TTVA 5 gaat door het oog van de naald

ALBLASSERDAM – TTVA 5 kroop afgelopen donderdagavond door het oog van de naald. Men had twee punten nodig  om niet te degraderen. Men kwam met 2-0 achter tegen kampioen NTTC 5 en het schaap was dus eigenlijk al zo goed als verdronken.  Maar de familie Sloof rechtte de rug en wist na nog een aantal spannende partijen alsnog met 2-3 te winnen. Missie volbracht dus!!

10/5       De Beer 1 – TTVA 1                                        2e klasse                             5-0

TTVA 1 toog voor alleen de eer nog naar Rozenburg afgelopen dinsdag. Maar ook dat was niet weggelegd voor Wim Verschoor en Henk Mes. Men ging roemloos ten onder tegen De Beer 1. Alleen Henk wist nog een game te winnen maar de rest van de partijen gingen allemaal in drie games verloren. Men was alreeds gedegradeerd maar hebben toch nog wel een gezellige avond gehad.

12/5       NTTC 5 – TTVA 5                                              5e klasse                             2-3

TTVA 5 had nog twee puntjes nodig om zich veilig te spelen. Men moest dit bewerkstelligen tegen het reeds gepromoveerde NTTC 5 Men stond vooraf op de laatste plaats en moest daar dus vanaf zien te geraken. Het begon allemaal heel erg slecht met verlies partijen van zowel Arie als Ruth Sloof. Met 2-0 achter leek hun lot eigenlijk wel bezegeld. Uit de resterende drie partijen moesten dus 2 punten worden gepeurd. De spanning steeg dus naar grote hoogte.  Men wist het tij voorlopig te keren door een winst in het dubbel met 9-11 in de vijfde game. Stand dus 2-1 en weer alle kans. Na de thee moest Arie sloof in het strijdperk treden voor zijn tweede enkelpartij. Arie wist ternauwernood met 8-11 in de vijfde game te winnen van zijn opponent. Het pleit was dus beslecht en TTVA 5 had zijn twee punten waarvoor zij gekomen waren. Nu het binnen was wierp ook Ruth Sloof alle schroom van zich af en won dik in drie games haar laatste partij. Een heerlijk 2-3 winst was dus hun deel. Het Krankzinnige was dat men door deze zege van de laatste plaats in de poule naar de 3e plek in de eindstand was opgeklommen. Dit geeft wel weer hoe enorm dicht het op elkaar zat in deze poule. Men had na afloop had men een nogal grote mond maar dat was waarschijnlijk van de spanning. Buiten dat was het enorme knappe prestatie die hun ook voor volgend seizoen verzekerd van het uitkomen in de 5e klasse.

Het was nu niet het allerbeste seizoen van TTVA. Drie van de vijf teams zijn gedegradeerd. Daar zijn we natuurlijk niet echt gelukkig mee. Maar we kijken alreeds vooruit naar het najaarsseizoen wat in september zal starten. Positief feit is dat men dan weer een team meer zal hebben in de competitie.

Zaterdag 17 september zal TTVA dus weer terug zijn met het eerste competitie verslag van het nieuwe seizoen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *