TTVA 2 en 7 blijven op koers voor het kampioenschap

ALBLASSERDAM – Zowel TTVA 2 als 7 blijven op koers voor het kampioenschap. TTVA 3 boekte een hele knappe zegge tegen het sterke Alexandria 4. Zowel TTVA 4 als 5 moeten knokken voor de beste nummers 5 als het gaat om degradatie. TTVA 6 won de derby tegen Nileta 1 en heeft opeens weer kans om eventuele degradatie te voorkomen.

TTVA 2 – Alexandria 66 6                            3e klasse                             4-1

TTVA 2 boekte een fraaie zege op naaste concurrent Alexandria 66 6. Zowel Remco Schimmel als Yannick Geerlings bleven eigenlijk gemakkelijk ongeslagen. Beide wonnen hun enkelpartijen tegen v/d Wiel en Bense.  Beiden speelden ook gewoon veel te goed voor hun tegenstanders. Alleen het dubbel was een dingetje. Remco en Yannick zijn duidelijk niet echt op elkaar afgestemd. Dit leverde Alexandria dus het enige puntje op in deze wedstrijd. TTAV 2 doet hiermee een hele goede zaak.  Dit gaat met nog drie wedstrijden te gaan  een hele leuke ontwikkeling worden. TTVA 2 staat nu echt helemaal los van de concurrentie in 3C.

TTVA 3 – Alexandria 66 4                            3e klasse                              3-2

TTVA 3 had de uitwedstrijd tegen Alexandria 66 4 nog dik met 4-1 verloren. Maar het goede spel van de laatste weken werd ook vrijdagavond doorgetrokken.  Nico Barten wist dik van Schouten te winnen en wist het ook Mewe lastig te maken. Hij kwam echter met iets te kort en deze partij. Henk Mes speelt de afgelopen weken steeds beter dan in de eerste helft van de competitie. Ook hij wist te winnen van schouten en deed dit tegen Mewe nog eens dunnetjes over. Mewe staat in de competitie stand toch echt wel wat hoger in de ranking dan Henk. Maar soms valt alles goed. Henk wist in een geweldige partij uiteindelijk met 11-8 in de vijfde game te winnen. Het dubbel was voor de mannen uit Rotterdam. Een buitengewoon fraai resultaat en TTVA 3 blijft dus hierdoor dus ook stevig in de middenmoot staan in 3A.

De Repelaer 3 – TTVA 4                               4e klasse                             3-2

TTVA 4 hielt tegen De Repelaer uit Spijkenisse de schade beperkt.  Zowel frank Jaquet als Ton de Boom wisten te winnen van Marcel de Haas en verloren beide van broertje Paul de Haas. Het dubbel ging jammer genoeg in vier games naar de broertjes de Haas. TTVA 4 heeft nog wat werk te doen om één van de beste nummers 5  te worden in de 4e klasse.

TTVA 5 – DFC 1                                                4e klasse                             2-3

TTVA 5 speelde een enigszins tumultueuze wedstrijd tegen DFC 1. Een tegenstander wilde in een wit shirt zijn wedstrijden gaan spelen. Dat werd niet echt in dank afgenomen door TTVA 5. De toon was dus direct gezet. Een wedstrijd spelen in wit shirt is doodzone nummer één in tafeltennisland. Zoals een ieder misschien zal begrijpen is het balletje ook wit, dus dat wordt niet goed gezien tegen een de achtergrond van een wit shirt. Peter Houmes won de enige enkelpartij van de avond en samen met Ab de Groot wisten ze ook het dubbel binnen te harken. Ab de Groot nam in zijn laatste enkelpartij een 2-0  voorsprong, maar wist de partij niet over de streep te trekken. Ook voor TTVA 5 geld dat men nog wat werk heeft om bij de beste nummers vijf te gaan behoren in de 4e klasse.

TTVA 6 – Nileta 1                                            5e klasse                             3-2

TTVA 6 was deze keer de winnaar van deze burenruzie. Zowel Gerrit Verhaar als Rob van Doorn wonnen hun enkelpartij van Peter Witter. Niletaan Hugo Baas was te sterk voor zowel  Rob als Gerrit. Laatst genoemde had daar wel een zure smaak van overgehouden. Hij verloor namelijk met 11-13 in de vijfde game van Hugo. Maar als rode lantaarndrager was dit voor TTVA 6 wel een puike prestatie. Het enige wat zij nog kunnen doen is hun huid zo duur mogelijk verkopen en dat doen ze dus ook.

TTVA 7 – Sliedrecht Sport 3                       6e klasse                             3-2

Sliedrecht Sport 3 maakte het koploper TTVA 7 behoorlijk lastig. De Familie Sloof moest behoorlijk diep gaan om de tegenstander van zich af te houden. De Groot van Sliedrecht haalde Arie Sloof van zijn 100% score af. Zowel Arie als Ruth wonnen beide van Wim van Zoest, maar gingen beide ook onderuit tegen de Groot. Het dubbel met familie Sloof werd dan weer heel erg dik in drie games gewonnen van het Sliedrechtse dubbel. Al met al een redelijk zwaar bevochten 3-2 zege. Men blijft koploper met drie punten voorsprong op concurrent DFC. In de komende drie wedstrijden moet dat dus over de streep getrokken gaan worden.