TTVA 2 zet kroon op het werk

ALBLASSERDAM – TTVA 2 wist afgelopen vrijdag in Barendrecht de kroon op het werk te zetten. Door een 0-5 overwinning op Taveba 2 is TTVA 2 onbereikbaar geworden voor de concurrentie en dus de verdiende kampioen in 3C. Ook TTVA 3 boekte een puike overwinning. In het hol van de leeuw werd in en tegen Gorkum de koploper met maar liefst 1-4 verslagen. Ook TTVA 5 en 7 boekten fraaie zeges.

Taveba 2 –  TTVA 2                                                         3e klasse                             0-5    Kampioen!!!!

Op voorhand had men deze avond vier punten nodig om onbereikbaar te worden voor de concurrentie. TTVA 2 wist echter met de maximale score de titel binnen te halen. De eindstand doet vermoeden dat alles van een leien dakje ging afgelopen vrijdagavond. Niets was minder waar. Men had eigenlijk gewoon een zware kluif aan het Barendrechtse  Taveba 2. Maar Wim Verschoor en Remco Schimmel waren goed bij de les en hielden het hoofd koel. Beide moesten tegen van Deelen en Roggeveen diep gaan maar wisten op de belangrijke momenten toe te slaan. Ook het dubbel was een lastige partij., maar ook die werd uiteindelijk in vijf games binnen geharkt.
TTVA 2 mag trots zijn. Er werd geen wedstrijd verloren dit seizoen, dus de vraag of het terecht was kan met volle overtuiging met ja worden beantwoord. Komende maandag kan er in de laatste wedstrijd thuis tegen Overschie lekker vrij worden gespeeld. Wim, Remco en Yannick van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap.

 

 


Gorkum 3 – TTVA 3                                                       3e klasse                             1-4

TTVA 3 toog eigenlijk zonder enige illusie naar Gorkum voor het treffen met de Koploper. De heen wedstrijd was immers dik met 1-4 verloren. Maar TTVA 3 is aan een geweldige tweede helft van de competitie bezig en met dat vertrouwen werd er werkelijk een bliksemstart genomen door TTVA 3. Zowel Henk Mes als Nico Barten lieten in hun eerste enkelpartij geen spaan heel van ’t Lam en de Hoog. Het Dubbel was lastig maar ok die partij werd uiteindelijk met 6-11 in de vijfde game gewonnen. Hierna moest Nico Barten het hoofd buigen voor ’t Lam. Henk mes wist ook zijn tweede enkelpartij gemakkelijk in winst om te zetten. Door deze gave 1-4 overwinning is men tot op vier punten gekomen van koploper Gorkum 3. Dat gat is met nog een speelronde voor de boeg waarschijnlijk wat te groot om nog aanspraak te kunnen maken op het kampioenschap.

Gorkum 4 – TTVA 5                                                       4e klasse                             2-3

De heren van TTVA 5 waren wat geprikkeld na de opmerking in het vorige verslag dat zie niet 4e klasse waardig waren. De mauwen werden dus opgestroopt deze avond om het tegendeel te bewijzen. De schrijver van deze verslagen moet eerlijk erkennen dat Ronald Muskiet en Ab de Groot echt vochten als Leeuwen tegen de nummer drie uit de stand. Zowel Ronald als Ab wonnen hun partij van Paul v/d Brom en verloren van Scheurwater. Ab kwam nog het verst tegen deze jonge gast. Met 11-8 in de vijfde game moest hij Scheurwater toch feliciteren. Het dubbel wat dus weer eens de beslissende factor. Ronald en Ab trokken deze pot er netjes in vier games uit. Uiteindelijk dus een nette 2-3 zege voor TTVA 5.

Lekpongers 1 – TTVA 6                                                5e klasse                             3-2

TTVA 6 kwam in deze wedstrijd vrij snel op een 0-2 voorsprong na overwinningen van Rob van Doorn en Gerit Verhaar op resp. Molenaar en Veenvliet. Maar de mannen uit Ameide sloegen hart terug in het vervolg van de wedstrijd. Eerst werd het dubbel in een spannende partij gewonnen door Lekpongers. Hierna was Molenaar te sterk voor Gerrit Verhaar en Veenvliet won van Rob van Doorn. Een krappe nederlaag dus tegen een tegenstander die nog vecht voor het kampioenschap. Eigenlijk dus geen gek resultaat.

Taveba 3 – TTVA 7                                                         6e klasse                             1-4

TTVA 7 blijf na dit resultaat de grootste kandidaat voor het kampioenschap in 6B. Arie Sloof wist na een aantal mindere weken deze avond alle tegenstand hart van zich af te slaan. Hij won van zowel Machillanda en Goemaat heel gemakkelijk in drie games. Ruth Sloof moest alleen in Machillanda haar meerdere erkennen maar won ook van Goemaat, Ook het dubbel viel ten prooi aan de familie Sloof. Men kan komende week vrijdag in de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst het kampioenschap binnen halen. Dit hangt mede samen met wat concurrent DFC komende dinsdag doet in een inhaalwedstrijd.