Beslissingen gaan vallen in de Tafeltenniscompetitie

ALBLASSERDAM – Met nog maar twee speelrondes te gaan, gaan de beslissingen zo zoetjes aan vallen in de tafeltenniscompetitie. Voor TTVA is er nog maar één team wat redelijkerwijs aanspraken kan maken op de titel. Alleen voor TTVA 5 breken er dus nog spannende weken aan. Alle andere teams hoeven niet over hun schouders te kijken voor wat betreft het degradatiespook. Zij staan namelijk allemaal op een redelijke veilige positie in hun klasse.

HTV 1 – TTVA 1                                                                2e klasse                             4-1

TTVA 1 kreeg lik op stuk van koploper HTV 1. Zowel Wim Verschoor als Yannick Geerlings gingen in hun eerste partij over de knie bij resp. Klop en Bresser. In het dubbel werd pas de eerste game van de avond gewonnen. Maar het mocht niet baten  want ook in deze partij ging men in vier games ten onder. Hierna was het Yannick Geerlings die het enige puntje van de avond voor TTVA 1 binnenhaalde. In vijf zware games wist hij Klop te verslaan. Ook tegen Bresser wist Wim Verschoor niet te overtuigen. Zijn lot was ook hier een verlies in drie games. Door deze nederlaag is TTVA 1 gezakt naar de 3e plaats in de stand. Nog steeds niet slecht als lijfsbehoud het doel is.

TTVA 2 – Scyedam 3                                                      Verplaatst naar 25 november

TTVA 3 – Gorkum 5                                                        4e klasse                             5-0

TTVA 3 had in de nummer laatst uit de poule eigenlijk weinig te duchten. Er werd geen enkele partij in vijf games gespeeld en dat zegt toch wel wat. Zowel Frank Jaquet als Ton de Boom waren dus de baas afgelopen vrijdagavond. Anderberg en Martens kwamen dus gewoon te kort tegen de mannen van TTVA 3. Ook het dubbel was een prooi voor Frank Jaquet en Peter Houmes. Al was het spel nu niet echt hoogstaand, het was genoeg voor de zege in deze partij. TTVA 3 staat stevig op de 3e plaats in 6A en daar zal waarschijnlijk ook geen verandering meer in komen.

Sliedrecht Sport 3 – TTVA 4                                       5e klasse                             4-1

TTVA 4 kreeg in en tegen Sliedrecht een pak slaag van deze laagvlieger in 5B.  Ab de Groot die vorige week nog man of de match was, moest nu zowel tegen Mitonglao en naamgenoot de Groot stevig in het stof bijten. Ronald Muskiet  wist alleen tegen Mitonglao een behoorlijke partij op tafel te leggen. Jammer dat hij uiteindelijk met 11-9 in vijf games zijn tegenstander moest feliciteren. Alleen het dubbel van Ab en Ronald bracht dus deze avond een puntje op. In vijf games waren zij te sterk voor het Sliedrechtse duo. TTVA 4 staat stevig op de 2e plaats en zal daar waarschijnlijk ook niet meer vanaf gaan komen.

Lekpongers 2 – TTVA 5                                                 5e klasse                             0-5

TTVA 5 blijft zoveel mogelijk leven blazen in misschien wel een kampioenschap. Men had afgelopen dinsdag in ieder geval geen genade met de nummer laatst Lekpongers 2. Arie en Ruth Sloof waren in hun beide enkelpartijen tegen Molenaar en Veenvliet gewoon veel te sterk. Dit beeld trok zich ook door naar het dubbel. In vier games ging ook deze naar TTVA 5. TTVA 5 is tot op één punt gekomen van koploper Nileta 1. Laatstgenoemde heeft echter een wat minder lastig restprogramma dan TTVA 5. Het is echter wel weer spannend geworden door toedoen van de familie Sloof.

Twenty-one Up 12 – TTVA 6                                      6e klasse                             4-1

Vorige week schreef ik dat de eerste vijf in deze poule op een zakdoek stonden. Dan is een 4-1 verlies dus zo goed als dodelijk als het gaat om de bovenste plaats. Dit gebeurde dus TTVA 6 op bezoek bij Twenty-one Up 12. Alleen Rob van Doorn wist gemakkelijk van Bentvelzen te winnen. Maar toen was de koek ook wel op voor TTVA 6. Gerrit Verhaar ging tegen zowel Bentvelzen als Roodzant kopje onder en Rob verloor ook van Roodzant. Het dubbel was eigenlijk nog de spannendste partij van de avond. Maar helaas ging ook die in vijf games verloren. TTVA 6 staat nu ineens dus weer vijfde in de stand.