Tafeltennisvereniging TTVA

Wethouder de Gier op bezoek bij TTVA

Woensdag 22 mei bracht wethouder de Gier van de gemeente Alblasserdam een kennismakingsbezoek aan tafeltennisvereniging TTVA. Hij ging het gesprek aan met een aantal bestuursleden van TTVA. Het was een positief gesprek waarin de toekomst van TTVA centraal stond. Aan het einde van het bezoek speelde Dhr. de Gier ook nog even een balletje tegen de tafeltennisrobot en sloeg daarbij geen slecht figuur.

TTVA sluit wisselvallig seizoen af

ALBLASSERDAM – TTVA sloot afgelopen week een redelijk wisselvallig seizoen af. TTVA 1 verzorgde vrijdagavond een gênant schouwspel tegen Overschie 1, wat dus kampioen werd. TTVA 6 lukte het niet om eigenlijk een onmogelijke opgave te realiseren. TTVA 7 wist zich te redden door de twee punten te pakken tegen hekkensluiter HTV 5.

TTVA 1 – Overschie 1                                     2e klasse                             1-4

Een hele rare wedstrijd waarin TTVA genoeg had aan een punt en de tegenstander moest winnen met 1-4 om kampioen te worden. Het was dus een soort van heren akkoord zag maar. Koploper Kwiek werd daar uiteindelijk de dupe van. Wat daarvan de reden was zal altijd een vraag blijven. Ron Kappen won in de eerste partij van de avond direct van Eric Butzelaar in drie games. Het hele verhaal is daarmee eigenlijk wel verteld. Peter van Dijk verloor zowel van Roth als Butzelaar. Wat nog wel vermeld moet worden is de partij tussen Ron Kappen en Vincent Roth, die van hoog niveau was. Ron verloor uiteindelijk met 9-11 in de vijfde game!!!!. Bij TTVA voelde niemand zich echt gelukkig met de uitslag, maar het doel was wel bereikt. TTVA 1 komt dus ook volgend seizoen uit in de 2e klasse.

 TTVA 6 – Lekpongers 2                                 6e klasse                             2-3

TTVA 6 stond voor een hele grote opgave. Het moest met 5-0 winnen om kampioen te kunnen worden. Die horde was helaas te hoog. Lekpongers kwam op met de sterke den Otter, die helaas te sterk bleek voor Robert van Doorn als Izak Fiole. Hiermee was het verhaal eigenlijk wel verteld. Zowel Robert als Izak wonnen wel van Molenaar. Ook de dubbel partij ging mee in de tas naar Ameide. TTVA 6 heeft dit seizoen gewoon goed gepresteerd. Izak Fiole als startende competitie speler deed het gewoon heel erg goed. De geheel niet fitte Robert van Doorn sloeg zich er ook kranig door heen.

TTVA 7 – HTV 5                                              6e klasse                             2-3

TTVA 7 had nog één puntje nodig om ook volgend seizoen op dit niveau te mogen acteren. Het duurde tot de dubbel partij voor dat dit ook voor elkaar was. De eerste twee enkelpartijen gingen voor zowel Gerrit Verhaar als Willem-Jan Leenhouts verloren. Gerrit zat nog heel erg dichtbij de winst tegen Bram Bongers. Gerrit en Willem-Jan wonnen de dubbel partij met 3-0 en daarmee was het doel bereikt. Gerrit won daarna wel met 3-0 van Saffari. TTVA 7 zal dus ook volgend seizoen kunnen uitkomen in de 6e klasse.

Het seizoen is ten einde en daarbij komen wel wat gemengde gevoelens los. Alleen TTVA 2 werd met overmacht kampioen in de 4e klasse. TTVA 1, 5 en 7 wisten zich te handhaven in hun klasse. TTVA 4 en 6 deden lang mee in de race om het kampioenschap, maar wisten aan het eind niet te cashen. TTVA 3 vond zich uiteindelijk terug op een onverwachte 3e plaats in de 4e klasse. Uiteindelijk toch nog een feestje met het kampioenschap van TTVA 2 en gelukkig dit seizoen dus geen teams die degradeerde.

TTVA 2 Kampioen !!!!

ALBLASSERDAM – TTVA 2 werd afgelopen dinsdagavond zonder zelf te spelen Kampioen in de 4e klasse C.
Wim Verschoor, Nico Barten en Henk Mes gaan het dus volgend seizoen een klasse hoger proberen. De kampioensaspiraties van TTVA 4 spatte afgelopen maandag als een zeepbel uiteen in de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport 5 (4-1). TTVA 3 heeft zich (tegen de verwachting in) keurig weten te handhaven in 4E. Het enige team wat nu nog kans maakt op een eventueel kampioenschap is TTVA 6, dat komende maandag thuis met grote cijfers zal moeten afrekenen met Lekpongers 2. TTVA 7 heeft op dezelfde avond dan nog een puntje nodig voor handhaving in de 6e klasse.

TTVA 1 – TOGB 2                                             2e klasse                             1-4

 TTVA 1 kwam van een koude kermis thuis afgelopen vrijdagavond. Werd er uit nog met 2-3 gewonnen van de mannen uit Berkel en Rodenrijs, nu was het een heel ander verhaal. Na zes van de tien wedstrijden  TTVA 1 nog koploper. Nu moet men komende vrijdag nog veilig zien te spelen. Ron Kappen won de eerste partij van de avond nog wel van Kerver met 3-1. Hierna was de koek voor TTVA 1 dan ook wel op. De volgende vier partijen ging allemaal met een minimaal verschil naar de tegenstander. Hoezo geflatteerd!!! Zowel Ron Kappen als Peter van Dijk verloren van Buitendijk. Ook het dubbel ging in vijf games naar de tegenstander. Komende vrijdag moet men een puntje halen tegen kampioenskandidaat Overschie om geheel veilig te zijn.

Dordrecht 10 – TTVA 2                                  4e klasse                             1-4         TTVA 2 KAMPIOEN!!    

Zonder zelf te spelen werd TTVA 2 afgelopen dinsdag al kampioen. De naaste concurrent wist namelijk niet genoeg punten te scoren in hun laatste wedstrijd. Maar TTVA 2 moest woensdagavond nog wel aantreden in en tegen Dordrecht. Zonder druk kon men dus aanvangen. Zowel Nico Barten Als Henk Mes wisten hun enkelpartijen vrij gemakkelijk te winnen van Timmer en van Dijk. Alleen het dubbel bleef achter in Dordrecht. Zo gebeurde het dus dat TTVA 2 met nog twee wedstrijden te spelen alreeds kampioen was.

TTVA 2 – De Repelaer 4                               4e klasse                             2-3         Inhaal

TTVA 2 begon als kersverse kampioen aan de wedstrijd tegen de Repelaer 4 uit Spijkenisse. De tegenstander had nog wel een aantal puntjes nodig voor het behoud in de 4e klasse. TTVA 2 toonde zich wel de welwillende tegenstander deze avond. De spanning was er af voor TTVA 2 en dat was wel te zien. Zowel Wim Verschoor als Henk Mes wonnen van Marcel de Haas. Paul de Haas was echter voor zowel Wim als Henk een brug te ver. Ook het dubbel met Wim  en Henk kwam tekort tegen het dubbel uit Spijkenisse. Een heel goed seizoen werd dus afgesloten met de eerste nederlaag van het seizoen. TTVA 2 gaat het volgend seizoen dus proberen in de 3e klasse.

TTVA 3 – Gorkum 5                                        4e klasse                             2-3

TTVA 3 kon het in de wedstrijd tegen kampioen Gorkum 5 goed bijbenen. Zowel Peter Houmes als Frank Jaquet wisten beide te winnen van Anderberg. Maar tegen de nog steeds op een 100% score staande Damir Avdic moesten Peter en Frank toch nipt hun meerdere erkennen. Beide deden dat ook in vijf zware en zweterige games. Ook het dubbel ging mee in de tas naar Gorkum. TTVA 3 is op een keurige 3e plaats geëindigd. Een plek waar voor aanvang van het seizoen alleen maar van gedroomd kon worden. Ook volgend seizoen zal men dus weer op 4e klasse niveau kunnen acteren.

Sliedrecht Sport 5 – TTVA 4                        5e klasse                             4-1

Het was een spannende ontknoping in 5G. Voor aanvang van de laatste speelronde konden maar liefst 5 van de 6 teams nog aanspraak maken op het kampioenschap. TTVA 4 startte samen met Nileta 1 als koploper. Maar TTVA moest door een 4-1 pandoering bij nummer laatst Sliedrecht Sport 5 eigenlijk  al direct afhaken. Door een 3-2 zege van Nileta 1 op HTV 4 is Nileta 1 nu vrijwel zeker van het kampioenschap. Zowel Rien de Heer als Ronald Muskiet konden het in Sliedrecht dus niet bolwerken. Ronald wist wel het enige puntje binnen te halen door een krappe winst (2-3) op Oosterom. De Groot van Sliedrecht Sport was voor beide TTVA-ers te sterk. Ronald Muskiet en Ab de Groot hadden het gehele seizoen nog geen dubbel verloren. Maar tegen de Groot en Oosterom moesten zij hun 100% score tig prijsgeven.

HTV 3 – TTVA 5                                                5e klasse                             3-2

TTVA 5 moest in Hoornaar het vege lijf zien te redden. Men pakte twee punten maar of dat genoeg is is nog maar de vraag. Men zal alle andere uitslagen van alle 5e klasse poules moeten afwachten voordat dit duidelijk is. Ruth Sloof wist als enige een enkelpartij te winnen tegen den Breejen. Ook het dubbel van Arie en Ruth Sloof werd in winst omgezet. Arie Sloof kwam in zijn enkelpartijen niet tot winst. Zowel tegen ’t Lam als den Breejen viste hij net naast het net. Zoals gezegd zal TTVA 5 nog een weekje moeten wachten om zeker te weten of men zich gehandhaafd heeft.

Serve 71 6 – TTVA 7                                       6e klasse                             5-0

Eigenlijk deed deze wedstrijd er niet meer zo veel toe. Als TTVA 7 komende maandag een puntje pakt tegen de nummer laatst is men zeker dat men ook volgend seizoen mag uitkomen op dit niveau. Tegen Serve 71 6 had men gewoon heel reg weinig in te brengen. Alleen Gerrit Verhaar wist het de Graaff nog wel moeilijk te maken. Hij verloor uiteindelijk met 11-9 in de vijfde game. Willem-Jan Leenhouts bleef tegen zowel de Graaff als v/d Net met lege handen achter. Ook het dubbel was een prooi voor de tegenstander.

Spannende laatste lootjes voor TTVA

ALBLASSERDAM – Voor de teams 2, 4, 5, 6 en 7 van tafeltennisvereniging TTVA zijn het spannende weken. Voor TTVA 2, 4 en 6 gaat het om promotie, voor TTVA 5 en 7 gaat het om handhaving. TTVA 2 kan komende woensdag kampioen worden als zij een puntje pakken in de uitwedstrijd tegen de nummer laatst Dordrecht. Team 4 deed wat dat betreft geen goede zaken in de derby tegen Nileta. Maar er is nog steeds een kans op het kampioenschap. Komende maandag moet er dan wel met ruime cijfers gewonnen worden bij Sliedrecht Sport.

Twenty-one Up 4 – TTVA 1                                         2e klasse                             3-2

TTVA 1 is in een neerwaartse spiraal terechtgekomen. Stond men half maart nog stoer aan kop, nu vind men zichzelf terug op de 3e plaats op ruime achterstand. Afgelopen woensdag wist men in Rotterdam ook niet echt te overtuigen. Ron Kappen ging er echt dik af tegen van der Wekken (3-0). Zou hij het weer koud hebben gehad? Ook Peter van Dijk verloor van dezelfde speler. Ron en Peter wisten in de dubbelpartij een 1-2 voorsprong niet te verzilveren en gingen met 3-2 ten onder. Zowel Ron als Peter wisten beiden met heel veel pijn en moeite wel te winnen van Vrielink. Beiden deden dat met een krappe 2-3. Aan het eind van de rit bleef de schade dus nog wel beperkt.

TTVA 2 – TOGB 6                                                            4e klasse                             4-1

Bij een 5-0 score deze avond had TTVA 2 al reeds kampioen kunnen zijn. Ware het niet dat Henk Mes het leuk vond om even een stok in de spaken te steken. Hij verloor namelijk het enige puntje deze avond. Nico Barten deed vreselijk zijn best en won ook zijn twee enkelpartijen zeer overtuigend met twee keer 3-0 tegen Bes en Luiten. Ook het dubbel van Nico en Henk was te sterk voor het dubbel uit Berkel en Rodenrijs. Zoals gezegd was Henk Mes dus de dissonant door zijn verlies tegen Bes, en verstoorde zo een vervroegt feestje voor TTVA. Men heeft komende woensdag uit tegen Dordrecht genoeg aan één puntje om het kampioenschap te gaan vieren.

Serve 71 2 – TTVA 3                                                       4e klasse                             3-2

TTVA 3 toog woensdagavond naar Hendrik Ido Ambacht voor het treffen met Serve 71 2. Men moest dit doen met invaller Nico Barten voor Frank Jaquet. Al weken wist Nico dat hij moest invallen en ook al weken maakte hij zich druk om de mogelijkheid dat hij tegen Ben Jacobis zou moeten spelen, waartegen hij nu niet echt een goed onderling resultaat kan overleggen. En jawel hoor!! Wie stond er tegen over hem in de vierde partij van de avond? Ben Jacobis dus!! Nico ging er wederom in vier games vanaf en heeft niet echt goed geslapen de opvolgende nacht. Ook Peter Houmes verloor met dezelfde cijfers van Jacobis. Zowel Peter als Nico wisten dan wel weer met ruime cijfers te winnen van Benschop. Het dubbel van Serve 71 was met 3-0 te sterk voor Peter en Nico.

TTVA 4 – Nileta 1                                                            5e klasse                             2-3

Door een 2-3 verlies in de derby tegen Nileta 1 is TTVA 4 nu gedeeld koploper samen met Nileta 1. Maar echte spekkoper is waarschijnlijk het op de derde plaats staande Scyedam. Zij hebben namelijk nog een inhaalwedstrijd tegoed. Vrijdagavond was Frans de Jong van Nileta 1 de grote man. Hij won zowel van Ab de Groot als van Rien de Heer. Laatst genoemde bood nog wel gedegen tegenstand maar was na 5 games niet opgewassen tegen Frans. Ab de Groot had een avond die hij heel erg snel wil vergeten. Tegen zowel Frans de Jong als Joop den Besten had hij weinig in te brengen. Rien de Heer won gemakkelijk van Joop den Besten en ook het dubbel van Ab de Groot en Ronald Muskiet was te sterk in vijf games voor het dubbel uit Nieuw-Lekkerland. TTVA 4 heeft komende maandag echt een 5-0 score nodig uit tegen Sliedrecht Sport om  nog kans te maken op het kampioenschap.

TTVA 5 – Gorkum 7                                                        5e klasse                             1-4

TTVA 5 ging een beetje roemloos ten onder tegen koploper Gorkum 7. Allen Arie sloof wist de eerste partij na een zware strijd nog met 3-2 te winnen van Anderberg. Daarna was de koek eigenlijk wel op. Alleen in het dubbel werd nog tegenstand geboden van betekenis. Maar ook die partij ging met 2-3 verloren. Arie Sloof verloor van Ras en Ruth verloor tegen zowel Ras als Anderberg. In de laatste wedstrijd uit tegen HTV 5 zal er echt uitgepakt moeten gaan worden. Anders vrezen wij bij TTVA dat het gedaan is met de pret in de 5e klasse.

DFC 2 – TTVA 6                                                                6e klasse                             2-3

TTVA 6 blijft redelijk goed presteren. Na de ruime nederlaag van vorige week nu dus een kleine winst op het Dordtse DFC 2. Robert van Doorn trok zijn goede vorm door deze avond. Hij was voor zowel v/d Kraan als Noorlander in drie games te sterk. Ook Izak Fiole pakt als startende competitiespeler regelmatig zijn puntjes mee. Hij won van Noorlander maar verloor van v/d Kraan. Het dubbel was een spannend potje, waarin Robert en Izak net in vijf games het onderspit moesten delven. TTVA 6 staat samen met Dordrecht 15 en DFC 2 met 18 punten aan kop. Dit gaat dus een heel erg spannende laatste competitieronde worden.

TTVA 2 slaapt al op twee oren

ALBLASSERDAM – TTVA 2 leed tot nu toe nog geen enkele nederlaag en staat dan ook een straatlengte voor op de concurrentie. Ook afgelopen vrijdagavond waren zij te sterk voor Alexandria 66 5. Voor TTVA 4 gaat het lastig worden na het 4-1 verlies bij HTV 4. Men heeft de kansen op promotie nu niet echt in eigen handen. Gek genoeg staat TTVA 6 na een 4-1 verlies nog wel steeds in kansrijke positie. TTVA 5 maakte koploper Merwestad 2 een kopje kleiner en ziet de kansen op behoud hierdoor wel iets groeien.

TTVA 1 – Overschie 1                                                    Verplaatst naar 19 april

Alexandria 66 5 – TTVA 2                                            4e klasse                             2-3

TTVA hoeft zich in feite helemaal geen zorgen meer te maken. Alleen door hele grote misstappen kan de titel hun nog ontglippen. Afgelopen vrijdag nam men een snelle 0-2 boorsprong in Rotterdam. Zowel Nico Barten als Wim Verschoor wonnen hun eerste enkelpartij met speels gemak van Mitrovic en Mewe. Daarna ging de dubbelpartij toch wel onverwacht in vier games naar het thuisspelende team. Na de pauze Had Wim Verschoor na verlies van de eerste game geen enkele moeite meer met Mitrovic (1-3). Nico Barten ging na een hard gevecht echter met 11-8 in de vijfde game ten onder tegen Mewe. TTVA 2 staat echt een straatlengte voor op de concurrentie. Met nog drie wedstrijden voor de boeg heeft men vier punten voor en zelfs nog een wedstrijd minder gespeeld als de nummer twee. Men slaapt dus al op twee oren.

TTVA 3 – Shot 65 3                                                         4e klasse                             2-3

Een wedstrijd met twee gezichten. Voor de pauze had TTVA 3 geen enkel aanknopingspunt tegen Shot 65 3. Zowel Peter Houmes als Frank Jaquet gingen er hard vanaf tegen Veth en van der Vliet. Ook het dubbel was daarna dik voor de tegenstander. Maar TTVA 3 echtte daarna de rug en wist met twee knappe overwinningen toch de schade nog beperkt te houden. Peter Houmes had geen kind aan van der Vliet en Frank Jaquet wist na een 0-2 achterstand toch nog heel erg knap te winnen van Veth. TTVA 3 staat keurig op de 3e plaats in de poule en hoeft zich eigenlijk helemaal geen zorgen te maken.

HTV 4 – TTVA 4                                                                5e klasse                             4-1

Deze 4-1 afstraffing doet de kansen op een kampioenschap van TTVA 4 geen goed. Weliswaar misschien een wat geflatteerde uitslag, maar toch. Ab de Groot gaf op voorhand het stokje over aan Rien de Heer. Dit omdat Ab afgelopen zondag maar liefst 50 punten van zijn ELO-rating was kwijtgeraakt op de open Zeister kampioenschappen. Hij zat dus in een flinke dip en moet echt rap van zijn obsessie voor die ELO-punten af. Alleen de dubbelpartij werd door Ab de Groot en Ronald Muskiet in vijf games gewonnen. Ronald en Rien verloren hun beide enkelpartijen van ’t Lam en den Breejen (twee invallers). Zij deden dit met telkens twee punten verschil in de vijfde game. Het had dus ook anders af kunnen lopen. Men staat nog wel aan kop maar de concurrentie hijgt in de nek met maar twee puntjes en een wedstrijd minder. Volgende week staat de derby tegen Nileta 1 op het programma. Men kan de borst nat maken.

TTVA 5 – Merwestad 2                                                 5e klasse                             3-2

Eindelijk een resultaat om trots op te zijn voor TTVA 5. Men wist na een 0-2 achterstand alsnog te winnen van de nummer twee in de stand Merwestad 2. Maar het begon allemaal niet al te positief. Zowel Arie als Ruth Sloof konden in hun eerste partij geen vuist maken tegen Vervoorn en de Jong. Maar de kentering kwam tijdens het dubbel. Arie en Ruth waren daarin veel te sterk voor de tegenstander (3-0). Arie Sloof wist hierna overtuigend te winnen van de Jong. De mooiste zege van de avond was echter voor Ruth Sloof die Vervoorn vakkundig van zijn 100% score afhaalde. Dit zorgde dus wel voor wat vreugde aan de kant van TTVA 5. Het was ook wel heel erg hard nodig deze zege. Men staat nu gelijk met Dordrecht op de 4e plaats in de stand. En laat dat nu net ook de plaats zijn waar men veilig is voor degradatie. Maar er is nog steeds wel wat werk aan de winkel.

Serve 71 5 – TTVA 6                                                       6e klasse                             4-1

En de wedstrijd begon zo goed voor TTVA 6 door de winst Robert van Doorn op van der Net. Er zouden helaas geen punten meer bij komen deze avond. Izak Fiole moest het tegen van der Net en Boon met 3-1 afleggen. Robert van Doorn kwam in zijn tweede enkelpartij ook nog heel erg dicht bij de winst. Boon was helaas net iets te sterk met 11-9 in de vijfde game. Ook in het dubbel konden Robert en Izak het niet bolwerken tegen het dubbel uit Hendrik Ido Ambacht. Gek genoeg heeft TTVA 6 nog steeds een kans op promotie. De bovenste vijf teams staan namelijk binnen twee luttele puntjes van elkaar.

Alexandria 66 10 – TTVA 7                                         6e klasse                             4-1

In de eerste vier partijen van de avond had TTVA 7 echt geen aanknopingspunt tegen het Rotterdamse Alexandria 66 10. Zowel Gerrit Verhaar als Willen-Jan Leenhouts gingen er dik af tegen van der Burg en Sneep. Ook het dubbel van Gerrit en Willem-Jan was een muis voor de kat. Willem-jan ging er daarna ook tegen van der Burg dik af. In de laatste partij van de avond wist Gerrit Verhaar de eer van TTVA 7 nog te redden. Hij wist in vier games te winnen van Sneep. In de stand staat men nu vier punten los van de laatste plaats. Lijfsbehoud is dus echt een reële mogelijkheid.

Arie Sloof grote winnaar Open Zeister Kampioenschappen

Vooraf:

  • Rien had pas een blauw nieuw rubber met dingetjes erop gekocht, zou hij hiermee gaan spelen?
  • Ab had zich goed voorbereid en ging de avond ervoor vroeg naar bed. Hij vond het onbegrijpelijk als je laat naar bed zou gaan : )
  • Twee clubgenoten hadden zich helaas af moeten melden.
  • 7 TTVA-ers namen deel aan dit toernooi, waarvan Ronald in zijn TTVA trainingspak wel voor Zeist uitkwam…

De kampioenschappen

Yannick was als zwaarst ingedeeld en had enkel hogere tegenstanders uit de hoofdklasse en eerste klasse! Ook werd hij gematcht met Marinus die later in de hoofdfinale verscheen. Yannick liet  mooie topspin aanvallen zien en had tegen zijn laatste tegenstander nog wel wat in te brengen, maar het was niet voldoende om een partij te winnen. Vorig jaar was hij derde geworden in zijn poule. Misschien volgend jaar met een andere indeling weer kansrijk voor een halve finale?

Peter v D had nog gemengde gevoelens over de wedstrijd van vrijdag maar daar zette hij zich in het toernooi goed overheen. Hij won de eerste wedstrijden door zijn hoofd koel te houden. Als hij de ballen rustig opende kreeg hij mooie kansen. Later kreeg hij steeds meer tegenstand en misschien trad de vermoeidheid ook wat op en bleef de winst meer liggen. Tussendoor nam hij de gelegenheid om filmpjes van tafeltennissende clubgenoten te maken. Aan het eind van de dag gaf hij aan een leuke dag te hebben gehad!

Ab, onze man van de controle en analyses, hield goed bij wie er won en verloor in onze ozk groepsapp. Uitgerust en al won hij met gemak van twee vrouwen, die zo hij zelf vast zou noemen, laag in rating stonden. Hij kwam ook uit tegen zijn eigen teamgenoot Ronald. Het was een spannende partij waarin hij in vijf sets het onderspit moest delven. Nog met die naweeën moest hij nota bene ook nog tegen Arie. Dit was voor Ab net iets te veel van het goede en hij had weinig kans om van Arie te winnen. Ab was nog wel sip over wat er nu allemaal met zijn rating zou gaan gebeuren…

Zoals altijd had Ronald weer zin om te gaan spelen. Gaf aan dat hij kansloos was  tegen Sandeep maar hij won ook zo zijn partijen! Tegen zijn teamgenoot had hij niet mooi gespeeld verklaarde hij aan het eind, maar hij had hem wel gewonnen, tjakka! Laat op de dag kwam zijn vrouw ook nog kijken. Hij zei: als mijn vrouw er is speel ik altijd beter…(Was ze maar wat eerder gekomen…) Zeist had de verenigingsbeker gewonnen, die ook dit jaar nog kwijt was.

Dan hebben we Rien. Hij vertrok al vroeg om een clubgenoot op te halen en stond daardoor pal voor de deur van de sporthal geparkeerd. Geen energie verspillen want het kon nog wel eens een lange dag worden. Hij heeft veel partijen in vijven gespeeld, de ene won hij en de andere verloor hij. Na een uitputtende wedstrijd verloor hij nipt in vijven tegen Arie. Om vervolgens met vernieuwde krachten tegen ene Kooijman te winnen. Deze winst zorgde voor een plek in de halve finale. Hij moest tegen Van de Brug, waar hij al eerder in vijven van had verloren. Deze beste man speelde gewoon tegen zichzelf, vertelde Rien achteraf. En zo had Rien toch knap van hem gewonnen. Hierdoor plaatste hij zich voor de finale van de vijfde klassers!

Arie kwam maar liefst vier keer uit tegen een clubgenoot! De eerste tegen Rien won hij nipt in vijven. Arie had van tevoren aangegeven: ik wil tegen iedereen spelen als ik maar niet tegen mijn vrouw moet spelen. (Waarom eigenlijk niet?!) En ja hoor na een paar wedstrijden werd hij geplaatst tegenover zijn vrouw. Hij stond te spelen als een dweil en hier maakte Ruth goed gebruik van en won deze partij. Daarna verloor hij tegen Kooijman, maar hij won heel beheerst van clubgenoot Ab! (De volgende dag vertelde hij dat zijn vrouw hierin de winnende tip had gegeven en dat hij nu een keer naar haar had geluisterd…) En zo belandde hij in de halve finale tegen Santema. Dit was een heel enerverende partij, waarbij Arie zijn spel goed kon spelen. Zonder vrees opende hij het spel en won de mooie contra rally’s. Door te winnen kwam hij uit in de finale, weer tegen Rien.

Ruth speelde haar eerste partij gelijk tegen de latere halve finalist van de vijfde klasse. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam ze beter in haar spel, maar het mocht niet meer baten. Daarna volgde drie niet spectaculaire wedstrijden. Tegen Arie won ze met gemak. Vervolgens kwam ze ook uit tegen Sandeep. Zij wist nipt van hem in vijven  te verliezen. Iets wat een handelskenmerk van haar dreigt te worden…

De finale van de vijfde klassers: Rien tegen Arie. Voor de tweede keer die dag stonden ze tegenover elkaar. Zou het weer zo’n lange partij gaan worden? Het was deze keer wat korter, Rien oogde wat vermoeid. Ondanks zijn inzet werd Arie toch kampioen. Rien gaf aan dat hij nu eerst twee weken gaat uitrusten. Voor Arie was dit zijn eerste beker ooit, maar het was dan ook gelijk een goede.

Al met al was het een sportieve dag waar we van mooie partijen hebben genoten.

Ter afsluiting gingen er clubgenoten weer in het favoriete restaurant van Ronald en Tineke eten, en deze keer waren ze er ook bij. Volgens mij meende ik Ronald horen zeggen dat hij alvast voor volgend jaar had gereserveerd…

TTVA 1 verliest slag om koppositie

ALBLASSERDAM – TTVA 1 heeft afgelopen vrijdag de slag om de koppositie verloren. In Waddinxveen werden Ron Kappen en Peter van Dijk op een 4-1 nederlaag getrakteerd door Kwiek 3. TTVA 4 deed goede zaken door concurrent voor de titel Scyedam 6 met 3-2 te verslaan. Ook TTVA 6 drukt zijn neus tegen het venster door een ruime overwinning op koploper Dordrecht 15. Verder nog zeges voor TTVA 3 en 7. Alleen TTVA 5 is een beetje in een negatieve spiraal terechtgekomen.

Kwiek 3 – TTVA 1                                                            2e klasse                             4-1

Koploper TTVA 1 vond in Waddinxveen zijn Waterloo. Kwiek de nummer twee in de stand had zich terdege voorbereid op de clash met Ron Kappen en Peter van Dijk. Eerstgenoemde raakte op deze avond zijn 100% score in dit seizoen dus kwijt. Ron kon het tegen Vermeulen niet bolwerken en werd er in drie games afgespeeld. Hij wist wel nog met veel pijn en moeite te winnen van Cammeraat, wat later het enige puntje van TTVA 1 deze avond bleek te zijn. Ook Peter van Dijk kreeg een pak slaag van Vermeulen. Tegen Cammeraat was het verschil wat minder groot, maar ook deze verloor hij helaas. Het dubbel van Ron en Peter was ook niet opgewassen tegen het dubbel uit Waddinxveen. Door deze ruime nederlaag moet TTVA 1 nu in de stand opeens naar onderen gaan kijken. Het zit namelijk nog al erg dicht op elkaar in deze poule.

TTVA 2 – De Repelaer 4                                               4e klasse                             Verplaatst naar 12 april

Dordrecht 9 – TTVA 3                                                   4e klasse                             2-3

TTVA 3 boekt redelijk goede resultaten in 4E. Met de langdurig geblesseerde Ton de Boom als Chauffeur, togen ze afgelopen woensdag naar Dordrecht. Frank Jaquet is begonnen aan zijn tweede jeugd als we de resultaten mogen geloven. Hij wist met redelijk gemak van zowel Schaap als Naaktgeboren te winnen. Peter Houmes moest alleen in Naaktgeboren zijn meerdere erkennen. Hij liet Schaap volledig kansloos. Jammer dat het dubbel met Frank en Peter nog niet helemaal naar behoren functioneert. Het Dordtse dubbel was in vier games te sterk. TTVA 3 staat heel erg stevig op een keurige 3e plek in de stand.

TTVA 4 – Scyedam 6                                                      5e klasse                             3-2

Door een kleine overwinning te boeken op naaste concurrent Scyedam 6, is TTVA 4 toch weer een puntje uitgelopen. Ab de Groot moest twee keer voluit gaan. Tegen Levy was dat net genoeg maar tegen v/d Dool dus net niet. Ronald Muskiet wist met overmacht zijn partij tegen v/d Dool in drie games te winnen. Tegen Levy kwam hij nog met 2-1 voor maar wist het niet over de streep te trekken. Het dubbel van Ab en Ronald bracht dus eigenlijk de beslissing deze avond. In vier games schoven zij Levy en v/d Dool aan de kant. TTVA 4 blijft het dus goed doen in de race om het kampioenschap.

TTVA 5 – Tavernie 4                                                      5e klasse                             1-4

Had TTVA 5 de uitwedstrijd tegen deze tegenstander nog met 1-4 weten te winnen, in de return was het dus vrijdagavond een geheel ander verhaal. Jeroen en Gerko van Bruchem waren duidelijk getergd afgereisd naar Alblasserdam. Alleen Arie Sloof wist in vier games te winnen van Jeroen. Rut Sloof ging er tegen zowel Gerko als Jeroen vanaf. Tegen laatstgenoemde was dit met 10-12 in de vijfde game. Ook de tweede enkelpartij van Arie Sloof tegen Gerko en de dubbelpartij gingen met minimaal verschil in vijf games verloren. TTVA 5 moet echt op gaan passen. Men staat nu op een plaats die aan het eind van de rit wel eens tot degradatie zou kunnen gaan leiden.

TTVA 6 – Dordrecht 15                                                 6e klasse                             4-1

Koploper Dordrecht 15 kwam afgelopen maandag van een koude kermis thuis na een bezoek aan Alblasserdam. TTVA 6 had de messen geslepen en trakteerde hun op een duidelijke 4-1 nederlaag. Robert van Doorn Bleef keurig ongeslagen door winst op zowel Hoedemans-van der Poel als Blom. Izak Fiole verloor van Blom maar won dik van Hoedemans-van der Poel. Ook het dubbel van Robert en Izak was te sterk voor het Dordtse dubbel. We moeten inmiddels ook TTVA 6 als kampioenskandidaat gaan zien. Men staat op de tweede plek met een wedstrijd minder gespeeld. Het zal echter heel erg spannend worden doordat de eerste vijf teams heel erg dicht op elkaar staan.

TTVA 7 – NTTC 7                                                             6e klasse                             4-1

Ook TTVA 7 pakte flink uit tegen NTTC 7. Dit was ook heel erg nodig vanwege het feit dat men op een degradatieplaats stond. Gerrit Verhaar stond deze avond met overtuiging te spelen. Hij was te sterk voor zowel Stolk als Legerstee. Willem-Jan Leenhouts deed ook een duit in het zakje door zijn 3-0 winst op Stolk. De dubbelpartij was wel de moeilijkste partij van de avond. Maar ook deze werd na vijf spannende games met 11-7 binnen gehaald. Door deze ruime zege heeft TTVA 7 de laatste plaats in de poule verlaten. Er is dus weer volledig zicht op lijfsbehoud.

Alleen TTVA 2 en 4 weten te winnen

ALBLASSERDAM – De resultaten waren iets minder de afgelopen week voor TTVA. Alleen teams 2 en 4 wisten een overwinning te behalen. TTVA 5 en 7 moesten helaas de grootste nederlagen slikken. Teams 1 en 3 wisten de schade nog enigszins beperkt te houden. TTVA 1, 2 en 4 blijven kansrijk voor het kampioenschap in hun klasse.

TTVA 1 – NTTC 3                                                             2e klasse                             2-3

Afgelopen vrijdagavond werden we door TTVA 1 getrakteerd op een aantal hele mooie potjes. Ron Kappen was daar eigenlijk wel de oorzaak van. Werd er in de uitwedstrijd nog een krappe zege geboekt, nu was het dus andersom. Ron rekende in zijn eerste enkelpartij met duidelijke cijfers (3-1) af met Chain. Zijn tweede partij was een match van zeer hoog niveau. De sterke van Heijningen bood geduchte tegenstand. Dit leidde tot Rally’s die het aankijken meer dan waard waren. Uiteindelijk wist Ron ook deze partij met 12-10 in de vierde game te winnen. Hij blijft dus zijn 100% score koesteren. Peter van Dijk is een heel ander verhaal. Hij speelt bij vlagen geweldig maar vergeet zich hiervoor op de belangrijke momenten te belonen. Ook in deze wedstrijd was dit eigenlijk het geval. Tegen van Heijningen kwam hij terug van een 0-2 achterstand, maar in de 5e game kwam hij met 6-2 voor maar maakte daarna geen punt meer. Dood zonde!!!! Tegen Chain ging hij er dik vanaf. Het dubbel uit Nieuwerkerk a/d IJssel was gewoon de baas over Ron en Peter. Ook naaste concurrent Kwiek 3 verloor deze week. TTVA 1 staat dus nog steeds bovenaan met een puntje voorsprong.

OTTV 1 – TTVA 2                                                             4e klasse                             2-3

TTVA 2 stoomt gewoon door richting het kampioenschap. Ook afgelopen dinsdag werd er in Ouderkerk aan de IJssel met 2-3 gewonnen van naaste concurrent OTTV 1. Nico Barten was deze avond ongenaakbaar. Hij won eerst heel erg dik in drie games van v/d Bosch en daarna knap in vijf games van de sterke Boegheim. Henk Mes had het heel wat lastiger. Hij verloor met duidelijke cijfers van Boegheim en wist in vijf games van v/d Bosch te winnen. Het dubbel van Nico en Henk leek een appeltje eitje te gaan worden. Maar na een 0-2 voorsprong werd deze partij toch nog uit handen gegeven. Door deze krappe zege wist TTVA zijn voorsprong in de stand weer met een puntje te vergroten.

TTVA 3 – PITT 75 1                                                         4e klasse                             2-3

Er is één persoon die vanmorgen badend in het zweet is wakker geworden. Zijn naam is Peter Houmes. Zijn eerste enkelpartij ging nog volgens de gebaande paden, hij wist in 3 games te winnen van Schoonderbeek. Tegen Markus Kwam hij in de 2e game met 10-4 voor maar ging alsnog met 10-12 de bietenkar op. Peter was daarna helemaal van de kook en verloor dus met 0-3. Het duurt waarschijnlijk nog wel een weekje voordat hij hier weer bovenop gaat komen. Frank Jaquet won met 3-1 van Markus maar ging er echter tegen Schoonderbeek met 1-3 vanaf. Noppen rubbers zijn voor Frank dus nogal een probleem. De dubbelpartij ging met grote overmacht mee terug naaf Capelle aan de IJssel. Dit resultaat heeft echter niet al te grote gevolgen voor TTVA 3. Men staat stevig op de 3e plaats.

DFC 1 – TTVA 4                                                                5e klasse                             1-4

TTVA 4 deed goede zaken tegen DFC 1. Grote man was dit keer Ronald Muskiet. Hij won krap in vijf games van Leenheer en liet ook Hoogmoed kansloos. Ab de Groot ging verrassend ten onder tegen Hoogmoed maar won wel weer dik van Leenheer. Het schier onverslaanbare dubbel van Ronald en Ab was ook deze avond een maatje te groot voor het dubbel van DFC 1. TTVA 4 staat een puntje los van de concurrentie. Maar het is nog zeker niet gedaan. Er volgen gewoon nog vier lastige wedstrijden. Het voordeel is dat men alles nog in eigen hand heeft.

Dordrecht 12 – TTVA 5                                                 5e klasse                             4-1

Alle partijen gingen deze avond over de volle vijf games. Als je er daar dan vier van verliest weet je dat je wat verkeerd hebt gedaan. Er had dus gewoon veel meer ingezeten voor TTVA 5. Arie en Ruth Sloof gingen beide ten onder tegen Putter en Slotboom. Wat opvallend was dat telkens de laatste van de vijf games ruim naar de tegenstander ging. Het vreemde was dat in de dubbelpartij dus wel lukte wat in de enkelpartijen niet lukte. Deze werd met 9-11 in de vijfde game dus wel over de streep getrokken. De familie Sloof moet op hun tellen gaan passen. Men staat nu op een gevaarlijke vijfde plaats in de stand.

Dordrecht 14 – TTVA 7                                                 6e klasse                             5-0

De heren van TTVA 6 kregen een pak slaag van koploper Dordrecht 14. Alleen Gerrit Verhaar wist een game te winnen van Strijbis. Maar daar bleef het dus ook bij. Alle andere partijen gingen met groot gemak met 3-0 naar de koploper. Gerrit Verhaar en Willem-Jan Leenhouts waren dus in het geheel niet opgewassen tegen Strijbis en van Loon. Men zal echt puntjes moeten gaan sprokkelen om van de laatste plek in de stand af te komen.