TTVA 1 behoud goede positie

ALBLASSERDAM – Ondanks het 3-2 verlies in de uitwedstrijd tegen TOGB 1, wist TTVA 1 zijn mooie positie in de stand te behouden. TTVA 2, 3 en 4 moesten hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. TTVA 5 deed door een 1-4 winst in Rotterdam weer hele goede zaken. Zij staan fier aan kop in 5D. TTVA 6 wist in Ameide de eerste overwinning van dit seizoen te boeken.

TOGB 1 – TTVA 1                                             2e klasse                             3-2        

TTVA 1 toog naar Berkel en Rodenrijs voor de terugwedstrijd tegen TOGB 1. Om even het geheugen nog even op te frissen, TTVA 1 was in de heenwedstrijd met 5-0 wat geflatteerd de grote winnaar. Nu was het geheel anders, maar men wist de schade gelukkig te beperken tot een 3-2 verlies. Positief en negatief nieuws. Wim Verschoor wist heel erg netjes zijn nul score ongedaan te maken. Yannick Geerlings kon zijn 100% score vrijdagavond niet vast houden. Yannick wist in zijn eerste partij tegen Bakker een 2-0 voorsprong in games niet te verzilveren. Wim Verschoor ging er daarna dik in drie games vanaf tegen Lia. Ook in het dubbel moesten Wim en Yannick hun meerdere erkennen in Bakker en Lia. Na het bakkie thee was het Wim Verschoor die na een ouderwetse knok partij tegen Bakker, in vijf games de gebalde vuist kon opsteken. Hij is hierdoor van die hatelijke 0 score verlost. Yannick Geerlings wist in de laatste partij van de avond de stand een nog best wel dragelijk aanzien te geven door in vier games te winnen van Lia. TTVA 1 staat nu met een punt achterstand keurig tweede in de stand.

TTVA 2 – Alexandria 66 5                             3e klasse                             1-4

Het begon allemaal zo lekker voor TTVA 2 door de 3-0 winst van Nico Barten op Thijssen van Alexandria. Nico speelde zo ie zo weer heel erg goed deze avond. Henk Mes daar in tegen speelde de gehele avond als een natte krant. Tegen zowel Pol als Thijssen speelde hij inspiratieloos en ging dus ook twee keer met 3-0 de bietenkar op. Ook het dubbel van Mes en Barten stond nu niet echt bol van de hoogtepunten (1-3).
De mooiste partij van de avond was die tussen Nico Barten en Pol. Nico speelde gewoon goed maar moest met 12-14 in de vijfde game toch zijn meerder erkennen in Pol. TTVA 2 staat een beetje troosteloos op de 1 na laatste plaats in de stand.

Kwiek 4 – TTVA 3                                            4e klasse                             3-2

TTVA 3 kwam in Waddinxveen nog wel op een 1-2 voorsprong. Ronald Muskiet wist in een razend spannende partij in vijf games te winnen van Marchand. Ab de Groot deed precies het tegenovergestelde tegen de Jong-Verheul. Ook het dubbel werd over de volle vijf games uitgevochten. Ronald en Ab waren het koppel die uiteindelijk aan het langste eind trok. Hierna was de koek voor TTVA 3 wel helemaal op. Zowel Ab als Ronald werden door Marchand en de Jong-Verheul in drie games gemakkelijk aan de kant geschoven. TTVA 3 staat gedeeld vierde in de stand.

TTVA 4 – Serve 71 3                                        4e klasse                             2-3

Wederom een 3-2 verlies voor de mannen van TTVA 4. Frank Jaquet startte nog wel goed met een 3-0 winst op Benschop. Ton de Boom ging er hierna heel erg dik in drie games van af tegen v/d Merwe. Ook het dubbel ging verdiend naar Serve 71. Frank Jaquet moest daarna zijn meerdere erkennen in v/d Merwe. Het slot akkoord werd in de laatste partij van de avond gegeven door Ton de Boom. Hij was in drie games te sterk voor Benschop. TTVA 4 staat met 9 uit 6 op een troosteloze laatste plaats in de stand.

Alexandria 66 8 – TTVA 5                            5e klasse                             1-4

De Familie Sloof van TTVA 5 heeft het de laatste weken flink op de heupen gekregen. Na de ruime winst van vorige week wist men wederom een ruime overwinning te behalen. Afgelopen dinsdag werd er keurig afgerekend met Alexandria 66 5. Het verrassende was wel dat nu eens niet Arie Sloof de boventoon voerde, maar Ruth Sloof die op oorlogspad bleek te zijn. Met agressief spel wist zij zowel Pattanayak als Visser in drie games helemaal zoek te spelen. Het enige puntje wat in Rotterdam bleef kwam door het verlies van Arie tegen Pattanayak. In de dubbelpartij moesten de Sloofjes nog wel even aan de bak. Maar ook deze partij wist men in vijf games te winnen. TTVA 5 staat na 6 speelrondes fier aan kop met twee punten meer dan concurrent Tavernie 4.

Lekpongers 2                                                    6e klasse                             2-3

Ja hoor daar is ie dan! De eerste overwinning van het seizoen voor TTVA 6. Zowel Robert van Doorn als Gerrit verhaar wiste hun eerste partij tegen Molenaar en Veenvliet te winnen. Daarna werd ook het dubbel na een spannend gevecht in vijf games door Robert en Gerrit binnen gesleept. Wat er daarna gebeurde weet nog steeds niemand. Was in de rust van de wedstrijd het bakkie thee misschien verkeerd gevallen? Of stonden er te veel mooie dames langs de kant in Ameide? Niemand die het ooit zal weten. Het geval was namelijk dat zowel Gerrit als Robert hierna beide in vijf games ten onder gingen tegen Molenaar en Veenvliet. Met 6 uit 5 is TTVA 6 helaas de rode lantaarndrager in de stand.