiteraard werd deze dag besloten met een heerlijk buffet. Op de laatste speeldag van het jaar werd het Riens Oliebollentoernooi nog gehouden. De winnaars waren we allemaal want iedereen mocht een prijs uitzoeken en de olieflappen smaakten weer heerlijk!

Het nieuwe jaar staat weer bol van de activiteiten. Er is een trainingsgroep opgericht en onder de bezielende leiding van Leo (en Henk voor de administratie en communicatie) wordt er geprobeerd het tafeltennisniveau wat op te krikken. Dit levert vast weer wel de nodige kampioenen op. Ja Leo, ik leg de lat hoog! Veel succes ermee! Zet ook de volgende dagen alvast in jullie agenda. Vlak voordat de competitie begint, wordt er op zaterdag 28 januari een duo toernooi gespeeld. Het handicaptoernooi staat gepland op 16 juni en de bbq op 30 juni. Verder wordt er ergens in 2023 een darttoernooi georganiseerd en eveneens weer een klaverjastoernooi.

Zoals de meesten van jullie al gezien hebben tijdens het oliebollentoernooi hebben we een nieuwe “kantine” ruimte direct naast de speelzaal in de bso ruimte. Ik hoop dat dit de gezelligheid ten goede komt. Laten we er met zijn allen wel op letten dat op het eind van iedere avond deze ruimte weer schoon en netjes wordt opgeleverd.

Mede namens het bestuur wens ik jullie nogmaals het allerbeste toe in het nieuwe jaar en hopelijk snel tot ziens! Woensdag 4 januari is de zaal weer beschikbaar.

Peter Houmes
Voorzitter TTVA