TTVA met zeven teams in nieuwe najaarscompetitie

ALBLASSERDAM – Ook voor de tafeltennissers van TTVA is de vakantie weer voorbij.  Men is nu al reeds hart aan het trainen in voorbereiding op het nieuwe competitie seizoen. Vanaf 10 september treden er voor TTVA zeven teams aan in de nieuwe regionale tafeltennis competitie. Het voorjaarsseizoen was redelijk succesvol  met een drietal teams die kampioen werden. Het zal heel erg moeilijk worden om dit te evenaren.

TTVA 1 zal het in de 2e klasse moeten doen tegen sterke tegenstanders als De Sprint uit Brielle, Het Rotterdamse Alexandria, Dordrecht en Het Trefpunt uit Krimpen aan de IJssel. Een stevige indeling voor de heren Kappen en Faasen. Handhaving is het doel.

Zowel  TTVA 2 als 3 komen uit in de derde klasse. Van Rien de Heer en de 25 kilo lichtere Yannick Geerlings van TTVA 2 wordt verwacht dat ze mee gaan spelen om de bovenste plek.  Gorkum, Alexandria, Shot 65, DFC en het Hoogvlietse Boomgaardshoek  vormt de tegenstand. Het gepromoveerde TTVA 3 met Verschoor, Houmes en Schimmel zullen echt alle zeilen moeten bijzetten om lijfsbehoud te bewerkstellen. Zij krijgen in een uitermate sterke poule te maken met o.a. Alexandria, Nationale Nederlanden, het Waddinxveense Kwiek, TOGB (Schiedam) en NTTC uit Nieuwerkerk. Ga er maar aanstaan in je eerste seizoen derde klasse.

TTVA 4 en 5 gaan uitkomen in de vierde klasse. TTVA 4 met Ab de Groot, Ronald Muskiet werden vorig seizoen knap tweede in deze klasse. Het team is nu aangevuld met Henk Mes en het is dus even afwachten hoe dit zal uitpakken. Met Vriendenschaar en Flamingo’s uit Gouda, Alexandria, Scyedam en Boomgaardshoek  kunne ook zij de borst nat maken. Het gepromoveerde TTVA 5 heeft nu een wat andere samenstelling. Alleen Ton de Boom is overgebleven van de oude kern en wordt nu terzijde gestaan door Jeroen Veth en de nieuwkomer Frank Jaquet.  Zij zullen echt alle zijlen bij moeten zetten om niet de rode lantaarn in handen gestopt te gaan krijgen. De tegenstand komt van Merwestad, DFC, Sliedrecht Sport, Tavernie en Gorkum.

TTVA 6 is in feite het naar de vijfde klasse gepromoveerde TTVA 7 van vorig seizoen. Gerrit Verhaar komt Nico Barten en Theo van der Schelling bijstaan als zij het dus een treetje hoger gaan proberen. Het zal lastig worden met tegenstanders als OTTV (Ouderkerk), Alexandria, Trefpunt en Het Centrum. Met het Nieuw-Lekkerlandse Nileta staat er echter wel een leuke derby op de kalender.

TTVA 7 met Ruth en Arie Sloof en de altijd gemotiveerde Jordie Tanzarella gaat proberen de derde plaats van vorig seizoen in de zevende klasse te verbeteren. Serve 71, DFC, Dordrecht en Gorkum zijn hun tegenstanders. Een goede klassering moet zeker mogelijk zijn.

Programma 1e competitie ronde:
11/9  TTVA 1 – Dordrecht 4
13/9  TTVA 2 – Boomgaardshoek 2
15/9  Kwiek 2 – TTVA 3
15/9  Vriendenschaar 7 – TTVA 4
11/9  TTVA 5 – Merwestad 4
TTVA 6 = Vrij
13/9  TTVA 7 – Serve 71  5