Rien de Heer presenteert bundel Caleidoscoop

Zoals jullie allemaal wel weten herbergt onze vereniging een schrijver dichter die in het verleden al eens wat bundeltjes het daglicht heeft doen zien. Nu heeft hij de afgelopen weekend  zijn weet ik hoeveelste gepresenteerd en een literair spionnetje van TTVA was daar volledig onopvallend bij aanwezig.

Bij aankomst bij het onderkomen waar deze presentatie plaatsvond werd mij al snel duidelijk dat deze de vergelijking met het boekenbal niet echt aankon.  Een klein hokkie waar normaliter een paar lokale grootheden hun programma’s voor de lokale radio in elkaar zet, was dus gekozen als decor voor dit heugelijke en grootse feit. Het ging hier dus om de bij ons wel bekende Rien de Heer die zijn laatste bundel Caleidoscoop aan een beperkt gezelschap presenteerde.  Rien die bij ons dus bekend is om zijn luie tafeltennis en als de man met de dodelijke counter punch. Jawel!! Die Rien dus!!

De bundel is ontstaan in samenwerking met het gelijknamige radioprogramma, wat wordt uitgezonden bij de lokale omroep van de Alblasserwaard ‘Klokradio’. Rien krijgt voor elke uitzending de opdracht om een fraai gedicht te schrijven bij een bekend of minder bekend populair nummer. Dit nummer met gedicht zijn dan dus te beluisteren één maal per maand op de zaterdagavond tussen zes en acht uur. Via social media en andere kanalen konden mensen nummers aandragen waar Rien dan een gedicht bij moest maken. In totaal zijn er 175 van deze gedichten dus nu gebundeld en dat heeft een bijzonder leuk stukje proza opgeleverd.

De eerste bundel werd overhandigd aan Linda, al 25 jaar een goede vriendin van Rien die er bijzonder mee vereerd was. Hierna werden er nog wat oude koeien uit de sloot gehaald. Als spionnetje van TTVA kon ik natuurlijk niet uit de school klappen, al had ik natuurlijk wel wat kleurrijke en schokkende stories kunnen vertellen over Rien en het ping-pongen zeg maar.  Na een versnaperingetje is uw spionnetje door de achterdeur onopvallend weer in de donkere en grijze avond verdwenen.

En o ja, Mocht je de bundel willen bestellen, dat kan dus bij Rien himself.