Positief seizoen voor TTVA

ALBLASSERDAM – TTVA heeft een redelijk positief seizoen afgelopen week afgesloten. Vijf teams die gewoon met gemak in hun klasse blijven en één team wat kampioen werd, is voorwaar geen slecht resultaat. Het geluks-team was dus TTVA 6 wat promoveerde naar de 5e klasse bewerkstelligde. TTVA gaat weer in winterslaap maar gaat op  30 januari 2023 weer starten met de nieuwe voorjaarscompetitie.

TTVA 1 – Dordrecht 4                                                   2e klasse                             3-2

TTVA 1 boekte een zwaar bevochten zege op Dordrecht 4. Yannick Geerlings was de man of de match met zijn twee zwaar bevochten zeges. Zowel tegen Roggeveen als de Hoop wist hij in vijf games te winnen. Vooral de partij tegen de Hoop was het aanzien meer dan waart. Yannick kwam van een 0-2 achterstand terug tot een 3-2 winst. Knap hoor! Wim Verschoor is herstellende van een urineweginfectie en had dus nog niet het gewenste niveau om het de tegenstander moeilijk te maken. Uiteindelijk was dus het dubbel de beslissende factor. Na verlies van de eerste game wisten Yannick en Wim korte metten te maken met Roggeveen en de Hoop. Een nipte overwinning dus voor TTVA 1.

Gorkum 4 – TTVA 2                                                        3e klasse                             4-1

TTVA 2 had de thuiswedstrijd nog gewonnen met 3-2. Nu was het dus andersom. TTVA 2 had tevens al afgelopen vrijdag vernomen dat men reeds veilig was. Maar de wedstrijden moeten nog wel gespeeld worden natuurlijk. Het was ook de avond van het debuut van Rob Marino bij TTVA 2. Het moet gezegd worden, hij kweet zich prima van zijn taak. Henk Mes gaf geen thuis deze avond. Hij verloor van zowel Scholsberg als van Pampuch. Tegen Scholsberg was dit in een krappe vijf games. Rob Marino verloor van Pampuch na een uitstekende partij in vier games. Hij wist echter tegen Scholsberg het enige punt voor TTVA binnen te halen. Hij had daarmee dus een prima debuut. Het dubbel was tot de vijfde game een spannende partij. In de laatste game gingen Rob en Henk echter dik onderuit tegen het Gorkumse dubbel.

TTVA 2 – Scyedam 3                                                      3e klasse                             0-5

TTVA 5 kreeg een pak slaag van kampioen Scyedam 3. Nico Barten en Rob Marino wisten beide tegen Schutte nog wel een vijfde game te bewerkstelligen, maar gingen toch onderuit. Tegenstander Witvliet was absoluut een maatje te groot voor zowel Nico als Rob. Beide gingen ze tegen hem er dik in drie games vanaf. Voor het dubbel werd Henk Mes ingevlogen om samen met Rob Marino te proberen nog een vuist te maken. Maar het was verspilde moeite. Ook deze partij ging in drie games naar de tegenstander. TTVA 2 zien er uiteindelijk netjes in de 3e klasse gebleven.

Dordrecht 7 – TTVA 3                                                   4e klasse                             3-2

TTVA 3 sloot het seizoen af met een krappe nederlaag in en tegen Dordrecht. Peter Houmes won zijn eerste partij in vijf games van van den Brink. Daarna was het Frank Jaquet die TTVA 3 op een 0-2 voorsprong bracht. Hij won van Strijbis. Hierna was de koek ook wel op voor Peter en Frank. Het dubbel ging hierna naar Dordrecht en ook de twee resterende enkelpartijen waren werden door hun gewonnen. Peter Houmes verloor krap van Strijbis en Frank werd weg gemept door van der Brink. TTVA 3 is als 3e geëindigd.

TTVA 4 – Gorkum 6                                                        5e klasse                             3-2

Wat hadden ze het lastig die mannen van TTVA 4 tegen de nummer laatst uit de poule. De tijdsduur van de partijen noodzaakte het TTVA bestuur om de zaal een uurtje bij te moeten huren. Pfffttt…… Spelers die niks doen die tegenover elkaar komen te staan, leveren een slaapverwekkende en vooral een hele lange partijen op. Rien de Heer had daar niet echt last van. Hij won zowel van Mohammad en Stek vrij gemakkelijk. Ab de groot was de dader van die tijdsoverschrijding. In een partij tegen Stek had eigenlijk de tijdklok gehanteerd moeten worden. Ab verloor dus nipt in vijf (veel te lange) games. Zijn partij tegen Mohammad ging gelukkig wat sneller en werd dus door Ab ook gemakkelijk in drie games gewonnen. Ook het dubbel duurde een eeuwigheid. Ook daar ging de wedstrijd over de volle vijf games en TTVA 4 greep nipt naast de zege. TTVA 4 is als 2e geëindigd in 4B.

TTVA 5 – DFC 2                                                                5e klasse                             4-1

TTVA 5 sloot een heel goed seizoen af met een ruime zege op DFC 2. Arie Sloof was te sterk voor zowel Kirchhof als Noorlander, al ging dat tegen Noorlander wel wat moeizaam. Ruth Sloof is de sociaalste van de twee en gaf dus de tegenstander een vervroegt Sint Nicolaas cadeautje. Zij Verloor van Kirchhof in vijf games. Ook het dubbel van de familie Sloof werd in winst omgezet. Een mooi seizoen voor TTVA 5 en men heeft wee een stap gemaakt. De echte winnaar was de wedstrijdsecretaris van TTVA, want die ging er van door met een fles whisky door het winnen van een weddenschap met de familie Sloof.

TTVA 6 – Serve 71 7                                                       6e klasse                             3-2         TTVA 6 kampioen

En jawel hoor ! TTVA  heeft dan toch zijn feestje. TTVA 6 zorgde voor dit feit. In de laatste wedstrijd werd tegenstander en concurrent Serve 71 7 verslagen met 3-2, wat genoeg was voor de titel in 6B. Rob van Doorn was de grote man deze avond. Hij bleef heel gemakkelijk ongeslagen door zowel Boon als Klinje in drie games te verslaan. Gerrit Verhaar ging tegen deze beide tegenstanders ten onder, al was dat tegen Klinje wel heel erg nipt in vijf games. Het belangrijkste punt werd gemaakt door de winst in het dubbel. Rob en Gerrit waren daarin veel te sterk voor de tegenstander. Uiteindelijk dus een goede uitslag wat voldoende was voor het kampioenschap in 6B. Het was een vreemd seizoen doordat per speelronde de stand wel veranderde. Maar TTVA 6 was op het einde gewoon het beste bij de les. ROB VAN DOORN EN GERRIT VERHAAR VAN HARTE GEFELICITEERD MET HET BEHAALDE KAMPIOENSCHAP.