Clubkampioenschappen 2021

Gedurende twee zaterdagen zijn de clubkampioenschappen gespeeld. De eerste zaterdag zijn we vroeg begonnen, maar er was toch te weinig tijd om alles af te ronden, dus zijn de finale wedstrijden een week later gespeeld.

De eerste dag waren de 12 deelnemers door lotingsexpert Ton de Boom keurig verdeeld over twee poules. De beste 3  per poule zouden ‘s middags doorstromen naar de A poule en de anderen naar de B poule. De organisatie had besloten de wedstrijden uit 2 games te laten bestaan en dat was maar goed ook, want we hadden de hele dag nodig om deze voorrondes te spelen. Normaal gesproken zijn er geen verrassingen in de eerste voorronde, maar was dit nu ook zo? Nou, een klein beetje wel, want Remco Schimmel wist in poule 1 net boven Ron Kappen te eindigen. Remco had in de onderlinge 1-1 wedstrijd net iets meer punten behaald. Ron, Remco en loter Ton plaatsten zich simpel voor de A poule.

In poule 2 was het spannender. Wim Verschoor plaatste zich simpel als eerste voor de A poule. De strijd om de 2 andere plaatsen ging tussen Henk Mes, Peter Houmes en Frank Jaquet. Door een gelijkspel tegen Wim in de laatste wedstrijd plaatste Henk zich als tweede voor de A poule. Peter en Frank waren de dag met een gelijkspel tegen elkaar begonnen en behaalden in deze poule 6 punten. Henk had er 7 behaald. Op onderling resultaat plaatste Peter zich voor de A poule en Frank moest de macht zien te grijpen in de B poule.

‘s Middags werden dus de wedstrijden in de A en B poule gespeeld. Wederom in 2 games. In de A poule waren de verrassingen het grootst. Ron was een beetje op gang gekomen (lees: hij had een paar biertjes op). Vrouw Els had een aantal pijnstillers voor de blessures gebracht met als gevolg dat Ron de poule eenvoudig won. Eigenlijk zoals we gewend zijn van hem. Wim liet in deze poule wat steekjes vallen, maar plaatste zich ook voor de finale wedstrijden. Remco was na elke wedstrijd zijn kansen aan het berekenen en behaalde de finales ook. Wie zou dat als laatste voor elkaar krijgen? Henk had de meeste kansen, maar Peter dacht daar toch anders over. In zijn laatste wedstrijd won hij toch wel verrassend van Wim en daardoor plaatste hij zich voor de finales. Reactie van Wim: “Tja, ik had 1 biertje op”. Reactie van Peter: “Hoezo verrassing?”. Reactie van Henk: “K.U.T.” of woorden van gelijke strekking. Henk en Ton gingen dus strijdend ten onder in deze poule.

Hoe verliep de strijd in de B poule? Frank is al enige weken geblesseerd. Rien de Heer kan al 2 jaar wel op de been staan, maar nauwelijks lopen, dus de anderen zouden best kansen hebben. Maar dat was niet waar. Frank en Rien speelden tegen elkaar gelijk. Frank won deze poule en plaatste zich als 2e voor de finales. De 3e plek was voor “good-old” Ronald Muskiet. Rob van Doorn eindigde net boven teamgenoot Gerrit Verhaar en plaatste zich dus ook, In deze poule gingen dus Gerrit en nieuwkomer Izak Fiole strijdend ten onder. Oh ja de luxe broodjes die het bestuur in de middagpauze geregeld had smaakten uitstekend!

Een week later werden de finale wedstrijden gespeeld. We begonnen ‘s middags dus iedereen zou uitgerust en fit kunnen verschijnen. Maar helaas. Frank en Rien waren nog steeds slecht ter been en ook Ron kwam moeizaam de zaal binnen. Wat was er gebeurd? Ron was vrijdag naar de kerstborrel geweest. Had een paar biertjes op en is er uiteindelijk in geslaagd het uit 1971 stammende familie record van zijn broer Jakob te verbeteren. Hij was er namelijk in geslaagd om in de 10 minuten dat hij naar huis moest fietsen 3 x van zijn fiets te vallen. Het oude record stond op 10 minuut 37. Ron gefeliciteerd met deze prestatie!

In poule B speelde Frank de eerste halve finale tegen Rob. Rob is het spel van Frank (houdt alles op tafel) niet helemaal gewend en ging kansloos met 3-0 ten onder. Ja, ja in de finales waren alle wedstrijden best of 5. de andere halve finale ging tussen Ronald en Rien. Dit werd een spannende strijd die op en neer ging en uiteindelijk in de 5e game werd beslist. Ronald had wel door dat Rien niet kan lopen en probeerde daarom kort en lang spel af te wisselen. Rien probeerde zoveel mogelijk de backhand van Ronald te bespelen. Toen Ronald de 5e game met 11-9 in zijn voordeel besliste klonk de van hem bekende oerkreet door de zaal die ongetwijfeld in de Zeister bossen te horen is geweest.

De wedstrijd om plaats 3 en 4 in deze poule ging dus tussen Rien en Rob. Rien kon niet lopen, maar wel serveren en daar had Rob moeite mee. Het ging niet gemakkelijk, maar toch won Rien met 3-0. De finale in deze poule ging tussen Frank en Ronald. Dat was toch een probleem voor Ronald. Hij probeerde van alles, maar Frank bracht elke bal terug en werd met 3-0 verdiend winnaar van deze poule.

Terug naar de A poule. De eerste halve finale ging tussen Ron en Peter, oftewel noppen tegen noppen. Echt spannend was de wedstrijd niet en voordat Peter door had dat de wedstrijd begonnen was, had hij al met 3-0 verloren. De andere halve finale tussen Remco en Wim zou naar verwachting een stuk spannender zijn. Verwachtingen komen echter niet altijd uit, want Remco won zeer overtuigend. Er viel zelfs een 11-1 game te noteren. Had Wim weer een biertje op?

De strijd om de plaatsen 3 en 4 ging dus tussen Wim en Peter. Wim had nog iets goed te maken, maar kreeg het absoluut niet cadeau. In een spannende wedstrijd wist hij deze keer aan het langste eind te trekken en behaalde daardoor de 3e plaats in deze poule. Maar wie zou nu de nieuwe clubkampioen worden? Ron of Remco? Ron was zoals elk jaar favoriet, maar Remco lijkt elk jaar beter te gaan spelen. In de eerste game liet Ron Remco na een 8-0 stand nog wel helemaal terugkomen, maar won de game wel. Ook de 2e en 3e game besliste hij in zijn voordeel, zodat Ron de clubkampioen 2021 van TTVA werd. Ron van harte gefeliciteerd met dit resultaat en natuurlijk ook met het nieuwe verbeterde familie record!