Geslaagd Riens Gort Oliebollentoernooi bij TTVA

Verslag van het Riens Gort oliebollen toernooi  door Rien de Heer

In een bomvolle Weversstraat werd donderdagavond het Riens Gort oliebollen dubbel toernooi gespeeld. Het toernooi draagt de naam van Riens omdat hij het gesponsord heeft. Het publiek was massaal toegestroomd. Het bleken allemaal fans van Jeroen en Jordi te zijn.

In 2 poules van 5 koppels werd gespeeld om de eer, het plezier en voor een enkeling…..om het winnen. In poule A was het al snel duidelijk wie er om de finale plaats zouden gaan strijden. Peter en Ingrid hadden het meeste plezier…..Ralph en Ab speelden met 3 handicaps…..1. Ralph was ziek achter de tafel verschenen 2. Ze speelden met een klein batje en 3. Ze moesten met elkaar dubbelen……kansloos dus. Remco en Jordi waren in deze poule goed voor de derde plaats. De strijd ging dus tussen Rien / John en Jeroen/Theo. Zoals altijd speelde Jeroen bloed, bloed fanatiek…het schuim stond hem op de lippen. Gelukkig begreep Theo wel waar het deze avond om ging. De 3e game zou uiteindelijk beslissend zijn. Beide koppels hadden 1 game gewonnen. Voor het begin van de 3e game sprak John onze Jeroen bemoedigend, bijna vaderlijk toe…..relax Jeroen…. relax…..het is maar een spelletje….je bent veel te gespannen. En het antwoord van Jeroen…. jjjjjj…. ja meneer John…..u heeft gelijk. Jeroen ging dus zonder stress spelen…. het gevolg was dat hij geen bal meer raakte. Bij een 10-11 achterstand sloeg hij een hoge bal de tribunes in met als gevolg dat door deze blunder Theo niet in de finale kwam ……Jeroen uiteraard ook niet. De finale was weggelegd voor Rien en John……wie zei er ook al weer dat Rien helemaal niet kan dubbelen? De tactiek van John om Jeroen toe te spreken had dus resultaat gehad.

Was het in poule B ook zo spannend? Op papier in ieder geval wel. De schrijver van dit stukje speelde in de andere poule dus heeft niet alles kunnen meemaken. Duidelijk was in ieder geval wel dat Yannick en Gerrit kansloos laatste werden in deze poule en aan wie dit nu lag? Misschien dat de foto’s dit uit kunnen wijzen? Die hebben we gelukkig nog. Cor en Nico kenden elkaar niet…..wie is Nico,,,,en wie is Cor ?, klonk het na het bekendmaken van de loting. Tja…. dan is een 4e plaats in de poule nog knap. De 3e plaats was voor het gelegenheidsduo Ton en Arie. Wie streden er in deze poule dan om de plaats in de finale? Dat waren de grote favorieten Wim en Ronald en……jawel hoor Ron en Ruth. Ook hier was het onderlinge resultaat beslissend. Dat was in het voordeel van Ron en Ruth. Na afloop hebben we Wim nog allerlei smoesjes horen vertellen waarom de finale niet bereikt was, maar die smoesjes heeft niemand onthouden. Misschien Wim zelf?

Na de poule fase vond het voor de vereniging belangrijkste onderdeel van de avond plaats. De ondertekening van het nieuw sponsor contract door Michael, namens Riens Gort en door Ralph, namens TTVA. De stemloze Ralph hield nog een toespraak die volgens velen zijn beste toespraak sinds jaren was. Michael stond naast hem, dus we hopen dat hij Ralph wel kon verstaan. Maar ook hier geldt…..gelukkig hebben we de foto’s nog!

Na deze plechtige onderbreking werden de troostrondes gespeeld. Tijdens deze rondes werd de mooiste slagenwisseling van de avond gespeeld. Door het koppel Remco/Jordi en door het loopvermogen van Jordi werd deze beslist in het voordeel van Remco en Jordi. Ton en Arie waren het slachtoffer en keken bewonderend toe.

Tot slot……. waar iedereen van TTVA op zat te wachten….. de grote finale. De strijd tussen Rien / John en Ron/Ruth. Eerstgenoemde koppel was duidelijk in het voordeel omdat Rien niet drinkt. Ruth wist de volgende dag waarschijnlijk niet eens meer dat ze de finale had gespeeld. Er zou best of 5 worden gespeeld, maar dat is er niet van gekomen. Na een 1-1 tussenstand mompelde Ron in de 3e game…..zullen we maar best of 3 spelen? Wij hebben dorst en anders duurt het zo lang…..Rien en John hadden geen bezwaar…. wonnen deze 3e game en dus ook het toernooi. Jammer is dat Ron bij de clubkampioenschappen dit jaar kennelijk geen dorst had.

Dan is er natuurlijk ook nog een totaal uitslag tot stand gekomen:

 1. Rien en John
 2. Ron en Ruth
 3. Jeroen en Theo (met een juichende ere ronde van Jeroen)
 4. Wim en Ronald
 5. Ton en Arie
 6. Remco en Jordi
 7. Cor en Nico (wie is wie?)
 8. Ralph en Ab (Ab hoorde de aanwijzingen niet)
 9. Yannick en Gerrit
 10. Peter en Ingrid (oh oh wat hebben we gelachen……)
 11. Henk en Jaap

TTVA bedankt de heren de Boom en de Heer voor de puike organisatie van dit uiterst gezellige evenement.

Onderstaand nog een twintigtal foto’s.