Frank Jaquet winnaar Handicaptoernooi

Het was een bijzonder toernooi

Vrijdagavond is onder barre zomerse omstandigheden het jaarlijkse handicap toernooi gespeeld en …. het was een bijzonder toernooi. De Sloofjes waren keurig op tijd. Arie dronk meer water dan bier en Peter Houmes was op de fiets. Er werd in twee poules gestreden op de felbegeerde titel van beste Handicapper 2022. En met welke handicap werd er gespeeld? Het verzoek van een aantal deelnemers werd gehonoreerd om volgens het aloude toernooi systeem van 2 punten verschil per klasse tot een maximum van 6 te spelen. Dit verzoek was VOOR het toernooi bij de organisatie binnen gekomen. Ter plekke kwamen anderen op het idee om varianten te bedenken. Misschien iets voor volgend jaar?

Voor Ton de Boom begon het toernooi dramatisch. In een ware uitputtingsslag verloor hij de eerste wedstrijd van Ruth Sloof. De tweede en beslissende game (we speelden iedere wedstrijd 2 games) verloor hij met 22-20. Bevangen door de warmte besloot hij de rest van de wedstrijden niet meer te spelen. Zoals ik al meldde…. het was een bijzonder toernooi. De Sloofjes waren op tijd aanwezig, Arie dronk water en Peter was op de fiets, maar dat had ik geloof ik al geschreven. Voor de goed spelende Ruth was het helemaal een bijzonder toernooi, want ze won in haar poule alle wedstrijden. Had ze nu helemaal geen tegenstand? Tja, van Nico Barten misschien, maar die was dankzij zijn teammaatje Henk Mes net iets te hoog ingedeeld om een rol van betekenis te kunnen spelen. Zou hij de nacht na het toernooi wel geslapen hebben. Rob van Doorn leek ook ver te kunnen komen in deze poule, maar zoals typerend is voor zijn spel kon hij het op de beslissende momenten net niet afmaken. Ab de Groot had ook kansen om de eindronde te bereiken. Hij had genoeg aan één game die hij tegen Ruth zou moeten winnen. Bij een 9-9 stand in de beslissende game serveerde hij twee keer mis. Zou hier sprake zijn van matchfixing? Tot slot Rien de Heer. De laatste maanden nauwelijks gespeeld. Nauwelijks kunnen lopen, maar als hij op de juiste plek stond kon hij het afmaken. Niet tegen Ruth, maar wel tegen de anderen zodat hij 2e in de poule werd.

Dan de andere poule. Welke twee zouden er doorgaan naar de finales? Het op de fiets komen had positieve gevolgen voor Peter Houmes, want hij werd overtuigend winnaar van deze poule. Henk Mes was ook hoog ingedeeld en 4 of 6 punten voorsprong weg werken is toch wel moeilijk. Hij ging dan ook strijdend en zwoegend ten onder. Arie Sloof, dier dus echt de hele avond water dronk, begon zelfs te hallucineren van al dat water. Hij zag een finale tussen hem en vrouw Ruth al voor zich. Hij moest er niet aan denken wat er zou gebeuren als hij zou verliezen. Gelukkig bleef hem dat bespaard, want hij kon geen potten breken in deze poule. De strijd om de tweede plek ging tussen Frank Jaquet en de oude rot in het vak Ronald Muskiet. Ze eindigden op hetzelfde punten aantal. Frank ging er al van uit dat hij klaar was met spelen. Tot hij hoorde toch nog 2e te zijn geworden. Het minste aantal tegen punten over alle wedstrijden was in zijn voordeel. Bepalend daarbij was de game die hij met 11-0 van Henk Mes had gewonnen.

De halve finales waren uiteindelijk Frank tegen Ruth en Peter tegen Rien. Frank had veel moeite met Ruth. Kwam telkens op achterstand, maar op het beslissende moment pakte hij toch telkens de punten. Hij plaatste zich dan ook voor de finale, Als je net als Rien slecht loopt en je moet dan tegen een noppen speler als Peter

spelen dan wordt het er niet makkelijker op. Peter speelde heel geconcentreerd, viel niet aan en maakte eigenlijk nauwelijks fouten. Wel wat randballen natuurlijk, maar hij plaatste zich verdiend voor de finale.

Frank en Peter streden dus om de eer het handicap toernooi te winnen. Zelfde klasse, dus een 0-0 begin. In de poule had Peter nog een eenvoudige 2-0 overwinning behaald, maar nu was het anders. Frank boekte in 2 games een nipte overwinning. Vooral in de 2e game was de koek bij Peter duidelijk op. Tja, dat kon bijna niet anders, want hij had al een zware fietstocht achter de rug. Frank werd dus de winnaar van dit bijzondere toernooi en mag zich een jaar lang de beste Handicapper van 2022 noemen. Frank proficiat !!