Matige start competitie voor TTVA

ALBLASSERDAM – De competitieteams van TTVA hadden afgelopen week last van een koude start bij het begin van de nieuwe voorjaarscompetitie. Alleen TTVA 4 was de positieve uitzondering met een 4-1 winst op Trefpunt 3. Alle andere teams moesten een nederlaag slikken.

TTVA 1 – Twenty-one Up 5                         2e klasse                                             2-3

Het was een mooi gevecht tegen een goede tegenstander. Vooral Yannick Geerlings verkocht zijn huid zeer duur. De winnaar van het brons op de Zuid-Hollandse kampioenschappen maakte korte metten met de Jong en ging na een kraker van een partij nipt in vijf games onderuit tegen v/d Akker. De forehand topspin is bij Yannick goed verzorgd en hij pakte hier veel punten mee. Tegenstander v/d Akker was in de vijfde game wat slimmer en paste het tempo van de partij aan. Dit koste Yannick die vijfde game en dus de partij. Wim Verschoor vertrok in zijn eerste partij als een scholier die de trein moest halen. Veel te wilt, veel te agressief en een veel te hoog tempo. V/d Akker had dus ook geen enkele moeite met Wim en wist simpel in drie games te winnen. Ook in zijn tweede enkelpartij was tegenstander de Jong een maatje te groot. Het dubbel was de partij van de avond. Yannick en Wim kwamen met 0-2 achter maar wisten in de derde game toch een aantal vingers tussen de deur te krijgen (16-14). Dit was de ommekeer en na een makkelijke vierde game (11-4), wisten de heren ook de vijfde game met 11-9 naar zich toe te trekken. Al met al wist TTVA 1 zich dus redelijk staande te houden tegen de kampioenskandidaat uit Rotterdam.

Tavernie 1 – TTVA 2                                       3e klasse                                             3-2

TTVA toog afgelopen woensdagavond naar Nieuwland om aldaar een begin te maken aan de competitie.
Henk Mes werd in zijn eerste partij in drie games van de tafel geblazen door Boogert. Nico Barten trok de staand hierna weer recht door een drie games winst op Haag. Ook in het dubbel was TTVA 2 de bovenliggende partij. Deze werd netjes in vier games gewonnen. Na de rust trok Nico een 2-0 achterstand bijna nog recht, maar ging uiteindelijk toch in vijf games ten onder. Henk Mes werd ook in zijn tweede enkelpartij gefileerd door Haag. Nico speelde goed maar Henk zal er nog een aantal schepjes bovenop moeten gaan doen.

Serve 71 4 – TTVA 3                                       4e klasse                                             4-1

TTVA 3 ging er deze week in Hendrik-Ido Ambacht dik af tegen Serve 71 4. Peter Houmes begon tegen van Gent nog goed met winst in vijf games. Frank Jaquet Werd hierna in drie games aan de kant gezet door v/d Merwe. Het dubbel van Peter en Frank was ook niet opgewassen tegen het Ambachtse dubbel. Hierna ging het alleen nog maar meer berg afwaarts met TTVA 3. Frank verloor van van Gent en Peter redde het niet tegen v/d Merwe. Uiteindelijk dus een duidelijke 4-1 verlies voor TTVA 3.

TTVA 4 – Trefpunt 3                                       5e klasse                                             4-1

TTVA 4 boekte de enige overwinning deze week van alle TTVA teams. Zij zijn dus de positieve uitzondering. Ronald Muskiet wist zijn twee enkelpartijen te winnen van V/d Lee en Gijze. Maar dit ging zeker niet gemakkelijk. Tegen eerst genoemde had hij na een 2-0 voorsprong alsnog vijf games nodig voor de winst. Ook tegen de v/d Lee had hij de nodige problemen maar wist wel in vier games te winnen. Rien de Heer won gemakkelijk van V/d Lee maar werd weggespeeld door Gijze. Het dubbel werd wat gemakkelijker gewonnen door Ronald en Rien. Het aanzien was die van een komedie maar ja als je wint heb je vrienden.
De tegenstander had de hoogste rating in de poule. Als je daar dus ruim van wint schroeft dat de verwachtingen heel erg op.

TTVA 5 – Twenty-one Up 8                         5e klasse                                             Verplaatst naar 31 maart

TTVA 6 – Shot 65 3                                         5e klasse                                             2-3

Het gepromoveerde TTVA 6 kan zijn borst nat maken dit seizoen. Zowel Gerrit Verhaar als Rob van Doorn zullen boven zichzelf moeten uitstijgen. Het verlies tegen Shot 65 3 werd in ieder geval beperkt tot een nipte nederlaag. Rob wist knap in drie games te winnen van van Gool. Gerrit Verhaar had alleen tegen Buitendijk wat kansen maar moest hem toch feliciteren. Ook Rob verloor met duidelijke cijfers van Buitendijk. Het dubbel zorgde voor het welkome tweede puntje voor TTVA 6. Rob en Gerrit waren hierin in vijf games te sterk voor het dubbel uit Zwijndrecht. Het zal hard werken worden voor de heren om het degradatiespook te ontlopen.