TTVA vissers trotseren weer en wind

Zondag 6 oktober was door de jubileumcommissie uitgekozen als de perfecte datum om eens lekker met zijn allen te gaan vissen. Geen enkele zuivere ziel van die commissie had er echter bij stil gestaan dat het dan al reeds herfst zou zijn en dat het wel eens zou kunnen regenen en waaien. Wel het heeft het gedaan hoor! De hemelpoorten schoven deze middag geheel open en de wilgen die de visvijver omzomen lagen plat. Later bleek dat dit de koudste 6 oktober was geweest sinds het begin van de jaartelling.  

Ja u las het goed, een visvijver. Van één tot vijf deze middag was er een forellenvijver in Meerkerk afgehuurd voor dit schouwspel. Het was heel opvallend dat vooral de deelnemende dames veel van die forellen wisten te haken. Eigenlijk ook weer niet natuurlijk als je mee neemt dat dit geslacht al miljoenen jaren zorgt voor het eten op de plank in allerlei situaties. Jacky Daas en Ruth Sloof kweten zich geweldig van deze taak. In het geval van Ruth toch wel enigszins verrassend als je bedenkt dat ze eigenlijk voor het eerst viste. Maar alle aanwezigen hebben zich werkelijk kostelijk vermaakt met het zogenaamde ingooi ritueel dat Ruth hanteerde. Het leek soms op een aflevering van Strictly come Dancing en dan op de muziek van Strauss zeg maar (zijn er nog beelden van?). En o ja! Tijdens het binnen halen van een forel draaide Ruth dus de hendel van de molen de verkeerde kant op en stond dus op dat moment met een losse handel in haar rechter hand en met links dus de hengel. 

Jacky Daas had tot nu toe nog nooit iets gevangen maar net als Ruth vingen ze deze middag samen zo’n 10 van die forellenbeesten. Peter van Dijk en Rien de Heer waren deze middag de mentoren van o.a. Ruth. Forellen scheppen en onderlijntjes uit de klit halen was het werk wat je normaal ook doet voor je kinderen zeg maar. Maar Ook Peter en Rien vingen ook zelf nog behoorlijk wat van die beestjes.

Aan de andere kant van de vijver Stonden onder anderen Jordi e Tanzarella en Ton de Boom, Ton die in deze dus dezelfde taak vervulde als Rien en Peter deze middag. Jammer genoeg wist Jordi geen forelletje te verschalken. Iets waar Nico Barten heel erg lang op moest wachten. Pas tegen het sluiten van de markt wist hij dan toch nog een forel te verschalken. Ook onze gewaardeerde barman Jaap was af gereisd  naar Meerkerk. Hij stond zich te vervloeken in het pokkenweer, want hij had veel liever zijn PSV zien voetballen van uit zijn luie stoel at home. Daarnaast zat geloof ik Peter Houmes. Ik zeg geloof ik want Peter had zich verdekt opgesteld onder een enorme paraplu. Dit was een tactische move van Peter. Hij dacht namelijk dat de forellen hem dan niet zouden zien. Dat hebben ze ook niet maar ook de haak van Peter hebben ze nooit gezien. Een middag voor nop zeg maar. Henk Mes had last van rondvliegende onderdelen. Eerst vloog er een dobber door de lucht toen hij een forel aansloeg en daarna was opeens zijn haakie verdwenen of was het weer een klittenboel. Bijna op de kop van de Vijver zat John Daas samen met zijn liefje onder de paraplu. John wist des ondanks deze afleiding behoorlijk wat van die forellen op de kant te krijgen.

Ondanks het vreselijke weer was er uiteindelijk toch wel goed vis gevangen deze middag. Alles werd aan het eind keurig bij de eigenaresse ingeleverd en men verkreeg er even zoveel gerookte exemplaren voor terug. Alles werd verdeeld en een ieder ging dus naar huis met een aantal lekkere gerookte exemplaren. Velen hebben tot ver in de zondagavond de onderkoelingsverschijnselen moeten bevechten.

We zijn de jubileumcommissie weer dankbaar voor een goede organisatie van dit evenement, al mag de uitdaging de volgende keer wat minder groot zijn wat het weer betreft.

P.s. Na het ter perse gaan van dit verslag wist de schrijver er van nog zijn vingers te leggen op een belangrijk stukje informatie. Er schijnt iemand geweest te zijn die zich bij het forellen meppen aardig op zijn vingers geslagen heeft met betreffende hamer. Alleen de echte insiders weten om wie het gaat. Ach laten we het maar even zo houden. De dierenbescherming leest misschien ook wel mee.

Foto’s zijn van de hand van Peter van Dijk en Ton de Boom.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + twaalf =