TTVA teams krijgen klappen

 

ALBLASSERDAM – Alleen TTVA 2 en 3 wisten afgelopen week te winnen, Alle andere teams gingen onderuit. TTVA 7 wist desondanks de koppositie te behouden. TTVA 4, 5 en 6 gaan een lastige tweede helft van de competitie te gemoed.

De Repelaer 2 – TTVA 2                               3e klasse                             2-3

TTVA 2 behaalde een zwaar bevochten zege in Spijkenisse. Wim Verschoor was de man of the match vrijdagavond. Hij wist te winnen van zowel  Wasch als Drent. Tegen eerstgenoemde ging dit nog al moeizaam met 6-11 in de vijfde game. Remco Schimmel verloor heel erg nipt met 11-9 in de vijfde game van Wasch, maar wist wel te winnen van Drent. Jammer dat het dubbel van Remco en Wim nipt verloren ging, want anders had de uitslag nog wat hoger uit kunnen vallen voor TTVA 2.  Aangezien concurrent Alexandria met 5-0 won is de voorsprong nog maar één puntje. Het wordt dus spannend de komende weken in 3C.

Shot 65 2 – TTVA 3                                         3e klasse                             1-4

Vorige week was er nog een magere 3-2 zege voor TTVA 3 in de inhaalwedstrijd tegen deze tegenstaander. Henk Mes had er van geleerd. Naar vorige week nog verloren te hebben van Kiss, verpletterde hij deze week in Zwijndrecht deze tegenstander in drie games. Ook tegen van Vliet was Henk de bovenliggende partij en dat leverde dus twee prima overwinningen op. Nico Barten liet zich min of meer verrassen door van Vliet maar ook hij wist te winnen van Kiss. Het dubbel van Henk en Nico was in vijf games te sterk voor het Zwijndrechtse dubbel. Een hele fijne 1-4 winst was dus hun deel aan het eind van de avond. Opeens sta je dan ook weer lekker in de middenmoot van 3A.

TTVA 4 – Shot 65 3                                         4e klasse                             2-3

TTVA 4 kwam wat tekort tegen het veel hoger geklasseerde Shot 65 3. Gelukkig bleef de schade wel beperkt. Frank Jaquet wist in een kraker van een partij  met 11-8 in de vijfde game te winnen van Eddy Veth. Hij verloor echter van Ben Vos. Ton de Boom was wel luidruchtig maar vergat om dit om te zetten in een degelijke partij en ging dus ook twee keer ten onder. Het dubbel van Frank en Ton had een raar verloop. Men kwam met 0-2 achter maar wisten zich fraai terug te vechten naar een 3-2 winst in deze partij. Zoals gezegd dus een krappe nederlaag. Het gaat spannend worden voor TTVA 4. Men zal zich moeten scharen bij het groepje van de beste nummers 5 om degradatie te ontlopen.

Tavernie 1 – TTVA 5                                      4e klasse                             5-0

TTVA 5 kreeg een geweldig pak slaag in Nieuwland. Ronald Muskiet en Ab de Groot konden geen enkel aanknopingspunt vinden om ook maar aanspraak te maken op meer. Althing en Kros waren werkelijk een maatje te groot voor TTVA 5. Men zal echt aan moeten poten om eventuele degradatie te gaan ontlopen.

Gorkum 5 – TTVA 6                                        5e klasse                             3-2

TTVA 6 wist de schade beperkt te houden tegen het veel hoger staande Gorkum 5. Net als in de heenwedstrijd wist Gerrit verhaar knap te winnen van Jakubovski. Rob van Doorn liep tegen beide tegenstanders tegen een zeperd op. Het dubbel van Gerrit en Rob zorgde voor dat tweede puntje voor TTVA 6. Men blijft echter de rode lantaarn drager in 5E. Iets waar waarschijnlijk ook niet meer aan ontkomen kan worden.

DFC 3 – TTVA 7                                                6e klasse                             3-2        

TTVA 7 had een slippertje tegen DFC 3. Mede oorzaak was het meedoen van de veel te sterke Kirchoff bij DFC. Deze speler hoort eigenlijk niet thuis in de 6e klasse. Zowel Arie als Ruth Sloof wonnen wel van v/d  Net. Ook het dubbel ging helaas verloren voor TTVA 7. De schade is niet dermate groot dat men ongerust moet zijn. Men heeft nog steeds vier punten voorsprong op de nummer twee in de poule. Normaal gesproken horen of zien wij bij TTVA wel iets voorbij komen in de loop van de week van TTVA 7. Het bleef nu wel heel angstvallig stil van de kant van de familie Sloof.