Jubileum verhalen van Rien de Heer (5)

Ook TTVA kent een zomerstop

In de zomerstop is de term komkommertijd een understatement voor de tafeltennishebber. Nog een paar weken en dan is het ook bij TTVA zo ver. Als pingponger val je in het welbekende ‘zwarte gat’, eigenlijk net zo iets als datgene wat menig topsporter na zijn carrière schijnt te overkomen. 

Een TTVA site of Facebook pagina zonder verslagen, of vlijmscherpe wedstrijdanalyses van onze wedstrijdsecretaris. Dinsdag- en donderdag avonden zonder ons vaste “uitje”. Het luie zweet raken we opeens niet meer kwijt. Ineens lijk je er niet meer toe te doen. Het blijft toch een jaarlijks terugkerend raar fenomeen. Het is eigenlijk net zoiets als naar het WK voetbal kijken zonder dat ons eigen ‘Oranje’ meespeelt. Je mist iets! Gelukkig hebben we dit jaar de Oranje leeuwinnen nog. Een buitenstaander kan zich ons zwarte gat nauwelijks voorstellen, maar zonder ons speeltje missen wij tafeltennissers toch wel iets. Dit jaar is het nog eens extra vreemd omdat we eind juni tijdens de barbecue ook nog eens afscheid gaan nemen van onze vertrouwde Weversstraat.
 
Uiteraard kunnen wij op vakantie gaan of onze aandacht richten op grote sportevenementen zoals de Tour de France. Moeten we uit ellende dan toch maar gaan kijken naar al dat gekreun op die zogenaamde heilige grond van Wimbledon, waar menig tennisster als een gillend speenvarken het aantal decibellen naar ongekende hoogtes doet stijgen? Ik begin er zo stilletjes aan achter te komen dat we misschien wel een soort van verslaving hebben, zoals een roker zijn nicotine en een drankorgel zijn alcohol binnen “moet” krijgen, hebben wij gewoon onze portie tafeltennis nodig. 

Toch heeft de zomerstop dit jaar ook zijn charmes. We mogen immers uit gaan kijken naar onze nieuwe speellocatie aan het Maasplein. Voor mij is dat op loopafstand, maar voor anderen is het een reden om de hele zomer op Funda rond te gaan neuzen. De verwachtingen van de nieuwe zaal zullen misschien buitenproportioneel hoog oplopen en de wenkbrauwen zullen in het begin wellicht bedenkelijk worden gefronst, maar ook daar zullen we ons ongetwijfeld thuis gaan voelen.

Voor mij is het aftellen allang begonnen, nog een weekje of tien/elf voor de  competitie weer begint en hopelijk laat mijn huidige blessure het toe dat ik dan ook weer kan gaan spelen.

Tot ziens op de barbecue of anders tot ziens in onze nieuwe locatie aan het Maasplein !!

TTVA heeft een nieuw thuis

ALBLASSERDAM – Tafeltennisvereniging TTVA heeft dan eindelijk een nieuwe speelgelegenheid gevonden. Vanaf half augustus zal TTVA zijn sportieve activiteiten voortzetten in MFC Maasplein. Op de maandag, dinsdag en donderdagavond zal er dan weer naar hart en lust gespeeld kunnen worden. De zaal voldoet op dit moment nog niet geheel aan alle eisen die nodig zijn voor het verspelen van competitiewedstrijden, maar hier zal in overleg met gemeente en de beheerder oplossingen voor gezocht gaan worden. o.a. de vloer en de verlichting zullen moeten worden aangepast om echt goed uit de voeten te kunnen. TTVA heeft er goede hoop op dat dit binnen afzienbare tijd ook goed zal komen. Tevens vergt ook adequate opbergruimte nog enige hoofdbrekens. Ook daar zal een aanvaardbare oplossing voor moeten komen. Maar in het geheel is TTVA enorm blij dat ze gewoon vanaf augustus weer kan doen waar ze een maand eerder in de Weversstraat mee stoppen en dat is naar hart en lust tafeltennissen. Hieronder een impressie van de zaal.

 

 

Kees Hummel beste Darter 2019

Op donderdag 25 april j.l. was het Jubileum darttoernooi gepland. 12 deelnemers hadden zich aangemeld voor de evenement en er werd gestart in 2 poules van 6. Het was al na 24.00 uur en toen bleek dat poule B nog niet klaar was met de voorrondes, dus werd er door de organisatie besloten om op donderdag 2 mei verder te gaan met het toernooi.

Op donderdag 2 mei kreeg dit evenement dus zijn vervolg. In Poule A was Patrick van der Heiden de winnaar, maar moest zich helaas ziek afmelden. Hierdoor werd Ton de Boom poulewinnaar en werd Kees Hummel 2e. Voor Ton was dit trouwens de eerste keer van alle darttoernooien dat hij zich plaatste voor de volgende ronde. In Poule B moesten John en Jacqueline nog tegen elkaar spelen en de winnaar van deze partij zou zich plaatsen voor de kruisfinales.

Darts, A Lady’s Sport
Poule A     Poule B  
1. Patrick v/d Heiden 10 pnt.   1. Peter Houmes / Ron Kappen 10 pnt.
2. Ton de Boom 7 pnt.   2. John Daas 9 pnt.
3. Kees Hummel 6 pnt.   3. Jacqueline Daas 7 pnt.
4. Frank Jaquet 6 pnt.   4. Ruth Sloof 4 pnt.
5. Cor Rijkens 4 pnt.   5. Arie Sloof 3 pnt.
6. Antoinette Faasen 2 pnt.   6. Jordi Tanzarella 1 pnt.

John won deze echtelijke strijd met 2-0 en moest zodoende spelen tegen Ton. John won de eerste leg, maar de volgende 3 legs waren voor Ton, zodat hij zich plaatste voor de finale. In de andere kruisfinale speelden Kees en Ron tegen elkaar. (Ron vormde samen met Peter Houmes een gelegenheidskoppel) Ook hier was de eindstand 3-1 en dit in het voordeel van Kees.

De strijd om de 3e plaats ging dus tussen John en Peter. John was hierin uiteindelijk met 3-1 te sterk voor Peter.

De eenzijdige finale ging tussen Kees en Ton. In de poule-fase wist Ton nog met 2-0 te winnen, maar in de finale was Kees duidelijk de sterkste en gooide Ton met 3-0 van het bord af.

De activiteitencommissie en de jubileumcommissie worden weer bedankt voor de organisatie van weer een geslaagd evenement.


Jubileum verhalen van Rien de Heer (4)

TTVA bestaat 50 jaar…….deel 4

We, TTVA dus, bestaan nog steeds 50 jaar. Het is inmiddels mei en dit is de vierde column die ik heb mogen schrijven. Wat is er inmiddels gebeurd? We hebben de blacklight speelavond gehad. Zelf heb ik niet mee kunnen spelen, maar alles aanschouwen was geen probleem. Alhoewel…. aanschouwen als er gespeeld wordt met de lichten uit…..nee, dat was geen probleem. Voor de meeste spelers was het in het begin even wennen. Bij anderen had ik het idee dat ze helemaal niet merkten dat het licht uit was. Jordi bijvoorbeeld…. hij maakte net zoveel netballen als met het licht aan en sloeg ballen alsof licht en donker voor hem geen verschil waren. Er waren ook spelers die in het donker een heel andere speelstijl bleken te hebben. Ab bijvoorbeeld. Hij bleek opeens heel aanvallend te kunnen spelen. Het is alleen jammer dat niemand in het donker zijn aanvalsballen heeft kunnen zien. Hopelijk gaat hij het in de competitie ook doen.

Ondertussen is ook het dart toernooi gestart. In 2 poules wordt er gestreden om de felbegeerde titel. Het was de bedoeling op het toernooi op één avond te spelen. Maar helaas……. sommige deelnemers hadden wat problemen met het uitgooien, zodat er zelfs een tweede avond nodig is om alleen nog maar de eerste ronde uit te spelen. Hopelijk gaat dat op de tweede avond wel lukken.

Werd er 50 jaar geleden ook al gedart? In ieder geval niet bij TTVA. Maar omdat ik in deze columns regelmatig aan het terugblikken ben, is het misschien leuk om eens uit te zoeken hoe lang deze sport eigenlijk al bestaat. Het darten is ontstaan in de Late Middeleeuwen in Engeland. Historici vermoeden dat boogschutters er in de tijd van de Engelse vorst Hendrik VIII (1491-1547) mee begonnen. Van de koning moesten ze oefenen met boogschieten. Voor de grap zouden de boogschutters de pijlen op een gegeven moment steeds kleiner hebben gemaakt, zodat er mee gegooid kon worden. Misschien is het voor sommige TTVA darters een idee om iets vergelijkbaars te doen en de borden groter te maken.

Vroege dartborden werden gemaakt van de onderkant van lege wijntonnen, waarop cirkels werden getekend. De kleinste cirkel, de roos, leverde uiteraard de meeste punten op. Hendrik VIII was een liefhebber van dit nieuw bedachte spelletje, want uit een teruggevonden brief blijkt dat hij in 1530 een prachtig gedecoreerd dartbord kreeg van zijn aanstaande vrouw Anne Boleyn (ca.1505-1536). Tot onvoorwaardelijke liefde leidde dit prachtcadeau echter niet. Zoals bekend liet Hendrik zijn vrouw Boleyn (en wel meer partners) ter dood brengen.

Overigens komt het woord dart, dat oorspronkelijk ‘speer’ of ‘pijl’ betekende, volgens het Oxford English Dictionary als woord minstens sinds 1314 in de Engelse taal voor. Zoals wel meer aspecten van de Amerikaanse geschiedenis kunnen ook de wortels van het darten verbonden worden met de Pilgrim Fathers. Deze kolonisators speelden het dartspel tijdens hun oceaanreis op het schip de Mayflower. Toch werd darten in de Verenigde Staten nog niet populair en bleef het spel vooral een Engelse aangelegenheid en hobby.

Vanaf de tweede helft van de negentiende eeuw ontwikkelde het darten zich tot het spel zoals wij dat nu nog kennen. Dit gebeurde in Engelse pubs en cafés in stedelijke centra als Londen, Manchester, Leeds en Yorkshire. De Engelsman Brian Gamlin, een toen 44-jarige timmerman uit Lancashire, ontwierp in 1896 de standaard nummering van het dartbord zoals wij dat nu nog kennen, met de 20 bovenaan en de 3 onderaan het bord. Gamlin had de nummers zo geplaatst, dat naast de hoge getallen 20, 19, 18 en 17 aan beide kanten een laag getal zit. Op die manier is de kans groot dat de speler met de beste techniek het spel wint, en niet degene met het meeste geluk. Gamlin overleed in 1903, voordat hij een patent op zijn ontwerp had aangevraagd.

Tot zover een stukje geschiedenis van het darten. Een compliment trouwens voor de leden die deze column nu nog aan het lezen zijn. Hopelijk hebben de TTVA darters iets aan deze info als de strijd om de titel binnen onze club verder gaat.

Zo, dit was weer een leerzaam stukje geschiedenis. Ik vind het voor deze keer wel meer dan genoeg en ik spreek de hoop uit dat bij het verschijnen van de volgende column het dart toernooi inmiddels is afgelopen.

Tot laterssssss,

Rien


TTVA eindigt seizoen in grote onzekerheid

ALBLASSERDAM – Bij TTVA zijn de afgelopen week de laatste wedstrijden verspeeld van de voorjaarscompetitie. TTVA 2, 3, 6 en 8 moesten nog een verplicht nummer afwerken. Geen enkele wedstrijd had nog belang voor stand in de diverse poules. Maar er is iets anders wat de gemoederen bij TTVA op dit moment nog al bezig houd. Het ontbreken van een speelgelegenheid voor het volgende seizoen zorgt nogal voor wat onzekerheid bij de club. Al meer dan twee jaar is bekend dat de gymzaal aan de Weversstraat zal moeten verdwijnen maar TTVA heeft nog steeds geen enkel idee waar het vanaf augustus zou moeten spelen. Er wordt op dit moment samen met de gemeente Alblasserdam naar een oplossing gezocht,  maar dit moet wel in een stroomversnelling gaan geraken omdat anders het bestaan van TTVA danig op de tocht komt te staan. Als er eind mei geen uitsluitsel is,  kan TTVA de najaarscompetitie op zijn buik schrijven, want het kan dan zijn teams niet opgeven voor deze competitie. Het gevolg kan dan zijn dat spelers ergens anders onderdak gaan zoeken en lopen we dus letterlijk en figuurlijk leeg. Dit zou zonde zijn omdat juist de laatste periode weer een ledenaanwas is gerealiseerd die dan gewoon te niet wordt gedaan. Het is dus een tijd van zorgen voor TTVA.

Alexandria 4 – TTVA 2                                                  2e klasse                             4-1
Het waren de laatste lootjes voor het geplaagde TTVA 2. Met Peter Houmes voor de geblesseerde Ron Kappen toog TTVA 2 dus naar Rotterdam. Yannick Geerlings wist door winst op Neleman het enige puntje op het formulier te krijgen. Peter Houmes Ging er twee keer in drie games vanaf, maar dat kan hem niet echt kwalijk worden genomen. Peter heeft afgelopen dinsdag zijn laatste werkdag beleeft en heeft zijn pensioen drie dagen lopen vieren. Grote prestaties waren dus niet mogelijk op de vrijdagavond. TTVA 2 is keurig op de derde plek geëindigd.

TTVA 3 – Boomgaardshoek 2                                    3e klasse                             3-2
Remco Schimmel en Wim Verschoor besloten een goed seizoen met een overwinning op het Hoogvlietse Boomgaardshoek 2. Remco bleef ongeslagen en Wim moest alleen Steel-Troost  feliciteren. Het dubbel van Remco en Wim ging in vier games mee terug naar Hoogvliet. TTVA 3 is uiteindelijk als vierde geëindigd in 3I.

TTVA 6 – Trefpunt 3                                                      4e klasse                             4-1
TTVA 6 speelde een zomeravond potje tegen het Krimpen aan de IJsselse Trefpunt. Men had zich vorige week reeds veilig gespeeld,  dus er was weinig om opgewonden van te raken. Ronald Muskiet bleef ongeslagen en hij wist ook het dubbel met teamgenoot Ab de Groot te winnen. Laatst genoemde was de enige die een tegenstander moest feliciteren. TTVA 6 is uiteindelijk als 3e geëindigd in 4F.

TTVA 8 – NTTC 7                                                             7e klasse                             4-1
Ook de laatste wedstrijd van het seizoen zou en moest gewonnen worden (vonden ze zelf) door TTVA 8. Men wilde namelijk een groots kampioen zijn die alle tien wedstrijden zou winnen. Wel het is dus gelukt. Alleen Ruth Sloof moest een tegenstander feliciteren maar daar bleef het dan ook bij. Op naar de 6e klasse dus in het volgende seizoen.

Kampioenschap Voor TTVA 8

ALBLASSERDAM – Afgelopen donderdag was het dan zover. TTVA 8 pakte in een goed gevulde gymzaal aan de Weversstraat , op overtuigende wijze het kampioenschap in 7C. Jordi Tanzarell en Ruth en Arie Sloof dwongen hiermee dus promotie af naar de 6e klasse. TTVA 2 speelde zich definitief veilig in de uitwedstrijd tegen kampioen Taveri. Ook TTVA 6 is in veilige haven beland na de 4-1 winst op Sorry 3.

HTV 3 – TTVA 8                                                7e klasse                             0-5
TTVA 8 kon in een tweeluik deze week het kampioenschap gaan binnenhalen. Men begon hier afgelopen dinsdag aan met een daverende overwinning in Hoornaar op naaste concurrent HTV 3. Arie en Ruth Sloof lieten op niet mis te verstane wijze zien nu toch echt rijp te zijn voor promotie naar de 6e klasse. Tegenstanders Verhaar en Bongers van HTV werden op een niet mis te verstane 0-5 nederlaag getrakteerd. Een hele mooie prestatie die vervolg moet gaan krijgen in de thuiswedstrijd tegen DFC 5 die op de donderdag verspeeld moest gaan worden.

TTVA 8 – DFC 5                                                7e klasse                             4-1
In een ramvolle gymzaal (kon geen muis meer bij) in de Weversstraat kon TTVA 8 deze avond bij een goed resultaat het kampioenschap in 7C behalen. Men moest daar dan wel het resultaat voor afwachten van de wedstrijd NTTC 7 – HTV 3 die ook deze avond verspeeld zou gaan worden.  Men begon stijf onder de spanning aan deze klus. Jordi Tanzarella was daar een goed voorbeeld van. Met zoveel supporters op de banken deed zijn arm niet wat deze normaal wel doet. Maar hij wist zijn eerste potje er wel in drie games keurig uit te slepen. Ruth Sloof deed het zelfde en ook het dubbel van Arie en Ruth Sloof werd snel in winst omgezet. Er stond dus een mooie 3-0 stand op het bord bij het ingaan van de pauze. Hierna moest Jordi op voor zijn tweede enkelpartij. Hij stond echt stijf van de spanning maar begon nog wel goed aan de partij. Na een 2-0 voorsprong wist hij echter niet door te drukken en ging tegenstander van der Net er als nog met de winst vandoor. Hierna zette Ruth Sloof in drie games Leo Bogaard op zij en zorgde zo voor de 4-1 winst voor TTVA 8.
Er ontstond nu een gespannen sfeer want men wist nog niet wat de concurrentie had gedaan.  Maar na een verlossend telefoontje richting Nieuwerkerk kwam de definitieve zekerheid. Concurrent NTTC had met maar liefst 1-4 verloren van HTV. Er ging een luid gejuich op in de zaal en de felicitaties waren dus voor Jordi Tanzarella en Arie en Ruth Sloof. Zij bekroonde een geweldig seizoen dus met het kampioenschap. Komende week wacht er nog wel een wedstrijdje tegen hetzelfde NTTC maar die gaat eigenlijk nergens meer om.

Tavenu 2 – TTVA 2                                         2e klasse                             2-3
Ook TTVA 2 stond een tweeluik te wachten deze week. Een tweeluik waarin men zich veilig diende te gaan spelen. In dat opzicht was het een toch wel een dreun dat Ron Kappen liet weten dit seizoen niet meer in actie te kunnen komen vanwege een slepende schouderblessure. Yannick Geerlings toog dus afgelopen maandagavond met invaller Henk Mes naar Numansdorp. Ron Kappen was meegegaan als coach en dat was een nuttige zet. Zowel Yannick Geerlings als Henk Mes wisten hun enkelpartij tegen Visser in winst om te zetten. Men verloor echter ook beide van van de Ende.  Maar door een buitengewoon goed gespeeld dubbel van Geerlings/Mes kwam er dus toch een nuttige overwinning uit voor TTVA 2. Zoals het er nu uit ziet zijn zal er uit de komende twee wedstrijden nog één puntje gepeurd moeten worden.

Taveri 1 – TTVA 2                                            2e klasse                              3-2
Door dit resultaat is TTVA 2 volledig zeker dat het ook volgend seizoen in de 2e klasse uit mag komen.  Met Wim Verschoor als invaller voor Ron Kappen aan zijn zijde zakte Yannick Geerlings dus af naar Ridderkerk. Zowel Yannick als Wim wonnen beide van den Hollander. Voor Wim een hele goede prestatie als invaller. Beiden verloren van Broers. Ook het dubbel belande in Ridderkerkse handen. Volgende week wacht TTVA 2 nog een wedstrijd tegen Alexandria, maar men kan dus zonder spanning naar Rotterdam afreizen.

DFC 1 – TTVA 4                                                4e klasse                             3-2
Na het feest van vorige week moest TTVA 4 deze week in Dordrecht nog een verplicht nummer afwerken. Zowel Kees Hummel als Henk Mes wisten dik te winnen van Mike Kirchhoff en daar was de koek ook wel mee op eigenlijk. Het was duidelijk dat het niet echt meer nodig was en dat straalde Kees en Henk ook wel een beetje uit. Ook het dubbel ging naar DFC. Een uiterst succesvol seizoen werd dus met een kleine nederlaag besloten.

Taveba 4 – TTVA 5                                          4e klasse                             5-0
Na de vijfde 5-0 nederlaag van dit seizoen waren de heren de Boom en Jaquet maar wat blij dat het seizoen er op zat. Ze hadden het niet getroffen met de indeling en waren in een eigenlijk veel te sterke poule terechtgekomen. De resultaten waren navenant. Uithuilen en opnieuw beginnen is het devies.

TTVA 6 – Sorry 3                                              4e klasse                             4-1
Een ruime zege op het Oud-Beijerlandse Sorry was voor TTVA 6 direct genoeg om ook voor volgend seizoen 4e klasse veilig te stellen. Zowel Ab de Groot als Ronald Muskiet wonnen beide hun twee enkelpartijen. Alleen het dubbel moest na vijf spannende games aan de tegenstander worden gelaten. Hun laatste wedstrijd volgende week gaat dus eigenlijk nergens meer om.

Serve 71  3 – TTVA 7                                      5e klasse                             2-3
TTVA 7 won in Hendrik-Ido Ambacht zijn laatste wedstrijd van het seizoen tegen kampioenskandidaat Serve 71 3. Nico Barten was de grote man en bleef redelijk gemakkelijk ongeslagen. Gerrit Verhaar ging er juist weer gemakkelijk twee keer vanaf. Beide heren wisten wel het dubbel binnen te halen en dus zo te zorgen voor een kleine overwinning. TTVA zal op de derde plaats gaan eindigen. Gewoon een heel erg net resultaat gezien het feit dat ze eigenlijk met dispensatie mee spelen dit seizoen, na degradatie in het vorige seizoen.  

TTVA 4 KAMPIOEN

ALBLASSERDAM – Na het verlies van concurrent DFC 1 tegen Dordrecht 7 had TTVA 4 afgelopen donderdag zelf nog maar drie puntjes nodig in thuiswedstrijd tegen Tavernie 3 uit Nieuwland, om promotie af te dwingen.  Kees Hummel en Henk Mes lieten er geen gras over groeien en maakte het geweldig af met een 5-0 zege.  Men mag het dus volgend seizoen dus in de 3e klasse gaan proberen. Verder waren er deze week zeges voor TTVA 2, 5 en 8. Ook TTVA 8 blijft hierdoor stevig op koers voor het kampioenschap.

 TTVA 2 – Dordrecht 4                                   2e klasse                             3-2
TTVA 2 pakte een nuttige winst in de thuiswedstrijd tegen Dordrecht 4. Ron Kappen had het knap lastig tegen Roggeveen. Hij had een 2-0 achterstand nodig om een beetje wakker te worden. De volgende drie games en dus de winst waren uiteindelijk voor Kappen. Hij bleef ook tegen Snoep ongeslagen. Yannick Geerlings Wist te winnen van Roggeveen maar verloor met duidelijk verschil van Snoep. Het dubbel van Kappen/Geerlings ging na een 2-1 voorsprong alsnog naar het duo van Dordrecht. TTVA 2 draait lekker mee en hoeft zich eigenlijk geen zorgen te maken.

Twenty-one Up 5 – TTVA 3                        3e klasse                             5-0
TTVA 3 ging in Rotterdam dik onderuit tegen het een plaatsje hoger staande Twenty-one Up 5. Alleen Peter Houmes wist de eer nog te redden door een winstpartij tegen Arjen de Boer. Wim Verschoor zit duidelijk nog even in zijn wittebroodsweken want hij kon deze avond geen potten breken. Jammer genoeg ging ook het dubbel in vijf games verloren.  TTVA 3 staat stevig in de middenmoot en dat is gewoon goed als het streven is om degradatie te ontlopen.

TTVA 4 – Tavernie 3                                    4e klasse                              5-0         Kampioen!!!!
TTVA 4 zag op dinsdagavond concurrent DFC 1 met 3-2 bij Dordrecht verliezen. Dit betekende dat men zelf een dag later nog maar drie puntjes nodig had voor het binnen halen van de titel in 4P. Dat dit uiteindelijk al na drie partijen zo ver was hadden ze zelf ook niet verwacht. Zowel Kees Hummel als Henk Mes wonnen hun eerste enkelpartij en hierna was de gemakkelijke drie games winst in het dubbel dus voldoende voor het binnen halen van het kampioenschap. Na de pauze wisten Hummel en Mes de voorsprong in de wedstrijd verder uit te breiden naar een 5-0 eindresultaat. Dat de spanning soms hoog op kan lopen in een familie als iemand in de avond voor het kampioenschap moet spelen, was duidelijk te zien aan Kees Hummel. Vrouw Tinie die normaal de kleding voor Kees Hummel klaar legt had een verkeerd Shirt voor Kees op de plank gelegd en Kees had dit niet eens in de gaten. Gelukkig had het geen invloed op de prestaties van Kees maar het mag toch wel als een onzorgvuldigheid van vrouw Tinie gezien worden. Volgende week wacht TTVA 4 nog een wedstrijdje tegen DFC 1. Een wedstrijd om des keizers baard dus eigenlijk.

TTVA 5 – Atlantic 1                                        4e klasse                             3-2
Op de valreep boekte TTVA 5 dan toch een zege op een hoger geklasseerde tegenstander. En het was zeker dik verdient te noemen. Uit werd er geflatteerd met 4-1 verloren maar nu hingen de bordjes dus de andere kant op. Frank Jaquet bleef ongeslagen en Ton de Boom voegde daar nog even het winnende puntje aan toe. Het dubbel ging in een razend tempo in vijf games naar de Rotterdammers. Maar de zege is niet voldoende voor lijfsbehoud. TTVA 5 is dus definitief gedegradeerd.

Sliedrecht Sport 4 – TTVA 6                       4e klasse                             4-1
TTVA 6 verloor eigenlijk wat geflatteerd van koploper Sliedrecht Sport 4. Ab de groot verloor een enkelpartij met 12-10 in de vijfde game en ook het dubbel van de heren de Groot en Muskiet ging met  15-13 in de vijfde game verloren. Met ietsje meer geluk had de stand dus zeker een ander aanzien kunnen hebben. Het enige puntje werd gemaakt door Ronald Muskiet die te sterk was voor Teus Schouten. Het wordt echt wel een beetje penibel voor TTVA 6. Men staat vierde maar de concurrentie voor lijfsbehoud staat er met een wedstrijd minder misschien wel beter voor.

TTVA 7 – Merwestad 5                                 5e klasse                             2-3
Nico Barten en Jeroen Veth wonnen beide een enkelpartij en daar bleef het ook bij voor TTVA 7. De kansen op een eventueel kampioenschap is nu eigenlijk wel verkeken. Nileta 2 en Serve 71 3 staan er in de stand nu gewoon beter voor. Maar men weet maar nooit!!

Serve 71  5 – TTVA 8                                     7e klasse                             0-5
Na de 5-0 winst van concurrent HTV 3 op DFC 5 werd de druk wat groter voor TTVA 8. Maar zij lieten zich niet van de wijs brengen. Arie Sloof en Jordi  Tanzarella bleven heel gemakkelijk ongeslagen deze avond. Arie Sloof won ook samen met Ruth Sloof op de sloffen het dubbel. TTVA 8 staat nu tweede in de stand met een puntje en een wedstrijd minder. Komende week volgt de lakmoes proef. Men zal dan in Hoornaar concurrent HTV 3 van het lijf dienen te houden.

TTVA 4 en 8 houden kampioenschapsrace vol

ALBLASSEDAM – TTVA 4 en 8 houden de druk er goed op bij de concurrentie. Beide teams boekten een ruime overwinning in de achtste speelronde van de tafeltenniscompetitie. TTVA 4 heeft nu vier punten voorsprong op DFC 1 en TTVA 8 staat één puntje achter koploper HTV 3 met een wedstrijd minder gespeeld. Alle andere TTVA teams verloren hun wedstrijd deze week. Voor TTVA 5 betekende dit dat degradatie nu niet meer te ontlopen is.

TTVA 3 – Alexandria 9                                  3e klasse                             2-3
Door de twee behaalde punten is TTVA 3 zo goed als zeker veilig voor degradatie. Het Rotterdamse Alexandria was iets te sterk deze avond en dan met name Frans aan de Wiel. Remco Schimmel en Wim Verschoor wonnen beide wel van Tahmassian.  Het dubbel gaf dus net de doorslag in de wedstrijd. Schimmel en Verschoor moesten hierin in vier games de overwinning aan Alexandria laten.

Serve 71  2 – TTVA 4                                      4e klasse                             0-5
TTVA 4 wist een vrij gemakkelijke overwinning te boeken in Hendrik-ido Ambacht. Kees Hummel en Henk Mes vergrote hiermee de kans op het kampioenschap wel weer enigszins. Beide waren ze in hun enkelpartijen te sterk voor Benschop en van der Padt. Ook het dubbel werd in drie games gemakkelijk over de streep getrokken. Men blijft door deze overwinning stevig koploper in 4P. Met nog twee speelrondes te gaan ziet het er dus heel goed uit voor TTVA 4.

TTVA 5 – Salamanders 9                              4e klasse                             0-5
Door deze nederlaag staat de degradatie van TTVA wel zo goed als vast. Men hoeft zich niet te schamen want men zit echt in een monsterlijk sterke poule dit seizoen. Ton de boom kwam tegen Debby de Klerk op een 2-0 voorsprong maar ging als nog in vijf games door de knieën. Frank Jaquet wist tot twee keer toe een vijfde game te halen maar zat ook even zoveel keren toch nog met lege handen. Het Wateringse Salamanders wordt door deze zege weer alleen koploper.

Dordrecht 11 – TTVA 6                                 4e klasse                             3-2
Ab de Groot en Ronald Muskiet verloren beide hun enkelpartij van Jan van de Boogaard. Beide wonnen wel vrij gemakkelijk van Henk Blom. Het dubbel moest dus de beslissing brengen. Ronald en Ab gingen hier in nipt in vijf games ten onder en verloren dus ook de wedstrijd. Het is nog flink spannend in deze poule als het gaat om het feit wie degradatie ten deel gaat vallen. De vier onderste teams in de stand komen er alle vier nog voor in aanmerking. TTVA 6 staat er misschien wel het beste voor van de vier maar moet echt wel punten sprokkelen om in veilige haven te gaan belanden.

DFC 3 – TTVA 7                                                5e klasse                             3-2
TTVA 7 ziet door deze kleine nederlaag de kansen op het kampioenschap zo goed als vervliegen. Nico Barten en Gerrit Verhaar wonnen beide van Noorlander maar moesten ook beide Stefan le Grand feliciteren. Ook hier was het dubbel dus beslissend voor het binnen halen van de wedstrijd. Nico en Gerrit werden hierin jammer genoeg makkelijk aan de kant gezet door het Dordtse dubbel.

TTVA 8 – Gorkum 5                                        7e klasse                             5-0
Arie en Ruth Sloof lieten er tegen Gorkum geen gras over groeien. Alle partijen werden in drie games gewonnen. Het verschil was dus wel erg groot. Maar het gaat er wel steeds beter uit zien als het gaat om het binnen halen van het kampioenschap. Men staat er met een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie heel goed voor.