Tafeltennisvereniging TTVA

TTVA 1 en 2 terug aan het front

ALBLASSERDAM – TTVA 1 wist afgelopen vrijdagavond knap te winnen in Rotterdam. Ook TTVA 2 was die zelfde avond MES scherp. Zij wisten koploper Tavernie met een nederlaag naar huis te sturen. Beide teams hebben hun lot nu weer helemaal in eigen handen. Kampioen in spe TTVA 4 wist in Krimpen a/d IJssel netjes te winnen van het Trefpunt. Ook TTVA 5 en 6 wisten een te winnen. Dit allemaal in schril contrast met de situatie van TTVA 3. Ook in de 6e speelronde wist men niet te winnen.

Twenty-one Up 5 – TTVA 1                                         2e klasse                             2-3

TTVA 1 draaide de uitslag van de eerste speelronde heel netjes om in Rotterdam. Zowel Wim Verschoor als Peter van Dijk wisten te winnen van Steenhorst. Wim ging dit het gemakkelijkst af en Peter had daar vijf games voor nodig. Beide verloren van v/d Akker. Peter deed nipt in vijf games en Wim had niets in te brengen tegen deze speler. Het dubbel werd dus de sleutel tot de winst deze avond. Wim en Peter trokken in vijf games aan het langste eind. Twee overwinningen op rij en TTVA staat er op eens best wel weer aardig op. Men staat gedeeld 3e, maar alles staat heel dicht op elkaar en dus is het nog steeds heel erg spannend.

TTVA 2 – Tavernie 2                                                      3e klasse                             3-2

Het was de avond van Henk Mes. Hij wist tegen koploper Tavernie 2 fraai uit te halen. Zowel voor Willemse en Haag was hij in vier games te sterk. Aan het eind van de avond had hij van geluk wel willen dansen op een kantine tafel, maar fatsoenlijk als Henk is deed hij dit dus maar even niet. Nico Barten wist in een spannende partij ook met 13-11 in de vijfde game af te rekenen met Haag. Wat was het jammer dat het dubbel met dezelfde cijfers maar nipt verloren ging. Men had de koploper echt een dreun kunnen verkopen. TTVA 2 gaat nu een paar belangrijke weken te gemoed, met wedstrijden tegen naaste concurrenten en daar zullen echt ook punten tegen gepakt moeten gaan worden.

TTVA 3 – Serve 71 4                                                       4e klasse                             2-3

TTVA 3 zit in de brandt!!!! En dat is voorzichtig uitgedrukt. Ook de wedstrijd tegen Serve 71 4 ging nipt verloren. Zowel Peter Houmes en Frank Jaquet wisten wel te winnen van Van Gent, maar moesten beide v/d Merwe feliciteren, al was Frank wel heel dicht bij de winst tegen deze speler. Met 10-12 in de vijfde game de bietenkar op gaan, wordt je niet gelukkig van. Ook het dubbel ging vrij gemakkelijk mee in de tas naar Hendrik-Ido Ambacht. Waarom is dit stukkie zo kort hoor ik sommige denken. Wel het feit is dat de schrijver er van in tranen is!!!

Trefpunt 3 – TTVA 4                                                      5e klasse                             2-3

Koploper TTVA 4 toog naar Krimpen a/d IJssel voor een onderhoud met Trefpunt 3. Het ging wat lastig maar er werd wel krap gewonnen. Ab de Groot was de grote man deze avond. Hij won van v/d Lee in vijf games en deed hetzelfde tegen Gijze in vier games. Ronald Muskiet moest tegen beide tegenstanders het onderspit delven, al was dit wel heel erg nipt. In beide partijen gebeurde dit in vijf games. Het dubbel was dus alles beslissend. Ab en Ronald kunnen samen goede cijfers overleggen als het gaat om het winnen van dubbel partijen. Ook nu waren ze de bovenliggende partij en dat deden ze in vier games. Deze krappe overwinning leverde in de stand zowaar een extra puntje voorsprong op, op de concurrentie voor de titel.

Twenty-one Up 8 – TTVA 5                                         5e klasse                             3-2

Na een lang en slopend weekend moest TTVA 5 de maandag er op in Rotterdam aantreden tegen Kampioenskandidaat Twenty-one Up 8. De open Zijster kampioenschappen van de zaterdag ervoor hakte er wel aardig in bij de fam. Sloof. Zowel Arie als Ruth wonnen van Halipa, maar verloren van Seyedi. Ook het dubbel bleef in Rotterdam. Deze werd in vijf spannen de games verloren. Het was zo ie zo wel een spannende avond met de wetenschap dat vier van de vijf partijen gespeeld werden in de maximale vijf games. In de stand staat TTVA 5 nog wel twee punten voor op deze tegenstander, maar deze heeft een wedstrijd minder gespeeld. Het gaat dus lastig worden om daar tegen op te boksen.

Shot 65 3 – TTVA 6                                                         5e klasse                             1-4

TTVA 6 zal nog een paar ven dit soort uitslagen nodig hebben om degradatie te kunnen ontlopen. Zowel Rob van Doorn als Gerrit Verhaar wisten hun eerste enkelpartij tegen Schoenaker en Terlouw te winnen. Ook het dubbel werd dik in drie games in winst omgezet. Het was Gerrit Verhaar die tegen Schoenaker de enige veer van de avond moest laten. Hierna was Rob veel te sterk voor Terlouw. Een mooie uitslag voor TTVA 6 maar er moet zoals gezegd nog wat meer van dit gerealiseerd gaan worden.

Verslag Open Zeister Kampioenschappen

Het verslag is van de hand van Ruth Sloof.

“Zijn er nog leuke tafeltennistoernooien om aan mee te doen?” Ronald wist wel een leuk toernooi, hij traint namelijk ook in Zeist en daar wordt in maart de Open Kampioenschappen van Zeist georganiseerd. Acht TTVA-ers werden gecharterd om mee te doen. Ronald zou dan voor de verenigingsbeker van Zeist gaan… Na afloop zouden we met hen die wilden, uit eten gaan. Ronald had enthousiast alles voorbereid en geregeld. Helaas was hij op de grote dag zelf verhinderd door privé omstandigheden.

In dit toernooit wordt gebruikt gemaakt van het Zwitsers systeem. Dit is toch heel anders dan bij de meeste tafeltennistoernooien en meestal wordt dit bij Denksporten toegepast. Voor wie het interessant vinden om te lezen zal ik in dit kopje proberen toe te lichten hoe dit werkt. Dan begrijp je ook een beetje hoe het komt dat sommige deelnemers tegenover elkaar gezet waren. De organisatie bepaalde wie er in welke klasse zat. Hierbij werd dan ook gekeken naar het aantal deelnemers in een klasse, anders werd er wat geschoven. Er waren 3 poules, 1e klasse en hoger, 2e en 3e klasse en de laatste, 4e, 5e en 6e klasse. Je speelt binnen je poule de wedstrijden, dus een 5e klasse speler kan tegen een 4e klasse speler spelen. De computer bepaalt tegen wie je speelt. Bij elke wedstrijd die je wint krijg je een punt. Komt een tegenstander niet opdagen dan krijg je een bye en een gratis punt. Je tegenstander kan hoger of lager gerankt zijn. Verlies je tegen een hoger geklasseerde tegenstander dan heb je kans dat je je volgende wedstrijd tegen een lager gerankte speler moet spelen. De vier spelers die in jouw klasse de meeste punten heeft, plaatsen zich voor de halve finale en hieruit voort vloeit de finale van jouw klasse. Het grote voordeel vonden de TTVA deelnemers, dat je lekker de hele dag wedstrijden kan spelen zonder uitgeschakeld te worden. Zo kon je tegen sterkere en zwakkere tegenstanders tafeltennissen.

Diverse TTVA-ers vroegen komt er weer een blog? Deze keer heb ik wist-je-datjes verzameld om een impressie van deze sportieve en gezellige dag te geven.

Wist je dat

 • Rien en Peter al om 7.45 (!) vertrokken om dichtbij de sporthal te kunnen parkeren?
 • de andere deelnemers 8.15 weg zouden gaan, maar dat dit pas 8.30 werd, vanwege een toiletbezoekje van Nico bij de Sloofies?
 • zij echter geluk hadden en bijna naast Rien geparkeerd stonden?
 • de eerste wedstrijd van twee TTVA-ers tegen clubgenoten was? (En dus sowieso twee verenigingspunten op ging opleveren)
 • Peter direct tegen Yannick kon warmdraaien, maar dat dit heel moeizaam ging? (Ik meen: 1-11, 4-11 en 7-11 in het voordeel van Yannick)
 • Ruth gelijk tegen Rien moest aantreden en dat ze na een twee nul achterstand dacht ik moet ook  nog wat punten maken?
 • ze uiteindelijk in de vijfde set toch ten onder ging met 11-9?
 • Nico’s eerste tegenstandster heel laat kwam opdagen en dat hij hoopte om zo een bye te krijgen?
 • Nico zijn tweede punt wel door een bye had ontvangen?
 • Rob mooie games had gepakt, maar dat het lastig voor hem was om wedstrijden in winst om te zetten?
 • Rob ook een punt door een bye had, maar dat hij echt niet wist wanneer hij die had gekregen?
 • Arie knap van ‘hogere’ tegenstanders won en bij elke tegenstander keek hoe hoog zij gerankt waren?
 • Arie ook een partij nipt verloor in vijf games en dat deze tegenstander hem van blijdschap omhelsde?
 • Ab tegen het trainingsmaatje van Ronald moest spelen, maar deze wedstrijd verloor?
 • dit misschien kwam, omdat Ab pas na afloop van de wedstrijd tips kreeg van Ronald?
 • Yannick goed wist te vertellen hoe Nico tegen zijn “late tegenstandster” moest spelen, maar dat hij zelf ook niet van haar kon winnen?
 • deze tegenstandster in de halve finale bij een één nul achterstand, zo ontzettend boos en huilerig werd dat ze haar gesponsorde shirt uittrok en een game lang zo speelde?
 • Ab een foto van deze wedstrijd wilde maken, maar dat hij dit toch maar eventjes uitstelde?
 • Nico ook foto’s maakte en hij opmerkte dat de tegenstander van Ruth, het grootste gedeelte van de wedstrijd met zijn tong uit z’n mond speelde?
 • Nico wel eens gelezen had dat dit concentratie verhogend kan zijn?
 • Ruth die tong gelukkig niet had opgemerkt?…
 • Rien na drie gewonnen partijen vertelde dat hij zijn eerste partij het lastigst vond?
 • Rien nogmaals tegen een Sloof moest spelen, maar deze in vijf games verloor?
 • Peter toch warm was gespeeld en ook nog mooie partijen won?
 • Peter en Ruth tijdens een eigen partij, met hun hand op de hoek van de tafeltennistafel sloegen? De één had bloed en de andere was blauw?
 • er een clubgenoot in mijn oor fluisterde dat hijzelf een partij had gespeeld waarin hij twee nul achterstond?
 • en dat hij in de derde set met 10-2 voorstond, maar dat hij écht dat ene punt niet kon maken en        uiteindelijk met 10-12 verloor?
 • Yannick last had van glimmende tafels?
 • Nico deze keer wat lekkers bij zich had en ook voor ons?
 • Arie revanche wilde nemen op een tegenstandster die niet zo aardig tegen zijn vrouw was?
 • Arie de stand zo hard riep dat het in beide zalen te horen was, omdat de tegenstandster zei dat ze het niet kon verstaan?
 • deze tegenstandster, in de vijfde game bij een zeven nul achterstand het opgaf?
 • er ook een vrouw was die ons probeerde te werven voor hun tafeltennistoernooi in Emmeloord?
 • Wij dat dit wel heel erg ver vonden?
 • we aan het einde van het toernooi een beetje moe waren geworden en al naar het restaurant wilden gaan, omdat we dachten dat er niemand meer van ons hoefde te spelen?
 • Yannick, Peter en Ruth toch opeens in de halve finale waren beland?
 • die helaas niet in winst werden omgezet?
 • we aan de ‘baas’ van het toernooi hadden gevraagd, wie nou de verenigingsbeker ging winnen,waar Ronald het over had?
 • na enig aandringen werd gezegd dat die beker sinds vorig jaar al kwijt was???
 • Ab zijn maatje heel erg miste?
 • Rob onze bob was?
 • we na afloop heerlijk en gezellig hebben getafeld?
 • we Ronald willen bedanken voor de uitleg etc. van het toernooi en het regelen van het restaurant?
 • het een leerzame, geslaagde, gezellig dag was en voor herhaling vatbaar is?
 • ik nu even niks meer weet?

Welkome winst voor TTVA 1

ALBLASSERDAM – TTVA 1 boekte afgelopen maandag een zeer welkome 4-1 winst op Sliedrecht Sport 2. Na wat teleurstellende resultaten heeft men nu het lot weer in eigen handen. Ook TTVA 2 boekte twee zeer bruikbare zeges de afgelopen twee weken. TTVA 3 en 6 kregen een gevoelige draai om de oren. TTVA 4 blijft na een 3-2 zege ruim koploper. Door een 5-0 winst heeft ook TTVA 5 zich op kousenvoeten in de kop van 5C gemeld.

TTVA 1 – Sliedrecht Sport 2                                       2e klasse                             4-1

Eindelijk de eerste overwinning voor TTVA 1. Sliedrecht Sport 2 was maandagavond de pineut van die dadendrang. Yannick Geerlings won zijn eerste partij van de Groot in vier games. Wim Verschoor kon het hierna net niet bolwerken tegen van Bergeijk. Het dubbel van Yannick en Wim ging heel netjes in de tas voor TTVA 1. Na de pauze wist Yannick Geerlings het nipt bol te werken de lastig te bespelen van Bergeijk. In vijf spannende games wist hij uiteindelijk met 11-8 in de laatste game te winnen. In de laatste partij van de avond ging Wim Verschoor nog eens helemaal los tegen de Groot. Hij was in vier games te sterk en na het laatste punt ging er een grote oerkreet door de zaal. Een ruime en broodnodige zege voor TTVA 1. Men heeft het weer helemaal in eigen hand als het gaat om het ontlopen van degradatie.

TTVA 2 – Talani 3                                                            3e klasse                             3-2         Inhaal 3 maart

Ook TTVA 2 boekte vorige week zijn eerste overwinning van het seizoen. Met Peter Houmes voor de afwezige Nico Barten werd de strijd aangebonden met de gedeelde koploper uit Nieuwpoort. Zowel Henk Mes en Peter Houmes wonnen van Ouwerkerk. Maar verloren beide ook van de sterke Rene Roest. Het dubbel zou dus van enorm belang zijn voor de uitslag van de wedstrijd. Henk en Peter wisten na een zwaar gevecht deze partij in vijf games te winnen. Een krappe 3-2 zege dus voor TTVA 2 en laten we hopen dat dit een opstap is naar een betere tweede helft van de competitie.

Drivers 1 – TTVA 2                                                         3e klasse                             2-3

Jawel de tweede opeenvolgende overwinning voor TTVA 2 kreeg gestalte in Hardinxveld-Giesendam. Zowel Henk Mes als Nico Barten wonnen van Piet Bijl. Tegen Avdic kwamen zowel Henk als Nico net iets te kort. Beide verloren in vijf games van deze tegenstander. Het dubbel moest dus de beslissing brengen. Henk en Nico waren daarin echter veel te sterk. Wederom dus een 2-3 zege. TTVA 2 komt door dit resultaat weer een beetje bij de mensen en men heeft het lot weer in eigen handen.

OTTV 2 – TTVA 3                                                             4e klasse                             5-0

TTVA 3 kreeg een behoorlijke klap te verduren afgelopen dinsdag in Ouderkerk aan de IJssel. Zowel Ton de Boom als Frank Jaquet vonden deze wedstrijd eigenlijk geen enkel aanknopingspunt. Zowel van Zwienen als Batenburg waren gewoon te sterk voor de beide TTVA-ers. Al zal Ton de boom daar anders over denken. Hij had een sterk meningsverschil met tegenstander Batenburg over het wel of niet goed opgooien van de bal tijdens de service. Batenburg deed dit naar de beoordeling van Ton niet goed. De regel is dat de bal 16 cm moet worden opgegooid bij de service, terwijl Batenburg gewoon uit zijn hand serveerde. De wedstrijdsecretaris van TTVA kijkt al uit naar de return van deze wedstrijd. Ook in het dubbel hadden Ton de Boom en Frank Jaquet niets te vertellen. De situatie van TTVA 3 wordt met de week nijpender.

TTVA 4 – HTV 2                                                                5e klasse                             3-2        

Gedoodverfde kampioen TTVA 4 had het toch wel lastig tegen het Hoornaarse HTV 2. Althans Rien de Heer had het lastig. Hij verloor van zowel ’t Lam als van de Breejen vrij dik. Wat is er aan de hand Met Rien??? Zijn teamgenoot Ronald Muskiet was echter dodelijk voor beide tegenstanders. Hij won echt met twee vingers in zijn neus zijn beide enkelpartijen. Voor het dubbel werd Ab de Groot ingevlogen vanuit
s’-Gravenzande. Samen met Ronald Muskiet zijn zij een onneembare horde voor elke tegenstander dit seizoen. Ook deze keer werd er in drie games afgerekend met de tegenstander. TTVA 4 staat met een straatlengte verschil op kop in de 5e klasse. De verwachtingen worden alleen maar groter.

TTVA 5 – Scyedam 8                                                      5e klasse                             5-0

Ik heb het relaas van de wedstrijd heel laat op vrijdagavond aan moeten horen van Ruth Sloof. Ik kan je zeggen dat mijn oren tegen mijn hoofd klapte. Maar eerlijk is eerlijk TTVA 5 trok wel een maximale score uit de wedstrijd tegen Scyedam 8. Zowel Arie als Ruth Sloof wisten beide enkelpartijen te winnen en ook het dubbel was een gemakkelijke prooi voor TTVA 5. Beide gaan komende zondag mee doen aan een toernooi in Zeist. Men moet dan maandagavond uit spelen tegen de grootste concurrent voor het kampioenschap in 5c. Ik ben echt benieuwd hoe dit gaat uitpakken.

TTVA 6 – Serve 71 6                                                       5e klasse                             0-5

TTVA 6 liep afgelopen maandag tegen een knock-out aan in de wedstrijd tegen Serve 71 6. Alleen Rob van Doorn wist in zijn eerste enkelpartij nog goede tegenstand te bieden aan Robert Versteeg. Na een 2-0 voorsprong lied Rob de partij toch nog met 2-3 uit zijn handen glippen. In het vervolg van de wedstrijd bleef alles de kant van Serve 71 6 op vallen. Zowel Rob van Doorn als Gerrit Verhaar moesten dus hun tegenstanders feliciteren. Dit gold ook voor de dubbelpartij. Het gaat lastig worden voor TTVA 6. Aan degradatie lijk reeds nu al niet meer te ontkomen.

TTVA 4 neemt grote stappen

ALBLASSERDAM – De heren van TTVA 4 nemen grote stappen dit seizoen. Afgelopen dinsdag werd de vierde opeenvolgende grote overwinning geboekt in Ouderkerk. Men staat alreeds vijf punten los van de concurrentie. TTVA 1, 2 en 6 blijven klappen krijgen en het begint er een beetje problematisch uit te zien voor deze teams. TTVA 3 en 5 boekte beide een mooie zege.

Hellevoets Eff 1 – TTVA 1                                            2e klasse                                             3-2

TTVA 1 toog afgelopen maandag naar Hellevoetsluis om de strijd aan te binden met één van de concurrenten voor misschien wel degradatie. Wim Verschoor verloor van zowel van Dijk als Ynzonides met vrij duidelijke cijfers. Her intrede Peter van Dijk liet zich echter heel goed gelden in zijn eerste optreden voor TTVA 1. Hij wist zowel van Ynzonides als van Dijk te winnen. Als was dit tegen eerst genoemde wel heel erg nipt met 13-15 in de vijfde game. Maar gezegd dient te worden dat het wel een heel erg goede rentree was voor Peter. Het dubbel ging in drie games vrij gemakkelijk naar Hellevoets Effect 1. De situatie wordt door dit verlies wel wat nijpend voor TTVA 1. Men is nu de rode lantaarndrager in 2B.

TTVA 2 – Talani 3                                                            verplaatst naar 3 maart

TTVA 3 – Sliedrecht Sport 3                                       4e klasse                                             3-2

En jawel hoor de hatelijke 0 voor Frank Jaquet is weg!! Hij wist in de laatste wedstrijd van de vrijdagavond met heel veel pijn en moeite te winnen van Schouten in vijf games. Frankie speelde nog steeds wel met wat gebrek aan vertrouwen maar het begin is er dus nu. Ton de Boom liet zich hieraan niets gelegen liggen. Hij wist zowel van Schouten als Meijer te winnen. Tegen laatst genoemde ging dat niet zonder slag om stoot, maar Ton wist met 13-11 in de vijfde game het vege lijf te redden. Het dubbel was wat rommelig van de kant van TTVA 3 en ging dus ook verloren in vier games. Ton de Boom is inmiddels zo goed dat hij qua rating spelers als Henk Mes en ook Nico Barten in zicht heeft. Hoe gaat dit aflopen??? TTVA 3 had deze zege echt hard nodig als men kijkt naar de stand. Ook zij zijn de rode lantaarndrager in hun poule.

OTTV 4 – TTVA 4                                                             5e klasse                                             0-5

Ronald Muskiet en Ab de Groot hebben het licht gezien. Men wist ook in Ouderkerk een grote overwinning te boeken. Ab heeft zelfs nog niet één partij verloren dit seizoen en Ronald maar eentje. Wat de heren bezield is voor geheel TTVA een raadsel. Maar gezegd dient te worden dat men naar vier speelrondes al een voorsprong heeft van vijf punten op de nummer twee in de stand. Ook afgelopen dinsdag was men in Nieuwerkerk veel te sterk voor het arme OTTV 4. Zowel Ronald als Ab wisten beide enkelpartijen te winnen. Ook het dubbel was een prooi voor TTVA 4. Heren!! de wedstrijdsecretaris zag dat het goed was en verwacht dus een kampioenschap!!

Sorry 5 – TTVA 5                                                             5e klasse                                             2-3

TTVA 5 speelde een wedstrijd met twee gezichten. Eentje van voor en eentje na de pauze zeg maar. Voor de pauze was TTVA 5 heer en meester door winst van zowel Arie als Ruth Sloof op Wassenaar als Penning. Ook het dubbel werd, het zij moeizaam gewonnen door de familie Sloof. Naar het gebruikelijke bakkie thee was het de omgekeerde wereld en wist Sorry 5 terug te slaan. Zowel Arie en Ruth hadden in de laatste twee partijen niets in te brengen. Wat de reden hiervan was zal altijd een raadsel blijven. Een krappe winst wat zorgt dat TTVA 5 nu mede koploper is in 5C. Die dalletjes zullen er echt uit moeten als men echt wil mee doen om het kampioenschap.

NTTC 4 – TTVA 6                                                             Verplaatst naar 27 maart

TTVA 1 krijgt pak op de broek (2X)

ALBLASSERDAM – Een dubbel programma voor TTVA 1 afgelopen week. Op maandag kreeg met thuis een 1-4 verlies te slikken tegen Avanti 5 en vrijdag werd men afgeserveerd door koploper Taveri 1. Ook TTVA 2 deelt in die malaise. Zij werden met 4-1 weer naar huis gestuurd door Gorkum 4. TTVA 3 wist in Gouda de schade beperkt te houden. TTVA 4 en 5 zijn voor de derde achtereenvolgende week de positieve uitzonderingen. TTVA 6 leed de derde opeenvolgende nederlaag.

TTVA 1 – Avanti 5                                           2e klasse                             1-4

TTV 1 moest tegen kampioenskandidaat Avanti 5 de schade beperkt zien te houden. Op papier lukte dat niet helemaal maar in de praktijk waren er wel aanknopingspunten. Yannick Geerlings sloeg af tegen David Chow. Een tegenstander die moeilijk is te bespelen vanwege het feit dat hij speelt met lange noppen op de backhand. Yannick kwam met 0-2 achter maar wist met 17-15 de derde game te winnen en leek dus het tij te gaan keren. Ook de vierde game werd gewonnen en niets stond winst dus in de weg. Jammer genoeg verloor Yannick in de beslissende game zijn concentratie en ging er dus alsnog met 2-3 af. Wim Verschoor had niet al te veel in te brengen tegen Berkhout en verloor dus in vier games. Ook het dubbel was een prooi voor Avanti. Na de pauze Wist Yannick Geerlings het enige puntje van de avond binnen te halen door een vier games winst op Berkhout. De laatste game van deze partij wist Yannick zelfs een 11-0 te bewerkstelligen. In de laatste partij van de avond ging Wim Verschoor ook tegen Chow in vier games onderuit. Een duidelijke 1-4 winst dus voor de mannen uit Hazerswoude.

Taveri 1 – TTVA 1                                            2e klasse                             5-0                         (inhaal)

TTVA 1 speelde vrijdag in Riderkerk een inhaalwedstrijd tegen Taveri 1, dat bovenaan staat in 2B. Zowel Wim Verschoor als Yannick Geerlings konden niet voorkomen dat TTVA 1 dik onderuit ging. v/d Burg en v/d Toorn waren simpelweg veel te sterk voor het duo van TTVA 1. Alle partijen gingen in drie of vier games naar de tegenstander. Wat het verschil duidelijk weergaf.

Gorkum 4 – TTVA 2                                        3e klasse                             4-1

Met Peter Houmes als invaller voor de zieke Nico Barten, toog TTVA 2 afgelopen vrijdagavond naar Gorkum. Het was de bedoeling dat men nu eindelijk de punten zou gaan pakken, maar men kwam redelijk bedrogen uit. De 4-1 Nederlaag was wel geflatteerd te noemen, gezien het feit dat er drie partijen maar nipt verloren gingen in vijf games. Peter Houmes deed dit tegen zowel v/d Brom  als v/d Akker. Henk Mes ging er ook in vijf games af tegen v/d Akker maar won dan wel weer heel gemakkelijk van v/d Brom. Ook het dubbel ging in vier games naar Gorkum 4.

Vriendenschaar 6 – TTVA 3                        4e klasse                             3-2

Afgelopen dinsdag was TTVA 3 op bezoek bij Vriendenschaar in Gouda. Met de wetenschap dat het wel nuttig zou zijn als er gezien de stand een paar punten gepakt zouden worden. In de eerste partij ging Ton de Boom er hardt in drie games vanaf tegen Raghunath. Peter Houmes wist hierna netjes te winnen van Brok. En trok de stand weer gelijk. Het dubbel ging dan weer gemakkelijk naar Vriendenschaar. Peter Houmes verloor vervolgens van Ragunath. Ton de Boom won de laatste partij van de avond in vier games van Brok. Een krappe 3-2 nederlaag viel TTVA 3 dus ten deel.

TTVA 4 – Sliedrecht Sport 4                        5e klasse                             4-1

TTVA 4 blijft met grote cijfers winnen. Nu was Sliedrecht Sport 4 de klos. Met een uitstekend spelende Ronald Muskiet aan het roer wist TTVA 4 de koppositie weer wat te verstevigen. Rien de Heer won van  B. Oosterom maar verloor van R. Oosterom. Ronald Muskiet speelde deze avond als een jonge God. Hij wist de beide gebroeders Oosterom vrij simpel aan de kant te schuiven. Ook het dubbel van Muskiet en de Groot was te sterk voor de mannen uit Sliedrecht. 12 punten uit 3 wedstrijden is een fraaie uitgangspositie voor misschien wel iets heel moois.

TTVA 5 – TTC Erasmus 5                               5e klasse                             4-1

Ook TTVA 5 blijft de goede resultaten aan elkaar rijgen. Dit keer was het Rotterdams Erasmus de klos. Arie Sloof won zijn beide enkelpartijen van zowel v/d Berg als Pilch. Ruth Sloof Wist eveneens te winnen van v/d Berg maar moest Pilch na vier games feliciteren. Ook het dubbel van Arie en Ruth was veel te sterk voor het de tegenstander. Wederom dus een goede uitslag voor TTVA 5, wat ook een mooie uitgangspositie bied voor een mooie klassering.

TTVA 6 – HTV 3                                                5e klasse                             2-3

TTVA 6 gaf in de wedstrijd tegen het Hoornaarse HTV een zwaarbevochten 2-0 voorsprong uit handen. Rob van Doorn en Gerrit Verhaar wisten beide hun eerste enkelpartij te winnen van den Besten enden Breejen. Het dubbel met Gerrit en Rob had de voorsprong uit kunnen breiden, maar ze gingen heel erg nipt met 12-14 in de vijfde game ten onder. Dit was de ommekeer in de wedstrijd. HTV 3 trok vervolgens heel erg gemakkelijk de twee laatste enkelspelen naar zich toe. Zowel Gerrit als Rob konden hier niets aan afdoen. Voor TTVA 6 had er dus wel wat meer ingezeten dan dit krappe verlies.

TTVA 4 en 5 zijn de positieve uitzonderingen

Alblasserdam – Het wil nog niet helemaal vlotten met de prestaties van sommige TTVA teams. TTVA 2, 3 en
6 moesten hun tweede achtereenvolgende nederlaag slikken. TTVA 4 pakte daar in tegen de tweede ruime overwinning. TTVA 5 is de competitie gestart met een ketterende 0-5 zege.

Taveri 1 – TTVA 1                                            Verplaatst naar 17 februari

TTVA 2 – Serve 71 2                                       3e klasse                                             1-4

Wat gaat het toch moeilijk met TTVA 2. Zowel Nico Barten Als Henk Mes moeten echt worstelen om ook maar iets te bereiken. Naar de redenen kan men alleen maar gissen. De uitslag was wat geflatteerd, maar toch! Nico Barten ging in zijn eerste partij maar nipt in vijf games ten onder tegen Benschop. Henk Mes deed het zelfde tegen Jacobis na een 2-0 voorsprong. Hierna was ook het dubbel een prooi voor Serve. Nico en Henk waren in geen velden of wegen te bekennen. Na de pauze Verloor Nico Barten in vijf games van Benschop. Henk Mes echter had zich in de tussen tijd wat versterkt met een banaan en een biertje en wonderwel, dat hielp wel een beetje. Hij haalde TTVA 2 van die hatelijke 0 door winst in vier games op Benschop. Er moeten wel heel snel wat punten gepakt gaan worden, anders gaat dit seizoen heel erg lastig worden.

TTVA 3 – Trefpunt 2                                       4e klasse                                             1-4

TTVA 3 heeft drie tenoren aan boort. Schuurdeur Frank, Bombastic Ton en Baksteen Peet. Waarom gaat het dan toch mis?? Schuurdeur Frank zit in een geweldige dip, Baksteen Peet heeft het ook niet helemaal dit seizoen. Alleen Bombastic Ton de Boom heeft nog enige glans. Hij was het dan ook de enige die nog een puntje pakte tegen speler Oranje van Trefpunt 2. Alleen het dubbel was nog noemenswaardig. Peter Houmes en Ton de Boom gingen daarin met 10-12 in de vijfde game nipt ten onder. De drie tenoren moeten dus een andere toonhoogte gaan hanteren om wat puntjes te gaan pakken.

Trefpunt 3 – TTVA 4                                       5e klasse                                             1-4

De pensionado’s van TTVA 4 hebben het oog duidelijk gericht op een kampioenschap in 5A. Voor de tweede op een volgende week werd er een 4-1 winst behaald. Afgelopen maandag was ook Twenty-one Up 9 de sigaar. Ab de Groot was men of te match met winst op zowel Kadi als Demirci. Beide partijen gingen vrij simpel naar Ab. Ronald Muskiet ging er stevig vanaf tegen Demirci, maar won dan ook weer gemakkelijk in drie games van Kadi. Het beruchte dubbel van Ronald Muskiet en Ab de Groot was ook nu weer te sterk voor de tegenstander. Er werd simpel in drie games gewonnen van het dubbel van Twenty-one Up. Zoals gezegd TTVA 4 is op ramkoers.

Gorkum 6 – TTVA 5                                        5e klasse                                             0-5

Arie Sloof was op de versiertoer afgelopen vrijdag in Gorkum. Zowel tegen Tilly  de Jong als tegen Natali Martens stond hij beide dames een vijfde game toe. Maar uiteindelijk wist hij wel van beide dames in vijf games te winnen. Ruth Sloof had geen genade. Zij wist gewoon simpel te winnen van beide dames van Gorkum 6. Ook het dubbel ging naar TTVA 5, al ging ook dit niet zonder slag of stoot. Ruth Sloof volgt het gezondheidspatroon  van Henk Mes. Een biertje met een banaan werkt echt heel erg goed op je prestaties. TTVA 5 is dus gewoon heel goed van start gegaan dit seizoen en de gehele club verwacht dus eigenlijk wel een kampioenschap van dit setje van TTVA 5.

DFC 1 – TTVA 6                                                5e klasse                                             4-1

TTVA 6 verloor voor de tweede opeenvolgende keer. Dinsdagavond was DFC 1 te sterk voor Gerrit Verhaar en Rob van Doorn. Beide verloren heel wat elo-punten deze avond. Allen het dubbel wist men in vier games te winnen. Zowel Gerrit Verhaar als Robert van Doorn konden in hun enkelpartijen niet echt overtuigen. Gerrit kwam nog het meest in de buurt van winst in zijn partij tegen Noorlander. Hij moest nipt het hoofd buigen met 14-12 in de vijfde game. TTVA zal echt de puntjes moeten gaan sprokkelen, want anders krijgen zij te maken met het beruchte spookje. We bedoelen dan natuurlijk het degradatie spook.

Matige start competitie voor TTVA

ALBLASSERDAM – De competitieteams van TTVA hadden afgelopen week last van een koude start bij het begin van de nieuwe voorjaarscompetitie. Alleen TTVA 4 was de positieve uitzondering met een 4-1 winst op Trefpunt 3. Alle andere teams moesten een nederlaag slikken.

TTVA 1 – Twenty-one Up 5                         2e klasse                                             2-3

Het was een mooi gevecht tegen een goede tegenstander. Vooral Yannick Geerlings verkocht zijn huid zeer duur. De winnaar van het brons op de Zuid-Hollandse kampioenschappen maakte korte metten met de Jong en ging na een kraker van een partij nipt in vijf games onderuit tegen v/d Akker. De forehand topspin is bij Yannick goed verzorgd en hij pakte hier veel punten mee. Tegenstander v/d Akker was in de vijfde game wat slimmer en paste het tempo van de partij aan. Dit koste Yannick die vijfde game en dus de partij. Wim Verschoor vertrok in zijn eerste partij als een scholier die de trein moest halen. Veel te wilt, veel te agressief en een veel te hoog tempo. V/d Akker had dus ook geen enkele moeite met Wim en wist simpel in drie games te winnen. Ook in zijn tweede enkelpartij was tegenstander de Jong een maatje te groot. Het dubbel was de partij van de avond. Yannick en Wim kwamen met 0-2 achter maar wisten in de derde game toch een aantal vingers tussen de deur te krijgen (16-14). Dit was de ommekeer en na een makkelijke vierde game (11-4), wisten de heren ook de vijfde game met 11-9 naar zich toe te trekken. Al met al wist TTVA 1 zich dus redelijk staande te houden tegen de kampioenskandidaat uit Rotterdam.

Tavernie 1 – TTVA 2                                       3e klasse                                             3-2

TTVA toog afgelopen woensdagavond naar Nieuwland om aldaar een begin te maken aan de competitie.
Henk Mes werd in zijn eerste partij in drie games van de tafel geblazen door Boogert. Nico Barten trok de staand hierna weer recht door een drie games winst op Haag. Ook in het dubbel was TTVA 2 de bovenliggende partij. Deze werd netjes in vier games gewonnen. Na de rust trok Nico een 2-0 achterstand bijna nog recht, maar ging uiteindelijk toch in vijf games ten onder. Henk Mes werd ook in zijn tweede enkelpartij gefileerd door Haag. Nico speelde goed maar Henk zal er nog een aantal schepjes bovenop moeten gaan doen.

Serve 71 4 – TTVA 3                                       4e klasse                                             4-1

TTVA 3 ging er deze week in Hendrik-Ido Ambacht dik af tegen Serve 71 4. Peter Houmes begon tegen van Gent nog goed met winst in vijf games. Frank Jaquet Werd hierna in drie games aan de kant gezet door v/d Merwe. Het dubbel van Peter en Frank was ook niet opgewassen tegen het Ambachtse dubbel. Hierna ging het alleen nog maar meer berg afwaarts met TTVA 3. Frank verloor van van Gent en Peter redde het niet tegen v/d Merwe. Uiteindelijk dus een duidelijke 4-1 verlies voor TTVA 3.

TTVA 4 – Trefpunt 3                                       5e klasse                                             4-1

TTVA 4 boekte de enige overwinning deze week van alle TTVA teams. Zij zijn dus de positieve uitzondering. Ronald Muskiet wist zijn twee enkelpartijen te winnen van V/d Lee en Gijze. Maar dit ging zeker niet gemakkelijk. Tegen eerst genoemde had hij na een 2-0 voorsprong alsnog vijf games nodig voor de winst. Ook tegen de v/d Lee had hij de nodige problemen maar wist wel in vier games te winnen. Rien de Heer won gemakkelijk van V/d Lee maar werd weggespeeld door Gijze. Het dubbel werd wat gemakkelijker gewonnen door Ronald en Rien. Het aanzien was die van een komedie maar ja als je wint heb je vrienden.
De tegenstander had de hoogste rating in de poule. Als je daar dus ruim van wint schroeft dat de verwachtingen heel erg op.

TTVA 5 – Twenty-one Up 8                         5e klasse                                             Verplaatst naar 31 maart

TTVA 6 – Shot 65 3                                         5e klasse                                             2-3

Het gepromoveerde TTVA 6 kan zijn borst nat maken dit seizoen. Zowel Gerrit Verhaar als Rob van Doorn zullen boven zichzelf moeten uitstijgen. Het verlies tegen Shot 65 3 werd in ieder geval beperkt tot een nipte nederlaag. Rob wist knap in drie games te winnen van van Gool. Gerrit Verhaar had alleen tegen Buitendijk wat kansen maar moest hem toch feliciteren. Ook Rob verloor met duidelijke cijfers van Buitendijk. Het dubbel zorgde voor het welkome tweede puntje voor TTVA 6. Rob en Gerrit waren hierin in vijf games te sterk voor het dubbel uit Zwijndrecht. Het zal hard werken worden voor de heren om het degradatiespook te ontlopen.

Verslag TTVA duotoernooi

DUO toernooi 2023 door Rien de Heer

Zaterdag 28 januari 2023 vond het DUO toernooi plaats. Teams van 2 spelers namen het tegen elkaar op en 2 enkelpartijen en een dubbel. Spelers uit een lagere klasse kregen elke game 2 punten voorsprong tot een maximum van 6 punten. De spelers uit de hoogste teams kregen het deze dag dus erg moeilijk. Een 6-0 achterstand speel je niet zo snel weg. Er hadden zich 9 teams opgegeven. Door een rugblessure haakte Leo Marino helaas af en onze voorzitter is elke maand wel een keer op vakantie, dus die was er ook niet.

De A poule bestond uit 5 teams en de B poule uit 4 teams. Er was een oneven aantal deelnemers, dus Jordi speelde in de A poule elke wedstrijd met een andere teamgenoot. Jordi leverde direct het bewijs dat een verschil van 6 punten moeilijk te overbruggen is. Nico was zijn eerste tegenstander. Een 6e klasser tegen een 3e klasser. Nico heeft voor veel tegenstanders een zeer lastige service en dat zou voldoende moeten zijn om de stand snel recht te trekken. Snel ging het wel, want voordat Nico in de gaten had wat hem overkwam, had hij de eerste game al met 11-1 verloren. Jordi had totaal geen problemen met zijn service. Jordi won uiteindelijk ook de wedstrijd en Nico stond weer met beide benen op de grond. Gelukkig voor hem was er deze dag voldoende te eten.

Frank en Ton waren als 4e klassers deze dag duidelijk op oorlogspad. Ze verloren in de poule fase slechts 1 dubbel en werden winnaar van de poule. Dat de oudjes van TTVA het nog goed doen, werd bewezen door Ab en Ronald die tweede werden in de poule. Over oudjes gesproken …. Peter van Dijk had het als enige 2e klasser in deze poule wel erg zwaar. 2, 4 of 6 punten achterstand bleek zelfs voor hem te veel te zijn. Komt natuurlijk ook omdat hij nog maar net zijn rentree heeft gemaakt. Zijn teamgenoot Izak speelde verdienstelijk, maar kon hem ook niet aan de benodigde punten helpen. Izak was ingedeeld als 5e klasser. De eerder genoemde Nico speelde met Henk en deze 3e klassers konden ook geen potten breken. Peter en Izak werden laatste in de poule. Henk en Nico 4e en Jordi werd met zijn verschillende teamgenoten keurig 3e.

In de B poule zou het een stuk spannender worden. 2e klassers Yannick en Wim speelden tegen 3 teams uit de 5e klasse. Ze begonnen elke wedstrijd elke game dus met een 0-6 achterstand. Ook voor hen bleek dat teveel te zijn. Regelmatig lukte het om een achterstand weg te werken, maar dan was op dat moment de concentratie even weg en ging de game alsnog verloren. Toch presteerden zij het om in deze poule van 4 geen 5e maar 4e te worden. Toch een knappe prestatie!. De strijd om de ereplaatsen in deze poule ging tussen Arie en Ruth, oftewel de Sloofjes, Rien en Paul en Robert en Gerrit. Tot aan de laatste wedstrijd was er voor deze teams alles nog mogelijk. Het leuke was dat in deze wedstrijden alle games met 0-0 begonnen. Robert en Gerrit waren in principe de underdog in deze poule, maar speelden heel erg goed. Ze wisten een gedeelde eerste plaats te bereiken met der Sloofjes, maar op onderling resultaat wonnen de Sloofjes de poule.

Tijdens de laatste wedstrijden in de poul fase scheen de zon op z’n felst op de hoge ramen in de zaal en dat was jammer want dat had duidelijk invloed op het verloop van de wedstrijden. Speelde je met je gezicht richting het raam, dan was de bal nauwelijks te zien.

Na de poulefase werden de troostwedstrijden om de 5e t/m 9 plek gespeeld en ook de kruisfinales om het eremetaal. Frank en Ton kwamen enorm in de problemen tegen Robert en Gerrit. Door een nipte overwinning in het dubbel wisten Frank en Ton uiteindelijk de finale te bereiken. In de andere kruisfinale wonnen de oudjes Ab en Ronald redelijk eenvoudig van Arie en Ruth. De Sloofjes (met name Arie) drinken op zo’n dag af en toe een biertje, dus dat heeft misschien wel invloed gehad. In de strijd om de 3e en 3e plek was daar niets van te merken, want de Sloofjes wonnen die wedstrijd van Robert en Gerrit. Tenslotte de finale tussen Frank en Ton en Ab en Ronald. Frank had tot nu toe al zijn partijen gewonnen en wist ook van Ab te winnen. Zou het dubbel de beslissing moeten brengen of zou Ton de wedstrijd direct beslissen door van Ronald te winnen? Het werd een enerverende, bloedstollende wedstrijd waarbij de emoties een rol speelden. Ion de beslissende 3e game was Ronald aan het eind geknakt en trok Ton de winst naar zich toe. Frank en Ton hebben deze dag geen wedstrijd verloren en dat maakte hen de terechte kampioenen.

De uitslag van deze dag:
1. Frank en Ton
2. Ab en Ronald
3. Arie en Ruth
4. Robert en Gerrit
5. Rien en Paul
6. Team Jordi
7. Henk en Nico
8. Yannick en Wim
9. Peter en Izak

Uit deze uitslag blijkt wel hoe moeilijk het is voor de hoogste teams om bijna elke wedstrijd met een achterstand te beginnen. De 11 punten zijn dan wel snel bereikt. Misschien de volgende keer dezelfde opzet….of een kleiner verschil in punten…of tot de 15 spelen? Mogelijkheden genoeg. Deze dag was niet alleen een goede voorbereiding op de competitie, maar ook leuk voor de bejaarden in het complex tegenover de zaal. Uit betrouwbare bron is vernomen dat het leuk was om de wedstrijden vanuit hun woning te bekijken. Zij hadden geen last van de zon en het emotionele verbale geweld hebben ze net niet kunnen horen, dus ook voor hen was het een leuke dag!