Spannende weken voor TTVA teams

ALBLASSERDAM – Het beloven nog een aantal spannende weken te gaan worden voor de meeste teams die deelnemen aan de voorjaarscompetitie. Wel is waar geen kampioenskansen maar in de meeste gevallen een keihard gevecht om degradatie te ontlopen. Voor TTVA 1 en 4 zijn er alleen nog theoretische kansen. TTVA 2 is reeds veilig en TTVA 3 en 5 hebben het nog in eigen hand.

22/4       TTVA 2 – Gorkum 5                        4e Klasse                             1-4

TTVA 2 vocht een spannend gevecht uit met het reeds gedegradeerde Gorkum 5. Ton de Boom verloor zijn beide enkelpartijen met 12-14 en 9-11 in de vijfde game. Er had echt veel meer ingezeten voor Ton als hij wat rustiger had geweest. Frank Jaquet  won het enige puntje van Jakub in drie games Ook het dubbel ging in de tas mee naar Gorkum. Een zware nederlaag tegen een reeds gedegradeerde tegenstander is niet echt iets om lekker bij je vrouw  mee thuis te komen. Maar TTVA 2 is reeds veilig en zo zwaar moet er dus ook weer niet aan getild worden.

22/4       TTVA 3 – Scyedam 4                      4e Klasse                             3-2

TTVA 3 begon heel scherp aan de wedstrijd tegen de nummer twee uit de stand. Zowel Peter Houmes als Ronald Muskiet wonnen hun eerste enkelpartij tegen Bestinck en Seypers. Daarna werd het dubbel verloren op een manier waarvan je tenen gaan krommen. Peter en Ronald kregen zoveel kansen maar bakte er helemaal niets van. Peter Houmes wist daarna netjes te winnen van Seypers. In de laatste partij kwam Ronald behoorlijk wat tekort tegen Besttinck.  Blijft wel een keurige 3-2 zege tegen een tegenstander die een stuk hoger staat in de stand. TTVA 3 heeft nog steeds alle kans om degradatie te ontlopen.

19/4/     HTV 3 – TTVA 4                                5e Klasse                             1-4

Een verrassend ruime zege voor TTVA 4 op het hoger ingeschatte HTV 3 in Hoornaar. Met Arie Sloof wederom als invaller voor de zieke Gerrit Verhaar wist Arie flink uit te pakken. Hij won zijn beide enkelpartijen van zowel Baan als de sterke den Besten. Ook Robert van Doorn wist goed in de pas te blijven door eveneens te winnen van genoemde tegenstanders. Alleen het dubbel moest door TTVA 4 worden ingeleverd. Jammer dat het eigenlijk weinig uitmaakt voor de stand. Men blijft namelijk de nummer laatst in de stand.

22/4       TTVA 5 – Dordrecht 11                  5e Klasse                             4-1

TTVA 5 heeft zich wel wat aangetrokken van de strenge woorden van de wedstrijdsecretaris. Men heeft de rode lantaarn nu weer doorgeven aan een naaste concurrent. Arie sloof wist zowel te winnen van Schram en Schaap. Vooral tegen Schram moest Arie diep gaan. Uiteindelijk won hij dus wel met 11-8 in de vijfde game. Ruth Sloof wist alleen te winnen van Schram en verloor met 10-12 in de vijfde game van Schaap. In het dubbel kwam men met 0-2 achter maar wisten Arie en Ruth goed terug te knokken en zelfs te winnen in vijf games. Een fraaie resultaat maar het blijft echt spannend in deze poule.