Welkome winst voor TTVA 1

ALBLASSERDAM – TTVA 1 boekte afgelopen maandag een zeer welkome 4-1 winst op Sliedrecht Sport 2. Na wat teleurstellende resultaten heeft men nu het lot weer in eigen handen. Ook TTVA 2 boekte twee zeer bruikbare zeges de afgelopen twee weken. TTVA 3 en 6 kregen een gevoelige draai om de oren. TTVA 4 blijft na een 3-2 zege ruim koploper. Door een 5-0 winst heeft ook TTVA 5 zich op kousenvoeten in de kop van 5C gemeld.

TTVA 1 – Sliedrecht Sport 2                                       2e klasse                             4-1

Eindelijk de eerste overwinning voor TTVA 1. Sliedrecht Sport 2 was maandagavond de pineut van die dadendrang. Yannick Geerlings won zijn eerste partij van de Groot in vier games. Wim Verschoor kon het hierna net niet bolwerken tegen van Bergeijk. Het dubbel van Yannick en Wim ging heel netjes in de tas voor TTVA 1. Na de pauze wist Yannick Geerlings het nipt bol te werken de lastig te bespelen van Bergeijk. In vijf spannende games wist hij uiteindelijk met 11-8 in de laatste game te winnen. In de laatste partij van de avond ging Wim Verschoor nog eens helemaal los tegen de Groot. Hij was in vier games te sterk en na het laatste punt ging er een grote oerkreet door de zaal. Een ruime en broodnodige zege voor TTVA 1. Men heeft het weer helemaal in eigen hand als het gaat om het ontlopen van degradatie.

TTVA 2 – Talani 3                                                            3e klasse                             3-2         Inhaal 3 maart

Ook TTVA 2 boekte vorige week zijn eerste overwinning van het seizoen. Met Peter Houmes voor de afwezige Nico Barten werd de strijd aangebonden met de gedeelde koploper uit Nieuwpoort. Zowel Henk Mes en Peter Houmes wonnen van Ouwerkerk. Maar verloren beide ook van de sterke Rene Roest. Het dubbel zou dus van enorm belang zijn voor de uitslag van de wedstrijd. Henk en Peter wisten na een zwaar gevecht deze partij in vijf games te winnen. Een krappe 3-2 zege dus voor TTVA 2 en laten we hopen dat dit een opstap is naar een betere tweede helft van de competitie.

Drivers 1 – TTVA 2                                                         3e klasse                             2-3

Jawel de tweede opeenvolgende overwinning voor TTVA 2 kreeg gestalte in Hardinxveld-Giesendam. Zowel Henk Mes als Nico Barten wonnen van Piet Bijl. Tegen Avdic kwamen zowel Henk als Nico net iets te kort. Beide verloren in vijf games van deze tegenstander. Het dubbel moest dus de beslissing brengen. Henk en Nico waren daarin echter veel te sterk. Wederom dus een 2-3 zege. TTVA 2 komt door dit resultaat weer een beetje bij de mensen en men heeft het lot weer in eigen handen.

OTTV 2 – TTVA 3                                                             4e klasse                             5-0

TTVA 3 kreeg een behoorlijke klap te verduren afgelopen dinsdag in Ouderkerk aan de IJssel. Zowel Ton de Boom als Frank Jaquet vonden deze wedstrijd eigenlijk geen enkel aanknopingspunt. Zowel van Zwienen als Batenburg waren gewoon te sterk voor de beide TTVA-ers. Al zal Ton de boom daar anders over denken. Hij had een sterk meningsverschil met tegenstander Batenburg over het wel of niet goed opgooien van de bal tijdens de service. Batenburg deed dit naar de beoordeling van Ton niet goed. De regel is dat de bal 16 cm moet worden opgegooid bij de service, terwijl Batenburg gewoon uit zijn hand serveerde. De wedstrijdsecretaris van TTVA kijkt al uit naar de return van deze wedstrijd. Ook in het dubbel hadden Ton de Boom en Frank Jaquet niets te vertellen. De situatie van TTVA 3 wordt met de week nijpender.

TTVA 4 – HTV 2                                                                5e klasse                             3-2        

Gedoodverfde kampioen TTVA 4 had het toch wel lastig tegen het Hoornaarse HTV 2. Althans Rien de Heer had het lastig. Hij verloor van zowel ’t Lam als van de Breejen vrij dik. Wat is er aan de hand Met Rien??? Zijn teamgenoot Ronald Muskiet was echter dodelijk voor beide tegenstanders. Hij won echt met twee vingers in zijn neus zijn beide enkelpartijen. Voor het dubbel werd Ab de Groot ingevlogen vanuit
s’-Gravenzande. Samen met Ronald Muskiet zijn zij een onneembare horde voor elke tegenstander dit seizoen. Ook deze keer werd er in drie games afgerekend met de tegenstander. TTVA 4 staat met een straatlengte verschil op kop in de 5e klasse. De verwachtingen worden alleen maar groter.

TTVA 5 – Scyedam 8                                                      5e klasse                             5-0

Ik heb het relaas van de wedstrijd heel laat op vrijdagavond aan moeten horen van Ruth Sloof. Ik kan je zeggen dat mijn oren tegen mijn hoofd klapte. Maar eerlijk is eerlijk TTVA 5 trok wel een maximale score uit de wedstrijd tegen Scyedam 8. Zowel Arie als Ruth Sloof wisten beide enkelpartijen te winnen en ook het dubbel was een gemakkelijke prooi voor TTVA 5. Beide gaan komende zondag mee doen aan een toernooi in Zeist. Men moet dan maandagavond uit spelen tegen de grootste concurrent voor het kampioenschap in 5c. Ik ben echt benieuwd hoe dit gaat uitpakken.

TTVA 6 – Serve 71 6                                                       5e klasse                             0-5

TTVA 6 liep afgelopen maandag tegen een knock-out aan in de wedstrijd tegen Serve 71 6. Alleen Rob van Doorn wist in zijn eerste enkelpartij nog goede tegenstand te bieden aan Robert Versteeg. Na een 2-0 voorsprong lied Rob de partij toch nog met 2-3 uit zijn handen glippen. In het vervolg van de wedstrijd bleef alles de kant van Serve 71 6 op vallen. Zowel Rob van Doorn als Gerrit Verhaar moesten dus hun tegenstanders feliciteren. Dit gold ook voor de dubbelpartij. Het gaat lastig worden voor TTVA 6. Aan degradatie lijk reeds nu al niet meer te ontkomen.