TTVA 2 boekt benauwde zege

ALBLASSERDAM – 5 van de zes teams van TTVA speelde de afgelopen week een volledig inhaalprogramma. TTVA 2 wist het vege lijf te redden tegen de nr. laatst uit de stand. TTVA 5 en 6 wisten beide ook hun uitwedstrijd te winnen tegen resp. DFC 2 en Dordrecht 12. Alleen TTVA 3 en 4 zaten deze week aan de verkeerde kant van de score.

TTVA 2 – Twenty-one Up 7                                         3e klasse                             3-2

TTVA 2 moest afgelopen vrijdagavond aantreden tegen rode lantaarndrager Twenty-one Up 7 en had het niet gemakkelijk. Henk Mes moest zijn energie goed zien te spreiden na een Corona besmetting. Hij startte zijn eerste partij met een verlies in de eerste game. Daarna had hij echter geen kind meer aan Hoogervorst en wist dus in vier games te winnen. Nico Barten zit de afgelopen weken een beetje in een dip. Dit was goed te zien in zijn eerste partij tegen Koops. Nico ging er dik af in drie games. Het dubbel was echt een triller.  Henk en Nico deden er alles aan maar de tegenstander was uiteindelijk met 9-11 in de vijfde game te sterk. Hierna vocht Henk Mes een battle uit met Koops. Henk won de eerste twee games gemakkelijk met 11-4 maar kwam toen in de problemen door wat tekort aan energie. Maar hij wist zich in de vijfde game terug te vechten en wist uiteindelijk de partij nog te winnen. Een zware taak lag dus op de schouders van Nico Barten. Hij moest het beslissende puntje binnen gaan halen tegen Hoogervorst. Hij deed dit met gemak in drie games. Een benauwde 3-2 zege dus voor TTVA 2 wat een voorlopige 3e plaats oplevert in de stand.

TTVA 3 – Drivers 1                                                         4e klasse                             1-4

Koploper Drivers 1 was afgelopen vrijdagavond te gast in Alblasserdam. Zij lieten er simpelweg geen onduidelijkheid over bestaan wie de sterkere was die avond. Zowel Ton de Boom als Peter Houmes hadden weinig in te brengen tegen Visser en Boxman. Alleen het dubbel ging deze avond naar TTVA 3. Dit kwam door het op het laatste moment invliegen van Frank Jaquet. Samen met maatje Ton de Boom waren zij in vijf games te sterk voor het Hardinxveldse duo. TTVA 3 staat stevig op de 3e plaats in 4A.

Dordrecht 8 – TTVA 4                                                   5e Klasse                             3-2

TTVA 4 kwam niet zonder kleerscheuren terug uit Dordrecht afgelopen woensdag. Rien de Heer had een bijzondere lastige avond. Hij verloor zowel van Samba ???? als van v/d Boomgaard. De laatste genoemde maakte hij het wel echt moeilijk maar ging toch in vijf games ten onder. Ronald Muskiet had de avond van zijn leven. Tegen v/d Boogaard wist hij een spannende vijf-gamer uiteindelijk in winst om te zetten. Tegen Samba had hij niet echt veel moeite en ook die tegenstander ging er dus af tegen Ronald. Jammer dat de heren van TTVA 4 het dubbel uit hun vingers lieten glippen. Het Dordtse duo was daarin in vijf games net iets te sterk. TTVA 4 staat stevig op de 2e plaats en het lijkt er op dat zij daar ook niet meer vandaan gaan komen.

DFC 2 – TTVA 5                                                                5e klasse                             0-5

De uitslag geeft eigenlijk niet aan dat TTVA 5 het op momenten best nog lastig had tegen DFC 2. Zowel Ruth als Arie Sloof moesten in hun eerste partij echt alle zeilen bijzetten om te winnen van resp. v/d Kraan als Hubers. Toen dat eenmaal voor elkaar was ging de rest van de wedstrijd van een leien dakje. Ruth en Arie trokken in record tempo ook het dubbel naar zich toe. Ook in de laatste twee enkelpartijen hadden zij niet echt veel moeite  met hun tegenstanders. TTVA 5 vind zich zelf terug op een keurige 3e plaats in 5A.

Dordrecht 12 – TTVA 6                                                 6e klasse                             2-3

TTVA 6 boekte afgelopen woensdag een nipte overwinning in en tegen Dordrecht. Rob van Doorn ging van start tegen Donders en verloor met het kleinst mogelijke verschil met 12-10 in de vijfde game. Gerrit Verhaar trok de stand weer gelijk door  met 3-0 te winnen van Meeuwen. Het dubbel van Rob en Gerrit had daarna geen kind aan het Dordtse duo (0-3). Na het bakkie thee Ging Gerrit er dik af tegen Donders en was de stand dus weer gelijk. Het was Rob van Doorn die de zege in een zwaar bevochten vijf gamer veilig stelde. TTVA 4 staat met een wedstrijd minder op een gedeelde 4e plaats in 6B.