Geslaagd Jubileum Feest TTVA

ALBLASSERDAM – Zaterdag 19 januari vierde Tafeltennisvereniging TTVA zijn 50 jarig bestaan. Dit werd gevierd met een dag vullend evenement voor alle leden in de speelzaal aan de Weversstraat. De jubileumcommissie bestaande uit Peter Houmes, Ruth Sloof, Rien de Heer en Wim Verschoor hadden het druk gehad met de voorbereidingen voor deze dag. Er werd om tien uur in de morgen gestart met koffie en gebak. Barman Jaap Zonnevijlle had bij het maken van de overheerlijke appeltaart alle registers open getrokken. Dit werd door een ieder dan ook zeer gewaardeerd.

Voorzitter Ralph Faasen geeft het startsein voor het Jubileum Duo Toernooi

Klokslag half elf werd door voorzitter Ralph Faasen het startschot gegeven voor het begin van het jubileum duo team toernooi. Elf duo’s waren onder gebracht in twee poules. In beide poules kon men goud, zilver of brons winnen. Een wedstrijd bestond uit twee enkelpartijen en een dubbel partij.  Er werd tevens met een handicap van twee punten per klasse gespeeld. Alle gewonnen games werden door berekend in de stand. Her en der deden zich in de loop van het toernooi toch wel een paar verrassingen voor. Wat dacht u van het favoriete koppel Kappen/Faasen. Zij eindigden met 4 punten stijf onderaan in poule A. In poule B waren Nico Barten en Jordi Tanzarella de grote de grote verrassing. Zij kwamen uiteindelijk op een fraaie tweede plaats uit. Hier de eindstanden in beide poules.

Poule APoule B
1. Rien de Heer/Yannick Geerlings271. Kees Hummel/Henk Mes33
2. W. Verschoor/R. Schimmel222. Nico Barten/Jordi Tanzarella28
3. Peter Houmes/John Daas213. Ton de Boom/Frank Jaquet24
4. Erwin Verboom/Melvin Dam124. Arie en Ruth Sloof23
5. Ron Kappen/Ralph Faasen45. Ab de Groot/Ronald Muskiet15
6. Gerrit Verhaar/Jeroen Veth12

Rien de Heer en Yannick Geerlings waren duidelijk de sterkste in poule A. De winnaars van poule B Kees Hummel en Henk Mes Hadden het alleen lastig tegen de verrassend goed presterende Barten en Tanzarella. Om half zes werden door toernooileider Rien de Heer de prijzen uitgereikt. Aan de eerste drie duo’s van elke poule. Hierna werd er nog gezellig na gepraat onder het genot van een verdient drankje. Inmiddels hadden ook diverse partners zich aangesloten bij de groep en kon er dus begonnen worden met het nuttigen van een heerlijk buffet. Soep of salade vooraf werd gevolgd door biefstuk, aardappels, zalm en ook nog nasi met saté. Het kon echt niet op! Met als afsluiter een heerlijk toetje in de vorm van ijs met diverse vruchten. Het was echt helemaal fantastisch.

Het buffet was overheerlijk

Rond klokslag acht uur in de avond werden er ook nog een aantal gasten verwelkomt waar onder wethouder Kraijo en vertegenwoordigers van o.a. de BSSA. De wethouder overhandigde voorzitter Ralph Faasen van TTVA een fraai en passend boeket, als felicitatie van de gemeente Alblasserdam.

Rond de klok van negen uur werd er door de voorzitter van de jubileumcommissie Peter Houmes
en wethouder Kraijo een tafeltennisrobot aan TTVA overhandigd. De aanschaf van deze robot was mogelijk geworden door een gift van de A. A. de Haan Stichting. TTVA is hier echt enorm mee in zijn nopjes. Deze robot is namelijk een geweldige toevoeging aan de trainingsmogelijkheden van de club. Zeker voor de beginnende tafeltennissers is dit een must. Je kunt namelijk bepaalde slagen tot in den treure oefenen en er kan met verschillende soorten effect gespeeld worden. Yannick Geerlings verzorgde een leuke demo voor het publiek. Hij liet zien hoe er tegen deze robot gespeeld kan worden. Hierna werd er nog even gezellig nagepraat door een ieder en kwam er langzaam maar zeker een eind aan een gezellige, vermoeiende maar zeer geslaagde dag voor TTVA.

Wethouder Kraijo feliciteert TTVA namens de gemeente Alblasserdam
Yannick Geerlings verzorgde nog even een leuke demonstratie met onze nieuwe tafeltennisrobot

Onze dank is groot richting de jubileumcommissie die dit heeft georganiseerd. Aan barman Jaap die aan het eind ook niet meer op zijn benen kon staan. Zeer zeker ook de A. A. de Haan Stichting die met een gift dus zoals gezegd de aanschaf van die gave robot mogelijk heeft gemaakt. Tevens Cor Rijkens bedankt voor het maken van fraaie foto’s van dit evenement. Verder dank aan een ieder die zo her en der een handje heeft toegestoken.

Op dus naar de volgende vijftig jaar!!

De volledige fotoserie van de hand van Cor Rijkens is te vinden op onze fotogalerij.

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + 12 =