TTVA 1 en 2 terug aan het front

ALBLASSERDAM – TTVA 1 wist afgelopen vrijdagavond knap te winnen in Rotterdam. Ook TTVA 2 was die zelfde avond MES scherp. Zij wisten koploper Tavernie met een nederlaag naar huis te sturen. Beide teams hebben hun lot nu weer helemaal in eigen handen. Kampioen in spe TTVA 4 wist in Krimpen a/d IJssel netjes te winnen van het Trefpunt. Ook TTVA 5 en 6 wisten een te winnen. Dit allemaal in schril contrast met de situatie van TTVA 3. Ook in de 6e speelronde wist men niet te winnen.

Twenty-one Up 5 – TTVA 1                                         2e klasse                             2-3

TTVA 1 draaide de uitslag van de eerste speelronde heel netjes om in Rotterdam. Zowel Wim Verschoor als Peter van Dijk wisten te winnen van Steenhorst. Wim ging dit het gemakkelijkst af en Peter had daar vijf games voor nodig. Beide verloren van v/d Akker. Peter deed nipt in vijf games en Wim had niets in te brengen tegen deze speler. Het dubbel werd dus de sleutel tot de winst deze avond. Wim en Peter trokken in vijf games aan het langste eind. Twee overwinningen op rij en TTVA staat er op eens best wel weer aardig op. Men staat gedeeld 3e, maar alles staat heel dicht op elkaar en dus is het nog steeds heel erg spannend.

TTVA 2 – Tavernie 2                                                      3e klasse                             3-2

Het was de avond van Henk Mes. Hij wist tegen koploper Tavernie 2 fraai uit te halen. Zowel voor Willemse en Haag was hij in vier games te sterk. Aan het eind van de avond had hij van geluk wel willen dansen op een kantine tafel, maar fatsoenlijk als Henk is deed hij dit dus maar even niet. Nico Barten wist in een spannende partij ook met 13-11 in de vijfde game af te rekenen met Haag. Wat was het jammer dat het dubbel met dezelfde cijfers maar nipt verloren ging. Men had de koploper echt een dreun kunnen verkopen. TTVA 2 gaat nu een paar belangrijke weken te gemoed, met wedstrijden tegen naaste concurrenten en daar zullen echt ook punten tegen gepakt moeten gaan worden.

TTVA 3 – Serve 71 4                                                       4e klasse                             2-3

TTVA 3 zit in de brandt!!!! En dat is voorzichtig uitgedrukt. Ook de wedstrijd tegen Serve 71 4 ging nipt verloren. Zowel Peter Houmes en Frank Jaquet wisten wel te winnen van Van Gent, maar moesten beide v/d Merwe feliciteren, al was Frank wel heel dicht bij de winst tegen deze speler. Met 10-12 in de vijfde game de bietenkar op gaan, wordt je niet gelukkig van. Ook het dubbel ging vrij gemakkelijk mee in de tas naar Hendrik-Ido Ambacht. Waarom is dit stukkie zo kort hoor ik sommige denken. Wel het feit is dat de schrijver er van in tranen is!!!

Trefpunt 3 – TTVA 4                                                      5e klasse                             2-3

Koploper TTVA 4 toog naar Krimpen a/d IJssel voor een onderhoud met Trefpunt 3. Het ging wat lastig maar er werd wel krap gewonnen. Ab de Groot was de grote man deze avond. Hij won van v/d Lee in vijf games en deed hetzelfde tegen Gijze in vier games. Ronald Muskiet moest tegen beide tegenstanders het onderspit delven, al was dit wel heel erg nipt. In beide partijen gebeurde dit in vijf games. Het dubbel was dus alles beslissend. Ab en Ronald kunnen samen goede cijfers overleggen als het gaat om het winnen van dubbel partijen. Ook nu waren ze de bovenliggende partij en dat deden ze in vier games. Deze krappe overwinning leverde in de stand zowaar een extra puntje voorsprong op, op de concurrentie voor de titel.

Twenty-one Up 8 – TTVA 5                                         5e klasse                             3-2

Na een lang en slopend weekend moest TTVA 5 de maandag er op in Rotterdam aantreden tegen Kampioenskandidaat Twenty-one Up 8. De open Zijster kampioenschappen van de zaterdag ervoor hakte er wel aardig in bij de fam. Sloof. Zowel Arie als Ruth wonnen van Halipa, maar verloren van Seyedi. Ook het dubbel bleef in Rotterdam. Deze werd in vijf spannen de games verloren. Het was zo ie zo wel een spannende avond met de wetenschap dat vier van de vijf partijen gespeeld werden in de maximale vijf games. In de stand staat TTVA 5 nog wel twee punten voor op deze tegenstander, maar deze heeft een wedstrijd minder gespeeld. Het gaat dus lastig worden om daar tegen op te boksen.

Shot 65 3 – TTVA 6                                                         5e klasse                             1-4

TTVA 6 zal nog een paar ven dit soort uitslagen nodig hebben om degradatie te kunnen ontlopen. Zowel Rob van Doorn als Gerrit Verhaar wisten hun eerste enkelpartij tegen Schoenaker en Terlouw te winnen. Ook het dubbel werd dik in drie games in winst omgezet. Het was Gerrit Verhaar die tegen Schoenaker de enige veer van de avond moest laten. Hierna was Rob veel te sterk voor Terlouw. Een mooie uitslag voor TTVA 6 maar er moet zoals gezegd nog wat meer van dit gerealiseerd gaan worden.