TTVA 1 krijgt pak op de broek (2X)

ALBLASSERDAM – Een dubbel programma voor TTVA 1 afgelopen week. Op maandag kreeg met thuis een 1-4 verlies te slikken tegen Avanti 5 en vrijdag werd men afgeserveerd door koploper Taveri 1. Ook TTVA 2 deelt in die malaise. Zij werden met 4-1 weer naar huis gestuurd door Gorkum 4. TTVA 3 wist in Gouda de schade beperkt te houden. TTVA 4 en 5 zijn voor de derde achtereenvolgende week de positieve uitzonderingen. TTVA 6 leed de derde opeenvolgende nederlaag.

TTVA 1 – Avanti 5                                           2e klasse                             1-4

TTV 1 moest tegen kampioenskandidaat Avanti 5 de schade beperkt zien te houden. Op papier lukte dat niet helemaal maar in de praktijk waren er wel aanknopingspunten. Yannick Geerlings sloeg af tegen David Chow. Een tegenstander die moeilijk is te bespelen vanwege het feit dat hij speelt met lange noppen op de backhand. Yannick kwam met 0-2 achter maar wist met 17-15 de derde game te winnen en leek dus het tij te gaan keren. Ook de vierde game werd gewonnen en niets stond winst dus in de weg. Jammer genoeg verloor Yannick in de beslissende game zijn concentratie en ging er dus alsnog met 2-3 af. Wim Verschoor had niet al te veel in te brengen tegen Berkhout en verloor dus in vier games. Ook het dubbel was een prooi voor Avanti. Na de pauze Wist Yannick Geerlings het enige puntje van de avond binnen te halen door een vier games winst op Berkhout. De laatste game van deze partij wist Yannick zelfs een 11-0 te bewerkstelligen. In de laatste partij van de avond ging Wim Verschoor ook tegen Chow in vier games onderuit. Een duidelijke 1-4 winst dus voor de mannen uit Hazerswoude.

Taveri 1 – TTVA 1                                            2e klasse                             5-0                         (inhaal)

TTVA 1 speelde vrijdag in Riderkerk een inhaalwedstrijd tegen Taveri 1, dat bovenaan staat in 2B. Zowel Wim Verschoor als Yannick Geerlings konden niet voorkomen dat TTVA 1 dik onderuit ging. v/d Burg en v/d Toorn waren simpelweg veel te sterk voor het duo van TTVA 1. Alle partijen gingen in drie of vier games naar de tegenstander. Wat het verschil duidelijk weergaf.

Gorkum 4 – TTVA 2                                        3e klasse                             4-1

Met Peter Houmes als invaller voor de zieke Nico Barten, toog TTVA 2 afgelopen vrijdagavond naar Gorkum. Het was de bedoeling dat men nu eindelijk de punten zou gaan pakken, maar men kwam redelijk bedrogen uit. De 4-1 Nederlaag was wel geflatteerd te noemen, gezien het feit dat er drie partijen maar nipt verloren gingen in vijf games. Peter Houmes deed dit tegen zowel v/d Brom  als v/d Akker. Henk Mes ging er ook in vijf games af tegen v/d Akker maar won dan wel weer heel gemakkelijk van v/d Brom. Ook het dubbel ging in vier games naar Gorkum 4.

Vriendenschaar 6 – TTVA 3                        4e klasse                             3-2

Afgelopen dinsdag was TTVA 3 op bezoek bij Vriendenschaar in Gouda. Met de wetenschap dat het wel nuttig zou zijn als er gezien de stand een paar punten gepakt zouden worden. In de eerste partij ging Ton de Boom er hardt in drie games vanaf tegen Raghunath. Peter Houmes wist hierna netjes te winnen van Brok. En trok de stand weer gelijk. Het dubbel ging dan weer gemakkelijk naar Vriendenschaar. Peter Houmes verloor vervolgens van Ragunath. Ton de Boom won de laatste partij van de avond in vier games van Brok. Een krappe 3-2 nederlaag viel TTVA 3 dus ten deel.

TTVA 4 – Sliedrecht Sport 4                        5e klasse                             4-1

TTVA 4 blijft met grote cijfers winnen. Nu was Sliedrecht Sport 4 de klos. Met een uitstekend spelende Ronald Muskiet aan het roer wist TTVA 4 de koppositie weer wat te verstevigen. Rien de Heer won van  B. Oosterom maar verloor van R. Oosterom. Ronald Muskiet speelde deze avond als een jonge God. Hij wist de beide gebroeders Oosterom vrij simpel aan de kant te schuiven. Ook het dubbel van Muskiet en de Groot was te sterk voor de mannen uit Sliedrecht. 12 punten uit 3 wedstrijden is een fraaie uitgangspositie voor misschien wel iets heel moois.

TTVA 5 – TTC Erasmus 5                               5e klasse                             4-1

Ook TTVA 5 blijft de goede resultaten aan elkaar rijgen. Dit keer was het Rotterdams Erasmus de klos. Arie Sloof won zijn beide enkelpartijen van zowel v/d Berg als Pilch. Ruth Sloof Wist eveneens te winnen van v/d Berg maar moest Pilch na vier games feliciteren. Ook het dubbel van Arie en Ruth was veel te sterk voor het de tegenstander. Wederom dus een goede uitslag voor TTVA 5, wat ook een mooie uitgangspositie bied voor een mooie klassering.

TTVA 6 – HTV 3                                                5e klasse                             2-3

TTVA 6 gaf in de wedstrijd tegen het Hoornaarse HTV een zwaarbevochten 2-0 voorsprong uit handen. Rob van Doorn en Gerrit Verhaar wisten beide hun eerste enkelpartij te winnen van den Besten enden Breejen. Het dubbel met Gerrit en Rob had de voorsprong uit kunnen breiden, maar ze gingen heel erg nipt met 12-14 in de vijfde game ten onder. Dit was de ommekeer in de wedstrijd. HTV 3 trok vervolgens heel erg gemakkelijk de twee laatste enkelspelen naar zich toe. Zowel Gerrit als Rob konden hier niets aan afdoen. Voor TTVA 6 had er dus wel wat meer ingezeten dan dit krappe verlies.