TTVA sluit wisselvallig seizoen af

ALBLASSERDAM – TTVA sloot afgelopen week een redelijk wisselvallig seizoen af. TTVA 1 verzorgde vrijdagavond een gênant schouwspel tegen Overschie 1, wat dus kampioen werd. TTVA 6 lukte het niet om eigenlijk een onmogelijke opgave te realiseren. TTVA 7 wist zich te redden door de twee punten te pakken tegen hekkensluiter HTV 5.

TTVA 1 – Overschie 1                                     2e klasse                             1-4

Een hele rare wedstrijd waarin TTVA genoeg had aan een punt en de tegenstander moest winnen met 1-4 om kampioen te worden. Het was dus een soort van heren akkoord zag maar. Koploper Kwiek werd daar uiteindelijk de dupe van. Wat daarvan de reden was zal altijd een vraag blijven. Ron Kappen won in de eerste partij van de avond direct van Eric Butzelaar in drie games. Het hele verhaal is daarmee eigenlijk wel verteld. Peter van Dijk verloor zowel van Roth als Butzelaar. Wat nog wel vermeld moet worden is de partij tussen Ron Kappen en Vincent Roth, die van hoog niveau was. Ron verloor uiteindelijk met 9-11 in de vijfde game!!!!. Bij TTVA voelde niemand zich echt gelukkig met de uitslag, maar het doel was wel bereikt. TTVA 1 komt dus ook volgend seizoen uit in de 2e klasse.

 TTVA 6 – Lekpongers 2                                 6e klasse                             2-3

TTVA 6 stond voor een hele grote opgave. Het moest met 5-0 winnen om kampioen te kunnen worden. Die horde was helaas te hoog. Lekpongers kwam op met de sterke den Otter, die helaas te sterk bleek voor Robert van Doorn als Izak Fiole. Hiermee was het verhaal eigenlijk wel verteld. Zowel Robert als Izak wonnen wel van Molenaar. Ook de dubbel partij ging mee in de tas naar Ameide. TTVA 6 heeft dit seizoen gewoon goed gepresteerd. Izak Fiole als startende competitie speler deed het gewoon heel erg goed. De geheel niet fitte Robert van Doorn sloeg zich er ook kranig door heen.

TTVA 7 – HTV 5                                              6e klasse                             2-3

TTVA 7 had nog één puntje nodig om ook volgend seizoen op dit niveau te mogen acteren. Het duurde tot de dubbel partij voor dat dit ook voor elkaar was. De eerste twee enkelpartijen gingen voor zowel Gerrit Verhaar als Willem-Jan Leenhouts verloren. Gerrit zat nog heel erg dichtbij de winst tegen Bram Bongers. Gerrit en Willem-Jan wonnen de dubbel partij met 3-0 en daarmee was het doel bereikt. Gerrit won daarna wel met 3-0 van Saffari. TTVA 7 zal dus ook volgend seizoen kunnen uitkomen in de 6e klasse.

Het seizoen is ten einde en daarbij komen wel wat gemengde gevoelens los. Alleen TTVA 2 werd met overmacht kampioen in de 4e klasse. TTVA 1, 5 en 7 wisten zich te handhaven in hun klasse. TTVA 4 en 6 deden lang mee in de race om het kampioenschap, maar wisten aan het eind niet te cashen. TTVA 3 vond zich uiteindelijk terug op een onverwachte 3e plaats in de 4e klasse. Uiteindelijk toch nog een feestje met het kampioenschap van TTVA 2 en gelukkig dit seizoen dus geen teams die degradeerde.