TTVA 1 blijft kampioenskandidaat

ALBLASSERDAM  – TTVA 1 blijft in het spoor van de koplopers. Men heeft slechts een puntje achterstand op de twee koplopers. De 4-1 winst op Salamanders 5 was daar debet aan.  TTVA 2, 3 en 4 strijden tegen degradatie. TTVA 5 ziet zijn kans op het kampioenschap (zonder zelf te spelen) groter worden door een dik verlies van zijn naaste concurrent. TTVA 6 staat er na de derde opeenvolgende overwinning weer een stuk beter voor.

TTVA 3 – Dordrecht 7                                    4e klasse                             2-3         (inhaal 20 oktober)

TTVA 3 moest op 20 oktober de inhaalwedstrijd tegen nummer laatst Dordrecht 7 spelen. Het verschil tussen de twee teams was klein. Zowel Ab de Groot als Rien de Heer moesten beide het onderspit delven tegen Vasseghi. Rien de Heer deed dit wel in vijf games. Zowel Ab als Rien wisten wel te winnen van Slotboom. Ab de Groot en Ronald Muskiet gingen in vier games ten onder tegen het Dordtse dubbel. Uiteindelijk dus een kleine nederlaag voor TTVA 3.

TTVA 6 – Lekpongers 2                                 6e klasse                             3-2         (Inhaal 16 oktober)

Ook TTVA 6 moest op 16 oktober inhalen tegen Lekpongers 2 uit Ameide. Net als in de heenwedstrijd werd er ook nu met 3-2 gewonnen van deze tegenstander. Zowel Gerrit Verhaar als Robert van Doorn moesten duidelijk hun meerdere erkennen in den Otter. Ze wisten beide dan wel weer te winnen van Molenaar. Door winst in het dubbel in vijf games wisten Gerrit en Rob de winst binnen te spelen.

 

TTVA 1 – Salamanders 5                               2e klasse                             4-1

Afgelopen maandagmiddag moest in allerijl Wim Verschoor nog worden ingevlogen ter vervanging van zijn teamgenoot Yannick Geerlings, die net te horen had gekregen dat hij een longontsteking had opgelopen. Hij zal dus enige tijd nodig hebben om hiervan te herstellen. Maar Wim kweet zich als vervanger uitstekend van zijn taak. Hij won zijn beide enkelpartijen tegen van Reeuwijk en Stuip in resp. vier en vijf games. Peter van Dijk won ook zijn beide enkelpartijen en bracht TTVA 1 op deze manier erg dicht bij een maximale score. Het dubbel van Wim en Peter ging echter heel erg krap in vijf games naar de tegenstander uit Wateringen. Keurige uitslag en TTVA 1 blijft op deze manier echt meedoen om het kampioenschap in 2D.

TOGB 4 – TTVA 2                                             3e klasse                             3-2

TTVA 2 toog maandagavond naar Berkel en Rodenrijs voor de terugwedstrijd tegen TOGB 4. Henk Mes was in zijn nopjes met de snelle omstandigheden in de zaal. Dat bleek al in zijn eerste partij tegen de sterker geachte Joost Zoetemelk. Naar verlies in de eerste game wist Henk de bakens knap te verzetten en in vier games te winnen, wat hem ook weer eens wat extra puntjes opleverde voor zijn Elo-rating. Tegen de Jong ging het op precies dezelfde manier. Ook hier verlies in de eerste game en had daarna geen enkel probleem meer om de winst naar zich toe te trekken. Nico Barten was snot verkouden en kon hierdoor niet echt diep gaan. Het was vooral jammer dat hij er tegen de Jong maar net met 12-10 in de vijfde game vanaf ging. Het dubbel was verbazingwekkend. Na een 0-2 voorsprong werden Henk en Nico eigenlijk afgeslacht in de drie volgende games. TTVA 2 staat eigenlijk een beetje troosteloos op de één na onderste plek in de stand.

TTVA 3 – Scyedam 6                                      4e klasse                             2-3

TTVA 3 kreeg precies dezelfde uitslag te verwerken als in de uitwedstrijd tegen Scyedam 5. Alleen Ab de Groot was eigenlijk de positieve uitzondering. Hij won zowel van van Hermen-van Lente als van Rieken in drie games. Rien de Heer wist niet echt te overtuigen deze avond. Hij verloor van Rieken en ook tegen Hermen-van Lente kon hij geen potten breken. Veel te gehaast en zonder al te veel concentratie kom je dus niet ver. Wat misschien nog wel het meest pijn deed was dat hij maar liefst 63 ELO punten verloor op zijn ranking. Hij is hiermee dus in de krochten van TTVA terecht gekomen. Ook in de dubbelpartij hadden Rien en Ab niet veel in te brengen. Het was zelfs af en toe kolderiek te noemen. Gewoon een verdiende (kleine) nederlaag.

Vriendenschaar 10 – TTVA 4                      4e klasse                             5-0

Dan speel je bij de koploper in Gouda en neem je het geheime wapen mee uit team 3 als invaller mee. Er werd eigenlijk wel wat verwacht van invaller Ronald Muskiet, die speelde voor de geblesseerde Ton de Boom. Tegen Brummelen wist hij er nog wel een vijfde game uit te halen maar het was niet voldoende. Tegen Bokhove ging hij er drie games gladjes van af. Het geheime wapen werkte dus niet echt. Nog slechter ging het met Frank Jaquet. Vanuit de vijfde positie achter de tafel lukte het hem niet om echt tegenstand te bieden. Ook het dubbel van Frank en Ronald ging naar de koploper uit Gouda. Dat was misschien nog wel het enige excuus wat men kon aandragen. Men speelde als nummer laatst tegen de koploper.

TTVA 5 – Twenty-one Up 12                       5e klasse                             Verplaatst naar 6 november

TTVA 6 – Sliedrecht Sport 6                        6e klasse                             4-1

Dit is alweer de derde opeenvolgende overwinning voor TTVA 6. Men klimt hierdoor naar een gedeelde 3e plek in de stand en heeft weer wat kleur op de wangen. Werd er uit nog met 3-2 verloren van deze tegenstander, nu ging het geheel anders. Robert van Doorn wist redelijk gemakkelijk te winnen van zowel Treur als Andriesse. Gerrit Verhaar wist ook te winnen van Treur, maar ging er na een kraker tegen Andriesse in vijf games vanaf. Maar hoe knap was het dubbel? Robert en Gerrit kwamen met 0-2 achter maar wisten het tij toch nog te keren en met 3-2 te winnen. Fraaie zege voor TTVA 6.