Verslag Oliebollentoernooi 2023

Aan het eind van dit toernooi werden mij een stelletje handgeschreven briefjes in mijn handen gedrukt, met de vraag of ik er een verslagje van wilde schrijven. Vanwege drukte nu pas een kort verslag van het oliebollentoernooi.

Achttien deelnemers hadden zich aangemeld. Henk had hier mooie koppels van geformeerd. Een sterke speler werd gekoppeld met een zwakkere speler. En zo waren er spelers die nog nooit hadden gedubbeld en ook nieuwe verrassende setjes waren van de partij. Zoals bijv. de schuifkampioen met een zware anti-schuif-fan, Ab en Arie S. Of twee die nog nooit tegen elkaar gespeeld hebben (?) Peter v D en Willem Jan L. En Yannick G met Edward B die nog mooie punten wisten te scoren!

Deze duo’s speelden, volgens Henk, willekeurig tegen een ander duo. Wie de meeste punten had verzameld werd dan uitgeroepen tot kampioen van dit toernooi. Onder het genot van een oliebol of appelbeignet werden de wedstrijden in best of three gespeeld. Dit zegt ook iets over de gemoedelijke sfeer van de wedstrijden… alhoewel sommigen waren bloedje fanatiek…

Ook Riens Gort kwam gezellig langs, deze keer speelde hij niet mee. Michael was verhinderd. De oliebollen/appelbeignets en prijzen zijn gesponsord door Hoofdsponsor Riens Gort Optiek. Vanaf hier nogmaals hartelijk bedankt namens ons allemaal!

Na vier rondes waren duo Henk en Paul en duo Nico B en Ruth S de enigen die alle wedstrijden hadden gewonnen. Daarom daagde laatstgenoemde Henk uit om tegen haar te spelen. Dit resulteerde in een overwinning voor Nico en Ruth en zij werden dan ook eerste. Ron en Gert volgde op de voet en werden tweede. Met dit toernooi is er ook voor de laatsten (Leo M en Jan v B) een prijs. Je mocht zelf uitkiezen wat je wilde bijv. een fles wijn, een doos chocolade of een six-pack cola.

Al met al een geslaagd oliebollentoernooi!

Nog een paar sfeerbeelden van toernooi.