Jubileum verhalen van Rien de Heer (3)

TTVA bestaat 50 jaar…….deel 3

Februari 2019…..het had zo’n mooie maand kunnen zijn in ons jubileum jaar, maar helaas mocht dit niet zo zijn. We werden als vereniging geconfronteerd met het plotseling overlijden van onze voorzitter Ralph. Op het moment dat ik dit schrijf zou hij 49 jaar jong geworden zijn, maar helaas heeft hij deze leeftijd niet mogen bereiken. De 50 jaar die TTVA heeft bereikt, heeft hij dus ook niet mogen behalen…….op zulke momenten is het leven zo verschrikkelijk oneerlijk en onbegrijpelijk.

Ondanks deze enorme tegenslag probeert TTVA de draad weer een beetje op te pakken. Inmiddels heeft ook onze penningmeester Wim zijn 50 jarig bestaan gevierd. Voor de vereniging is dit eigenlijk ongemerkt voorbij gegaan. Geen jubileum commissie voor onze penningmeester, geen jaar met activiteiten voor hem……hij is gewoon 50 geworden.

Ook in deze column wil ik in het kort terug blikken op de geschiedenis van TTVA. Deze keer door even terug te kijken op ons 25 jarig jubileum. Is er sinds die tijd veel veranderd?

In een van de lokale kranten van 25 jaar geleden stond onderstaand interview met onze toenmalige voorzitter Leo Marino. Het ging over onze (nu nog) huidige locatie de Weversstraat:

“Leo Marino die behalve voorzitter ook trainer is van de jeugd vertelt enthousiast: “Daar willen we beslist niet weg. Het zou groter mogen, dat wel. Maar je kunt vanaf de kantine zo een blik werpen op de tafels. Dat zie je vrijwel nergens. Het zorgt voor een optimale sfeer”

Een uitspraak van 25 jaar geleden en eigenlijk is er niets veranderd. Wat Leo toen vertelde is nog steeds van toepassing. Helaas gaat hier verandering in komen omdat de zaal tegen de vlakte gaat.

Leo speelt al heel lang niet meer, maar zijn uitspraken van 25 jaar geleden zijn nog steeds van toepassing. Hij gaf in het interview ook aan dat veel spelers die stoppen met tafeltennis ook weer terugkeren bij de vereniging. Dit omda ze het spelletje zo leuk vinden, maar ook vanwege de sfeer binnen de vereniging. Recent zijn Melvin en Erwin weer actief gaan spelen en ook Mark en Stefan zijn terug gekeerd bij de vereniging. Nou en als je Erwin van de huiselijke bank afkrijgt en weer aan het spelen krijgt, dan ben je als vereniging goed bezig!

Hmmmm ………25 jaar geleden…..ik zou terugblikken…..dat was in 1994…..wat gebeurde er in dat jaar nog meer voor bijzonders?

In 1994 wordt Brazilië in de Verenigde Staten wereldkampioen voetballen door in de finale Italië te verslaan. Nederland werd in de kwartfinale door Brazilië uitgeschakeld.

Op 6 mei 1994 wordt de Eurotunnel, een zevenendertig kilometer lange spoortunnel die veertig meter onder Het Kanaal is aangelegd, geopend. De spoortunnel verbindt het Franse Calais met het Engelse Folkestone.

In 1994 wint de Spanjaard Miguel Indurain voor vierde achtereenvolgende keer de Tour de France. Jean-Paul van Poppel wint een etappe.

Vanaf 1994 worden er om de twee jaar of Olympische zomer- of winterspelen gehouden te beginnen met de Olympische winterspelen in 1994. Tot en met 1992 worden de Olympische zomer- en winterspelen om de vier jaar in een en het- zelfde jaar georganiseerd.

Zo maar een paar bijzondere feiten uit 1994. Het zal waarschijnlijk niemand interesseren, maar het vult deze column wel een beetje. De ene maand heb je als schrijver namelijk meer inspiratie dan de andere maand.

Ik ben benieuwd hoe dat volgende maand is, want dan hebben we de blacklight speelavond achter de rug die aanstaande vrijdag plaatsvindt. Uniek voor TTVA, dus ik ben benieuwd hoe dat gaat verlopen.

Wordt vervolgd……….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 7 =