Flets seizoen voor TTVA

ALBLASSERDAM – Afgelopen week werd de laatste speelronde van de tafeltenniscompetitie verspeeld. TTVA 1 en 5 hadden nog een waterkansje op het kampioenschap, maar dat liep niet goed af. TTVA 1 verspeelde zijn kansen door een 3-2 nederlaag in en tegen Dordrecht. Ook TTVA 5 gebeurde precies hetzelfde in Dordrecht. Al werd er nog wel gewonnen, maar dit was helaas niet voldoende. TTVA 2 en 4 zijn gedegradeerd. TTVA 3 en 6 hebben zich gehandhaafd in hun klasse. Al met al was dit toch wel flets seizoen voor TTVA. Eind januari is er weer een frisse start nodig in de voorjaarscompetitie.

Dordrecht 3 – TTVA 1                                                   2e klasse                              3-2

TTVA 1 toog afgelopen donderdag naar Dordrecht met nog een flinterdunne kans op het kampioenschap. Wim Verschoor en Yannick Geerlings moesten door zwak, ziek en misselijkheid afhaken en Peter van Dijk moest dus op stap met een invaller. Maar wat voor een invaller!! Zijn naam is Rien de Heer en hij won ook nog een potje tegen Teurlings in vier games. Ook Peter van Dijk wist met 0-3 te winnen van Hu. Daarna was de koek wel een beetje op. Zowel Peter als Rien gingen er af tegen resp. Teurlings en Hu. Ook het dubbel was een makkie voor Dordrecht (3-0). TTVA 1 wist dit seizoen lang aan te klampen maar eindigde uiteindelijk als mooie 3e in de stand.             

TTVA 2 – Het Centrum 2                                              3e klasse                             1-4

Henk Mes en Nico Barten speelden eigenlijk om de kat zijn …………. Dat was vooral wel een beetje af te lezen aan Nico. Hij verloor zijn beide enkelpartijen tegen Wang en Haesakkers beide met 0-3. Henk Mes bood deze avond wat meer tegenstand. Hij wist na een meeslepend gevecht met 19-17 in de vijfde game te winnen van Wang. Ook tegen Haesakkers wist hij het lang vol te houden. Jammer genoeg ging hij hier met 10-12 in de vijfde game ten onder. Het dubbel van Nico en Henk was de story van het hele seizoen. Veel verliezen in vijf games zoals ook nu. Zoals gezegd ging het eigenlijk nergens meer om maar de 1-4 was misschien wel wat geflatteerd. Nico en Henk hebben het seizoen dus afgesloten met degradatie uit de 3e klasse.

Vriendenschaar 8 – TTVA 3                                        4e klasse                             4-1

TTVA 3 is heel erg knap vierde geworden in de stand. Tegen Vriendenschaar 8 in Gouda had men in de laatste wedstrijd echter weinig in te brengen. Alleen Ronald Muskiet wist er tegen Brok nog een potje uit te trekken. Rien de heer wist het tegen Ragunath lang vol te houden maar ging er in de vijfde game toch stevig met 11-2 vanaf. Zowel Muskiet als de Heer wisten in hun tweede enkelpartij niet echt te overtuigen. De 4-1 was dus uiteindelijk een verdiende uitslag. Zoals gezegd heeft TTVA 3 zich gehandhaafd.

TTVA 4 – Gorkum 5                                                        4e klasse                             3-2

TTVA 4 wist zijn tweede overwinning te behalen in de thuiswedstrijd tegen Gorkum 5. Het mocht echter allemaal niet meer baten want men was echter al gedegradeerd. Peter Houmes en Frank Jaquet waren beide te sterk voor v/d Brom en verloren beide dus van v/d Akker. Maar verrassend genoeg wonnen de heren wel het dubbel tegen alle verwachtingen in met 3-2.  Een niet al te best seizoen werd dus eigenlijk best wel in stijl afgesloten.

Dordrecht 11 – TTVA 5                                                 5e klasse                             2-3

TTVA 5 kreeg afgelopen maandag een laatste kans geboden door het 1-4 verlies van naaste concurrent Sliedrecht Sport 5. Men had tegen Dordrecht 11 dan wel een 0-5 nodig om dit te kunnen verzilveren. De thuiswedstrijd was nog met 4-1 gewonnen dus normaal gezien had het er in moeten zitten. Maar na winst van Arie Sloof op de sterke Strijbis en de winst van Ruth Sloof op Blom was het eigenlijk voorbij voor TTVA 5. Het daarna volgende dubbel werd door de familie Sloof op onverklaarbare wijze met 3-1 verloren. Alle dromen  op een kampioenschap waren dus ten einde. Ruth Sloof wist daarna nog wel haar tweede enkelpartij  te winnen van Strijbis, maar dat was eigenlijk alleen maar voor de statistieken. In de laatste partij van de avond Verloor Arie Sloof ook nog eens op een flut manier van Blom. Hij slaapt hier nu nog steeds slecht van.

Trefpunt 6 – TTVA 6                                                      6e klasse                             4-1

Na een perfecte tussensprint verloor TTVA 6 afgelopen maandag toch weer met 4-1 van Trefpunt 6. Allen Gerrit Verhaar was goed gemotiveerd en wist het enige puntje binnen te halen tegen Terlouw. Robert van Doorn gaf niet thuis deze avond. Hij ging tegen zowel Vreeken als Terlouw redelijk kansloos te onder. Ook het dubbel ging aan de neus van Gerrit en Robert voorbij. Men heeft zich wel gehandhaafd in de 6e klasse.