Led verlichting geplaatst in speelzaal Maasplein

Beste leden,

Afgelopen week is in de zaal van Maasplein de nieuwe led verlichting geïnstalleerd. We hebben vrijdagmiddag even wat metingen gedaan en daar uit bleek dat we op de meeste plaatsen over een dubbel aantal lux boven de tafels kunnen beschikken. Naar ik aanneem zal het effect in de avonduren echt goed zichtbaar zijn. Een grote verbetering dus.

Tevens is deze week ook de kapotte (nieuwe) tafel vervangen. Er staan nu dus vier fonkelnieuwe tafels in de kast te pronken. Laten we hopen dat we ze binnenkort kunnen gebruiken. Zoals de cijfers van het aantal besmettingen er nu uitziet zal dit deze maand nog niet kunnen naar wij aannemen.

Vriendelijke groet,
Bestuur TTVA

Bericht van de voorzitter

Hallo allemaal.

Allereerst wil ik jullie een heel goed en liefdevol 2021 wensen. Ik hoop dat het hele corona gedoe voor de zomerperiode (goeddeels) achter ons ligt en dat we weer een beetje leuk kunnen leven.

Het afgelopen jaar was door Corona best een roerig jaar voor TTVA. De competitie is 2 keer afgebroken en na de 2e keer mocht er na 20.00 uur ook geen alcohol meer worden verkocht. Jaap heeft nog nooit zoveel alcoholvrij bier verkocht in deze periode. Gelukkig mochten we wel blijven tafeltennissen, echter we mochten geen competitie spelen. Daar had Henk wat op gevonden. Onderlinge wedstrijden mochten we wel blijven spelen.

Alle teams speelden volgens een uitgekiend systeem (handicap punten en bonuspunten) tegen elkaar en dat moest aan het einde van de rit een winnend team en een individuele speler of speelster opleveren. Helaas konden we op 1 ronde na ook deze onderlinge wedstrijden niet afmaken.

Wat we nog wel mochten organiseren waren de clubkampioenschappen. Bij poule A werd de finale gespeeld tussen Yannick en Peter (v Dijk) en deze werd voor de 2e keer in de historie door Yannick gewonnen. De finale in de B poule werd gespeeld tussen Ton en Ruth. Eeuwige 2e Ton wist nu wel te winnen. Uiteraard werd de dag besloten door een gezellig chinees buffet.

In de week na de clubkampioenschappen werd wederom besloten om de boel op slot te gooien. In ieder geval kunnen we tot medio januari wederom niet tafeltennissen.

Ik hoop dat we snel weer kunnen opstarten, maar zie het somber in. Is er dan helemaal niets positiefs te melden? Jawel, 4 januari wordt er gestart met de verlichting te vervangen door LED verlichting.

Tot slot, blijf gezond en hopelijk tot eind januari!

 

Groet, Peter

TTVA 1 overtreft Het Trefpunt 1

ALBLASSERDAM – Door een klinkende 5-0 zege in de thuiswedstrijd tegen Het Trefpunt 1 uit Krimpen a/d IJssel, heeft TTVA 1 zich bij de kanshebbers gemeld voor de titel in 2A. Vooral de uitstekend spelende Yannick Geerlings gaf TTVA 1 een boost. Ook TTVA 2, 4 en 8 blijven in de race voor het kampioenschap in hun klassen. Voor TTVA 6 gaat wederom een zware dobber worden.  TTVA 5 en 7 dobberen gewoon lekker mee ook al moest men de zege aan de tegenstander laten.

TTVA 1 – Trefpunt 2                                                      2e Klasse A                         5-0

TTVA 1 speelde weer eens een wedstrijd waar je van kon genieten. Yannick Geerlings bereikte een hoog niveau in zijn twee enkelpartijen tegen Vreeken en Labee. Vooral zijn spel uit tweede positie was geweldig. Na een 20-18 winst in de eerste game tegen Vreeken had hij in de rest van de partij weinig last van zijn tegenstander. In de partij tegen Labee verloor hij de eerste game maar zette ook toen met mooi tafeltennis de puntjes op de i. Kopman Ron Kappen kwam tegen Vreeken echt met de schrik vrij. Na een bloedstollende partij wist Ron uiteindelijk met 12-10 in de vijfde game te winnen. Van Labee liet hij heel weinig heel. In drie games was dit snel bekeken. Ook de extra enkelpartij was een prooi voor de gretige Geerlings en Kappen. De monden waren na afloop nog al groot. Maar om echt mee te blijven spelen om de bovenste plek in 2A zullen er toch echt nog een paar van dit soort wedstrijden gespeeld dienen te worden. Dus niveau en vertrouwen moet nog even worden vastgehouden.

Dordrecht 5 – TTVA 2                                                   3e Klasse C                         0-5

Door deze overtuigende zege nestelt TTVA 2 zich stevig aan kop in 3C. Het arme Dordrecht had helemaal niets in te brengen tegen Peter van Dijk en Wim Verschoor. Laatst genoemde toonde zich nog wel van zijn sociaalste kant door beide tegenstanders toch nog een game te gunnen. Ook de extra enkelpartij leverde totaal geen probleem op en werd dus in drie games beslist.

Talani 3 – TTVA 4                                                            4e Klasse F                         0-5

Ook TTVA 4 heeft door deze maximale score de koppositie stevig in handen gekregen. Na het kleine verlies van vorige week werd er nu flink uitgehaald. In Nieuwpoort was men simpelweg veel te sterk voor middenmoter Talani 3. Zowel Henk Mes als Nico Barten doneerde uit sociaal oogpunt beide nog een game aan de tegenstander. Ook hier ging de extra enkelpartij met groot gemak mee terug naar Alblasserdam. Henk en Nico waren hierin ook veel te sterk voor het duo Lochten/ Ouwerkerk van de tegenstander.

TTVA 5 – Merwestad 1                                                4e Klasse B                         1-4

TTVA 5 speelde tegen koploper Merwestad een zeer verdienstelijke wedstrijd. Zowel Ton de Boom als Frank Jaquet wisten het de koploper heel erg moeilijk te maken. Jammer genoeg gingen de vier partijen die over de volle vijf games gespeeld werden alle vier naar de tegenstander. Alleen Frank Jaquet wist in vier games te winnen van de Jager. Zoals gezegd was het verschil eigenlijk nihil. Men had gewoon wel iets meer verdient. Ook de gezamenlijke extra enkelpartij ging met 9-11 in de vijfde game mee terug naar Dordrecht. Frank is hierdoor weer wat puntjes uitgelopen op Ton en dit gaf na de wedstrijd dan ook nog wel wat beroering.

TTVA 6 – Alexandria 66  11                                         4e Klasse A                         1-4

Alexandria 11 kwam naar Alblasserdam met Aad Stok in de gelederen. Aad is een aloude bekende in onze omgeving. Aad is er niet slechter op geworden en was dus ook te sterk voor Ronald Muskiet en Ab de Groot. Alleen Ab wist van v/d laan te winnen wat dus het enige puntje betekende voor TTVA 6. Men zal heel erg op zijn hoede moeten zijn voor de rode lantaarn. Er zijn gewoon keihard punten nodig voor TTVA 6.

Scyedam 5 – TTVA 7                                                      5e Klasse B                         4-1

Het was Rob van Doorn die na een zwaar gevecht gelukkig de nul van het bord haalde voor TTVA 7. Scyedam 5 was over de gehele linie gewoon te sterk voor Gerrit en Rob. Zoals gezegd won Rob nog wel in vijf zware games van Levy. Andre v/d Dool was gewoon een klasse te sterk voor Gerrit en Rob. Uiteindelijk dus een verdiende zege voor het thuisspelende team.

DVC 4 – TTVA 8                                                               6e Klasse B                         1-4

TTVA 8 heeft zich maar één doel gesteld voor dit seizoen en dat is simpelweg kampioen worden. Ze hebben daar wel zware concurrentie van NTTC 4 waar ze volgende week tegen moeten spelen. Deze avond was Arie Sloof in Delft degene die zijn twee enkelpartijen met redelijk gemak wist te winnen. Ruth Sloof verloor alleen van Saidifar in vijf lange games. De extra enkelpartij werd door Arie en Ruth ook in de tas gestopt, wat dus uiteindelijke voor een ruime overwinning zorgde.

Eerste tikken voor TTVA teams

ALBLASSERDAM – Aangekomen in de 3e speelronde van de najaarscompetitie hebben diverse TTVA teams de eerste tikken opgelopen. De zwaarste waren voor TTVA 6 en 7. De teams 2 en 4 hielden de schade beperkt. Alleen voor TTVA 5 en 8 waren er kleine zeges op te tekenen. 

TTVA 2 – Alexandria 66  5                                           3e Klasse                             2-3

TTVA 2 trof in Alexandria 66 een tegenstander van wat sterker formaat als dat men de afgelopen weken gewent was. Zowel Remco Schimmel als Wim Verschoor kregen van Emma Mattheij weinig aanknopingspunten. Simpel maar gedegen spelend was zij beide TTVA-ers de baas. Zowel Remco als Wim wisten wel te winnen van Barth van der Leck. De extra enkelpartij ging heel erg gemakkelijk in drie games in de tas mee naar Rotterdam. TTVA 2 blijft echter ook na dit krappe verlies aan kop in 3C.

TTVA 4 – Dordrecht 6                                                   4e Klasse                             2-3

TTVA 4 stuitte afgelopen vrijdagavond op een zeer degelijk Dordrecht 6. Vooral in de persoon van Cor Slotboom hebben zij een uitgenaste speler. Blijft altijd rustig en doet geen gekke dingen. Deze simpelheid was zowel Henk Mesa als Nico Barten iets te veel. Nico kwam wel heel erg dicht bij maar verloor van Cor met 11-13 in de vijfde game. Henk en Nico wonnen beide wel hun tweede enkelpartij. De extra enkelpartij is voor Henk Mes echt een heel erg groot probleem. Hij kan hier simpelweg de concentratie niet voor opbrengen en laat dus teamgenoot Nico regelmatig in de steek.

NTTC 2 – TTVA 5                                                             4e Klasse                             2-3

Wat is dat toch met die Frank en Ton. Zou het ooit gaan gebeuren dat ze alle twee gelijktijdig een beetje in vorm zijn? Frank Jaquet die de vorige wedstrijd domineerde met twee winstpartijen moest nu in Nieuwerkerk a/d IJssel twee keer zijn tegenstander feliciteren. Deze week was Ton de Boom dus de hoogvlieger. Zowel  Westing als Tims gingen tegen Ton de bietenkar op. Frank wist zich echter toch nog nuttig te maken deze avond. Samen met Ton werd de extra enkelpartij in winst omgezet, wat dus een kleine zege betekende voor TTVA 5.

Taveba 3 – TTVA 6                                                         4e Klasse                             5-0

TTVA 6 kreeg een pak slaag in Barendrecht. Een sporadische game daar gelaten wisten Ronald Muskiet en Ab de Groot niet te overtuigen. Taveba was met van Deelen en Roggeveen gewoon een maatje te groot voor TTVA 6.

TTVA 7 – Trefpunt 4                                                      5e Klasse                             1-4

TTVA 7 leed een ruime nederlaag tegen Het Trefpunt uit Krimpen aan de IJssel. Gerrit Verhaar ging er na een 2-0 voorsprong toch nog vanaf tegen Bas Gijze met 9-11 in de vijfde game. Rob van Doorn verloor van dezelfde tegenstander wel op een heel bizarre wijze. Rob was bezig om een vijfde game te bewerkstelligen en kwam met 6-0 voor te staan in de vierde game. Tot ieders verbazing maakte Rob echter geen punt meer en verloor de game met 6-11. Rob was wel diegene die voor het enige TTVA puntje zorgde door van der Lee te verslaan.

TTVA 8 – Alexandria 66  14                                         6e Klasse                             3-2

Koploper TTVA 8 liet tegen het toch echt niet super sterke Alexandria wel wat liggen. Zonde dat Jordi Tanzarella zijn eerste enkelpartij van de avond met 10-12 in de vijfde game uit zij handen liet glippen. Ruth Sloof wist beide enkelpartijen te winnen en samen met ega Arie werd ook de extra enkelpartij gewonnen. Een nipte 3-2 zege dus.

 

 

TTVA neemt het heft in handen

ALBLASSERDAM – Na een puike week hebben TTVA 2, 4 en 8 zich aan de kop gemeld in hun klasse. Alle andere teams bevinden zich stevig in de middenmoot.  De mannen van de week waren toch wel Ab de Groot, Remco Schimmel  en Rob van Doorn. Zij onderscheiden zich op een hele positieve wijze.

TTVA 1 – Tavenu 1                                                         2e Klasse                             2-3        

TTVA 1 moest het tegen Tavenu met een invaller doen. Vlak voor de wedstrijd kreeg men namelijk een afmelding van Yannick Geerlings. Henk Mes was moest deze leegte opvullen. Alleen tegen v/d Ende kon Henk goede tegenstand bieden en had ook winstkansen. Voor de rest zal zijn rol in de wedstrijd niet voor eeuwig vastgelegd worden in de annalen van TTVA. Het was Ron Kappen die de schade beperkt hield voor TTVA 1. Hij won dik van zowel v/d Ende als van Jonas. Jammer dat de extra enkelpartij nipt mee naar Numansdorp ging.         

Overschie 4 – TTVA 2                                                   3e Klasse                             1-4

TTVA 2 heeft zijn start niet gemist dit seizoen. Na de 4-1 winst van vorige week werd er nu met dezelfde cijfers gewonnen in Overschie. Wederom met een buiten gewoon sterke Remco Schimmel. Zowel v/d Weert als Krijgsman gingen naar een spannend gevecht de bietenkar op tegen de ontketende Remco. Wim Verschoor wist ook te winnen van v/d Weert. Remco en Wim haalde met speels gemak ook de extra enkelpartij binnen. Het zou wel eens fraai seizoen kunnen gaan worden voor TTVA 2 als de voortekenen niet bedriegen.

Taveri 2 – TTVA 3                                                           3e Klasse                             1-4

TTVA 3 toog naar Ridderkerk met invaller Peter van Dijk in de gelederen. Hij nam deze invalbeurt direct maar even te baat om de puntjes op de i te zetten, met twee gemakkelijke zeges op zowel Vollenberg als van Dam. Peter Houmes vond weer eens iemand die heel veel last had van het kl… materiaal waar hij mee speelt. Hij gunde van Dam niet meer dan drie games. Ook de gezamenlijke extra enkelpartij was een prooi voor TTVA 3.

Gorkum 4 – TTVA 4                                                       4e Klasse                             1-4

TTVA 4 moest in Gorkum aantreden met invaller Ab de Groot. Hij zou in de loop van de wedstrijd nog een belangrijke rol gaan opeisen. Henk Mes won gemakkelijk van zowel van Akker als v/d Brom. Invaller Ab de Groot moest alleen van Akker feliciteren. In de laatste extra enkelpartij was het echter Ab de Groot die boven zich zelf uitsteeg. Hij haalde twee games binnen en ook de vijfde game wist hij na het goedmaken van een 5-2 achterstand nog binnen te halen voor TTVA 4. Een bijzonder knappe prestatie van Ab.

TTVA 5 – Scyedam 4                                                      Wordt verplaatst

TTVA 6 – Shot 65  2                                                        4e Klasse                             2-3

TTVA 6 zorgde voor een spannende wedstrijd. Dat wil zeggen, Ab de Groot zorgde voor een spannende wedstrijd. De op dit moment super fitte Ab die midweeks ook al van zich liet speken was te sterk voor het duo Veth en Vos van Shot 65. Jammer voor TTVA 6 was het feit dat de extra enkelpartij nipt met 5-11 in de vijfde game verloren ging. Ronald Muskiet heeft nog wat training nodig op dit moment. Hij moest beide tegenstanders namelijk feliciteren.

Sorry 6 – TTVA 7                                                             5e Klasse                             2-3

Het was de avond van Rob van Doorn. Hij begint met de week beter te spelen en dat komt nu ook in de competitie naar boven. Hij wist beide tegenstanders in vier games te kloppen. Gerrit Verhaar wist het derde punt binnen te spelen. Jammer genoeg ging de extra enkelpartij verloren voor TTVA 7. Men boekte dus een nuttige zege.

Twenty-one Up 9 – TTVA 8                                        6e Klasse                             1-4

TTVA 8 kwam in Rotterdam in een rumoerige zaal terecht. Vooral Ruth Sloof bleek hiervan nog al last te hebben. Zij verloor haar eerste enkelpartij dan ook kansloos. Maar gelukkig heeft TTVA 8 dan Arie Sloo(p)f  nog achter de hand. Hij sloopte met zijn sterke backhand zijn twee tegenstanders. Ruth wist wel korte metten te maken met haar tweede tegenstander. Samen brachten ze ook de extra enkelpartij tot een goed einde. Het betekent dat TTVA 7 nu de koppositie in het bezit heeft.

TTVA heeft een goede start

ALBLASSERDAM – Ondanks alle Corona perikelen Zijn de diverse TTVA teams goed gestart met de najaarscompetitie. Vijf van de zeven teams die de afgelopen week achter de tafel verschenen wisten hun wedstrijd in winst om te zetten. Zoals eerder vermeld is de normale dubbelpartij die altijd onderdeel uitmaakt van een wedstrijd, onder druk van de 1,5 meter regel vervangen door een extra enkelpartij. Deze enkelpartij wordt dan wel weer gespeeld met twee spelers van elk team. Vooraf was er dus wel wat spanning hoe dit zou gaan verlopen.

De Repelaer 2 – TTVA 1                                               2e Klasse                             1-4

Het vlaggenschip van TTVA ging op bezoek bij de Repelaer in Spijkenisse. Ron Kappen stond dan eindelijk weer eens achter de tafel, na wat seizoenen blessureleed. Hij wist zowel v/d Draai als Muit te verslaan, al had hij tegen laatstgenoemde wel een vijfde game nodig. Yannick Geerlings moest alleen het onderspit delven tegen v/d Draai. In de extra enkelpartij gaven Geerlings en Kappen het duo uit Spijkenisse een heuse oorvijg (5-11, 1-11 en 7-11). Een prima begin dus voor TTVA 1.

TTVA 2 – Gorkum 3                                                       3e Klasse                             4-1

Buitengewoon knappe uitslag tegen een sterke tegenstander. Vooral Remco Schimmel was heel goed op dreef. Hij won zowel van het t’ Lam als van Toenders. Wim Verschoor kwam tegen Toenders net iets tekort maar won wel van het t’ Lam. De extra enkel partij was een spannende aangelegenheid. Uiteindelijk trokken Verschoor en Schimmel ook deze pot met 11-9 in de vijfde game naar zich toe.

TTVA 3 – Serve 71  1                                                     3e Klasse                             1-4

De gasten uit Hendrik Ido Ambacht waren simpel weg wat beter dan TTVA 3 deze avond. Invaller Wim Verschoor wist de eer te redden door winst op Aad Kal. Ook in zijn tweede enkelpartij zat Wim er dichtbij. Hij verloor deze in 5 games van van Wingerden. Peter Houmes kwam net iets te kort om potten te kunnen breken. De extra enkelpartij was ook een prooi voor Serve 71.

TTVA 4 – HTV 2                                                               4e Klasse                             5-0

TTVA 4 swingde met gemak langs het Hoornaarse HTV 2. Nico Barten en Henk Mes wonnen beide hun twee enkelpartijen. Alleen in de extra enkelpartij bood HTV wat weerstand van betekenis. Een vlotte en ruime overwinning dus voor TTVA 4.

Bernisse 80  1 – TTVA 5                                                4e Klasse                             2-3

Frank Jaquet had het weer een ouderwets op de heupen afgelopen vrijdagavond. Hij heeft er inmiddels zijn handelsmerk van gemaakt om uit schier verloren posities toch nog terug te komen en te winnen. Tegen Gerard Nollen deed hij dit dus weer. Ook Koorneef wist hij te verslaan. Ton de Boom Verloor zijn beide enkelpartijen zodat alle spanning op de extra enkelpartij kwam te staan. TTVA 4 wist deze partij in vier games te winnen zodat er dus een kleine overwinning op het bord kwam te staan.

Korendijk 4 – TTVA 6                                                    Verplaatst naar 26/10

TTVA 7 – Dordrecht 11                                                 5e Klasse                             2-3

Jeroen Veth en Gerrit Verhaar wisten beide te winnen van Merks. Daarmee was de koek eigenlijk wel op. Schram was namelijk voor beide heren veel te sterk. Ook de extra enkelpartij ging voor TTVA 7 verloren, zodat er een kleine nederlaag op het formulier kwam te staan.

TTVA 8 – Dordrecht 13                                                 6e Klasse                             5-0

Titelkandidaat op voorhand TTVA 8 had weinig moeite met Dordrecht 13. Zowel Arie Sloof als Jordi Tanzarella wonnen beide hun twee enkelpartijen. Alleen de extra enkelpartij van Ruth en Arie Sloof zorgde voor wat spanning. Ze wisten echter in vijf games de baas te blijven van het Dordtse duo.

TTVA heeft tafels te koop

TTVA heeft tafels Te KOOP!!!

3 stuks Stiga Optimum 30 Tafeltennistafels.

De tafels zijn nog in goede staat maar met natuurlijk wel wat gebruikerssporen. Wij hebben er zes jaar lang onze competitiewedstrijden op verspeeld.

De tafel heeft een 28mm dik blauw tafelblad en zwenkwielen die op de rem kunnen worden gezet. Tevens heeft de tafel verstelbare poten zodat de tafel volledig waterpas is te zetten. Simpel en gebruikersvriendelijk inklap systeem. Net posten en net worden er bij geleverd en zijn ook nog in nette staat.  De tafels zijn voor 50 euro per stuk bij ons op te halen.

Bij belangstelling kun je contact opnemen met Henk Mes, 06-10610853.

Of een mailtje naar henk.mes@hotmail.com