TTVA 1 verliest slag om koppositie

ALBLASSERDAM – TTVA 1 heeft afgelopen vrijdag de slag om de koppositie verloren. In Waddinxveen werden Ron Kappen en Peter van Dijk op een 4-1 nederlaag getrakteerd door Kwiek 3. TTVA 4 deed goede zaken door concurrent voor de titel Scyedam 6 met 3-2 te verslaan. Ook TTVA 6 drukt zijn neus tegen het venster door een ruime overwinning op koploper Dordrecht 15. Verder nog zeges voor TTVA 3 en 7. Alleen TTVA 5 is een beetje in een negatieve spiraal terechtgekomen.

Kwiek 3 – TTVA 1                                                            2e klasse                             4-1

Koploper TTVA 1 vond in Waddinxveen zijn Waterloo. Kwiek de nummer twee in de stand had zich terdege voorbereid op de clash met Ron Kappen en Peter van Dijk. Eerstgenoemde raakte op deze avond zijn 100% score in dit seizoen dus kwijt. Ron kon het tegen Vermeulen niet bolwerken en werd er in drie games afgespeeld. Hij wist wel nog met veel pijn en moeite te winnen van Cammeraat, wat later het enige puntje van TTVA 1 deze avond bleek te zijn. Ook Peter van Dijk kreeg een pak slaag van Vermeulen. Tegen Cammeraat was het verschil wat minder groot, maar ook deze verloor hij helaas. Het dubbel van Ron en Peter was ook niet opgewassen tegen het dubbel uit Waddinxveen. Door deze ruime nederlaag moet TTVA 1 nu in de stand opeens naar onderen gaan kijken. Het zit namelijk nog al erg dicht op elkaar in deze poule.

TTVA 2 – De Repelaer 4                                               4e klasse                             Verplaatst naar 12 april

Dordrecht 9 – TTVA 3                                                   4e klasse                             2-3

TTVA 3 boekt redelijk goede resultaten in 4E. Met de langdurig geblesseerde Ton de Boom als Chauffeur, togen ze afgelopen woensdag naar Dordrecht. Frank Jaquet is begonnen aan zijn tweede jeugd als we de resultaten mogen geloven. Hij wist met redelijk gemak van zowel Schaap als Naaktgeboren te winnen. Peter Houmes moest alleen in Naaktgeboren zijn meerdere erkennen. Hij liet Schaap volledig kansloos. Jammer dat het dubbel met Frank en Peter nog niet helemaal naar behoren functioneert. Het Dordtse dubbel was in vier games te sterk. TTVA 3 staat heel erg stevig op een keurige 3e plek in de stand.

TTVA 4 – Scyedam 6                                                      5e klasse                             3-2

Door een kleine overwinning te boeken op naaste concurrent Scyedam 6, is TTVA 4 toch weer een puntje uitgelopen. Ab de Groot moest twee keer voluit gaan. Tegen Levy was dat net genoeg maar tegen v/d Dool dus net niet. Ronald Muskiet wist met overmacht zijn partij tegen v/d Dool in drie games te winnen. Tegen Levy kwam hij nog met 2-1 voor maar wist het niet over de streep te trekken. Het dubbel van Ab en Ronald bracht dus eigenlijk de beslissing deze avond. In vier games schoven zij Levy en v/d Dool aan de kant. TTVA 4 blijft het dus goed doen in de race om het kampioenschap.

TTVA 5 – Tavernie 4                                                      5e klasse                             1-4

Had TTVA 5 de uitwedstrijd tegen deze tegenstander nog met 1-4 weten te winnen, in de return was het dus vrijdagavond een geheel ander verhaal. Jeroen en Gerko van Bruchem waren duidelijk getergd afgereisd naar Alblasserdam. Alleen Arie Sloof wist in vier games te winnen van Jeroen. Rut Sloof ging er tegen zowel Gerko als Jeroen vanaf. Tegen laatstgenoemde was dit met 10-12 in de vijfde game. Ook de tweede enkelpartij van Arie Sloof tegen Gerko en de dubbelpartij gingen met minimaal verschil in vijf games verloren. TTVA 5 moet echt op gaan passen. Men staat nu op een plaats die aan het eind van de rit wel eens tot degradatie zou kunnen gaan leiden.

TTVA 6 – Dordrecht 15                                                 6e klasse                             4-1

Koploper Dordrecht 15 kwam afgelopen maandag van een koude kermis thuis na een bezoek aan Alblasserdam. TTVA 6 had de messen geslepen en trakteerde hun op een duidelijke 4-1 nederlaag. Robert van Doorn Bleef keurig ongeslagen door winst op zowel Hoedemans-van der Poel als Blom. Izak Fiole verloor van Blom maar won dik van Hoedemans-van der Poel. Ook het dubbel van Robert en Izak was te sterk voor het Dordtse dubbel. We moeten inmiddels ook TTVA 6 als kampioenskandidaat gaan zien. Men staat op de tweede plek met een wedstrijd minder gespeeld. Het zal echter heel erg spannend worden doordat de eerste vijf teams heel erg dicht op elkaar staan.

TTVA 7 – NTTC 7                                                             6e klasse                             4-1

Ook TTVA 7 pakte flink uit tegen NTTC 7. Dit was ook heel erg nodig vanwege het feit dat men op een degradatieplaats stond. Gerrit Verhaar stond deze avond met overtuiging te spelen. Hij was te sterk voor zowel Stolk als Legerstee. Willem-Jan Leenhouts deed ook een duit in het zakje door zijn 3-0 winst op Stolk. De dubbelpartij was wel de moeilijkste partij van de avond. Maar ook deze werd na vijf spannende games met 11-7 binnen gehaald. Door deze ruime zege heeft TTVA 7 de laatste plaats in de poule verlaten. Er is dus weer volledig zicht op lijfsbehoud.