Uitstekende resultaten TTVA teams

ALBLASSERDAM – Op TTVA 1 na wisten alle teams van tafeltennisvereniging TTVA in de tweede speelronde hun wedstrijd te winnen. Opmerkelijk waren de tweede achtereenvolgende 4-1 zege van TTVA 2 en de goede resultaten van TTVA 6 en 7. Zoals gezegd moest TTVA 1 als enige de winst aan de tegenstander laten.

TTVA 1 – Kwiek 3                                            2e klasse                             2-3

In een wedstrijd waar af en toe de emoties wat hoog opliepen deed TTVA 1 zich eigenlijk wat te kort. Ron Kappen liet zich hierdoor niet echt van de wijs brengen en won zijn beide enkelpartijen. Hij won vrij gemakkelijk van Vermeulen maar had wat meer moeite tegen Cammeraat. Maar ook in deze partij was het in vier games afgelopen voor de tegenstander. Peter van Dijk speelde eigenlijk een nogal ongelukkige wedstrijd. Tegen Cammeraat kwam hij terug van een 0-2 achterstand maar wist dit niet te verzilveren in de vijfde game. Tegen Vermeulen was het verschil wat duidelijker. Het dubbel van Ron en Peter zat vol met fouten en dat koste hun dan ook uiteindelijk de zege in vijf games.

De Repelaer 4 – TTVA 2                               4e klasse                             1-4

TTVA 2 boekte de tweede opeenvolgende 4-1 zege en staat er goed voor. Maar niet alles ging even gemakkelijk als de uitslag van deze avond doet vermoeden. Henk Mes maakte in zijn eerste partij tegen Paul de Haas op de belangrijke momenten een paar stomme fouten en dat koste hem de partij. Nico Barten wist zijn beide enkelpartijen te winnen. Vooral tegen Paul de Haas speelde hij uitmuntend. Henk wist dan wel weer in drie games te winnen van Marcel de Haas. De dubbel partij was een partij die eigenlijk niet om aan te zien was. Maar ook die moet je wel weten te winnen. Dat deden Nico en Henk dan weer wel in vijf moeizame games. Een ruime maar zeker geen gemakkelijke overwinning dus voor TTVA 2.

TTVA 3 – Dordrecht 9                                    4e klasse                             3-2

Wauw!! Wat een gevecht was dit, met Frank Jaquet als de absolute uitblinker. Frank heeft de eigenschap om onder welke steen dan ook vandaan te komen. Tegen Schram was dit niet echt nodig maar tegen Naaktgeboren deed hij iets wat eigenlijk onmogelijk was. Na een 0-2 achterstand rechte hij de rug en wist de volgende drie games alsnog te winnen en TTVA 3 de overwinning te schenken. Maar zonder teamgenoot Peter Houmes was dit niet gelukt. Peter won zijn partij tegen Schram op een tactische manier en dat hoort ook bij het spelletje. Het dubbel moest TTVA 3 echter aan de tegenstander laten. Men ging er in drie games heel erg duidelijk af tegen de het Dordtse dubbel. Maar al met al dus een mooi resultaat van TTVA 3.

Scyedam 6 – TTVA 4                                      5e klasse                             2-3

TTVA toog afgelopen woensdagavond naar Schiedam en kwam dus terug met drie zwaar bevochten punten. De man die daar eigenlijk in zijn eentje voor zorgde was Ab de Groot. Hij won krap in vijf game van v/d Dool en wist gemakkelijk af te rekenen met Levy. Ronald Muskiet moet misschien maar eens wat beter kijken naar het spel van zijn maatje Ab. Tegen beide tegenstanders ging hij er vanaf. Ab en Ronald wisten wel het dubbel in vijf games naar zich toe te trekken en zo dus een 2-3 zege te boeken.

Tavernie 4 – TTVA 5                                       5e klasse                             Uitgesteld

Dordrecht 15 – TTVA 6                                 6e klasse                             2-3

TTVA 6 verbaasde zichzelf afgelopen vrijdagavond in en tegen Dordrecht 15. Verantwoordelijk hiervoor was Izak Fiole. Als beginnende competitiespeler bij TTVA verbaast hij elke week weer door zijn goede prestaties. Afgelopen vrijdagavond was hij man of the match tegen Dordrecht 15. Tegen v/d Hoek ging dit nog niet echt gemakkelijk in vijf games, maar van Hoedemans maakte hij gewoon gehakt. Izak is heel goed bezig.
Rob van Doorn moest genoegen nemen met een zege op Hoedemans. Tegen v/d Hoek ging hij er af in drie games. Wat jammer dat Izak en Robert niet wisten door te drukken in de dubbelpartij. Na een 1-2 voorsprong moesten zie alsnog in vijf games hun meerdere erkennen in het Dordtse dubbel. TTVA 6 is dus goed bezig.

NTTC 7 – TTVA 7                                              6e klasse                             2-3

Na de oor-wassing van vorige week lijkt TTVA 7 de weg van het herstel te zijn ingeslagen. In de uitwedstrijd tegen NTTC 7 werden er drie belangrijke punten gepakt. Zowel Gerrit Verhaar als Gert Baas verloren van de wat te sterke Legerstee. Beide wisten ze wel te winnen van Stolk. Voor Gert Baas was dit zijn eerste overwinning in een TTVA shirt en nog wel in drie games. Gerrit en Gert wisten ook het belangrijke dubbel in vier games over de streep te trekken. Mooie zege voor TTVA 7.