TTVA 3 degradeert

ALBLASSERDAM – Komende weken een beperkt programma in de Tafeltenniscompetitie o.a. wegens de mei vakantie. Het belangrijkste nieuws van de afgelopen week was wel dat TTVA 3 door een 1-4 nederlaag tegen het Rotterdamse Twenty-one Up 11, definitief is gedegradeerd uit de 4e klasse. TTVA 2 boekte een nette zege in Dordrecht tegen DFC 1. TTVA 5 wist de schade te beperken in de uitwedstrijd tegen De Sprint 3 in Brielle.

26/4       DFC 1 – TTVA 2                                 4e Klasse                             1-4

TTVA 2 kan na deze winst definitief omhoog kijken. Er is namelijk nog wel een plaatsje te winnen.
DFC 1 was eigenlijk een maatje te klein voor TTVA 2. Het enige puntje wat niet mee naar Alblasserdam werd genomen was de partij van Ton de Boom tegen Leenheer. Ton verloor in vier games. Hij won wel weer ruim van Hoogmoed. Frank Jaquet was voor beide tegenstanders te sterk. Alleen het dubbel van Ton en Frank ondervond in het dubbel nog wat tegenstand. Maar ook die partij werd in vijf games gewonnen. Gewoon een keurige zege en zoals gezegd zit er misschien nog wel een plaatsje winst in de stand in voor TTVA 2.

29/4       TTVA 3 – Twenty-one Up 11      4e Klasse                             1-4

Door dit resultaat is TTVA 3 officieel gedegradeerd. Eigenlijk ook wel terecht als je hun reis beziet van het afgelopen seizoen. Als je met 1-4 verliest van je naaste concurrent verdien je niet meer. Alleen Peter Houmes wist het enige punt binnen te halen tegen jeugd speler Ming. Ronald Muskiet verloor zijn beide enkelpartijen en vooral zijn verkies tegen de genoemde jeugdspeler Ming zal hem nog lang heugen. Ronald verliest hierdoor in een klap 63 elo punten en dat doet heel erg zeer. Iemand in s’Gravenzande heeft zich vrijdagavond vanwege dit feit echt zitten verbijten en kon tevens zijn lol niet op.

29/4       De Sprint 3 – TTVA 5                      5e Klasse                             3-2

TTVA 5 toog naar Brielle met de wetenschap dat men zich geen uitglijder kon permitteren tegen De Sprint 3. In een moeizame wedstrijd wist men de schade gelukkig beperkt te houden. Zowel Arie als Ruth Sloof wonnen beide van Niemeyer en verloren beide van de sterke Gemfat. Jammer genoeg bleef ook de winst in het dubbel in Brielle. Een nipt verlies was dus het deel voor TTVA 5. Er ontstond hierdoor wel een krankzinnige situatie in de stand in de poule. De nummers 3 t/m de nummers 6 hebben 20 punten. TTVA 5 speelt de laatste ronde tegen de kampioen. Normaliter niet de meest gunstige tegenstander in zo’n situatie. Maar de thuiswedstrijd tegen de kampioen werd wel gewonnen met 4-1!! Dus zal het waarschijnlijk zo zijn dat men met twee punten het vege lijf kan redden.