De Corona Fyles (3) Door Rien de Heer

Het nieuwe seizoen

Henk vroeg me of ik weer een nieuwe column wilde schrijven. Dat wil ik wel, maar ik heb gemerkt dat ik op moet letten met wat ik schrijf. In mijn vorige column heb ik een heel verhaal over Peter Houmes geschreven en het gevolg was dat we in het nieuwe seizoen opeens teamgenoten zijn. Als ik dat geweten had, dan had ik een uitgebreid verhaal over Ron geschreven.

Het nieuwe seizoen. Ik ben benieuwd hoe dat er uit gaat zien. Vreemd dat je je tegenstanders niet met een handdruk mag begroeten en na afloop van de wedstrijd ook niet met een handdruk mag feliciteren. De enige die daar niets van gaat merken is Ron. Die wint alleen maar. Hij zal zich niet eens kunnen herinneren welke tegenstander hij voor het laatst heeft moeten feliciteren met een overwinning. Hmmmm…. had ik dit in mijn vorige column maar geschreven, dan zou het een heel ander seizoen geworden zijn.

Het grote voordeel van het nieuwe seizoen lijkt te worden dat er geen dubbel gespeeld wordt. Hulde voor degene die dit bedacht heeft. Het enige team dat in principe wel had mogen dubbelen is het team van de Sloofjes. Man en vrouw mogen gewoon samen dubbelen, man en vrouw hoeven niet op anderhalve meter van elkaar te blijven, man en vrouw kunnen gewoon in één auto naar de wedstrijd. Iedereen heeft last van de maatregelen behalve de Sloofjes. Arie werkte veel in Den Haag…. nou volgens mij heeft hij het huis van Mark Rutte geschilderd, want die bedenkt wel heel veel maatregelen waar de Sloofjes geen last van hebben. Mark Rutte is volgens mij ook een van de weinige Nederlanders bij wie het haar niet groeit.

Hoe gaat het trouwens met het tellen in het nieuwe seizoen? Belangrijke vraag voor onze vaste teller Hawkeye Cor. Moet hij ook op anderhalve meter van de tafel gaan zitten? Hij ziet het al zo slecht als hij dicht bij de tafel zit…. ik ben benieuwd. Hebben jullie trouwens gezien dat we twee filmacteurs binnen onze vereniging hebben? Op Alblasserdams nieuws zag ik een film over Koningsdag en wie stonden daar vrolijk met een vlag te zwaaien? Jordi en Jeroen…..zouden ze nog meer films gaan maken?

Laten we in ieder geval hopen dat er een nieuw seizoen komt. Dat we in ieder geval ouderwets weer een balletje kunnen slaan. Als dat zo is dan ben ik zelfs bereid met Peter in een team te gaan spelen of hij nu elke week Engels drop meebrengt of niet.

Dan moet er nog wel eerst getraind worden natuurlijk, dus laten we hopen dat we elkaar weer zo snel mogelijk, zonder handdruk weliswaar, kunnen begroeten in de speelzaal!

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 14 =