Ron Kappen voor 16+

Het podium van het A toernooi. Clubkampioen Ron Kappen wordt op links geflankeerd door de verrassende nr. 2 Frank Jaquet en nr. 3 Yannick Geerlings.

Al om 9:30 zaten de eerste spelers aan de koffie en de verse hazelnoottaart. Gerrit moest helaas verstek laten gaan vanwege ziekte. Een nieuw lid, die bijna nog door niemand is gezien, kwam niet opdagen en had zich ook niet tijdig afgemeld. Gelukkig had Henk Mes zich van tevoren opgeworpen als reserve. Hij rommelde wat in de voorraadkast en kwam er met een batje uit. Verbazingwekkend genoeg had hij geen clubkleding aan. Dus in zijn dikke joggingsbroek en dito vest startte hij zijn wedstrijden. Diezelfde Henk had ook het speelschema gemaakt. In de voorrondes waren er vier poules met vier spelers. Er werd gespeeld in best of three. Alleen bij de A poule werd er gespeeld in best of five. De beste twee spelers zouden naar de A poule gaan om voor de titel clubkampioen 2023 te strijden. De laatste twee gingen door naar B poule, het troosttoernooi dus.

Arie Sloof mocht gelijk warmdraaien tegen Yannick Geerlings die herstellende is van een longontsteking. Maar het leek alsof Arie niet echt op volle toeren kon draaien. Later tegen Ronald liet hij nog een aardig staaltje Arie-afslaan zien, helaas voor hem was Ronald in de beslissende set te sterk.

Ronald Muskiet had een lange autorit achter de rug en kwam direct in actie tegen Gert Baas. Gert is nog niet zo lang lid, maar wat stond hij te ballen! (Dit beloofd nog wat voor in de aankomende competitie.) De eerste set kon hij zijn mannetje staan en verloor die net in 11-9. Maar nadat Ronald zijn tactiek had aangepast kwam Ronald al spinnend in vorm. Dit resulteerde ook in een winst tegen Yannick die nog moest bijkomen van zijn vorige wedstrijden. Ronald ging net als Yannick door naar de A poule, maar was kansloos tegen de sterke Frank.

De spannende wedstrijd die er vervolgens uitsprong was tussen Frank Jaquet en Wim Verschoor. Frank bracht de ballen knap terug, maar Wim wist de derde set vol overtuiging te winnen. Wim en Frank gingen beiden door naar A Poule. Wim moest gelijk aantreden tegen Yannick. Wim bood in de tweede set goed weerstand, bleef dichter bij de tafel dan anders. Maar Yannick was toch te sterk en won de partij. Wim (en anderen) betreurde het dat hij niet meer partijen kon spelen tijdens deze clubkampioenschappen. Deze feed forward wordt door de activiteitencommissie meegenomen naar volgend jaar : ) Een saillant detail, Wim had in de voorrondes veruit de meeste punten gescoord, namelijk 80!

Izak Fiole leek een diesel. Zijn eerste sets tegen Frank en Wim verloor hij duidelijk. Echter zijn tweede sets verloor hij nipt van hen! Had er meer ingezeten als er voor de best of five gespeeld was!? Tegen Willem – Jan Leenhouts, ook een nieuw lid, was het best een spannende partij. Dit was tevens de beste wedstrijd van Willem – Jan. Hij bood heel goed tegenstand tegen Izak die nu lekker was warmgedraaid. Willem – Jan vond het leuk om tijdens deze kampioenschappen zijn eerste wedstrijdervaring op te doen. Hij is van plan om de komende tijd meer partijtjes te spelen, om straks bij de competitie goed voor de dag te komen.

Henk mocht zijn ‘nieuwe’ batje in zijn nieuwe ‘club outfit’, uittesten tegen Rien de Heer. Na de eerste set te hebben verloren, leek het alsof Henk beter ging spelen dan ooit. Alle partijen in zijn poule had hij met gemak gewonnen. Rien had een keurige wedstrijd tegen Nico Barten gespeeld. Rien hoefde hier geen stap voor te (ver)zetten. Even liet hij Nico in de waan dat hij kon winnen, maar net als vorig jaar ging Nico glansloos ten onder. Ruth Sloof speelde haar eerste wedstrijd tegen Nico. De eerste set was een eitje, totdat Nico, Ab nabootste. Dit was zeer succesvol voor hem. Tegen Rien had Ruth meer geluk en versloeg hem in twee sets.

Paul Stolk nam het op tegen de schuifkampioen. Tijdens de wedstrijd begon Ab te praten, meestal een teken aan de wand. Paul mopperde na afloop dat alles misging en dat hij niet tevreden was over zijn wedstrijden. Echter, hij had wel knap gewonnen van Ab.

Ondertussen werd de innerlijk mens goed verzorgd door onze voorzitter, Peter Houmes. Hij tafeltenniste niet mee. De ene tosti was nog niet klaar of de volgende wilde weer een broodje worst. Ik denk dat Peter sinds zijn pensioen niet meer zo hard heeft gewerkt!

Rob van Doorn deed het niet onverdienstelijk! Tegen de meest gevreesde tegenstander Ron Kappen had hij nog best een bal in de pap: 11-7 en 11-9. Ron had dan wel gewonnen, maar Rob had zeker niet slecht gespeeld. Ook tegen Paul had Rob schitterend zijn aanvallen weten te openen. Daarom was het verdiend dat Rob naar de A poule ging. Helaas lukte het niet om daar in zijn eerste partij de service ballen van Henk op te vangen en ging hij onderuit met 3-1.

Ruth en Arie ontmoetten elkaar in de B poule. Arie had net zijn energie gegeven in de wedstrijd tegen Willem-Jan (11-0 & 11- 2). Voor de wedstrijd tegen Ruth kwam er wat zweet aan te pas, maar het baatte niks. Met 11- 6 & 11-7 droop hij af. Gert verloor heel nipt van Rien. En Ab moest alle zeilen bijzetten om niet van Izak te verliezen. Voor Arie en Paul volgde een zeer spannende wedstrijd die in het voordeel van Paul eindigde. Uiteindelijk speelden Rien en Ruth voor de derde en vierde plaats. Voor de tweede keer, die dag, verloor Rien van Ruth, dit keer in 3-0. Ab en Paul troffen elkaar weer, nu in de finale van de B poule. Paul was met twee sets voorsprong aan de winnende hand. Ab paste zijn speelstijl aan, nog meer schuiven, maar dan op Pauls backhand. Paul zakte, naar eigen zeggen, als een plumpudding in elkaar. In vijf sets wist Ab de winst netjes binnen te halen en werd kampioen van de B poule!

Het podium van het B toernooi. Ab de Groot wordt op links geflankeerd door nr. 2 Paul Stolk en op rechts door Ruth Sloof.

De wedstrijden voor de A poule werden door Henk geloot. Voordat hij de loting bekend maakte, verontschuldigde hij zich dat het écht héél eerlijk is gegaan. Henk lootte tegen Rob, statistisch gezien zou dat de zwakste tegenstander van de A poule zijn… Henk ging door naar de halve finale…Daar trof hij de solide Frank. Met een 3-1 overwinning voor Frank, had Henk toch knap gepresteerd met niet zijn eigen batje! Ron hield zijn hoofd in de halve finale warm met een muts en won na een leuke partij in vijven tegen Yannick. Verrassend stond Frank in de finale tegen Ron. Ron kreeg het niet cadeau, maar hij was toch te sterk voor Frank. Ron werd voor de 16 keer clubkampioen! Wat een prestatie!

Nog even een beeldje van de grote finale. We konden de toekomstige clubkampioen niet van de voorkant fotograferen. Dat beeld was namelijk niet geschikt voor 16 jaar en ouder.

De dag werd afgesloten met heerlijk eten van de Chinees. Jaap onze trouwe ex barman kwam nog gezellig mee eten. Al met al een sportieve dag met mooie herinneringen.

Wist je dat

…Henk bijna niet meer thuiskwam, hij kon zijn auto amper uitklimmen om naar huis te lopen (vermoeidheid.?.)

…Ronald filmpjes heeft gekregen van zijn wedstrijden om deze te analyseren om zo NOG beter te worden

…Ron, geen wedstrijdritme had en dat hij het afgelopen jaar maar een keer of vier is gesignaleerd op de training!!!