TTVA begint aan de weken van de waarheid

ALBLASSERDAM – TTVA 3 en 6 gaan zo goed als zeker degradatie niet meer ontlopen. TTVA 1, 2 en moeten nog wat werk gaan verzetten om ook volgend seizoen in de klasse te kunnen spelen als waar ze nu acteren. TTVA 4 gaf er deze week nog maar eens een klap op met een 5-0 zege op Twenty-one Up 9. Zij kunnen rustig uitbollen richting de titel in 5B. TTVA 5 staat er netjes bij in 5C. Hun kan zo goed als niets meer gebeuren.

TTVA 1 – Taveri 1                                            2e klasse                             1-4

Op voorhand viel er weinig te halen tegen de gedoodverfde kampioen van 2B, maar TTVA 1 deed het eigenlijk nog niet eens zo slecht. Peter van Dijk had in de eerste partij van de avond misschien wel wat meer verdient dan een nederlaag in vijf games tegen v/d Burg. Van der Toorn was voor zowel Peter als Yannick Geerlings gewoon veel te sterk. Yannick haalde het enige punt van de avond voor TTVA 1 binnen. Hij wist met heel veel agressie in zijn spel V/d Burg in drie games te kloppen. De komende weken worden heel erg belangrijk voor het lot van TTVA 1.

Serve 71 2 – TTVA 2                                       3e klasse                             3-2

Een heel erg lastige wedstrijd voor TTVA 2. Twee tegenstanders die beide met anti-topspin of lange noppen spelen is niet iets wat je elke wedstrijd tegenkomt namelijk. Nico Barten ging er heel erg krap met 12-10 in de vijfde game vanaf tegen Jacobis. Henk Mes deed dit door concentratieverlies ook tegen Kal. Het dubbel was dan weer een geheel ander verhaal. Nico en Henk lieten daarin geen spaan heel van het dubbel van Serve. Het zelfde geval was het in de partij van Henk tegen Jacobis. Henk veegde zijn tegenstanders in drie games. Jammer dat Nico tegen Kal er net niet aankwam. Een nipt verlies dus voor TTVA 2. Het gaat heel erg spannend worden voor degradatie. De nummers twee tot vijf staan namelijk heel dicht op elkaar in de stand.

Trefpunt 2 – TTVA 3                                       4e klasse                             4-1

TTVA 3 toog naar Krimpen a/d IJssel voor het treffen met koploper Trefpunt 2. Ton de Boom is duidelijk fris teruggekeerd van zijn Jacuzzi kuur. Eerst werd er een vijfde game afgedwongen tegen Oranje, maar helaas ging die nog net verloren. Hij won echter wel netjes in een spannende partij van Bijl. Frank Jaquet kwam er in zijn beide enkelpartijen tegen zowel Bijl als Oranje niet aan te pas. Frank is geen schim van de speler van vorig seizoen. Bij TTVA hebben we nog geen oorzaak kunnen bespeuren voor dit verval. Ook het dubbel ging met veel gemak naar het thuisspelende team. TTVA 3 staat op de laatste plaats in 4F en heeft reeds zes punten achterstand op een redelijk veilige 4e plek.

TTVA 4 – Twenty-one Up 9                         5e klasse                             5-0

TTVA 4 blijft deze competitie ongeslagen. Ook Twenty-one Up 9 uit Rotterdam was ook deze keer een maatje te klein voor TTVA 4. Zowel Rien de Heer als Ab de Groot bleven ongeslagen deze avond. Ab kwam niet geheel ongeschonden uit de strijd. In zijn eerste partij liep hij een bloedende hand op na het raken van de tafelrand. Het duurde 10 minuten voordat Ab verbonden was, maar het leverde verder geen problemen op voor Ab. Ook het dubbel werd gemakkelijk in winst omgezet door Ronald Muskiet en Ab de Groot. Ab gaf aan dat hij voor de wedstrijd nogal zenuwachtig was vanwege het feit of dat hij zijn 100% score wel zou behouden. Wel ook in deze wedstrijd slaagde hij dus met vlag en wimpel. TTVA 4 gaat met gezwinde spoed af op het kampioenschap. Men heeft nu zeven punten voorsprong op de concurrentie en men kan dus bijna op twee oren gaan slapen.

 

TTVA 5 – Gorkum 6                                        5e klasse                             3-2

Een inspiratieloos TTVA 5 wist op het nippertje te winnen van de laatste uit de stand Gorkum 6. Voor de wedstrijd was er nog een echtelijke ruzie tussen de familie Sloof. Arie ( sponsor van Hertog Jan) wist Ruth Sloof behoorlijk op te fokken. Ruth Sloof sloeg daardoor in de eerste momenten van de wedstrijd een beetje dicht. Gek genoeg won Arie zijn beide enkelpartijen en moest Ruth alleen de Jong feliciteren. Het dubbel was een aanfluiting. Men kwam met 2-0 voor, maar ging met 2-3 te teil in. Volstrekt inspiratieloos stonden ze naast elkaar. Zou dat nog iets te maken hebben met het begin van de wedstrijd??? Men kan hierdoor het kampioenschap wel vergeten. Al zal Ruth Sloof daar misschien wel anders over denken.

TTVA 6 – DFC 1                                                5e klasse                             0-5

TTVA 6 wist de stijgende lijn van vorige week niet door te trekken. Men kreeg een pak op de broek van het Dordtse DFC 1. Zowel Rob van Doorn als Gerrit Verhaar konden het niet bol te werken tegen Hoogmoed en Kirchhoff. Allen de dubbel partij was spannend, maar ook hierin moesten Rob en Gerrit in vijf games bakzeil halen voor DFC 1. TTVA 6 staat op de gedeelde onderste plaats met nu alreeds zeven punten achter op een eventuele veilige plek.