TTVA 3 Kraakt Koploper

ALBLASSERDAM – TTVA 3 is na een aarzelende seizoenstart met een behoorlijke opmars bezig. Afgelopen week was koploper NTTC 2 aan de beurt om dit te ervaren. TTVA 3 keerde met een keurige 2-3 zege huiswaarts. TTVA 4 houd de race om het kampioenschap goed vol. Deze week werd er ruim gewonnen van Gorkum 3. TTVA 1 stuurde Sorry 1 met een genadeloze 5-0 weer naar huis. Ook de teams 5 en 7 wisten te winnen van hun opponent.

TTVA 2 – Sorry 1                                              2e klasse                             5-0

Een lekkere ruime overwinning tegen een tegenstander waar uit nog met 4-1 van verloren werd. Ron Kappen en Yannick Geerlings wisten dus de bordjes goed te verzetten. Beide bleven ze ongeslagen tegen de Jong en Stuivenberg. Ook het dubbel was een prooi voor de heren van TTVA. Men is door deze ruime overwinning behoorlijk bijgetrokken in de stand. Men vind zich nu terug op een redelijk save derde plek in de stand, maar er moeten wel nog wat puntjes gepakt gaan worden om dit ook zou te houden.

NTTC 2 – TTVA 3                                              3e klasse                             2-3

TTVA 3 is echt op stoom gekomen. Afgelopen maandag was koploper NTTC 2 uit Nieuwerkerk de klos. Wim Verschoor liet er op zijn vrijgezellenavond geen gras over groeien en wist van zowel Appel als Jasperse te winnen. Je vrijgezellenavond doorbrengen met Baksteen Pete is zo ie zo al een hele opgave, maar Wim liet zich daar door dus niet afschrikken.  En wat deze Baksteen Pete (Peter Houmes) betreft, wel die liet zich gelukkig ook niet onbetuigd deze avond. Hij wist in vier games keurig te winnen van Jasperse. Het dubbel van Wim en Peter had eigenlijk het vierde punt moeten zijn, maar ze wisten een 1-2 voorsprong niet naar huis te spelen en gingen wat ongelukkig in de vijfde game met 14-12 ten onder. Dit fraaie eind resultaat zorgt er voor dat TTVA 3 nu echt afscheid heeft genomen van de onderste plaatsen en lijfsbehoud is nu slechts een peulenschil.

TTVA 4 – Gorkum 3                                        4e klasse                             4-1

TTVA 4 blijft goed op koers voor een eventueel kampioenschap. Afgelopen donderdag werd thuis met 4-1 gewonnen van Gorkum 3. Zowel Kees Hummel als Henk Mes bleven ongeslagen tegen v/d Brom en v/d Akker. Bijzonderheid was echter dat er voor het eerst dit seizoen een dubbel werd verloren door de heren Hummel en Mes. Het Gorkumse dubbel was in vijf games te sterk. Ook concurrent DFC won met dezelfde cijfers en de voorsprong bedraagt dus nog steeds twee punten voor TTVA 4

De Sprint 3 – TTVA 5                                     4e klasse                            1-4

TTVA 5 toog vrijdagavond naar Brielle om aldaar aan te treden tegen mede laagvlieger de Sprint. Maar TTVA 5 was niet helemaal van zins om zich daar aan aan te passen. Frank Jaquet wist zowel van Geest en van Loon al ging het tegen de laatste uiteindelijk met 9-11 in de vijfde game. Ton de Boom wist ook van Geest te winnen en samen met Frank Jaquet werd ook het dubbel binnen gehaald. Een mooie overwinning maar het helpt TTVA 5 niet de aanstaande degradatie te ontlopen.          

TTVA 6 – Drivers 4                                          4e klasse                            2-3        
                                                              
TTVA 6 trof in het Hardinxveldse Drivers een geduchte tegenstander. Ab de groot wist in vier games van Bakker te winnen en samen met Ronald Muskiet haalde hij ook het dubbel binnen in drie games binnen. Jammer dat Ronald Muskiet wat te onrustig was in zijn spel. Hij moest zowel Bakker als de Jong feliciteren. TTVA 6 moet echt punten blijven pakken want anders wordt het linke soep. Ook de naaste concurrenten voor degradatie pakken die namelijk en het is wel zaak dat men hier gelijke tred mee houdt.

TTVA 7 – Gorkum 4                                        5e klasse                            3-2

Met twee zeges van Nico Barten en eentje van Jeroen Veth bleef TTVA 7 de baas over Gorkum 4. In het dubbel werden Barten en Verhaar even met de neus op de feiten gedrukt. Er werden simpelweg te veel fouten gemaakt om aanspraak te kunnen maken op de winst in deze partij.  Het team staat er nog steeds goed voor maar het kampioenschap zou wel eens net een stapje te ver kunnen zijn.

TTVA 4 gaat voor Promotie

ALBLASSERDAM – De zesde ronde van de tafeltenniscompetitie leverde voor TTVA wat mindere resultaten op. Alleen de teams 3 en 4 wisten een overwinning te boeken. Voor TTVA 4 betekende dit dat men de race om het kampioenschap in 4P goed volhoud. TTVA 3 zette zichzelf stevig in de middenmoot door een ruime zege op Taveri 3. De kansen voor TTVA 7 op het kampioenschap blijven levend, ook al werd er krap verloren van Nileta 2.

Alexandria 4 – TTVA 2                                  Verplaatst naar 19 april

Taveri 3 – TTVA 3                                            3e klasse                             5-0

TTVA 3 haalde flink uit tegen het Ridderkerkse Taveri 3. Men staat hierdoor nu redelijk save in de middenmoot van 3i. Peter Houmes en Remco Schimmel bleven beide dus ongeslagen tegen van Hofwegen en van Dam. Van Hofwegen bood tegen Peter Houmes nog de meeste tegenstand maar Peter wist het netjes af te maken in de vijfde game. Het dubbel van Houmes/Schimmel was in drie games veel te sterk voor het Ridderkerkse dubbel. Een keurige maximale score dus voor TTVA 3.

Dordrecht 7 – TTVA 4                                    4e klasse                           1-4

TTVA 4 deed in Dordrecht goede zaken als het gaat om het kampioenschap. Werd er thuis nog met 2-3 verloren van deze tegenstander, nu was men wel scherp. Henk Mes won van zowel  Slotboom als Vasseghi al ging dat tegen de eerstgenoemde niet echt makkelijk. Kees Hummel won van Vasseghi en samen wisten Mes/Hummel ook het dubbel binnen te halen. Men heeft dit seizoen nog geen dubbelpartij verloren en dit is dan dus ook een belangrijk puntje elke wedstrijd. TTVA 4 gaat fier aan kop in 4P met twee punten voorsprong op het Dordtse DFC 1.

Germinal 1 – TTVA 5                                     4e klasse                             5-0
TTVA 5 – Germinal 1                                     4e klasse                            1-4

TTVA 5 had deze week een dubbele ontmoeting met het Rotterdamse Germinal 1. Maandag werd er misschien wat geflatteerd verloren met 5-0. Ton de Boom had tegen Jan v/d Driessche zeker winstkansen en ook in het dubbel lagen er kansen. Tevens ook in de andere partijen veel games die maar met twee punten verschil gewonnen werden door Germinal 1. Dinsdag was dus dezelfde tegenstander te gast in Alblasserdam. Frank Jaquet wist nu te winnen van Franeker. De rest van de partijen gaven echter een groter verschil te zien in het voordeel van Germinal 1, dan een avond eerder. TTVA 5 heeft echt een mirakel nodig om degradatie nog te kunnen ontlopen.

Trefpunt 3 – TTVA 6                                      4e klasse                            3-2

Zowel Ronald Muskiet als Ab de Groot wonnen hun enkelpartij van Peter Steijgerwalt. Ronald had ook tegen Ronald van der Blom winstkansen maar ging krap met 11-9 in de vijfde game ten onder. In het dubbel werden beide heren in drie games weggevaagd door het dubbel uit Krimpen aan de IJssel. TTVA 6 moet op blijven letten want een beweegt zich op een slap koortje. Regelmatig punten pakken is dus een must.

Nileta 2 – TTVA 7                                            5e klasse                             3-2

TTVA 7 toog naar Nieuw-Lekkerland voor de derby tegen Nileta 2. Beide teams hebben nog steeds een kans op het kampioenschap. Nico Barten verloor door een verliespartij tegen Andre v/d Dool zijn 100% score., maar won wel van Joop de Besten. Ook het dubbel van Barten/Verhaar leverde een puntje op. Gerrit Verhaar verloor van zowel Den Besten als van v/d Dool. TTVA 7 staat er ondanks deze kleine nederlaag nog steeds heel goed voor als het gaat om het kampioenschap in 5B.

TTVA 8 – NTTC 7                                              Verplaatst naar 18 april

Geslaagd Blacklight Event TTVA

ALBLASSERDAM – Vrijdagavond 8 maart werd er in het kader van het vijftig jarig bestaan van tafeltennisvereniging TTVA een Blacklight event georganiseerd.  De gymzaal in de Weversstraat werd voor die gelegenheid helemaal in het donker gezet. Met speciale fluoriserende tape werden de tafelranden en de bovenkant van het netje dus zichtbaar gemaakt. De randen van elk tafeltennisbadje werden ook beplakt met deze tape zodat ook de bewegingen van elke speler goed zichtbaar waren. Ook het balletje kreeg met een fluoriserende stift een behandeling. Het speciaal voor deze gelegenheid ingehuurde PartyZaan stelde in de vier hoeken van de zaal speciale lampen op waar door al deze fluoriserende zaken goed zichtbaar werden. Het was echt waanzinnig leuk om in deze omstandigheden tafeltennis te spelen. De leden van TTVA moesten er in het begin ook behoorlijk aan wennen maar wisten na verloop van tijd toch een aardig spelletje op de tafel te leggen.

Hier een aantal foto’s van dit evenement.


Onze dank gaat uit naar PartyZaan en de TTVA jubileumcommissie die dit evenement geweldig hadden georganiseerd.

TTVA 4, 7 en 8 op Kampioenschapskoers

ALBLASSERDAM – Teams 4, 7 en 8 van tafeltennisvereniging TTVA hebben zich de laatste weken nadrukkelijk gemeld aan de kop in hun klasse. TTVA 4 deed dit de afgelopen week door een duidelijke zege op DFC 1. TTVA 7 maakte korte metten concurrent Serve 71 3 en TTVA 8 consolideerde hun koppositie door een zege op DFC 5. Teams 2, 5 en 6 zullen nog een harde dobber gaan krijgen als het gaat om lijfsbehoud. TTVA 3 draait mee in de middenmoot.

TTVA 2 – Taveri 1                                            2e klasse                             1-4

TTVA 2 moest het opnemen tegen gedoodverfde kampioen Taveri  1 uit Ridderkerk. TTVA 2 trad aan met Ron Kappen, die nu is opgenomen in het tweede team na het overlijden van zijn maatje Ralph Faasen. Het was Ron zijn eerste wedstrijd na dit zware verlies. Taveri 1 was eigenlijk de ideale tegenstander om eigenlijk weer opnieuw te beginnen met het seizoen voor Ron. Niets moest en er kon gewoon lekker gespeeld worden. Dat gebeurde dus ook en er werden een aantal goede partijen gespeeld. Uiteindelijk was het Ron zelf die voor het enige puntje zorgde. Hij won netjes in drie games van den Hollander. Yannick Geerlings Wist twee keer een 2-1 voorsprong te bewerk stellen maar wist dit beide keren niet tot een goed einde te brengen. Komende week volgt de uitwedstrijd tegen Alexandria waar er gewoon meer kansen liggen voor een goed resultaat.

Boomgaardshoek 2 – TTVA 3                     3e klasse                             1-4

Wim Verschoor is het draadje nog wel eens kwijt bij TTVA 3. Zo ook afgelopen donderdagavond toen hij keurig op tijd aanwezig was in onze zaal aan de Weversstraat. Alleen kwam hij er toen achter dat hij een uitwedstrijd moest spelen en dus eigenlijk op de verkeerde plaats aanwezig was. Hij toog alsnog naar Hoogvliet om daar (zei het iets te laat) samen met Remco Schimmel aan te treden tegen Boomgaardshoek 2. Het liep gelukkig allemaal goed af voor de heren. Zowel Wim als Remco wonnen beide hun twee enkel partijen. Alleen het dubbel ging verloren voor TTVA 3. Men staat door deze ruime overwinning weer gewoon keurig bij de middenmoot en men heeft lijfsbehoud helemaal in eigen handen.

TTVA 4 – DFC 1                                                4e klasse                             4-1

Door deze ruime overwinning op het lastige DFC 1 is TTVA 4 met 16 punten alleen koploper geworden in 4P. De concurrentie is hevig met drie teams met 14 punten die TTVA 4 op de hielen zitten. Kees Hummel was de grote man deze avond. Hij bleef ongeslagen en zette dus de toon. Henk Mes moest het enige tegen punt toestaan. Hij verloor van John Kirchhoff. Het dubbel van Hummel en Mes is het gehele seizoen al een baken van vertrouwen. Ook tegen DFC wist men vrij gemakkelijk in drie games te winnen van het Dordtse dubbel. Komende week wacht de uitwedstrijd tegen Dordrecht waar thuis met 2-3 van verloren werd. Men heeft dus wat goed te maken.

TTVA 5 – Taveba 4                                          4e klasse                             0-5

De gezichten stonden niet echt op standje vrolijk nadat koploper Taveba 4 uit Barendrecht was langs geweest afgelopen dinsdagavond. Ton de Boom en Frank Jaquet konden niet echt veel aanknopingspunten vinden tegen deze lastige tegenstanders. Frank wist er tegen Croese nog een vijfde game uit te halen en ook het dubbel ging in vijf games verloren. Komende week staat er voor dit team een dubbele ontmoeting met het Rotterdamse Germinal op het programma. Het wordt zaak om daar toch wat puntjes uit te gaan halen, omdat ze anders op een plaats in de stand terechtkomen die weinig perspectief bied voor lijfsbehoud.

Sorry 2 – TTVA 6                                              4e klasse                             2-3

Een nuttige overwinning afgelopen week van TTVA 6 in Oud-Bijerland.  Het gat met de eerste drie in de stand is inmiddels vrij groot. Men moet zich dus focussen op de vierde en laatste veilige plek. In dat opzicht deed men dus goede zaken. Ab de Groot bleef ongeslagen en met een overwinning van Ronald Muskiet daarbij bleef men dus aan de goede kant van de score. Het dubbel van Muskiet/de Groot ging er dik af tegen het dubbel van Sorry.

TTVA 7 – Serve 71  3                                      5e klasse                             4-1

TTVA 7 blijft het verrassend goed doen in 5B. Dit keer was het koploper Serve dat werd gevloerd. Nico Barten bleef voor de vierde achtereenvolgende wedstrijd ongeslagen. Jeroen Veth wist ook een puntje bij te dragen en ook het dubbel van Barten/Verhaar werd in winst omgezet. TTVA 5 heeft de koppositie nu overgenomen en men wacht komende week de wedstrijd met een andere concurrent Nileta 2.

DFC 5 – TTVA 8                                                7e klasse                             2-3

TTVA 8 houd de race om het kampioenschap goed vol. Men had het tegen het Dordtse DFC alleen moeilijk met Maurice de Wit, die voor zowel Arie Sloof als Jordi Tanzarella te sterk bleek. Beide heren wisten wel te winnen van v/d Net. Het dubbel van Arie en Ruth Sloof gaf deze avond dus de doorslag. Zij waren in drie games te sterk voor het dubbel van DFC 5. Men blijft hierdoor koploper met een puntje voorsprong op NTTC 7.

Jubileum verhalen van Rien de Heer (3)

TTVA bestaat 50 jaar…….deel 3

Februari 2019…..het had zo’n mooie maand kunnen zijn in ons jubileum jaar, maar helaas mocht dit niet zo zijn. We werden als vereniging geconfronteerd met het plotseling overlijden van onze voorzitter Ralph. Op het moment dat ik dit schrijf zou hij 49 jaar jong geworden zijn, maar helaas heeft hij deze leeftijd niet mogen bereiken. De 50 jaar die TTVA heeft bereikt, heeft hij dus ook niet mogen behalen…….op zulke momenten is het leven zo verschrikkelijk oneerlijk en onbegrijpelijk.

Ondanks deze enorme tegenslag probeert TTVA de draad weer een beetje op te pakken. Inmiddels heeft ook onze penningmeester Wim zijn 50 jarig bestaan gevierd. Voor de vereniging is dit eigenlijk ongemerkt voorbij gegaan. Geen jubileum commissie voor onze penningmeester, geen jaar met activiteiten voor hem……hij is gewoon 50 geworden.

Ook in deze column wil ik in het kort terug blikken op de geschiedenis van TTVA. Deze keer door even terug te kijken op ons 25 jarig jubileum. Is er sinds die tijd veel veranderd?

In een van de lokale kranten van 25 jaar geleden stond onderstaand interview met onze toenmalige voorzitter Leo Marino. Het ging over onze (nu nog) huidige locatie de Weversstraat:

“Leo Marino die behalve voorzitter ook trainer is van de jeugd vertelt enthousiast: “Daar willen we beslist niet weg. Het zou groter mogen, dat wel. Maar je kunt vanaf de kantine zo een blik werpen op de tafels. Dat zie je vrijwel nergens. Het zorgt voor een optimale sfeer”

Een uitspraak van 25 jaar geleden en eigenlijk is er niets veranderd. Wat Leo toen vertelde is nog steeds van toepassing. Helaas gaat hier verandering in komen omdat de zaal tegen de vlakte gaat.

Leo speelt al heel lang niet meer, maar zijn uitspraken van 25 jaar geleden zijn nog steeds van toepassing. Hij gaf in het interview ook aan dat veel spelers die stoppen met tafeltennis ook weer terugkeren bij de vereniging. Dit omda ze het spelletje zo leuk vinden, maar ook vanwege de sfeer binnen de vereniging. Recent zijn Melvin en Erwin weer actief gaan spelen en ook Mark en Stefan zijn terug gekeerd bij de vereniging. Nou en als je Erwin van de huiselijke bank afkrijgt en weer aan het spelen krijgt, dan ben je als vereniging goed bezig!

Hmmmm ………25 jaar geleden…..ik zou terugblikken…..dat was in 1994…..wat gebeurde er in dat jaar nog meer voor bijzonders?

In 1994 wordt Brazilië in de Verenigde Staten wereldkampioen voetballen door in de finale Italië te verslaan. Nederland werd in de kwartfinale door Brazilië uitgeschakeld.

Op 6 mei 1994 wordt de Eurotunnel, een zevenendertig kilometer lange spoortunnel die veertig meter onder Het Kanaal is aangelegd, geopend. De spoortunnel verbindt het Franse Calais met het Engelse Folkestone.

In 1994 wint de Spanjaard Miguel Indurain voor vierde achtereenvolgende keer de Tour de France. Jean-Paul van Poppel wint een etappe.

Vanaf 1994 worden er om de twee jaar of Olympische zomer- of winterspelen gehouden te beginnen met de Olympische winterspelen in 1994. Tot en met 1992 worden de Olympische zomer- en winterspelen om de vier jaar in een en het- zelfde jaar georganiseerd.

Zo maar een paar bijzondere feiten uit 1994. Het zal waarschijnlijk niemand interesseren, maar het vult deze column wel een beetje. De ene maand heb je als schrijver namelijk meer inspiratie dan de andere maand.

Ik ben benieuwd hoe dat volgende maand is, want dan hebben we de blacklight speelavond achter de rug die aanstaande vrijdag plaatsvindt. Uniek voor TTVA, dus ik ben benieuwd hoe dat gaat verlopen.

Wordt vervolgd……….

TTVA speelt inhaal programma

ALBLASSERDAM – Normaliter had de afgelopen week een vakantie week geweest voor alle spelers van TTVA. Maar door het uitvallen van de derde speelronde wegens wel bekende redenen, moest die speelronde dus afgelopen week in zijn geheel worden ingehaald. De teams 2 en 3 hebben het lastig maar alle andere teams staan er op dit moment gewoon goed voor in de diverse poules.

TTVA 2 – Alexandria 4                                  2e klasse                             2-3

TTVA 2 moest voor de derde achtereenvolgende wedstrijd met een invaller aantreden, dit keer dus tegen koploper Alexandria 4 uit Rotterdam. Yannick Geerlings is voor TTVA 2 al een aantal weken best aardig bezig. Ook de koplopers moesten dat dus duidelijk ondervinden. Zowel tegen Neleman als Boomman was Geerlings in vijf games te beste. Invaller Ton de Boom genood zichtbaar van zijn invalbeurt voor de nog steeds geblesseerde Rien de Heer. Hij wist zelfs nog een game van Boomman af te snoepen. Het dubbel van de heren Geerlings/ de Boom ging helaas naar de heren van Alexandria 4. Zo stond er dus aan het eind van de avond een krappe nederlaag op het formulier.

Taveri 3 – TTVA 3                                            3e klasse                             3-2

TTVA 3 moest het in Ridderkerk opnemen tegen concurrent voor de onderste plaatsen Taveri 3. Er had wel wat meer ingezeten dan de krappe nederlaag die nu geleden werd. Zowel Remco Schimmel als Wim Verschoor deden hun plicht tegen de wat zwakkere van Hofwegen.  Beide verloren ze ook van Vollenberg al waren dit wel de partijen waar het resultaat ook zomaar andersom had kunnen zijn. Wim verloor met 15-13 in de vijfde game en ook Schimmel ging er krap in vijf games vanaf tegen deze tegenstander. Maar voorlopig nog geen man overboord want men staat slechts twee puntjes af van de derde plek in de stand en er is dus nog van alles mogelijk.

TTVA 4 – Dordrecht 7                                    4e klasse                             2-3

Het is een rare poule waarin TTVA 4 is beland. Na nu al een tweetal kleine slippertjes staat men ook na deze wedstrijd op maar 1 puntje van de koploper, die dat op zijn beurt al een tweetal keren niet heeft kunnen benutten. Ook deze avond ging het moeizaam voor TTVA 4. Kees Hummel verloor zijn eerste enkelpartij maar won gelukkig wel van Slotboom. De stijf onder de griep zittende Henk Mes kwam simpelweg lucht en energie tekort om potten te kunnen breken. Hij was echter wel van enig nut in het dubbel. Zeker op het eind van de beslissende vijfde game waarin TTVA 4 met een 6-9 achterstand geconfronteerd werd. Vijf miraculeuse rand en net ballen later stond er echter een 11-9 en dus winst van deze krankzinnige dubbelpartij op de borden.

TTVA 6 – Dordrecht 11                                 4e klasse                             4-1

TTVA 6 begint eindelijk een beetje kleur op de wangen te krijgen. Ronald Muskiet bleef ongeslagen deze avond in tegenstelling tot Ab de Groot die dat ene puntje van Dordrecht moest afstaan aan Jan van de Boogaart. Het dubbel van de heren werd netjes in vier games in winst omgezet. Met een wedstrijd minder staat men nu op een keurige derde plek in de stand.

TTVA 7 – Nileta 2                                            5e klasse                             3-2

TTVA 7 blijft het verrassend goed doen deze competitie. Door de overwinning op Nileta 2 staat men nu op een fraaie tweede plaats. Nico Barten is hier zeker mede de oorzaak van. Ook deze avond bleef hij namelijk ongeslagen door zowel Hugo Baas als Joop den Besten te winnen. Jeroen Veth voegde hier een winstpartij tegen Baas aan toe.  Het dubbel van Barten/Verhaar  ging met 7-11 in de vijfde game maar nipt ten onder tegen Baas en den Besten van Nileta 2.

NTTC 7 – TTVA 8                                              7e klasse                             1-4

TTVA 7 heeft met een grote knal de orde in 7C even hersteld. Dacht op voorhand de koploper NTTC uit Nieuwerkerk hier aan te kunnen ontlopen, dan had men buiten de toorn van de familie Sloof gerekend. Arie Sloof bleef ook deze avond ongeslagen en Ruth voegde daar ook nog een zege aan toe. Ook het dubbel was een prooi voor de angry family. Door deze duidelijke zege is TTVA 8 nu dus de nieuwe koploper en er zal dus nu op hun gejaagd gaan worden.  Wijze les voor een ieder!  Don’t mess with family Sloof.

TTVA gaat weer aan de slag

ALBLASSERDAM – TTVA is de afgelopen week weer aan de slag gegaan na het onverwachte overlijden van voorzitter Ralph Faasen. TTVA heeft op vrijdag 15 februari afscheid genomen tijdens een indrukwekkende begrafenis. Afgelopen week is er tijdens de thuiswedstrijden een mooie minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van aan hem. Afgelopen week zijn alle spelers met een bezwaard gemoed weer achter de tafel verschenen voor de volgende competitieronde.

Dordrecht 4 – TTVA 2                                    2e klasse                             2-3        

Yannick Geerlings van TTVA 2 moest met een invaller afreizen naar Dordrecht. Rien de Heer is namelijk langdurig geblesseerd en kon dus niet aantreden. Henk Mes nam de honneurs naar behoren waar. Yannick won zowel van Knobbe als Roggeveen. Henk kwam tegen eerst genoemde wat tekort maar wist wel in vier games van Roggeveen te winnen. Het dubbel was wat ongemakkelijk.  Yannick en Henk hebben nog nooit een dubbel gevormd en dat was ook wel te zien. TTVA 2 staat er gewoon goed voor en kan nog alle kanten op.

TTVA 3 – Twenty-one Up 5                        3e klasse                              2-3

TTVA 3 verloor krap van het Rotterdamse Twenty-one Up 5. Alleen Wim Verschoor wist de geluidsbarriere te doorbreken in zijn eerste enkelpartij. Hij wist met veel spierballen gerol te winnen van Spliethoff. Ook het dubbel samen met Remco Schimmel ging na een goed gespeelde vijfde game naar TTVA 3. Jammer dat Remco in zijn enkelpartijen niet echt een vuist kon maken.

Tavernie 3 – TTVA 4                                      4e klasse                             2-3

TTVA 4 had voor de tweede achtereenvolgende uitwedstrijd een trage start. Zowel Henk Mes als Kees Hummel verloren hun eerste enkelpartij. In het in drie games gewonnen dubbel kwam men gelukkig weer een beetje bij de mensen. Henk Mes trok hierna de stand weer gelijk door winst op Scherpenzeel. Kees hummel verloor hierna jammer genoeg in een hoogwaardige schuifpartij van Mia Alting. Alting bleef trouwens deze avond ongeslagen voor het Nieuwlandse Tavernie.

Atlantic 1 – TTVA 5                                        4e klasse                             4-1

TTVA 5 had meer kansen dan de uitslag doet vermoeden. Het dubbel werd na een 0-2 voorsprong alsnog uit handen gegeven. Ook Ton de Boom nam tegen Peter Lammers een 1-2 voorsprong en wist dit niet te verzilveren. Het enige puntje kwam op naam van Frank Jaquet die van Henk van Leeuwen wist te winnen. TTVA 5 is in deze poule op dit moment de best of de rest. Drie teams hebben zich namelijk al behoorlijk af gescheiden van de rest.

TTVA 6 – Sliedrecht Sport 4                       4e klasse                             2-3

Onze pasgeboren grijsaards van TTVA 6 gingen nipt onderuit tegen Sliedrecht. Zowel Ab de Groot als Ronald Muskiet wonnen beide een enkelpartij.  Peter de Groot was voor beide gewoon te sterk deze avond. Ook het dubbel ging in de tas mee terug naar Sliedrecht. Muskiet en de Groot zal toch wat puntjes moeten gaan sprokkelen de komende wedstrijden om niet nu al in de gevarenzone te gaan belanden.

Merwestad 5 – TTVA 7                                 5e klasse                            0-5

TTVA 7 walste in Dordrecht met groot gemak over het arme Merwestad 5 heen. Zowel Nico Barten als Gerrit Verhaar stonden beide slechts één game af in hun enkelpartijen. Ook het dubbel van beide heren werd gemakkelijk in drie games binnen gehaald. TTVA 7 staat er goed voor met 12 uit 3.

TTVA 8 – Serve 71  5                                      7e klasse                             5-0

TTVA boekte een hele nuttige maximale score teen Serve71 uit Hendrik-Ido Ambacht. Zeker gezien het feit dat zei het gevecht om de koppositie willen blijven voeren met NTTC. Zowel Jordi Tanzarella als Ruth Sloof bleven deze avond dus ongeslagen. Al dreigde er in de laatste partij van Ruth er nog een kink in de kabel te komen. Zij liet de tegenstander nog terugkomen van een 2-0 achterstand in games maar maakte het uiteindelijk toch af in vijf games. Ook het dubbel van Ruth en Arie Sloof was veel te sterk voor het dubbel van Serve 71.