TTVA 1 kan degradatie niet afwenden.

ALBLASSERDAM – TTVA 1 had afgelopen week een dubbel programma waarin men op papier degradatie nog kon afwenden. Het is helaas niet gelukt. Afgelopen maandag was na de nederlaag tegen koploper Taveba 2 al reeds duidelijk dat het niet meer ging gebeuren voor TTVA 1. Na één seizoen 2e klasse zal men het dus weer een treetje lager moeten gaan acteren.  Ook TTVA 3 en 4 zijn reeds gedegradeerd. TTVA 5 kan het zwaard van Damocles nog ontlopen. Maar dan moeten er komende week bij koploper NTTC 5 wel twee punten gepakt gaan worden.

TTVA 1 en 4 hadden beide een dubbel programma afgelopen week.

2/5         Taveba 2 – TTVA 1                                          2e Klasse                             4-1

TTVA 1 toog afgelopen maandag naar Barendrecht voor de ontmoeting tegen koploper Taveba 2. In de heenwedstrijd wisten Remco en Wim geduchte tegenstand te bieden. Nu was het verschil duidelijk groter. Krohne en Boudestein van Taveba waren in de enkelpartijen gewoon de baas. Alleen het dubbel werd in vijf spannende games nog door TTVA 1 gewonnen. Het doek is voor TTVA 1 nu definitief gevallen. Men kan degradatie niet meer ontlopen.

4/5         TTVA 1 – Alexandria 66 2                            2e Klasse                             4-1

TTVA 1 kon alleen het gevecht nog aangaan om de rode lantaarn over te doen aan de tegenstander van deze avond. Men deed dit met overtuiging. Remco Schimmel wist knap van zowel Thijssen als Pol te winnen. Ook het dubbel werd na een spannend gevecht binnen geharkt. Zo stond men eigenlijk wel wat verrassend met 3-0 voor  bij de thee. Ook Wim Verschoor wist van Pol te winnen maar verloor dik van Thijssen. Een mooie overwinning voor TTVA en men deed de laatste plek in de poule definitief over aan Alexandria 66 2.

4/5         Dordrecht 7 – TTVA 2                                    4e Klasse                             1-4

Het is wat laat maar het begint de laatste wedstrijden echt te lopen bij TTVA 2. Het gevoel van reeds veilig te zijn zal daar wel een rol in hebben gespeelt. Ton de Boom is het gehele seizoen al niet te volgen maar op deze avond gelukkig ook niet voor zijn tegenstanders. Ton was zowel te sterk voor van Heeren als Werd. Frank Jaquet wist ook te winnen van van Heeren. Ook het dubbel was een prooi voor Ton en Frank. Mooie zege als afsluiter van het seizoen.

2/5         Dordrecht 8 – TTVA 3                                    4e Klasse                             1-4

Dit was een wedstrijd met een verhaal. Tegenstander Dordrecht kon een geweldige stap zetten op weg naar het kampioenschap. Dordrecht had namelijk de heenwedstrijd tegen het reeds gedegradeerde TTVA 3 met 0-5 gewonnen. Dordrecht had de hulp ingeroepen van een professionele coach, de alom gerespecteerde Ben de Hoop. TTVA 3 had er maling aan en kwam met 0-1, 0-2 en zelfs met 0-3 voor, door zeges van Ronald Muskiet en Peter Houmes en ook het dubbel. Vooral het spel van Ronald Muskiet baarde opzien. Het gehele seizoen heeft hij staan te schutteren maar uitgerekend als het eigenlijk niet meer hoeft speelt hij de sterren van de hemel. Verkeerde timing dus!! Ronald won namelijk ook zijn tweede enkelpartij. Peter Houmes was zo sociaal om de tegenstander nog een puntje te gunnen. Maar de schade voor Dordrecht 8 was reeds aangericht. Zij konden het kampioenschap op hun buik schrijven. Zoal Ronald als Peter gingen dus met een big smile de deur weer uit bij Dordrecht.

4/5         TTVA 4 – Nileta 1                                            5e Klasse                             1-4

Het reeds gedegradeerde TTVA 4 kon tegen de buren uit Nieuw-Lekkerland de schade niet beperken. Nileta 1 had op voorhand nog kans op het kampioenschap en hield die ook levend tegen TTVA 4. Joop den besten van Nileta was veel te sterk voor zowel Rob van Doorn als Gerrit Verhaar. Ook het dubbel ging in de tas mee naar Nieuw-Lekkerland. Alleen Rob van Doorn wist een puntje af te snoepen door Frans de Jong in drie games te verslaan. TTVA 4 zou nog van waarde kunnen zijn voor Nielta 1 door op de vrijdagavond het naaste concurrent van Nileta 1 lastig te maken.

6/5         TTVA 4 – Lekpongers 1                                 5e Klasse                             3-2

TTVA 4 nam op een positieve manier afscheid van de 5e klasse. Men verraste de nummer drie in de stand door een 3-2 zege. Zowel Gerrit Verhaar als Rob van Doorn wisten te winnen van Veenvliet  en ook het dubbel ging in drie games naar TTVA 4 Gerrit en Rob verloren dus beide hun partij tegen Mulckhuyse die gewoon te sterk was, Volgend seizoen dus 6e klasse maar dat is geen schande.