Tafeltennisvereniging TTVA

TTVA spelers krijgen training van Anne Vlieg

Zaterdag 17 februari heeft een groepje fanatieke tafeltennissers van TTVA aan een training kunnen deelnemen olv van Anne Vlieg. Anne is oud speler van het nationale team en is ook bondscoach geweest van het nationale dames team. Hij geeft al jaren trainingen en clinics bij veel verenigingen door het gehele land. Ruth Sloof kreeg het voor elkaar om hem ook een keer naar Alblasserdam te laten afreizen.

Volgens Anne doet leeftijd er niet zo veel toe als het gaat om verbeteringen aan te brengen aan ieders speelstijl. Ruth en Arie Sloof, Izak Fiole, Robert van Doorn, Nico Barten en Ronald Muskiet hebben twee uur fanatiek en met veel plezier getraind op o.a. houding achter de tafel, service en bewegen. Iedereen was bijzonder gemotiveerd en er zijn zelfs al weer twee nieuwe datums afgesproken. Ook op zaterdag 7 maart en 13 april zal Anne weer bij TTVA aanwezig zijn voor het geven van een training aan de spelers van TTVA. Als er leden zijn die een keertje mee willen trainen, dan kunnen zij zich melden bij Ruth Sloof voor de benodigde info.  

Super Friday voor TTVA

ALBLASSERDAM – TTVA 1, 2 en 4 hadden afgelopen vrijdagavond een super avond. TTVA 1 en 2 wisten zelfs een maximale score te bewerkstelligen. Door deze resultaten staan deze teams nu fier aan kop in hun poule. De week begon toch wel in mineur met ruime nederlagen voor TTVA 6 en 7. TTVA 5 hield tegen Merwestad 2 dan weer de schade beperkt.

Overschie 1 – TTVA 1                                    2e klasse                             0-5

TTVA 1 leverde afgelopen vrijdagavond een topprestatie in de uitwedstrijd tegen het sterke Overschie 1. Vooral voor Peter van Dijk was dit een mega opsteker. Na de afgelopen weken meerdere malen in vijf games nipt verslagen te zijn, zat hij nu twee maal aan de goede kant van de score. Zowel tegen Roth als Butzelaar wist hij het nu wel af te maken. Goed voor het moraal van Peter dus. Ron Kappen was in drie games veel te sterk voor Butzelaar, maar moest tegen Roth wel alles uit de kast halen om in vijf games te winnen. Ook het dubbel was een spannende partij die door Ron en Peter met 10-12 in de vijfde game uiteindelijk in het voordeel van TTVA 1 beslist. TTVA 1 staat nu samen aan kop met TOGB 2 in 2F.

TTVA 2 – Alexandria 66 5                            4e klasse                             5-0

TTVA 2 boekte een geweldige 5-0 zege op het Rotterdamse Alexandria 66 5. Onder de bezielende begeleiding van teamgenoot en coach Henk Mes, wisten Wim Verschoor en Nico Barten tot grote hoogte te stijgen. Het ging niet elke partij even gemakkelijk maar de beide heren wisten wel op het juiste moment toe te slaan. Wim Verschoor had tegen Mitrovic en Mewe vier game nodig voor de winst. Nico Barten had het toch wel wat moeilijker. Tegen zowel Mitrovic als Mewe had hij de volle vijf games nodig voor de winst. Ook het dubbel van Wim en Nico liep voorspoedig. Men wist in vier games af te rekenen met het Rotterdamse dubbel. TTVA 2 staat nu aan kop met drie punten voorsprong op TOGB 6.

Shot 65 3 – TTVA 3                                         4e klasse                             Verplaatst naar 22 februari

TTVA 4 – HTV 4                                                5e klasse                             4-1

Terwijl TTVA 1 en 2 afgelopen vrijdagavond met 5-0 wonnen, had TTVA 4 een dissonant in hun midden. Zijn naam was Rien de Heer die deze avond dus de enige partij verloor van alle in actie zijnde TTVA teams. Het is Rien vergeven want verder speelde hij gewoon goed deze avond. Ronald Muskiet was voor zowel Baan als den Besten gewoon te sterk. Rien de Heer wist te winnen van den Besten maar verloor met 9-11 in de vijfde game van Baan. Het dubbel van Muskiet en de Groot had weinig moeite met het Hoornaarse dubbel. Er werd met 3-1 afgerekend met den Besten en Baan. Men staat na drie wedstrijden aan kop met 1 puntje voorsprong op HTV 4.

Merwestad 2 – TTVA 5                                 5e klasse                             3-2

TTVA 5 heeft het wat lastiger in de 5e klasse dan vorige seizoenen. Afgelopen donderdagavond ging men in Dordrecht met 3-2 onderuit tegen Merwestad 2. Zowel Arie als Ruth Sloof wisten beide te winnen van de Jong. Al had Ruth daar wel de volle vijf games voor nodig. Vervoorn van Merwestad was echter voor beide Sloofjes wat te sterk. Ook het dubbel leverde niet het gewenste resultaat voor TTVA 5. Men staat met 3 uit 2 nu op een voorlaatste plaats.

TTVA 6 – Serve 71 5                                       6e klasse                             1-4

Na een vlammend begin van de competitie, kwam TTVA 6 afgelopen maandag een wat sterkere tegenstander tegen. Zowel Robert van Doorn als Izak Fiole werden door Boom en v/d Net van Serve 71 5 opzij geschoven. De verschillen waren zeker niet groot maar wel net voldoende voor de tegenstanders. Een mooi voorbeeld hiervan was de partij tussen Robert van Doorn en v/d Net. Laatstgenoemd wist maar net met de hakken over de sloot met 11-13 in de vijfde game te winnen van Robert. Het dubbel van Robert en Izak bracht het enige puntje voor TTVA 6 op het bord. Men wist in vier games te winnen van het dubbel van Serve 71 5.

TTVA 7 – Alexandria 66 10                          6e klasse                             1-4

Deze avond begon nog zo mooi voor TTVA 7 door een 3-0 winst van Gert Baas op van Campenhout. Daarna gingen alle volgende vier partijen naar het Rotterdamse Alexandria 66 10. Van der Burg was gewoon te sterk voor zowel Gert Baas als Gerrit Verhaar. Alleen Gerrit wist het tegen van Campenhout nog erg spannend te maken. Maar ook die partij ging in vijf games verloren. Het dubbel van Gerrit en Gert kon het ook niet bolwerken en ging in vier games ten onder tegen van Campenhout en van der Burg.  TTVA 7 zal snel wat puntjes moeten gaan sprokkelen om al niet snel in het seizoen het uitzicht op beter kwijt te zijn. De wedstrijd tegen de nummer laatst in de poule komt dan over twee weken wel goed uit.

Uitstekende resultaten TTVA teams

ALBLASSERDAM – Op TTVA 1 na wisten alle teams van tafeltennisvereniging TTVA in de tweede speelronde hun wedstrijd te winnen. Opmerkelijk waren de tweede achtereenvolgende 4-1 zege van TTVA 2 en de goede resultaten van TTVA 6 en 7. Zoals gezegd moest TTVA 1 als enige de winst aan de tegenstander laten.

TTVA 1 – Kwiek 3                                            2e klasse                             2-3

In een wedstrijd waar af en toe de emoties wat hoog opliepen deed TTVA 1 zich eigenlijk wat te kort. Ron Kappen liet zich hierdoor niet echt van de wijs brengen en won zijn beide enkelpartijen. Hij won vrij gemakkelijk van Vermeulen maar had wat meer moeite tegen Cammeraat. Maar ook in deze partij was het in vier games afgelopen voor de tegenstander. Peter van Dijk speelde eigenlijk een nogal ongelukkige wedstrijd. Tegen Cammeraat kwam hij terug van een 0-2 achterstand maar wist dit niet te verzilveren in de vijfde game. Tegen Vermeulen was het verschil wat duidelijker. Het dubbel van Ron en Peter zat vol met fouten en dat koste hun dan ook uiteindelijk de zege in vijf games.

De Repelaer 4 – TTVA 2                               4e klasse                             1-4

TTVA 2 boekte de tweede opeenvolgende 4-1 zege en staat er goed voor. Maar niet alles ging even gemakkelijk als de uitslag van deze avond doet vermoeden. Henk Mes maakte in zijn eerste partij tegen Paul de Haas op de belangrijke momenten een paar stomme fouten en dat koste hem de partij. Nico Barten wist zijn beide enkelpartijen te winnen. Vooral tegen Paul de Haas speelde hij uitmuntend. Henk wist dan wel weer in drie games te winnen van Marcel de Haas. De dubbel partij was een partij die eigenlijk niet om aan te zien was. Maar ook die moet je wel weten te winnen. Dat deden Nico en Henk dan weer wel in vijf moeizame games. Een ruime maar zeker geen gemakkelijke overwinning dus voor TTVA 2.

TTVA 3 – Dordrecht 9                                    4e klasse                             3-2

Wauw!! Wat een gevecht was dit, met Frank Jaquet als de absolute uitblinker. Frank heeft de eigenschap om onder welke steen dan ook vandaan te komen. Tegen Schram was dit niet echt nodig maar tegen Naaktgeboren deed hij iets wat eigenlijk onmogelijk was. Na een 0-2 achterstand rechte hij de rug en wist de volgende drie games alsnog te winnen en TTVA 3 de overwinning te schenken. Maar zonder teamgenoot Peter Houmes was dit niet gelukt. Peter won zijn partij tegen Schram op een tactische manier en dat hoort ook bij het spelletje. Het dubbel moest TTVA 3 echter aan de tegenstander laten. Men ging er in drie games heel erg duidelijk af tegen de het Dordtse dubbel. Maar al met al dus een mooi resultaat van TTVA 3.

Scyedam 6 – TTVA 4                                      5e klasse                             2-3

TTVA toog afgelopen woensdagavond naar Schiedam en kwam dus terug met drie zwaar bevochten punten. De man die daar eigenlijk in zijn eentje voor zorgde was Ab de Groot. Hij won krap in vijf game van v/d Dool en wist gemakkelijk af te rekenen met Levy. Ronald Muskiet moet misschien maar eens wat beter kijken naar het spel van zijn maatje Ab. Tegen beide tegenstanders ging hij er vanaf. Ab en Ronald wisten wel het dubbel in vijf games naar zich toe te trekken en zo dus een 2-3 zege te boeken.

Tavernie 4 – TTVA 5                                       5e klasse                             Uitgesteld

Dordrecht 15 – TTVA 6                                 6e klasse                             2-3

TTVA 6 verbaasde zichzelf afgelopen vrijdagavond in en tegen Dordrecht 15. Verantwoordelijk hiervoor was Izak Fiole. Als beginnende competitiespeler bij TTVA verbaast hij elke week weer door zijn goede prestaties. Afgelopen vrijdagavond was hij man of the match tegen Dordrecht 15. Tegen v/d Hoek ging dit nog niet echt gemakkelijk in vijf games, maar van Hoedemans maakte hij gewoon gehakt. Izak is heel goed bezig.
Rob van Doorn moest genoegen nemen met een zege op Hoedemans. Tegen v/d Hoek ging hij er af in drie games. Wat jammer dat Izak en Robert niet wisten door te drukken in de dubbelpartij. Na een 1-2 voorsprong moesten zie alsnog in vijf games hun meerdere erkennen in het Dordtse dubbel. TTVA 6 is dus goed bezig.

NTTC 7 – TTVA 7                                              6e klasse                             2-3

Na de oor-wassing van vorige week lijkt TTVA 7 de weg van het herstel te zijn ingeslagen. In de uitwedstrijd tegen NTTC 7 werden er drie belangrijke punten gepakt. Zowel Gerrit Verhaar als Gert Baas verloren van de wat te sterke Legerstee. Beide wisten ze wel te winnen van Stolk. Voor Gert Baas was dit zijn eerste overwinning in een TTVA shirt en nog wel in drie games. Gerrit en Gert wisten ook het belangrijke dubbel in vier games over de streep te trekken. Mooie zege voor TTVA 7.

Gedeeld Succes TTVA teams bij start voorjaarscompetitie

ALBLASSERDAM – Afgelopen week zijn de teams van tafeltennisvereniging TTVA gestart met de nieuwe voorjaarscompetitie. Dit ging met gedeeld succes gepaard. TTVA 1, 2, 3 en 6 wisten te winnen. TTVA 4, 5 en 7 gingen kopje onder in deze eerste speelronde. Opmerkelijk was wel het feit dat Ron Kappen weer eens achter de tafel stond voor een competitiewedstrijd. Ook opmerkelijk was de ruime winst van TTVA 6 op het sterker geachte DFC 2.

NTTC 3 – TTVA 1                                              2e klasse                             2-3

Koning Ron deed afgelopen donderdag weer van zich spreken. Onze 16-voudig clubkampioen won gewoon heel erg gemakkelijk van Chain en van Amerongen van NTTC 3. Ron heeft door lichamelijke ongemakken al een aantal jaar geen competitiewedstrijden meer gespeeld. Zit er sleet op? Ik zou zeggen niet veel, al is hij wel wat kouwelijk geworden. Hij speelt tegenwoordig in trainingspak en muts namelijk. Peter van Dijk kwam niet echt gelukkig terug uit Nieuwerkerk a/d IJssel. Hij verloor zeer krap van zowel Chain als van Amerongen. Peter moet nog even wat harder gaan trainen, want er komen nog wel wat sterkere tegenstanders dit seizoen. Het dubbel wisten Ron en Peter overtuigend met 0-3 te winnen, waardoor er toch een positieve uitslag op het scorebord belande. Een redelijk begin van de competitie voor TTVA 1.

TTVA 2 – OTTV 1                                             4e klasse                             4-1

TTVA 2 begon sterk aan het nieuwe seizoen. OTTV 1 uit Ouderkerk aan de IJsel kreeg afgelopen vrijdag het deksel op de neus. Wim Verschoor won gemakkelijk in drie games van Boegheim maar verloor heel erg dik van v/d Bosch. Henk Mes wist beide spelers van OTTV 1 te verslaan. Alleen tegen v/d Bosch had hij een wat koude start, maar wist dit heel snel ook weer om te buigen. Door de winst tegen Boegheim wist hij zijn ELO rating aardig op te poetsen. De dubbelpartij van Wim en Henk was van hoog niveau. Er werd met groots machtsvertoon in drie games afgerekend met het dubbel van OTTV 1. Zoals gezegd een prima start voor TTVA 2.

PITT 75 1 – TTVA 3                                         4e klasse                             2-3

Een goede start van de competitie voor TTVA 3. Ze zijn op een haartje na in de 4 klasse gebleven en moeten dus nu ook maar eens even bewijzen dat ze daar thuis horen. Peter Houmes wist beide enkelpartijen tegen Markus en Schoonderbeek te winnen, al ging dat tegen eerstgenoemde niet zonder slag of stoot (2-3). Frank Jaquet ging er dik vanaf tegen Schoonderbeek, maar won weer gemakkelijk van Markus. Het dubbel was een prooi voor de het dubbel uit Capelle a/d IJssel. Men ging in vier games ten onder. Maar zoals gezegd geen slecht resultaat in de eerste wedstrijd van het seizoen.

TTVA 4 – DFC 1                                                4e klasse                             2-3

TTVA 4 kwam van een koude kermis thuis tegen DFC 1. Ab de Groot wist in de eerste partij tegen Hoogmoed maar nipt in vijf games te winnen en ging in zijn tweede partij genadeloos ten onder tegen de sterke Le Grand van DFC 1. Rien de Heer kwam er deze avond niet echt aan te pas. Er zit wat sleet op Rien!!
Dichten gaat uitstekend maar achter de tafel gaat het wat minder. Tegen zowel Le Grand als Hoogmoed moest hij na de gewonnen eerste game toch bakzeil halen. Het dubbel van Ronald Muskiet en Ab de Groot wist door winst de schade nog beperkt te houden.

TTVA 5 – Dordrecht 12                                 5e klasse                             1-4

Na een mooie klassering vorig seizoen kreeg TTVA 5 afgelopen vrijdagavond lik op stuk van Dordrecht 12. Met een lichtelijk zieke Ruth Sloof aan boort was het al bij voorbaat een moeilijke opgave. Zij verloor dus ook haar beide enkelpartijen. Arie Sloof wist tegen v/d Hoek gemakkelijk met 3-0 de winst binnen te halen. Tegen Korkulu liep hij echter gewoon te slapen. Hij had deze partij gewoon moeten winnen. Maar Aries wegen zijn nogal ondoorgrondelijk en hij doet zich daardoor nog al eens te kort. Ook in de dubbel partij ging men er hard vanaf.

TTVA 6 – DFC 2                                                6e klasse                             4-1

Het nieuwe TTVA 6 beet in de eerste speelronde direct van zich af. Men wist een fraaie 4-1 zege te boeken op DFC 2. Robert van Doorn wist van zowel Noorlander als Kirchoff te winnen. Hij had daar in beide gevallen wel de volle vijf games voor nodig. Aanstormend talent Izak Fiole gaf zich pas na vijf games gewonnen tegen Kirchoff. Maar de laatste partij van de avond maakte hij in drie games gehakt van Noorlander. Een bijzonder gaaf debuut dus voor Izak. Robert en Izak waren in de dubbelpartij ook veel te sterk voor het dubbel van DFC. Een veel belovende start van dit gedeeltelijke nieuwe team van TTVA.

TTVA 7 – Dordrecht 14                                 6e klasse                             0-5

TTVA 7 had een koude start tegen het sterke Dordrecht 14. Was het spannend? Niet echt eigenlijk. Alleen het dubbel had een andere uitkomst kunnen krijgen. Men verloor deze partij met 11-13 in de vijfde game.
Zowel Gerrit Vergaar als nieuwe aanwinst Gert Baas konden tegen Strijbis en van Loon weinig uitrichten.
vermeldenswaardig was nog wel dat Gert een game pakte tegen van Loon. Goed bezig Gert!

Verslag Oliebollentoernooi 2023

Aan het eind van dit toernooi werden mij een stelletje handgeschreven briefjes in mijn handen gedrukt, met de vraag of ik er een verslagje van wilde schrijven. Vanwege drukte nu pas een kort verslag van het oliebollentoernooi.

Achttien deelnemers hadden zich aangemeld. Henk had hier mooie koppels van geformeerd. Een sterke speler werd gekoppeld met een zwakkere speler. En zo waren er spelers die nog nooit hadden gedubbeld en ook nieuwe verrassende setjes waren van de partij. Zoals bijv. de schuifkampioen met een zware anti-schuif-fan, Ab en Arie S. Of twee die nog nooit tegen elkaar gespeeld hebben (?) Peter v D en Willem Jan L. En Yannick G met Edward B die nog mooie punten wisten te scoren!

Deze duo’s speelden, volgens Henk, willekeurig tegen een ander duo. Wie de meeste punten had verzameld werd dan uitgeroepen tot kampioen van dit toernooi. Onder het genot van een oliebol of appelbeignet werden de wedstrijden in best of three gespeeld. Dit zegt ook iets over de gemoedelijke sfeer van de wedstrijden… alhoewel sommigen waren bloedje fanatiek…

Ook Riens Gort kwam gezellig langs, deze keer speelde hij niet mee. Michael was verhinderd. De oliebollen/appelbeignets en prijzen zijn gesponsord door Hoofdsponsor Riens Gort Optiek. Vanaf hier nogmaals hartelijk bedankt namens ons allemaal!

Na vier rondes waren duo Henk en Paul en duo Nico B en Ruth S de enigen die alle wedstrijden hadden gewonnen. Daarom daagde laatstgenoemde Henk uit om tegen haar te spelen. Dit resulteerde in een overwinning voor Nico en Ruth en zij werden dan ook eerste. Ron en Gert volgde op de voet en werden tweede. Met dit toernooi is er ook voor de laatsten (Leo M en Jan v B) een prijs. Je mocht zelf uitkiezen wat je wilde bijv. een fles wijn, een doos chocolade of een six-pack cola.

Al met al een geslaagd oliebollentoernooi!

Nog een paar sfeerbeelden van toernooi.

Bericht van de voorzitter

Allereerst wil ik iedereen, ook namens het bestuur, een gelukkig, gezond en sportief nieuwjaar toewensen. Ik hoop dat iedereen de oliebollen en appelflappen goed heeft verteerd en dat we het nieuwe jaar vooral gezond kunnen doorkomen.

Als ik terugkijk naar het afgelopen jaar was het opvallend dat we best veel leden met lichamelijke ongemakken hadden. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen en is (bijna) iedereen weer lekker aan het tafeltennissen. Alleen moest onze barman Jaap helaas zijn activiteiten stoppen.

Op sportief gebied was het een matig jaar. In de voorjaarscompetitie werden Ronald Muskiet, Ab de Groot en Rien de Heer keurig kampioen in de 5e klasse maar verder was het, zoals gezegd, een matig jaar. Bij de clubkampioenschappen waren er een paar verrassingen. Ab de Groot was de grote man in de B poule. Hij werd in de finale in de 1e 2 games helemaal zoek geslagen door Paul Stok maar deze laatste was op onverklaarbare wijze helemaal de kluts kwijt in de daaropvolgende 3 games. Hulde dus voor Ab. In de A poule was het na een afwezigheid van enkele jaren weer eens de beurt aan Ron Kappen. Hij speelde zijn finale tegen de verrassend sterke Frank Jaquet maar deze laatste moest toch het onderspit delven en Ron mag zich voor de 16e (!!!) keer clubkampioen noemen.

Tevens hebben we op bestuurlijk niveau een wijziging gehad. Na 10 jaar heeft Ton de Boom het secretariaat overgedragen aan Leo Marino. Nogmaals bedankt Ton en welkom Leo!

Ik heb grote waardering voor al onze vrijwilligers. Onze diverse commissies zijn goed ingevuld en tevens hebben we een vertrouwenspersoon gekregen. Heeft iemand problemen op persoonlijk vlak, neem dan contact op met Izak Fiole.

Het allerbelangrijkste is dat iedereen plezier beleeft aan een potje tafeltennis en aan wat ontspanning na het tafeltennis. Ik hoop dan ook op een mooi en sportief jaar.

Iedereen een mooie jaarwisseling gewenst.

Voorzitter TTVA
Peter Houmes

Ron Kappen voor 16+

Het podium van het A toernooi. Clubkampioen Ron Kappen wordt op links geflankeerd door de verrassende nr. 2 Frank Jaquet en nr. 3 Yannick Geerlings.

Al om 9:30 zaten de eerste spelers aan de koffie en de verse hazelnoottaart. Gerrit moest helaas verstek laten gaan vanwege ziekte. Een nieuw lid, die bijna nog door niemand is gezien, kwam niet opdagen en had zich ook niet tijdig afgemeld. Gelukkig had Henk Mes zich van tevoren opgeworpen als reserve. Hij rommelde wat in de voorraadkast en kwam er met een batje uit. Verbazingwekkend genoeg had hij geen clubkleding aan. Dus in zijn dikke joggingsbroek en dito vest startte hij zijn wedstrijden. Diezelfde Henk had ook het speelschema gemaakt. In de voorrondes waren er vier poules met vier spelers. Er werd gespeeld in best of three. Alleen bij de A poule werd er gespeeld in best of five. De beste twee spelers zouden naar de A poule gaan om voor de titel clubkampioen 2023 te strijden. De laatste twee gingen door naar B poule, het troosttoernooi dus.

Arie Sloof mocht gelijk warmdraaien tegen Yannick Geerlings die herstellende is van een longontsteking. Maar het leek alsof Arie niet echt op volle toeren kon draaien. Later tegen Ronald liet hij nog een aardig staaltje Arie-afslaan zien, helaas voor hem was Ronald in de beslissende set te sterk.

Ronald Muskiet had een lange autorit achter de rug en kwam direct in actie tegen Gert Baas. Gert is nog niet zo lang lid, maar wat stond hij te ballen! (Dit beloofd nog wat voor in de aankomende competitie.) De eerste set kon hij zijn mannetje staan en verloor die net in 11-9. Maar nadat Ronald zijn tactiek had aangepast kwam Ronald al spinnend in vorm. Dit resulteerde ook in een winst tegen Yannick die nog moest bijkomen van zijn vorige wedstrijden. Ronald ging net als Yannick door naar de A poule, maar was kansloos tegen de sterke Frank.

De spannende wedstrijd die er vervolgens uitsprong was tussen Frank Jaquet en Wim Verschoor. Frank bracht de ballen knap terug, maar Wim wist de derde set vol overtuiging te winnen. Wim en Frank gingen beiden door naar A Poule. Wim moest gelijk aantreden tegen Yannick. Wim bood in de tweede set goed weerstand, bleef dichter bij de tafel dan anders. Maar Yannick was toch te sterk en won de partij. Wim (en anderen) betreurde het dat hij niet meer partijen kon spelen tijdens deze clubkampioenschappen. Deze feed forward wordt door de activiteitencommissie meegenomen naar volgend jaar : ) Een saillant detail, Wim had in de voorrondes veruit de meeste punten gescoord, namelijk 80!

Izak Fiole leek een diesel. Zijn eerste sets tegen Frank en Wim verloor hij duidelijk. Echter zijn tweede sets verloor hij nipt van hen! Had er meer ingezeten als er voor de best of five gespeeld was!? Tegen Willem – Jan Leenhouts, ook een nieuw lid, was het best een spannende partij. Dit was tevens de beste wedstrijd van Willem – Jan. Hij bood heel goed tegenstand tegen Izak die nu lekker was warmgedraaid. Willem – Jan vond het leuk om tijdens deze kampioenschappen zijn eerste wedstrijdervaring op te doen. Hij is van plan om de komende tijd meer partijtjes te spelen, om straks bij de competitie goed voor de dag te komen.

Henk mocht zijn ‘nieuwe’ batje in zijn nieuwe ‘club outfit’, uittesten tegen Rien de Heer. Na de eerste set te hebben verloren, leek het alsof Henk beter ging spelen dan ooit. Alle partijen in zijn poule had hij met gemak gewonnen. Rien had een keurige wedstrijd tegen Nico Barten gespeeld. Rien hoefde hier geen stap voor te (ver)zetten. Even liet hij Nico in de waan dat hij kon winnen, maar net als vorig jaar ging Nico glansloos ten onder. Ruth Sloof speelde haar eerste wedstrijd tegen Nico. De eerste set was een eitje, totdat Nico, Ab nabootste. Dit was zeer succesvol voor hem. Tegen Rien had Ruth meer geluk en versloeg hem in twee sets.

Paul Stolk nam het op tegen de schuifkampioen. Tijdens de wedstrijd begon Ab te praten, meestal een teken aan de wand. Paul mopperde na afloop dat alles misging en dat hij niet tevreden was over zijn wedstrijden. Echter, hij had wel knap gewonnen van Ab.

Ondertussen werd de innerlijk mens goed verzorgd door onze voorzitter, Peter Houmes. Hij tafeltenniste niet mee. De ene tosti was nog niet klaar of de volgende wilde weer een broodje worst. Ik denk dat Peter sinds zijn pensioen niet meer zo hard heeft gewerkt!

Rob van Doorn deed het niet onverdienstelijk! Tegen de meest gevreesde tegenstander Ron Kappen had hij nog best een bal in de pap: 11-7 en 11-9. Ron had dan wel gewonnen, maar Rob had zeker niet slecht gespeeld. Ook tegen Paul had Rob schitterend zijn aanvallen weten te openen. Daarom was het verdiend dat Rob naar de A poule ging. Helaas lukte het niet om daar in zijn eerste partij de service ballen van Henk op te vangen en ging hij onderuit met 3-1.

Ruth en Arie ontmoetten elkaar in de B poule. Arie had net zijn energie gegeven in de wedstrijd tegen Willem-Jan (11-0 & 11- 2). Voor de wedstrijd tegen Ruth kwam er wat zweet aan te pas, maar het baatte niks. Met 11- 6 & 11-7 droop hij af. Gert verloor heel nipt van Rien. En Ab moest alle zeilen bijzetten om niet van Izak te verliezen. Voor Arie en Paul volgde een zeer spannende wedstrijd die in het voordeel van Paul eindigde. Uiteindelijk speelden Rien en Ruth voor de derde en vierde plaats. Voor de tweede keer, die dag, verloor Rien van Ruth, dit keer in 3-0. Ab en Paul troffen elkaar weer, nu in de finale van de B poule. Paul was met twee sets voorsprong aan de winnende hand. Ab paste zijn speelstijl aan, nog meer schuiven, maar dan op Pauls backhand. Paul zakte, naar eigen zeggen, als een plumpudding in elkaar. In vijf sets wist Ab de winst netjes binnen te halen en werd kampioen van de B poule!

Het podium van het B toernooi. Ab de Groot wordt op links geflankeerd door nr. 2 Paul Stolk en op rechts door Ruth Sloof.

De wedstrijden voor de A poule werden door Henk geloot. Voordat hij de loting bekend maakte, verontschuldigde hij zich dat het écht héél eerlijk is gegaan. Henk lootte tegen Rob, statistisch gezien zou dat de zwakste tegenstander van de A poule zijn… Henk ging door naar de halve finale…Daar trof hij de solide Frank. Met een 3-1 overwinning voor Frank, had Henk toch knap gepresteerd met niet zijn eigen batje! Ron hield zijn hoofd in de halve finale warm met een muts en won na een leuke partij in vijven tegen Yannick. Verrassend stond Frank in de finale tegen Ron. Ron kreeg het niet cadeau, maar hij was toch te sterk voor Frank. Ron werd voor de 16 keer clubkampioen! Wat een prestatie!

Nog even een beeldje van de grote finale. We konden de toekomstige clubkampioen niet van de voorkant fotograferen. Dat beeld was namelijk niet geschikt voor 16 jaar en ouder.

De dag werd afgesloten met heerlijk eten van de Chinees. Jaap onze trouwe ex barman kwam nog gezellig mee eten. Al met al een sportieve dag met mooie herinneringen.

Wist je dat

…Henk bijna niet meer thuiskwam, hij kon zijn auto amper uitklimmen om naar huis te lopen (vermoeidheid.?.)

…Ronald filmpjes heeft gekregen van zijn wedstrijden om deze te analyseren om zo NOG beter te worden

…Ron, geen wedstrijdritme had en dat hij het afgelopen jaar maar een keer of vier is gesignaleerd op de training!!!

Secretaris Ton de Boom geeft stokje over

Afgelopen woensdagavond tijdens de algemene ledenvergadering heeft secretaris Ton de Boom zijn functie overgedragen aan Leo Marino. Ton is meer dan 10 jaar actief geweest als secretaris van TTVA en deed dit met volle overgave. Hij werd daar dus ook zeer terecht namens heel TTVA door voorzitter Peter Houmes voor in de bloemetjes gezet. Tevens ontving hij een prachtig gedicht en (hoe kan het ook anders) een dinerbon voor twee personen. Ton blijft wel gewoon tafeltennissen. Hij kan zich daarbij nu gaan focussen op zijn ELO-rating.

Ton gaat zich nu in zijn vrije tijd bezighouden met een tal van andere hobby’s zoals het keuren van vakantiehuisjes (met jacuzzi natuurlijk), vissen en het verzamelen van menukaarten (op zijn Grieks).

Leo Marino gaat zoals gezegd de secretarisfunctie overnemen. Leo is sinds vorig jaar weer terug op het oude nest na een afwezigheid van bijna 15 jaar. Een aantal malen per seizoen neemt hij de nu de recreanten van TTVA stevig onder handen. TTVA wenst hem veel succes bij de uitoefening van zijn nieuwe functie.